• Nina kirjoitti uuden julkaisun, Aktivointi, sivulla Ninan Nurkka 1 vuosi, 2 kuukautta sitten

    Pitkästä aikaa, on aika suorittaa
    Aktivointi tai Deletointi
     

     
    Olisikohan aika taas aktivoitua :D
    Näyttipä siltä etten kolmeen vuoteen ole tännekään mitään kirjoittanut. Syy tähän taisi olla se että piene[…]

  • Nina kirjoitti uuden julkaisun, VEET-Buzzaus!, sivulla Ninan Nurkka 4 vuotta, 4 kuukautta sitten

    Pikkukuva 

     

     

     

     

     

    Uusi buzzador kampanja! Tälläkertaa testiin saapui VEET spa wax – laite,  mahtava laite!

    #veetspawax #spawaxbuzzaus #veet #buzzador.

    Haluatko mukaan buzzaamaan? Uusia[…]

  • Pikkukuva

     
    Tällä kertaa lihapullia, ruskeaa kastiketta ja spaghettia.
    Lihapulliin laitoin jauhelihaa porkkanaa ja sipulia, sekä tietenkin mausteita ja yrttejä. Pyörittelin pienen pieniä pullia jotka paistoin uunissa.[…]

  • Vietimme mieheni kanssa kolmatta hääpäiväämme ja samalla kuusi vuotis päiväämme.
    Uskomatonta että siitä on jo kolme vuotta kun sanoimme tahdon Tapiolan maistraatissa. Romanttisesti pitkän kaavan mukaan… 2 minuuttia ja nimet paperiin ja se oli siinä. Pikkusen erilainen hääpäivä mitä alkujaan ajattelin ja mitä olin koko pienen ikäni siihen mennessä suunnitellut. Ongelmaksi osottautui juuri se tietty päivämäärä. 6.6.12
    Tuo 6.6 on mummini ja vaarini hääpäivä. Meidän ensitapaamisemme päivä. Ja 6+6=12. Kyllä, olen numero friikki.
    Päivähän oli tänä vuonna lauantai. Olimme saaneet äitini kaitsemaan tupliamme sekä esikoistamme. Koko yöksi. Saimme siis aikaa toisillemme. Varasimme huoneen Sokos Hotelli Tornista Helsingistä. Olimme siellä jokunen vuosi sitten ja tykästyimme hotelliin. Meillä on tapana ottaa se oma aika aina kirjautualla johonkin hotelliin niin ettei tarvitse heti aamusta alkaa miettimään mitä kotona tarvitsisi tehdä ja se kun herää jostain muualta kun omasta kotoota ja joku muu on laittanut aamiaisen niin tuntuu kun olisi ollut pidemmälläkin lomalla. Ja Tornin aamiainen… oi voi kun on hyvä !
    Kirjauduimme sisään noin vartin vailla kuusi. Respassa oli vastassa rouva joka toivotti meidät tervetulleeksi hotelliin. Kysyi reissumme syytä ja ilmoitin että tulimme nukkumaan kokonaisen yön heräämättä. Joshon ymmärtäväisesti kysyi onko kotona pieni vauva. Huokaisin ja sanoin että kaksi 10kk ikäistä ja esikoinen.
    Respa meni sanattomaksi. Sen jälkeen onnitteli ja herkistyi kaksosista. Onnitteli lisää ja toivotti meille hyviä unia. Nukkukaa hyvin ja toivottavasti saatte nukkua. Älkää soitelko kotiin, kyllä he pärjäävät. Ja onnitteli lisää ja pyyhki kyyneliä silmäkulmastaan tokasten voi kuinka hän nyt näin herkistyi. Itselle tuli omituinen olo. Mietin sopiiko tämä suomalaiseen palvelukulttuuriin herkistyä asiakkaan asioista. Mutta hän vilpittömästi oli onnellinen siitä että pääsimme nukkumaan rauhassa.
    20150606_183718
    Pääsimme huoneeseemme. Otimme lasilliset. Kävin suihkussa ja rupesin valmistautumaan iltaan. Suunnitelmissa oli mennä syömään. Päätimme mennä hotelli Presidentin Sevillaan. Siellä olimme käyneet aiemminkin eikä koskaan ole pettymystä tullut ruoan suhteen.
    Pääsimme Sevillaan. Alkuun tilasimme pullon kuohuviiniä ja käytin samalla Cityshoppari2015 kesäextran tarjouksen kuohuviini pullo 15€- Kerrankos sitä hääpäivää viettää kahden :) Koskaan ei tiedä saadaanko tätä mahdollistta uudemman kerran.
    20150606_203448
    Päätimme ottaa Menun.
    Alkpalaksi valkosipuli etanoita. oi niin hyviä.
    20150606_205135
    Tämän rasvapommin jälkeen tuli pihviä ja ranskalaisia. Juu tiedän, olisi voinut käyttää mielikuvitusta enemmän ja tilata jotain muuta. Nyt halusimme keskittyä toisiimme ruokalistan suurempaa ihmettelyä välttäen.
    20150606_211659
    Jälkiruoaksi oli sitten aivan ihanaa paahtovanukasta. Kaikki ruokalajit ”vähärasvaisia”… ööö not :D
    Innolla odotinkin jo alkavaa närästystä joka ei sitten koskaan tullutkaan. Lisäksi annokset olivat juuri sopivia ettei edes kauheata ähkyä saatu aikaiseksi vaikka kylläisiä olimmekin.
    20150606_215222
    Tämän jälkeen suuntasimme Tornin yläravintolaan. Siellä päätin ottaa ruokaa laskevaa Mojitoa. Se tuttu ja turvallinen. Menimme terassille nauttimaan ehkä illan kalleimpia juomia! 15€ Mojito ! Only in Finland ;) Näkymät olivat mitä mahtavimmat. Jopa näin korkeanpaikan kammoiselle.
    20150606_230338
    Ilta sai huipennuksen alabaarissa jossa tilasin jotain hapanta ja huh hei sitä se olikin. Itse olen happaman ystävä mtta nyt oli niin hapanta ettei pystynyt loppuum juomaankaan.
    20150607_000558
    Aamiainen oli mitä mahtavin. Kahvit tuotiin pöytään. Sai syödä rauhassa. Ja siitä sai kyllä viimein sen ähkyn aikaiseksi.
    Pakko sanoa että oli niin ihana hääpäivä. Ja kauhealta sanoa, että ihanaa oli syödä ruoka lämpimänä. Kertaakaan ei tarvinnut herätä laittamaan tuttia kenellekkään. Sai nukkua pitkään. JA kukaan ei kömpinyt viereen. Ne elämän pienet suuret ilot.
    Mutta niin ihanaa kun tämä rauha olikin. Oli ihana palata kotiin oman trion luokse. Rakkautta on oma Perhe .

  • Nina kirjoitti uuden julkaisun, Omatekoinen TWIX, sivulla Ninan Nurkka 4 vuotta, 5 kuukautta sitten

    PikkukuvaNo johan pomppas ! Herkkusuun keittiössä räjähti.
    Löysin jostain netin syövereistä TWIX ohjeen. Päätin kokeilla koska TWIX patukka on suuri herkkuni.
    Ohje oli äärimmäisen yksinkertainen !
    pohja:
    120 g voita
    <p style="text-align:[…]

  • Nina kirjoitti uuden julkaisun, Dolmat, sivulla Ninan Nurkka 4 vuotta, 6 kuukautta sitten

    Pikkukuva

     

    En tiedä onko tuttuja. Mutta niin hyviä. Eli viininlehtikääryleitä. Näitä lehtiä on vain aika vaikea löytää tavallisista kaupoista. Siksi aina kun näen itämaisen kaupan painelen sisään hakemaan lehtiä[…]

  • PikkukuvaPitkä  tauko takana… ehkä hiemankin liian pitkä. Kaiken ja laista olis ollut kerrottavaa mutta kauhea kiire ollut koska minit alkaneet kävelemään ensin tuella ja nyt jo ilman tukea. Ikäähän ensiviikolla tulee jo[…]

  • Pääsin mukaan uuteen hopotus-kampanjaan. Tällä kertaa hopotuksen kohteena oli Myllyn Paras Suklaataikina. Valmiiksi pyöreä suklaataikina joka on helppo painella vuokaan. Aiemmin olen kokeillut saman valmistajan mm. suolaista piirakka taikinaa. Joka oli erittäinkin hyvä ja toimiva.

     

     

    20150405_172050

     

    Tosiaan kokeilu alkoi innokkaana. Kaivoin vanhat tartalletti vuokani kaappien kätköistä. Pengoin kaapit ja sain tarvittavat tavarat kasaan.

     

    20150406_123203

    Sitruuna tuorejuustoa ja maustamatonta tuorejuustoa ja kermaa. Lisäksi päätin kokeilla ns. jäädytettyä vadelma sydäntä. joka olikin ensimmäinen työvaiheeni.

     

    Jäädyttää Bonnen vadelma sosetta. Jota tietenkin löytyy koska käytän sitä kaksosten 20150406_130320puuroihin makuina :)

    Seuraavaksi kun ne ovat pakastimessa alkoi taikinan sulatus. Nostin taikinan pöydälle noin tuntia ennen.

     

    Sitten painelin taikinaa vuokiin. Jaoin taikinan kuuteen osaan koska oli kuusi muottiakin. Olisi tullut varmaankin jopa kahdeksan vuoallista, koska taikinaa jäi yli. Lopuista tein keksejä jotka tyylikkäästi mestari leipurina poltin. Juu siis unohdin todellakin ne uuniin.

     

    20150406_143935

    Paistoaikaa en huomannut katsoa. Mutta olisi saanut olla hieman vähemmän aikaa koska niistä tuli hyvinkin kovia. tai sitten se on taikinalle ominaista.. epäilen itse paistaneeni liian kauan.

    20150406_155512

     

     

     

     

     

     

    20150406_155502

     

    Toisesta paketista päätin testata ihan vaan suklaakeksejä. Mieheni toivomuksesta. Eipä tuo muksukaan kauhessti vastaan laittanut :) Nämä onnistui hyvin. Maku oli loistava. Kuvassa vääritynyt väro. Väri oli tumman ja suklaisen ruskea.

     

    20150421_191329

     

     

    Kaiken kaikkiaan maku hyvä. ulkonäkö hyvä. koostumus aika rasvainen mutta eikös se ole suklaiselle taikinalle aika ominaista? ;)

     
    #hopottajat #suklaataikinahopo #myllynparas #myllynparassuklaataikina #suklaataikina
    Haluatko mukaan HOPOTTAJIIN? Klikkaa itsesi mukaan tästä! Se on ilmaista ja hauskaa!
     

     

     

     

     

     

     

    http://www.hopottajat.fi/suklaataikina

  • Nina kirjoitti uuden julkaisun, piirakat, sivulla Ninan Nurkka 4 vuotta, 8 kuukautta sitten

    Pikkukuva

    Riisipuuron keitolla alotellaan.

    Itse teen aina puolitoista kertaisen puuron koska piirakoissa pitää olla täytettä rutkasti. Mutta tässä yksinkertaisesti ohje kun kaikki ei ole niinkun minä.

     
    2dl[…]

  • Nina kirjoitti uuden julkaisun, Perunaleipäset, sivulla Ninan Nurkka 4 vuotta, 8 kuukautta sitten

    PikkukuvaTänään teki mieli taas leipasta jotakin pientä. Alotin rapsakalla leivällä. Sen jälkeen mietin että jotain pehmosta tekisi mieli. Rieskaa ehkä? Noh.. Kaappien kaivelu ja näin perunamuusi jauhe pussin. Itse tykkään[…]

  • Mmmmmm…. Aamu alkoi rapean leivän himolla. Hetken istuskelin kaffekupposen ääressä pikkusten aamutouhuja seuraten. Päätin että nyt se on menoa. Painelin keittiöön sanaakaan sanomatta ja jälkeeni jäi mies kysymysmerkkinä.
     

    Kulho kaapista ja muut tarvikkeet. Tästä se lähtee. Askeleen lähempänä lämmintä rapeakuorista leipää!

    Alkuperäinen ohjeeni jakautui kahtia. Kokonaisesta tulisi kaksi limppua. Nyt tein yhden ”pylpyrä-rykeilmän” :) ensin puolikas ohjeeni ja suluissa kokonainen ohje.

     

    4dl    (7,5dl)   vettä

    1pss   (2pss)   kuivahiivaa

    n.0,75tl   (1,5tl)    suolaa

    1,5 dl (3dl)  ruisjauhoja

    5dl. (10dl).  Vehnäjauhoja

    ripaus sokeria

     

    kuivahiivalle sopivan lämpöinen vesi ja hiiva sekaan, suola ja sokeri sekaan. Sitten ruisjauhot ja vispaan ”vimmatusti” :) vehnäjauhoja sekoittelen desin kerrallaan. Taikina jää aika löysäksi ja laitan kohoamaan puolestatoista kahteen tuntiin. Liinan alla lämpöisessä paikassa tottakai.

     

    Uuniin lämpöä 230 astetta.

     

    Jauhota pöytä jos teet pylpyräleipää. Kaada taikina pöydälle ja revi taikinasta palleroisia. Jauhota vähän ja tee kevyesti sämpylän muotoja. Älä liian tiukkoja vaan ihan pyöräyttää lähinnä sileän pinnan. Asettele pellille haluamaasi muotoon. Nippaa saksilla jokaisen palleron keskelle X viillot. Jauhota pinta ja uuniin n. 40 min

     

    2015-01-17 13.46.13

     

    Jos teet kokotaikinan tee kuten edellä TAI kaavi kulhosta suoraan puolet taikinasta jauhoitetulle pöydälle ja pyöräytä pinta sileäksi. Tässä kohtaa ei tarvitse vaivailla taikinaa. Nosta pellille tee X keskelle ja jauhota pinta. Uunin asteet samat ja paistoaika 40-45 min.

     

    ihanan kova kuori, ah niin pehmoinen sisus.

     

    2015-01-17 13.59.24

     

     

    2015-01-19 13.00.25

    Kämppään leijailee niin mahtavat tuoksut ettei malttaisi odottaa pääsevänsä jo kimppuun.

    Päälle riittää vain voi. Ah niin hyvää ja ah niin helppoa :)

  • Pikkukuva 

     

     

     

     

     

    Monesti olen ajatellut tätä kaksos asiaa. Aluksi kun sain slaagin siitä että niitä tulee kaksi kerralla. Jotenkin kun olin tuudittautunut siihen että yksi tulee ja piis öf keik ![…]

  • Nina kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 9 kuukautta sitten

    Vastauksena viestiin: Nina kirjoitti uuden julkaisun, Elämää ennen lapsia.., sivulla Ninan Nurkka Elämää ennen lapsia. Millaista se oli? En edes muista :)       Tänään mieheltäni kysyin että muistaako hän  millaista oli el […] Näytä

    juu kyllä saa :) enpä edes tollaista tullut ajatelleeksi :D

  • PikkukuvaElämää ennen lapsia. Millaista se oli? En edes muista :)    

     

    Tänään mieheltäni kysyin että muistaako hän  millaista oli elämä ennen lapsia. Eipä muistanut hänkään. Nyt kun kaikki kolme (!)[…]

  • PikkukuvaTaas on aika soseita vääntää :) tällä kertaa pamiksin armoille joutuvat:
    kurkku
    tomaatti
    kesäkurpitsa
    kukkakaali
    porkkana
    peruna jauheliha
    spaghetti

    Mausteeksi laitoin:
    laakerinlehtiä
    valkopippuria
    <p style="text-align:[…]

  • Nina kirjoitti uuden julkaisun, Hopotusta, sivulla Ninan Nurkka 4 vuotta, 10 kuukautta sitten

    PikkukuvaPääsin mukaan cityshoppari 2015 hopotuskampanjaan. Mahtavaa! Hopottaminen on aikalailla samanlaista kun buzzaus. Hyviä kampanjoita. Pääset testaamaan etunenässä uusia tai vanhoja tuotteita ja palveluita. Lisäksi[…]

  • Nina kirjoitti uuden julkaisun, Pinaattilettuja, sivulla Ninan Nurkka 4 vuotta, 10 kuukautta sitten

    PikkukuvaTyttären suuri herkku. Pinaattiletut.
    Niin helppo ja taas ei niin vaivaton. Mutta taas saat ilman säilöntäaineita ja isomman satsin ja isompia lettuja. Ja pakko kehua että myös parempia :)
     

    ihan perus[…]

  • Nina kirjoitti uuden julkaisun, Sosesavotta, sivulla Ninan Nurkka 4 vuotta, 10 kuukautta sitten

    Tänään oli edessä sosesavotta.

    Tein aikoinaan esikoisenkin soseet itse. Miksi siis en nytkin olisi yhtä fiksu. Säästyy rahaa. Aikaa ei niinkään. Onhan noita kuitenkin kaksi pupeltajaa. Tiedänpähän ainakin mitä suuhunsa saavat. Tänään tuli tehtyä reilu viikon pöperöt pakastimeen.  Teen yleensä lihat ja kasvikset itse. Hedelmät helpompi ostaa purkista. Ei sitä nyt ihan niin supermamma olla :)

     

    Näillä lähdetään liikkeelle. Tänään pamiksin alle joutuu:

    porkkana

    bataatti

    peruna

    maissi

    makaroni

    jauheliha

    Ja uusi maku tomaatti.

    2015-01-19 13.07.14

     

     

     

    Tarvittavat aineet ovat tässä kohtaa koottu kokkiohjelmalaisittain valmiiksi.  ;)

    Sitten purkit ja muotit valmiiksi.

     

     

    2015-01-19 13.06.22

     

     

    pilkoin siis potut, porkkanat ja bataatit samaan kattilaan. Kaikki ovat tuttuja makuja ja tiedän että eivät kumpikaan ole allerginen millekkään näistä.

     

    mausteeksi valkopippuria, laakerinlehteä ja valkosipulirouhetta.

     

    2015-01-19 13.06.55

     

    Toiseen kattilaan ensin makarooni kiehumaan hetkeksi ja samoilla mausteilla mennään. Kun makaroonit ovat lähes kypsiä sekaan menee jauheliha.

     

    2015-01-19 13.05.36

     

    Kun tämä seos on valmista nostan pois syvään kulhoon odottamaan pamixia. Samaan keitin veteen laitan maissit.

    Nyt tomaatin teloitus. Ensin pestään tomaatti ja viillotetaan ja laitetaan kiehuvaan veteen hetkeksi.  Jonka jälkeen kylmään veteen ja kuori irtoaa helposti.  Lohkota ja poista siemenet. Keitä pehmeäksi tarvittaessa.

     

    2015-01-19 13.04.44

     

    Kun kaikki on kiehunut voidaan aloittaa pamix hommat.

     

    2015-01-19 13.03.01

     

     

    Sosetus kaikki erikseen ja vikana tietenkin tomaatti koska siitä ei tietoa onko allergiaa. Lihat ja makaroonit soseutin samaksi ja purkkeihin. Lisäsin lopuksi vielä eri vihanneksia kaveriksi. Yhdestä purkista nuo syö parisen päivää.

     

    2015-01-19 13.02.16

     

    Kun muotissa olevat ovat jäätyneet, siirrän ne pieniin minicrip pusseihin annoksiksi paria makua ja kolme-neljä palaa per pussi. Helppo sulattaa ja kun sulaneet niin lisään korviketta joukkoon. Helppoa kun heinän teko :)

  • Nina kirjoitti uuden julkaisun, Aleksantereita, sivulla Ninan Nurkka 4 vuotta, 10 kuukautta sitten

    PikkukuvaElämäni ensimmäiset aleksanterit. Ja vaikka itse sanonkin niin onnistui hyvin niin ulkoisesti kuin maullisestikkin. Olen erittäin tyytyväinen.
     
    4,5dl jauhoja
    1tl leivin jauhetta ,
    1dl sokeria,
    200g voita[…]

  • PikkukuvaEli myöhästyin pahemman kerran Apulannan keikkamyynnistä lokakuussa. Havahduin vasta kun kaikki liput olivat loppuunmyydyt. Otti niin päähän. Kälyni oli saanut kaksi hajapaikkaa hänelle ja ystävälleen lauantaille.[…]

  • Lataa lisää