• Niin, mulla on nyt sivut myös 123kotisivu-palvelussa. Mun osoite siellä on http://www.pensselsson.fi Itse palvelun osoite on http://www.123kotisivu.fi

 • Syksy on pitkällä ja vedet kylmenee. Ei tuu pärkkele enää kalaa “omasta” rannasta, taitaa olla aika laittaa viehepakin kansi kiinni tältä kaudelta.Hoh hoijaa, mitähän sitä keksisi, kun en oo pilkkimiehiä, eikä[…]

 • Olen kalastajana aivan noviisi, vasta-alkaja. Oon nyt pitänyt kalastuspäiväkirjaa tasan 30 vrk eli yhden kuukauden. Oon pääasiallisesti kalastellut ihan tässä ”omassa” rannassa (kaupunki omistaa) Kuusankoskella Kymijoen varressa, mutta myös muualla Kymijoen alueella. Kerran olen päässyt mukaan kaverin veneelle, muut kalastukset ovat suoritetut eri rannoilta. Kalastustapa on ollut pääasiassa virvelöinti, mutta myös muutama mato-onginta on tuonut saalista.

  Lyhyen oppimäärän lukuja:
  – päiväkirjaa pidetty 30 vrk
  – kalastuspäiviä em. aikana 26 kpl
  – kaloja saatu 56 kpl, mikä tekee reilu 2 kalaa / kalastuspäivä
  – suurin kala hauki 1525 grammaa
  – muita mainittavia mm. säynävä 820 gr sekä useita haukia +/- 1 kg
  – kotiin olen tuonut ja ruoaksi tai pakasteeseen laittanut 20 kalaa

  Virveleitä olen hommannut 2 kpl, avokelan eli haspelin sekä lähinnä uisteluun tarkoitetun hyrräkelan. Kerran olen päässyt uistelemaan, saaliina 0 kalaa.
  Vieheitä mulla on jäljellä 45 kpl, kaikkiaan niitä on ollut 61 kpl. Osa on ostettu, osa saatu kavereilta.
  Rahaa on palanut tähän mennessä 246,91 €. Summa sisältää em. tarvikkeet (+ onkimatoja 3 prk á 6 €) sekä valtion kalastuksenhoitomaksun sekä läänin kalastusluvan.

  Nyt vieheitä on sen verran, että keväällä jatkuva kalastuskausi pääsee vauhtiin pelkkien kalastuslupien maksamisella, joka tälle vuodelle oli yhteensä 59,50 €.

  HUOM LISÄYS: Lisäsin yhen kappaleen saatuihin kaloihin, kun sain äsken kilosen hauen Pessankoskelta.

 • No niin, se sitten viimenään päättyi, se mun työkkärilautakunnalta saama kolmen kuukauden karenssi. Rahaa ei liitolta tule kuin joskus reilun kuukauden kuluttua, mut voisko sanoa, että voiton puolella[…]

 • Suomi pois EU:sta. Suomen historian ylivoimaisesti suurin virhe oli liittyä EU:hun.

  Euro poistettava. Vaikea on varmaan saada markkaa ja sen uskottavuutta enää takaisin, mut vittuakos menitte poliitikot tyrimään.

  Kekkonen herätettävä henkiin. Suomesta pitää tehdä jälleen itsenäinen valtio eikä mikään vasalli.

  Armeijan selkäranka kuntoon. Jokainen mies käy asepalveluksen!

  QQQQQQQQQQQQQQ

  Nyt kun joku tulee kysymään ”pitäisikö Suomen mennä taaksepäin?” vastaan ”pitäisi”, nimittäin ajallisesti. Olisi pitänyt mennä jo aikoja sitten. Kun Suomesta joskus tulee taas itsenäisesti toimiva ja ajatteleva itsenäinen valtio, nousee täällä monet köyryt selät suoraksi ja jo kohta lentää suopaakkuja Jukolan Jussin kuokasta.

 • Ministeri Pensselsson kirjoitti uuden kommentin toimintaan 5 vuotta, 2 kuukautta sitten

  Vastauksena viestiin: Ministeri Pensselsson kirjoitti uuden julkaisun, Kouvola – entisaikojen Japani, sivulla Vapaita kaasuja á la Ministeri Pensselsson Mulle tulee usein toisen maailmansodan aikainen Japani mieleen, kun ajattelen […] Näytä

  Sitä paitsi mitä Kouvola olisi ilman Anjalankosken, Voikkaan ja Kuusankosken tapaisten tehdaspaikkojen rahoja? Mitä omaa Kouvolalla on tai on ollut? Ei yhtään mitään, mitätön solmu rautatiekartastossa. Ja vaikka onkin myönnettävä, että onhan siellä VR, niin kuinkahan paljon sen rahtiliikenteestä on ympäryskuntien aikaansaamaa?

 • Ministeri Pensselsson kirjoitti uuden kommentin toimintaan 5 vuotta, 2 kuukautta sitten

  Vastauksena viestiin: Ministeri Pensselsson kirjoitti uuden julkaisun, Kouvola – entisaikojen Japani, sivulla Vapaita kaasuja á la Ministeri Pensselsson Mulle tulee usein toisen maailmansodan aikainen Japani mieleen, kun ajattelen […] Näytä

  Kuntaliitokset on pakollisia, koska viime vuosien politiikka on ajanut vain ja ainoastaan omistajatahon asioita. Suuret voitot kahmitaan omiin taskuihin kaatamalla sinällään aivan toimivat ja kuntalaisten hyvinvointia ja elämänlaatua parantavat yritykset, isot ja pienet. Sitten kun pienempien kuntien kassaan ei enää tulekaan veroeuroja, kiitos…[Lue lisää]

 • Mulle tulee usein toisen maailmansodan aikainen Japani mieleen, kun ajattelen nykyistä Kouvolaa. Pieni ja varsin mitätön pläntti kartalla lähtee liikkeelle. Se valtaa ja liittää itseensä kaikki lähialueet rautaisin ottein. Se ei vie sinne palveluja eikä hyvinvointia, vaan aivan päinvastoin se kahmii kaiken hyvän itselleen jättäen valtaamansa alueet kitumaan.
  Sen ainoat liittolaiset on muutamat kaukaiset pläntit, jotka tekee omilla alueillaan aivan samaa kuin Japanikin. Lopulta kaikki sortuu ja se pieni pläntti itkee ja rukoilee, että se saisi jäädä siksi pieneksi pläntiksi mikä se oikeasti onkin, vaikka valtaosa maapallosta haluaisi potkaista koko pläntin pysyvästi ulkoavaruuteen.

  Se on jo sadasti ja tuhannesti nähty, ettei tässä maailmassa saa inhimillisiä parannuksia aikaan miekalla eikä hirmuteoilla. Hyvyydellä, oikeudenmukaisuudella ja rakentavilla teoilla saa paljon suuremman hyvinvoinnin aikaan kuin sillä kansalta riistetyllä eurolla, joka tätä maata byrokraattisesti hallitsee.

  Kouvola on nyt suuri, tai ainakin se on sitä maapinta-alaltaan ja väestöltään. Kun nämä kaksi mainittua laitetaan omaan vaakakuppiinsa, ja toiselle puolelle luvattu kaikenpuoleinen hyvinvointi, luvatut palvelut joka paikassa, luvatut lyhyet ja turvalliset koulutiet yms yms, niin näyttääpä suuren ja mahtavan liitoskaupungin vaakakuppi kovin erilaiselta, kuin mitä valtaa pitävät aikoinaan kuvittelivat. Tai voihan olla, että näin he juuri sen halusivat menevän. Rahvas kansa jää ruikuttamaan reunoille, että entistä rikkaamilla päättäjillä olisi laajemmin tilaa temmeltää aina vaan enemmän autioituvassa Kouvolan keskustassa.

  – ”Ai niin missä keskustassa? Siellä Tervakankaallako?”
  – ”Ei, Kouvolan keskusta on merkitty tänne Kymen Lukon tienoille edelleen.”
  – ”Miksi ihmeessä, eihän siellä ole kauppojakaan?”
  – ”Se nyt vaan on se keskusta siinä ja sillä hyvä. Näin me porhot päätettiin”
  – ”Mistä täältä saa ostaa leipää täällä keskustassa? Ai yhdestä kaupasta? No, on tämä varmaan sitten hieno kaupunki tämä Kouvola, kun täällä on oikein kauppakin.”
  Niin olisi yhä monissa jo riistetyissä kylissäkin, ellei nämä samat herrat olisi niitäkin tahtoneet itselleen kahmia.

  Ihan kuin se ei riittäisi, että porho vie maat ja mannut, hyvinvoinnin ja rikkaudet. Kouvola kahmii jopa entisaikojen suurteot itselleen, vaikkei silloin koko Kouvola-sanasta kaupunkina tai edes kauppalana tiedetty yhtään mitään. Kouvolan Werlassa on museo, Kouvolan Vekaranjärvellä on varuskunta, Kouvolan Utissa on lentokenttä, Kouvolan Pessankosken liepeellä on golfkenttä,  Kouvolan Anjalassa ja Kouvolan Elimäellä on kartanoita, Kouvolan Voikkaalla ja Kouvolan Kuusankoskella on sitä ja tätä. Ei ole! Ei vittu ole! Vitut, vitut, ja tuhannesti vitut! Kouvola antaa muiden tehdä asiat puolestaan, ja sitten sen suuri ahne koura raastaa kaiken sen, mitä paikalliset ovat vaalineet vuosikymmenten ja jopa vuosisatojen ajan.

  Yhdellä lauseella ja vain komella sanalla sanoen: Kouvola on peto.

  Vaan niin ne ovat kaikki suuret valtakunnat kaatuneet, mitkä aiemmin, mitkä myöhemmin. Ja kun se koittaa tämän Kouvola-pedon kohdalla, nauran Kuusaan metsiin haudatun koko luurankoni voimilla kiitosta oikeudenmukaisuudelle, joka viimein voitti!

  19.9.2014
  Ei missään Kouvolan Kuusankoskella vaan Kuusankosken Kuusaalla Paavo Sutinen

 • Kehitin MS Access-tietokannan uuden kalastusharrastukseni ympärille. Näillä mokomilla saalilla sitä nyt ei vielä ehkä tarvi, joka sintin muistaa muutenkin. Mutta kun saaliita alkaa oikeasti tulla, niin jälkeenpäin[…]

 • Non ni, tää poeka onpi hurahtanu, nimittäin kalastukseen. Kun muutin uuteen asuntoon tänne Kuusankosken keskustan tuntumaan pari kuukautta sitten, empä silloin vielä osannut aavistaa, kuinka suureksi osaksi mun päivittäisiä rutiineja tuossa aivan vieressä virtaava Kymijoki mulle tuo.

  Ensin vaan kävin rannalla lähinnä poikani ja kihlattunsa ynnä heidän koiran kanssa, mut pian käynnit muuttuivat mato-onkireissuiksi. Ja sit ystäväni Poti alkoi kuljettaa minua veneellään onkimaan, yhä Kymijoella, ja myöhemmin myös autoillen kauemmas metsälammille. Ja kun näin Potin heittelevän virveliä maanantaina eräällä suolammella, iski minuun piru. Kalapiru.

  Sain viikonloppuna pikkasen rahaa, en paljoa, mutta kuitenkin. Sijoitin niistä rahoista osan pakollisiin maksuihin, ja jääneellä osalla kustansin itselleni virvelin + kaikki tarvittavat releet sekä luonnollisesti valtion kalakortin läänikohtaisella luvalla. Koko ”roskaan” meni 110 euroa, mut se kannatti: oon todella iloisempi kuin pitkään, pitkään aikaan. Henkinen hyvinvointi on vaatimuksena, jos aikoo saada ruumiillisenkin olon kuntoon.

  Noh, eilen, ekana virvelöintipäivänä, sain tuosta ”omalta” laiturilta heti ekaks pienen ahvenen, pienen hauen ja poks: 820 grammaa painaneen säynävän! Fileoin sen ja graavasin. Niin, sain samalla reissulla vielä toisen pienen ahvenen. Iltakalalla käydessä tuli vaan yks pieni ahven, mut silti olo ja fiilis on mainio!

  Noh, Poti se sitten sai Kymijoelta 1680 grammaa painaneen kuhan, joka on mun seuraava kalatavoite. Enkä jo tänään…

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Säynävä 820 grammaa Kymijoelta Kuusaan keskustasta 9.9.2014

 • Ministeri Pensselsson kirjoitti uuden kommentin toimintaan 5 vuotta, 3 kuukautta sitten

  Vastauksena viestiin: Ministeri Pensselsson kirjoitti uuden julkaisun, Parisuhdepohdintaa, sivulla Vapaita kaasuja á la Ministeri Pensselsson On se jännä, miten erilailla me ihmiset suhtaudumme parisuhteeseen. Ja hyvä niin että olem […] Näytä

  Mun opettaja sanoi aikoinaan ”viisas mies, joka vitun keksi”. Pikkasen oon kyllä eri mieltä hänen kanssaan.
  En tiiä miks Janne my friend tuon äskeisen kirjoitin, mut kun muuta ei ahtaaseen mieleeni tällä haavaa juolahtanut. Näillä mennään, ja kiitos kommentistasi.

 • PikkukuvaMulla huolet näkyy helposti verenpaineessa. Alla olevan kuvan mukaan mulla saattaa pieniä huolia olla. Vai ootko mitä mieltä?

 • PikkukuvaEi ollu vaakaa, mut pienen valaan kokoisen lahnan nostin äsken Kymijoesta Kuusankosken keskustan tuntumasta. Mato-onki oli välineenä ja syöttinä ihan tavis mato, paikka Kymintehtaan puoleinen lossilaituri ja[…]

 • On se jännä, miten erilailla me ihmiset suhtaudumme parisuhteeseen. Ja hyvä niin että olemme erilaisia, muuten elo täällä Telluksella olisi melko tylsää. Seuraava ”diagnoosi” on ihan vain mun oman pään kehitelmä, ei muuta. Tämä ei ole lopullinen totuus, ainoastaan mun oma näkemys vaikeasta aiheesta. Kirjoitus on suht pitkä ja ymmärrän hyvin, jos et halua sitä lukea loppuun.

  Ihminen A ei osaa tai kykene elämään yksin, ja siksi hakeutuu parisuhteeseen miltei väkisin. Lähes kuka tahansa kelpaa kumppaniksi. Elää usean eri kumppanin kanssa vuosien varrella.

  Ihminen B etsii itselleen jotakuta, joka edes etäisesti muistuttaisi sitä omien unelmien kohdetta, josta on nuoruudesta asti haaveillut. Pääsee todennäköisesti suhteeseen, mutta saattaa joutua pettymään, tai kumppani pettyy häneen. Ero on todennäköinen.

  Ihminen C etsii sitä todellista sielun toveria, sydänystävää, muttei löydä, ja elää miltei koko elämänsä yksin tai puoliväkisin pettyneenä väärässä suhteessa.

  Ihminen D etsii myös sitä todellista sielun toveria, löytää hänet, ja elää elämänsä onnellisena hautaan asti.

  Ihminen E on pettynyt suhteissaan tai muuten vaan joutunut olemaan yksin, ja tyytyy kohtaloonsa. On usein onneton, vaikkei sitä välttämättä ulospäin näytäkään.

  Ihminen F ei kerta kaikkiaan edes halua parisuhteeseen. Käy ulkona ja kerää yhden yön kokemuksia. On omalla tavallaan onnellinen.

  Ihminen G ei myöskään halua parisuhteeseen, ja ei halua edes yhden yön suhteita, koska on helpompaa elää yksin. Näyttää päällepäin onnelliselta, muttei sitä sisimmässään ole, on vaan kerta kaikkiaan tottunut yksineloon.

  Ihminen H on sama kuin G, mutta sillä erotuksella, että on kuitenkin aidosti onnellinen.

  Ihminen I ei pääse parisuhteeseen, ei edes yhden yön juttuihin, koska hän on epäsosiaalinen, epäsiisti, jollain tapaa outo ja erilainen, jota muut vieroksuvat.

  Ja taatusti on myös ihmisiä, jotka eivät kuulu mihinkään näistä mainitsemistani kategorioista, tai ovat kenties eri ”kirjainten” sekoituksia. Älkää ampuko minua, tämä ei ole tieteellinen tutkimus, ainoastaan mun pienen mutta isomahaisen turjakkeen näkemys. Tämä turjake kuuluu itse ”kirjaimeen” B, mutta osiltaan myös C ja E. Olen myös omasta tahdostani jollain tapaa ”kirjain” G, tosin muiden silmissä lienen ilmiselvästi ”kirjain” I.

   

  Mikä ”kirjain” sinä olet?

 • Niin, viekö mato-onginta stressin pois? Lähtökohtaisesti varmaan näin on, ja onkin, kun onkii. Kii kii. Eilen kyl meinas stressi lisääntyä (ei nyt sentään ihan-ihan oikeesti), kun olin poikani perheen kanssa mato-ongella ihan tässä asuntoni nurkalla. Kävi nimittäin niin, että Ruska-koira nappasi huomaamattamme matopurkin suuhunsa, ja onnistui kippaamaan matoset maastoon. Lieroja oli purkissa noin 40 kpl, ja kaikki ne pääsivät back to the nature. Luonnollisesti onginta loppui siihen, mut kerrankos hupi kesken loppuu.

  Ai mistäkö tiedän montako niitä lieroja purkissa oli? Noh, en toki ollut niitä yksittäin laskenut, mutta kyseisen matopurkki oli ostettu samana päivänä ihan siitä pojan kodin vieressä olevasta urheilukaupasta. Purkin päällä on teksti, joka kertoo lieroja olevan ostohetkellä noin 50 kappaletta. Siitäpä tuon mystisen maastoon päätyneiden lierojen lukumäärän päättelin.

   

 • Aiemmin kesällä TE-keskus mätkäisi mulle karsenssin, koska olin itse ottanut lopputilin. Siis ihan oikein tekivät, paitsi:
  Olin yli 4 kk sairaana yhtäjaksoisella sairauslomalla. Mulle aluksi ilmoitettiin, ettei karenssia mahdollisesti tule. Kun TE-keskus vihdoin teki päätösen, siinä annettiin kolmen kuuden karenssi perustelulla ”Tämä viimeinen  sairausloma on liian lyhyt aika (B-lausunto viimeiseltä kuukaudelta), karenssia paukkuu”. Mikä helvetin yhden kuukauden? Se saikun pituus on neljä kuukautta!!!
  Eikö ne osaa lukea mitä häh? Kaikki seisoo siinä mun toimittamassa paperissa ja myöhemmässä puhelinkeskustelussa!

  Soitin sinne heti, kun päätöksen sain, siitä on nyt jo kuukausi aikaa. TE-keskusksen mukaan mulla on mahdollisuus hakea muutosta, jos ja kun lääkäri kirjoittaa kahden B-lausunnon lisäksi ns kantaaottavan lausunnon, jossa lääkäri toteaa mun tuolloisen työkyvyttömyyden. I-H-A-N sama asia on lääkäreiden puolesta todettu jo neljään kuukauden ajan.
  Noh, mun lekuri oli kesälomilla. Nyt kun hän on taas töissä, varasin hänelle tänään 19.8 ajan: mun lääkäriaika 23.9, siis kuukauden päässä syyskuussa, ei sekuntiakaan aikaisemmin. Maimittakoon, että tämä 3 kuukauden karenssi päättyy 21.9…

  Saatatteko uskoa, että minulla on NÄLKÄ! Ei centin centtiä mistään kolmeen kuukauteen. Nykyiset rahavarannot mahdollistavat syömisen tasan 1 € / vuorokausi, ens kuussa ei sitäkään. Eikä sitä seuraavassa. Liiton rahoja tulen saamaan aikaisintaan loka-marraskuun vaihteessa.

  Ei juurikaan harmita yhtään, missä on mun haulikko…

   

 • Oon niin höveli, etteä menin ja otin rivitalostamme erään kolmion pintaremppaurakan. Ja just kun sain omat huoneet kondikseen. Stupid me! Ja en saa hommasta ees rahaa, vaan kuittaan työllä tulevia vuokria.

  Noh,[…]

 • Tylsiä tällaiset EM-maratonit, eihän siellä ole osanottajia kuin reilut puolensataa, ja silti lähdetään massana liikkeelle. Pöh! Minuutin väliaikalähdöllä voisi saada lisää mielenkiintoa.
  Vuonna 2013 Marathon de Paris -kisassa maaliin juoksi 38 690 juoksijaa. Tällä määrällä minuutin väliaikalähdöllä pelkkä startti kestäisi 2 321 400 sekuntia eli 38 690 minuuttia, joka taas on 644,83 tuntia eli 26,87 vuorokautta. Tällaista aktiviteettia minäkin haluaisin seurata alusta loppuun asti.

 • Pikkukuva…luonnon helmassa Jaalan Niskajärven Nuumaniemellä ystäväni kera. Hauskaa oli koko päivän: aamulla Kymijoella kalassa, iltapäivällä erämaassa elävän tulen äärellä ahtamassa grillimakkaraa ja voikkoleipää pötsin[…]

 • Ministeri Pensselsson kirjoitti uuden kommentin toimintaan 5 vuotta, 4 kuukautta sitten

  Vastauksena viestiin: Ministeri Pensselsson kirjoitti uuden julkaisun, Venetaksi, sivulla Vapaita kaasuja á la Ministeri Pensselsson Tilasimpa joutessani itelleni taksin kello kymmeneksi. Ei ole ihan perinteinen kumijalkapirssi, vaan […] Näytä

  Oli, mehua.

 • Lataa lisää