• tanja kirjoitti uuden julkaisun, Tuplakukkanuttura, sivulla letitystä 4 vuotta, 6 kuukautta sitten

  Pikkukuva

   

  Testasin jenni’s hairdays -sivulta opetusvideon tuplakukkanutturasta ja heti ekalla yrityksellä tuli näin hieno! Eriparisethan ne oli, mutta seuraavalla kerralla osasin jo paremmin arvioida tätäkin[…]

 • Pikkukuva

   

  Tästä tuli heti meidän suosikki, kauniita nauhoja kehiin ja on reilusti erilainen kuin tavallinen ranskanletti. Tämän voi tehdä myös toisin päin, niin, että tässä päällä olevat lenksut tulevatkin[…]

 • tanja kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 6 kuukautta sitten

  Vastauksena viestiin: tanja kirjoitti uuden julkaisun, Kukkalettikampaus, sivulla letitystä Sivuilla kaksi puolikasta ranskalaista lettiä, jotka lopuksi kieputin kukiksi ja alemmat letit jatkettiin loppuun ja tehtiin niistä ja ni […] Näytä

  Kiitos! Itsekin tykkäsin. :)

 • Pikkukuva
  Kokeilin ihan uutta lettiä, saksilettiä. Alku oli hankala, mutta nopeasti sain kiinni ja ihan siisti tuli. Molemmilla puolilla kaksi saksilettiä, joista ylemmässä vesiputoustyyppisesti hiukset sujahtavat vain[…]

 • tanja kirjoitti uuden julkaisun, Kukkalettikampaus, sivulla letitystä 4 vuotta, 6 kuukautta sitten

  Pikkukuva
  Sivuilla kaksi puolikasta ranskalaista lettiä, jotka lopuksi kieputin kukiksi ja alemmat letit jatkettiin loppuun ja tehtiin niistä ja niskaan vapaiksi jääneistä hiuksista tavallinen letti. En tehnyt ylempiä[…]

 • tanja kirjoitti uuden julkaisun, Juhlaperhonen, sivulla letitystä 4 vuotta, 6 kuukautta sitten

  IMAG1535 IMAG1533
  Tätä perhosta on jo pari kertaa tehty molemmille tytöille. Heti ensimmäinen onnistui hienosti ja yllätyin, kuinka kampaus kesti neljän tunnin riehumisen lastenjuhlissa sisällä ja ulkona. Illalla perhonen oli täysin kunnossa.
  Tällä kertaa rippijuhlat ja taas riehumista ulkona, kärrynpyöriä ja tramppahommia. Letti laitettiin autossa matkalla ilman mitään hiustuotteita. Hyvin pysyi taas menossa. Saatiin kehuja ja kyselyitä, miten näin hieno perhonen tehdään. Ja minua sanottiin lettitaiteilijaksi. Helppojahan nämä on, kun ohjeita seuraa, pitää vain valita netistä parhaat päältä. Mutta kyllä oli kiva saada kehuja.
  IMAG1571

 • tanja kirjoitti uuden julkaisun, Vapun keijukainen, sivulla letitystä 4 vuotta, 7 kuukautta sitten

  PikkukuvaToinen tyttö pukeutui keijuksi ja päähän tuli sukeltava merenneito. Kaksi putouslettiä, joiden väliin kalanruoto (tämä se aaltoihin sukeltavan merenneidon pyrstö).

  Itse tykästyin tähän kampaukseen kovin, kuten[…]

 • IMAG1433
  Ei tullutkaan Elsaa, asu ei kelvannut. Prinsessa Ruususen asu löytyi kaapista, joten tyttö kallistui tähän. Kiharat tehtiin edellisenä iltana köysileteillä, joita tuli yhteensä kuusi koko päähän.
  IMAG1424
  Kiharat olisivat voineet olla isommat, seuraavalla kerralla väliin voisi kiertää sukan tai muuta vastaavaa.
  Etuhiukset kierrettiin molemmilta puolilta löysähkölle kierteelle ja sidottiin yhteen taakse. Toiset hiusosiot edestä kierrettiin myös kierteelle, jotka kieputettiin edellisten kierteiden ympärille löysästi. Kampaus viimeisteltiin ruusupinneillä.

 • Harjoiteltiin huomiseksi Elsa-kampausta eskarin vappujuhlaan. Oli yllättävän nopea ja helppo tehdä. Kyseessä hollantilainen löysä kalanruotoletti. Saisi vielä löysätä lettiä, mutta pelkään sen sitten hajoavan leikin tiimellyksessä.

  IMAG1419

   

 • Sain suostutella aika lailla, jotta pääsin koskemaan nuoremman tyttäreni tukkaan. Minun pitäisi kuulemma toivoa mallinukkea, joulupukilta voisi saada. Lopulta Dora televisiossa sain luvan kokeilla, kunhan en häiritse katseluhetkeä kiskomalla hiuksia tai olemalla edessä. Hyvin sujui ja kiva sadepäivän aktiviteetti minulle. Taidetaan tälle tytölle tehdä usein näitä ponihäntään tehtäviä lettejä.
  IMAG1413
  Tässä twisted edge fishtail braid. Alku ei meinannut sujua, mutta loppu meni jo hyvin. Olisi vain pitänyt kastella hiukset ensin, tämä olisi hillinnyt haituvia.
  IMAG1412

 • Hesarin artikkeli lettitaiteilija Jenni Petäsestä innoitti minua etsimään netistä erilaisia lettimalleja, joita piti heti päästä testaamaan. Ensiksi kokeilin jumppaan sopivaa kolmoisranskanlettiä. Se koostuu kahdesta putousletistä, jotka yhdistettiin ranskalaisella keskelle.
  IMAG1405

  Lopun letitin jäljelle jääneillä viidellä osiolla, joista kaksi oli lettejä. Yllätyin, kuinka hieno tuli heti ensi yrittämällä. Toki lopputulos ei ollut ollenkaan samannäköinen kuin alkuperäinen, mutta hieno omanlaisenaan.
  IMAG1406

 • tanja rekisteröityi sivustolle 4 vuotta, 7 kuukautta sitten