• NIMi: nintendogs dachshund & friends (On myös monia eri pelejä samaan kategoriaan kuuluvia)

  IKÄRAJA: +3.

  PELITYYPPI: Simulaatio, eläinten hoito.

  PELIALUSTAT: Nintendo DS /3DS.

  PELIN TARKOITUS: Hoitaa[…]

 • (SAATTAA SISÄLTÄÄ KIRJOITUS VIRHEITÄ)

   

  MAGIC THE GATHERING

  NIMIÄ: MAGIC THE GATHERIN, MTG, MÄGY, MAGIC .

  IKÄ RAJA: K +13.

  PELI IDEA: SAADA VASTUSTAJALTA 20 ELÄMÄPISTETTÄ POIS.

  PELITYYPPI: KORTTIPELI/ STRATEGIA.(löytyy myöskin STEAM nimisestä PELIKAUPPA paikasta netissä. )

  MUUTA TIETOA: ERITTÄIN SUOSITTU JA TUNNETTU KORTTIPELI.

   

  HIEMAN TIETOA WIKIPEDIASTA:

  -MTG on maailman ensimmäinen keräilykorttipeli. Se on Richard Garfieldin kehittämä ja Wizards of the coast -yhtiön vuonna 1993 julkaisema. Peli aloitti kokonaan uuden keräilykorttipelien genren. Nykyään pelaajia arvioidaan olevan maailmanlaajuisesti noin kaksitoista miljoonaa. Peliä voidaan pelata myös ammattimaisesti, sillä yhtiön sponsoroimat turnauspalkkiot ovat erittäin huomattavia. Osa pelaajista pelaakin Magicia ammatikseen. Myös Suomessa on aktiivinen Magic-yhteisö, ja suomalaiset ovat menestyneet kansainvälisissä turnauksissa kohtuullisesti.

  Peli sijoittuu fantasiamaailmaan. Korttipeleille ominaisesti peliin sisältyy satunnaiselementti. Erilaisia kortteja on yli kymmenen tuhatta ja uusia tulee noin 600 vuodessa. Ne näyttävät monin tavoin tavallisilta pelikorteilta, mutta niihin on painettu lukuisia hyvin monimutkaisiakin sääntöjä, joiden yhteisvaikutukset pelin huomattavan pitkien perussääntöjen kanssa ovat joskus kokeneellekin pelaajalle arvaamattomia. Pelaajat omistavat tyypillisesti vain murto-osan näistä korteista, sillä jotkut kortit ovat hyvin harvinaisia ja niiden jälleenmyyntihinnat ovat huomattavia (arvostetuimman kortin, Black Lotuksen arvo on noin $10000 – joskin myyntiarvoltaan arvokkaampia kortteja on useita, joista listahinnaltaan korkein on Summer 3rd. Editionin sininen virhepainos Hurricanesta. ”Blue Hurricane” on arvoltaan reilusti yli $10000).

  Kortteja on julkaistu lukuisilla kielillä, ei kuitenkaan suomeksi. Erikieliset kortit ovat keskenään tasa-arvoisessa asemassa ja niitä voidaan käyttää sekaisin samassa pakassa.

   

  -VÄRIT KORTEISSA:

  valkoinen

  sininen

  musta

  punainen

  vihreä

  monivärinen

  Artifactit

   

  -MAAT/MANAT/ENERGIAT JA PERUS MAAT:

  (englanniksi Basic Lands) Näistä saa energiaa joilla voit saada tai käyttää omia korttejasi. Esim jos sinulla on kortti mikä tarvitsee kolme mustaa manaa, sinun täytyy kääntää kolme mustaa manaa oikealle päin merkiksi että olet käyttänyt manaa ja saat kortin pöydälle tai voit käyttää sen. Perusmaat ovat pelin tärkein resurssi.  Forest tuottaa vihreää manaa, Mountain tuottaa punaista manaa, Island tuottaa sinistä manaa, Plains tuottaa valkoista manaa ja Swamp tuottaa mustaa manaa. Toisin sanoen, peliä on melkein mahdotonta voittaa ilman Maita.

   

  -ERIKOIS MAAT:
  Erikoismaat (Lands)
  Näillä on erilaisia ominaisuuksia kuin perusmailla. On myös olemassa eräänlaisia Basic land – landeja esim. Land – Swamp / Land – Mountain Swamp.

   

  -CREATURES:

  (Suomeksi ELUKAT/ ELUKKA) elikkä kortti jolla voit hyökätä tai blokata vastustajaa. Elukalla voi olla esim. 2/1. Mitä tämä tarkoittaa ja miten sitä luetaan? 2/1, Tässä on elukan hyökkäys ja elämä. Numero 2 on elukan hyökkäys voima ja 1 elukan elämä pisteet. Kun tämä numero 1 kohtaa hyökkäyksen joka on isompi kuin 1 tai saman verran kuin 1, niin elukka kuolee. Eklukat kuolevat AINA kun niiden elämä menevät alle tai tasan 0. Voit nostaa elukan hyökkäys ja elämä pisteitä  erillaisilla taika korteilla (englanniksi SPELL) Niitä löytyy vaikka kuinka paljon. Siirrymme kohta taika kortteihin. Elukoilla voi olla bonus kykyjä. Esim. Lisätä kentälle joukkoja tai saada lisää voimaa. On myöskin kykyjä uhrata elukka että saa toisen elukan kentälle, saada vastustajalle vahinkoa tai saada lisää manaa. On paljon erillaisia kortteja joita käyttää ja joilla on erillaisia todella ilkeitä ja mahtavia kykyjä. On kuolemattomia kortteja ja todella vahvoja kortteja.

   

   

   

  -SPELLS(TAIKAKORTTEJA):

  Nyt pääsimme taikakortteihin. On instant (voi käyttää milloin vain) Artifact(voi käyttää omalla vuorolla) Enchantments (voi käyttää omalla vuorolla) Artifact creatures (Artifaktiolentoja)  jonkun lajin omia loitsuja Tribal, sekä Planeswalkerit eli eräänlaiset pelaajakortit (Planeswalkers)

   

   

  -KOKEMUKSIA PELISTÄ:

  Aika mielenkiintoinen peli. Suosittelen kokeilemaan. Aluksi voi olla hankalaa mutta pelin oppii nopeasti kun pääsee sisään peliin. Peli on yleensä ENGLANIN kielinen mutta löytyy kyllä muitakin kieliä korteista joskus. Harvinaisuuksiakin löytyy. En ole pelannut paljoa mutta sen mitä olen pelannut ja oppinut on ollut mahtavaa fiilistellä. Pakan voi luoda itse ja päättää hahmoista ja väreistä sekä loitsuista :D Eikö olekin siistin kuulosta? Missä muussa pelissä voi luoda ITSE pakan korteistä mitä on? Ei missään muussa. Ja kortteja on ihan hirveästi. KOSKAAN ei voi olla varma voitosta tässä pelissä. Jo yksikin kortti voi muuttaa pelin suunnan. Esim. loitsu joka poistaa vastustajan kortin pöydältä tai se että saa vietyä vastustajalta elämää yhden kortin bonus hyökkäyksen tai kyvyn ansiosta. Itse tykkään pelistä HIRVEÄN paljon. Kokeilkaa kaikki vain. ;) Muistakaa että pakan koko voi minimilläään olla 60 korttia elikkä elukoita voi oll puolet pakasta ja loitsuja jonkin verran ja landeja saa valita mielensä mukaan. Itse tein sen virheen että otin liikaa landeja ja sitten liian vähän loitsuja ja elukoita….Mutta aina oppii ;)

   

   

  Ystäväni yksi MTG sanonta :ei haittaa vaikka sinulla on vain yksi elämä, niin kauan kuin vastustajallasi on nolla)

  Minun sanontani: Niin kauan kuin sinulla on yksikin elämä, on aina mahdollisuus)

  Eli älä luovuta vaikka sinulla olisi yksi elämä pelissä vaan taistele KUNNIALLA LOPPUUN ASTI!! ei koskaan tiedä mitä tapahtuu ;)

   

   

  -PELIN TEHTÄVÄ:

  Saada vastustajan elämät numerosta 20 numero -0 alle. ja ennenkaikkea NAUTTIA pelistä. ;)

   

  KIITOS KUN LUIT TÄMÄN JA MUISTAKAA EHDOTTAA TÄTÄ MYÖSKIN KAIKILLE PELAAJILLE JA MTG FANEILLE JOS TYKKÄSITTE!!!! SE ON OIKUKAS TÄSSÄ!! HAUSKAA PÄIVÄÄ, ILTAA MISSÄ OLETTEKIN, MITÄ IKINÄ TEETTEKIN SE ON MORO!!! :D

  23.6.2016

 •  

  (SAATTAA SISÄLTÄÄ KIRJOITUS VIRHEITÄ)

  The sims 4 :

   

  IKÄRAJA: k 12

  PELI TYYPPI: SIMULAATIO

  PELI ALUSTAT: PC

  Windows ja mac versiot(mac versioo ei välttämättä saa suomekielisenä)

  PELITAVAT JA TARKOITUKSET: PELATA LUODUILLA SIMEILLÄ JA KASVATTAA SIM PERHETTÄ, VAROJA JA RAKENTAA MISTÄ TYKKÄÄ. TEHDÄ SEKOPÄISIÄ JA HUVITTAVIA JUTTUJA JA KATSOA MITEN SIMIT PÄRJÄÄVÄT  JA MITÄ TEKEVÄT. PELITAVAT VAIHTELEVAT PELAAJIEN MUKAAN. KAIKKI PELAAVAT MITEN HALUAVAT. EI RAJOJA.

   

   

  -Pelissä voit luoda omat hahmot ja nimetä ne omilla keksimilläsi nimillä. Voit myöskin valita valmiit nimet painamalla nimen vieressä olevaa noppaa.

  -Mahtava päivitys: Vaatteet saat valita miesten ja naisten puolelta kummallekin. Esim miehelle naisen vaatteet ja naiselle miehen vaatteet.

  -Voit päättää onko mies naisellinen luonteeltaan ja vartaloltaan, voit myöskin valita onko nainen miehekäs vartaloltaan ja luonteeltaan (Ei vaikuta kuitenkaan sukupuoleen esim. nainen on nainen vaikka laittaisit miehekkääksi vartalon ja mies on mies vaikka laittaisi naisellisen vartalon.)

  -kokoajan tulee uusia ominaisuuksia. Uusin lisä osa ULOS SYÖMÄÄN julkaistiin 7.6 originissa

  -Voit rakentaa omat talot, kaupat, klubit ja ravintolat(lisäosilla ravintolat, klubit ja kaupat)

   

   

  Vinkkejä:

   

   

  – KUINKA SAADA SIM FLIRTTI PÄÄLLE NOPEASTI JA VARMASTI:

  Kun olet saanut simin tarpeeksi hyväksi ystäväksi ojenna simille ruusu. Toimii aika useasti. Varsinkin jos simillä on Romanttinen luonne. TAI jos omistat kimppapuuhaa lisä osan laita klubisi sallitut toimet romanttisuus ja ystävällisyys.  Näillä keinoilla saat simisi varmasti romanttiseksi ja simist tekevät itsestään kaikki  romanttiset toimet. MUTTA VAROITUS: Jos simejä on enemmän kuin kaksi ja ET halua kaaosta niin ÄLÄ laita romanttisia toimia salittuiksi klubissasi. Kokeilin itse klubissani kaikilla romanttisilla toimilla ja simejä oli enemmän kuin neljä ja kaikki olivat sen jälkeen riidoissa keskenään. PAITSI jos simit ovat perheen jäseniä.

   

   

   

   

  – MODIT JA BUGIT

  Jos haluat välttyä virheiltä ja bugeilta niin VARMISTA JA KOPIO AINA TIEDOSTOT ENNENKUIN LATAAT MODEJA MITÄ MUUT OVAT TEHNEET. Peli voi seota ja bugata enemmän jos et ole varmuus kopioinut tiedostoja talteen. Jos poistat modit ja haluat pelata taas normisti sims 4 peliä niin voit tietenkin asentaa sims 4 pelin originista uudestaan mutta parhain tapa on VARMUUS KOPIOIDA tiedostot toiseen kansioon jos haluat pitää tallenuksesi. Bugeja löytyy tietenkin aina peleistä ja sims 4 pelissä on bugeja jo valmiiksi mutta miksi tehdä niitä enempää? Modit ovat hauskoja ja koomisia mutta muistakaa varatoimet jos haluatte säilyttää tallennukset. Lukekaa aina ohjeet JOKA PELIN KOHDALLA JOS LATAATTE MODEJA.MODIEN LATAUS SIVUILLA ON USEIMMITEN OHJEET MITEN TOIMIA ETTEI TULE ONGELMIA!!!

   

   

   

   

  – VANHUS JA WOOHOON VAARAT:

  Huomasin yksi pävä pelatessani sims 4 peliä että jos pistät vanhuksen tekemään WOOHOOTA enemmän kuin kolme kertaa niin sim saattaa kuolla. Tämä tapahtui kerran vahingossa kun pelasin aikuisella ja vanhuksella, laitoin simit woohoottamaan liikaa ja vanha sim kuoli sen jälkeen. Toinen sim valitti vain nälkäänsä ja lähti kotiin. Mutta olin ihan ihmeissäni…” että mitä juuri tapahtui?” Se oli ensimmäinen ja viimeinen sim minkä sain kuolemaan sims 4 pelissä. Elikkä jos haluatte että vanha sim säilyy hengissä woohoon jälkeen…älkää laittako häntä woohottamaan enempää kuin kaksi kertaa. Sim väsyy nopeasti ja saattaa kuolla vaikka olisikin väsymys vihreänä.

   

   

   

  – YLENNYKSET:

  Jos haluat ylennyksen simisi täytyy olla ahkera. Laita simi/simit työskentelemään ankarasti. Ja jos haluat nopeammin ylennyksen niin tee pieniä bonus tehtäviä(löytyvät simin työ/ura sivult)Esim: kokilla sinun pitää tehdä kotona ruokaa mahdollisimman paljon ja mixata juomia(noin kaksi taito pistettä alussa). Tai jos haluat urheilian saada ylennyksen niin yritä saada hänet kuntoilemaan mahdollisimman paljon. Ja tietenkin saamaan ystäviä. Kesken työ päivän saatat saada lisätehtäviä esim. Täytänkö ylitäynnä olevan tiskikoneen kokonaan täyteen vai jätänkö sen täyttämättä? Tässä kohtaa sinun pitää jättää kone täyttämättä saat lisää pisteitä työhösi ja olet lähempänä ylennystä. Teet pieniä tehtäviä mitä tulee vastaan ja luet aina työhösi liittyvät lisätehtävät niin yllenys on varma.

   

   

   

  – KLUBIT

  Jos omistat KIMPPAPUUHAA lisäosan, voit tehdä omia klubeja. Klubeihin voit päättää mitkä ovat säännöt, ikärajat ja tehtävät. Voit myöskin ostaa lisäjuttuja klubille pisteillä mitä simit keräävät. Voit tehdä tanssi klubeja, lukupiiri klubeja, rakkaus klubeja, tappelu klubeja(en suosittele kuitenkaan ellet halua simeja vihaisiksi toisilleen) jne. Rajattomasti ideoita. Ja mikä parasta VOIT RAKENTAA ITSE OMAT KLUBISI. Simisi voi olla myöskin DJ ja  saa uusia tanssi liikkeitä.

   

   

  – KAUPAT, RAVINTOLAT JA TÖIHIN SIMISI KANSSA:

   

  Sims 4 pelissä on myöskin mahdollisuus rakentaa omia kauppoja ja ravintoloita jos omistaa ULOS SYÖMÄÄN ja DUUNI PÄIVÄ. Voit rakentaa itse kaiken tai ostaa valmiin rakennuksen simille ja johtaa kauppaa tai ravintolaa. Se ei ole helppoa joten simisi täytyy olla valmiina ja ystävällinen muille simeille niin saat bonus pisteitä joilla ostaa lisäjuttuja. Melkein sama juttu kuin KLUBEISSA. Voit myöskin mennä ITSE pelaamaan simeilläsi kaupoissa ja ravintoloissa jos haluat nähdä mitä niissä tapahtuu. Voit myöskin sulkea ja avata ravintolaa miten haluat. DUUNIPÄIVÄ Lisäosassa voit mennä TÖIHIN similläsi ja ohjata simiä tekemään erillaisia tehtäviä. On KOLME työtä mitä pystyt tekemään ja ohjaamaan similläsi:  lääkäri, rikosetsivä ja tieteilijä. Voit itse similläsi työt ja katsoa miten hän toimii eri tilanteissa.

   

   

   

  – MUISTAKAA SOSIAALISUUS:

  Helpoimat tavat saada ystäväksi simisi muiden simien kanssa on katsoa tähtiä, pilviä, jutella tietokoneen kautta toiselle simille tai jutella samoista mielenkiinnon asioista mistä toinen simi tykkää. Jos sosiaalisuus laskee, simisi tulee surulliseksi.

   

   

   

  – RASKAUS JA MISTÄ TIETÄÄ ETTÄ MILLOIN SIM SAA LAPSEN KUN SYNNYTYS LÄHESTYY SIMILLÄ:

  Simillä kestää noin 3 sim päivää että tulee laskettu aika simille.(Voit tarkistaa onko sim raskaana vai kun klikkaa wc pönttöä ja painat ”raskaus tesi” painiketta). Kun tärkeä hetki lähestyy niin simis alkaa juosta vessassa kokoajan. Mitä lähempänä simis synnytys on sitä useammin tämä juoksee vessassa. Seuratkaa simin  WC/RAKKO palkkia raskauden aikana jos olette huolissanne koska lapsi syntyy. Olen lukenut  ja kokeillut että jos haluatte tyttö vauvan simille niin syöttäkää tälle mansikoita joita voi ostaa tietokoneella pelissä. Toimii mukavasti ainakin vielä. Yleensä jos en syötä mansikoita simille niin tulee poika lapsi.

   

   

   

  (voit lisätä myöskin omia musiikkiasi peliin.)

   

   

   

  – PELITAVAT:

  Pelitapoja on monia. Pelaaminen riippuu juuri SINUSTA. Jos haluat perheen missä on paljon lapsia niin peli on huomattavasti vaikeampaa kuin esim kahdella simillä. Jos on esim: On 6 lasta ja 2 aikuista niin huh huh..lapsilla läksyjä, läksyjä ja läksyjä. Aikuisilla on Töitä, töitä ja töitä. Voit itse tehdä päätökset ja pelata miten haluat. MUISTAKAA PITÄÄ HAUSKAA.  TOIVOTTAVASTI TÄSTÄ OLI APUA SINULLE!! :D  KIITOS KUN LUIT TÄMÄN JA MUISTAKAA EHDOTTAA TÄTÄ MYÖSKIN KAIKILLE SIM PELAAJILLE JOS TÄSTÄ OLI APUA JA TYKKÄSITTE!!!! SE ON OIKUKAS TÄSSÄ!! HAUSKAA PÄIVÄÄ, ILTAA MISSÄ OLETTEKIN, MITÄ IKINÄ TEETTEKIN SE ON MORO!!! :D

   

  22.6.2016

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Oikukas rekisteröityi sivustolle 3 vuotta, 5 kuukautta sitten