• PikkukuvaTäällä taas, pitkästä aikaa. Opiskelut ja työelämä veivät mennessään ja lähes kaikki tekeminen on jäänyt harmittavasti ajatuksen tasolle. Nyt lomaillessa olen onneksi pikkuhiljaa päässyt joitain ideoita jo[…]

 • nasti kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 5 kuukautta sitten

  Vastauksena viestiin: nasti kirjoitti uuden julkaisun, Valokuutiot, sivulla ihan ite väkersin Vanhojen, jo käytöstä poistettujen kirjojen sivut ovat olleet käytössäni ahkerasti. Niillä on mm. päällystetty kehyksiä ja pohjustettu […] Näytä

  Kiva kuulla että ohjeen avulla tekeminen onnistui :)

  Värilliset olisivat kyllä olleet vappuun sopivat, mutta toisaalta nuo kirjan sivuista tehdyt käyvät myös vapunkin jälkeen. Ehkä kuutiot voisi maalata esim. vesiväreillä? :)

 • nasti kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 5 kuukautta sitten

  Vastauksena viestiin: nasti kirjoitti uuden julkaisun, Valokuutiot, sivulla ihan ite väkersin Vanhojen, jo käytöstä poistettujen kirjojen sivut ovat olleet käytössäni ahkerasti. Niillä on mm. päällystetty kehyksiä ja pohjustettu […] Näytä

  Nuo karttakirjasta tehdyt kuulostaa tosi hyvältä! Nämä on juurikin siksi ihania, että erilaisilla paperilla saa ihan erilaista ilmettä. Ja eri juhliin teeman mukaisia näyttäviä valoja, eikä tarvitse kuin vaihtaa kuutioita :)

 • PikkukuvaVanhojen, jo käytöstä poistettujen kirjojen sivut ovat olleet käytössäni ahkerasti. Niillä on mm. päällystetty kehyksiä ja pohjustettu tauluja. Viimeksi niistä syntyi paperipillejä himmeliin ja nyt ne taipuivat[…]

 • _SAM3808
  Näistä se idea lähti. Myynnistä poistuneiden kankaiden näytepaloista, jotka kouluaikana eräästä harjoittelupaikasta mukaani hamstrasin. Muutamia vuosia ne ovat kaapissa viereksineet, ja joihinkin pieniin juttuihin olen niitä käyttänyt. Nyt inspiraation iskettyä, syntyi lappusista siksak-tyyny.
  _SAM3786Palaset ovat kooltaan noin 20×20 cm ja aloitin projektin leikkaamalla valitsemani palat neljäksi samankokoiseksi suikaleeksi (n. 5x20cm). Mikäli kangasta riittää, kannattaa suikaleista tehdä pidempiä (tämän kokoiseen tyynyyn 5x40cm). Tällöin suikaleita ei tarvita kuin 2/väri. Lappuja ja siten myös eri värejä tässä tyynyssä on yhteensä 9 ja suikaleita siis 4/väri.
  Leikkaamisen jälkeen suikaleet ommellaan yhteen niin, että seuraava suikale on aina 3 cm ”alempana” kuin ensimmäinen. Näin jatketaan kunnes 9 eriväristä suikaletta on ommeltu yhteen.

  [caption id="attachment_24" align="aligncenter" width="525"]yhteen ommellut suikaleet Yhteen ommellut suikaleet[/caption]
  Koska omat suikaleeni olivat palojen koosta johtuen vain sen parikymmentä senttiä pitkiä, suikaleista ommeltuja raitapalasia tarvittiin yhteensä 4. Niistä kaksi ommellaan toisten palasten peilikuvana, jolloin siksak-kuvio syntyy helposti.

  [caption id="attachment_25" align="aligncenter" width="525"]_SAM3793 Valmiit palaset, joista toinen peilikuvana[/caption]
  Kun kaikki raitapalaset on ommeltu, kannattaa kaikki saumat silittää auki. Tämän jälkeen reunat suoristetaan leikkaamalla niistä pois porrastukset. Palan leveys tässä vaiheessa on 11cm. Seuraavaksi palat leikataan pitkittäin puoliksi, jolloin saadaan 8 (4+4) erillistä 5,5 cm leveää raitapalaa. Pidemmistä suikaleista ommeltaessa palat ovat luonnollisesti leveämpiä, jolloin ne myös leikataan useammaksi suikaleeksi.

  [caption id="attachment_30" align="aligncenter" width="684"]_SAM3794 Suoraksi leikatut reunat[/caption]

  [caption id="attachment_26" align="aligncenter" width="525"]_SAM3799 Valmiit suikaleet odottamassa yhdistämistä[/caption]
  Leikkaamisen jälkeen päästään taas ompelemaan, ja suikaleet yhdistyvät tällä kertaa kauniiksi siksak-kuvioksi. Sitten vielä reunojen suoristus, saumojen auki silitys sekä taustakankaan kiinni ompelu, ja valmista tuli!

 • paperipillihimmeli Innostukseni himmeleihin on kasvanut pikkuhiljaa. Aluksi kiinnostus oli vain vähäistä, ajattelin että kivan näköisiähän nuo ovat, mutta en kuitenkaan itse jaksanut ruveta moisia väkertämään. Sen jälkeen himmeleitä on alkanut tulla vastaan vähän joka paikassa ja innostus on kasvanut kuin varkain. Joitain kuukausia sitten lainasin kirjastosta ”herätelainana” himmelikirjan ja kokeilin perinteisen olkihimmelin valmistusta. Eihän siitä mitään tullut kun välineet ja taidot olivat mitä olivat. Siihen loppui innostus siltä erää.
  Mutta sitten… Pinterestissä seikkaillessa vastaan tuli niin mahtavan näköinen himmeli, että pakkohan sitä oli kokeilla. Koska perinteisten olkien kanssa meni miten meni, päätin kokeilla pilleillä. Siihen hätään oikeanlaisia pillejä ei kuitenkaan ollut saatavilla, joten kokeilin jos onnistuisin tekemään pillejä itse.
  Pillien materiaaliksi valikoitui vanhan kirjan sivut. Pillien tekeminen oli yllättävänkin helppoa, kun apuna käytti neulepuikkoa, jonka ympärille paperin pyöräytti ja sitten liimasi kiinni.
  Mallina ja inspiraation lähteenä toimi tämä malli. Alkuperäisessä pillit olivat 4,5 tuumaa (~11,5cm) pitkiä ja niitä meni 105 kpl. Pillien pituus omassani on noin 10 cm ja pillejä 120 (yksi tähti/viiskulmio enemmän).
  Ihmeen hyvinhän se sitten onnistui eikä aikaa kulunut kuin reilu tunti. Isoin homma oli pillien pyörittelyssä, itse kokoaminen sujui vauhdikkaasti hyvien ohjeiden avulla.
   _SAM3685

 • Nonniin, tässäpä olisi ensimmäinen tuotos eli lakanatyyny. Koristetyyny syntyi kahdesta eri lakanakankaasta, tyyny itsessään vanhasta revenneestä puuvillasatiinilakanasta ja koristepyörylä toisesta revenneestä lakanasta.
  lakanatyynyRaidallisen lakanan olen repinyt jo aiemmin noin 4-5 cm levyiseksi suikaleeksi ja tuota suikaletta olen sitten käyttänyt muissakin projekteissa (mm. virkattu kori). Nyt suikale vuorostaan pääsi tähän tyynyyn mukaan, jossa se on taitettu puoliksi. Suikaletta jäi vieläkin yli, jotain muuta siitä onkin jo syntymässä.
  Pyörylä ommellaan harvalla siksak-ompeleella suoraan pohjakankaaseen. Ompelu aloitetaan ulkokehältä, suikaleen revitty reuna on keskustaa kohti. Suikaletta taitetaan/rypistetään alareunastaan, jolloin se asettuu paremmin pyöreään muotoon. Siitä vain sitten siirrytään koko ajan keskemmälle ja keskemmälle kunnes pyörylä on valmis. Revitty reuna jää siis aina edellisen kerroksen alle piiloon. Halutessaan keskelle voi vielä lisätä napin tms. mutta koska sain keskustan suht siististi ommeltua (tässä kohtaa suoralla ompeleella) en kokenut nappia tarpeelliseksi.
  lähikuva
  Itse tein ympyrän aloituksen ihan vapaalla kädellä ja vähän soikeahan siitä tuli. Oikeasti pyöreätä lopputulosta varten kannattaa merkata aloitusympyrä kankaaseen esimerkiksi kynällä.

 • nasti rekisteröityi sivustolle 4 vuotta, 7 kuukautta sitten