• Lenkkeilijätytön murhasta syytetty romahti käräjäsalissa: ”En tullut Suomeen murhaamaan ketään” HS 22.6.2015

   

  ”Tulin Suomeen opiskelemaan ja tekemään parempaa elämää, en tappamaan tai murhaamaan ketään”

   

  Noh, oikeassa elämässä tarkoitusperillä ei ole juuri merkitystä, vain lopputuloksella.

  Tyttö on tapettu äärimmäisen julmasti ja kaverin omasta mielestä hänen pitäisi päästä kävelemään vapaana miehenä. Afgaanimies halusi ”antaa tytölle uuden mahdollisuuden” seurusteluun. Tytön omilla toiveilla ei ilmeisesti ollut väliä. Syyttäjän mukaan kielteisen kansalaisuushakemuspäätöksen saanut mies halusi naimisiin, koska se olisi edesauttanut kansalaisuusasiassa.

  Tietysti Afganistanissa naisen / tytön murha ei ole yhtään mitään, koska nainen ei ole siellä edes ihminen. Siellä nainen on vain omaisuutta, väline omaisuuden kartuttamiseksi, synnytyssäkki ja orja. Se nähdään niistä rikoksista, joita siellä tehdään päivittäin naisia ja tyttöjä kohtaan.

  En missään tapauksessa syyllistä uhria, mutta toivoisin että kouluissa tai edes kotona lapsille ja nuorilla kerrottaisiin koristelematta ja kaunistelematta niistä kulttuurien törmäyspisteistä joihin ei edes ”rakkaus” tuo lääkettä.

  Suomalaiset tytöt, jotka seurustelevat muslimipojan kanssa rinnastetaan heikäläisissä kulttuureissa huoriksi. On aivan käsittämätöntä, että aina vaan etenkin tytöt luulottelevat itselleen, että rakkaus voittaa näin rajut kulttuuri- ja arvoerot.

  Ei muuten voita.

   

  PS. Mielenkiintoisesti monessa mediassa jutusta on jätetty pois syytetyn rikostausta, joka alun perin esti kansalaisuuden saamisen, sekä se seikka, että hän oli raiskannut uhrinsa julmasti ennen murhaa. Suomalainen media ei käyttäydy vapaan median tavoin, vaan harjoittaa itsesensuuria. Ei uskoisi, että Suomessa on vajaa sata vuotta siitä, kun vapaa lehdistö lakkautettiin Venäjän viimeisen tsaarin toimesta. Luulisi että toimittajakunta arvostaisi nykytilaa vähän enemmän ja lopettaisi sensuroinnin. Ei tosiasioista vaikeneminen auta kenenkään asiaa.

  PS2. Sittemmin on tullut julki myös oikeuslääkärin lausunto, jonka mukaan tyttö oli sidottu ranteistaan ja nilkoistaan ennen kuolemaansa ja lisäksi hänen keuhkoistaan ja ruuansulatuskanavastaan löytyi bensiiniä, joka palon myötä räjähti palamaan. Puolustus edelleen väittää tätä itsemurhaksi.

   

   

   

 • Rikosseuraamus­laitos pyrkii estämään teinitytön murhanneen miehen vapauttamisen 12.5.2015 HS

   

  Zampano kirjoitti

  Eiköhän vuoden 2005 tapahtumat osoita, ettei kaverilla ole halua tai edellytyksiä olla enää[…]

 • Michelle Obama sytytti kulttuurikahakan – sanoi mustien vierastavan museotaidetta 12.5.2015 HS

  Oikeiston kundin kommentista

  En ymmärrä mistä herkkähipiäisyys on kehittynyt juuri nykyaikaan, kun kaikki muurit vähemmistöjen ja eri yhteiskuntaluokkien välillä ovat kaikkein matalimmillaan ikinä.

  Ystävä hyvä. Missä olet ollut viimeiset kuukaudet, kun USA:n maaperä on muuttunut monessa osavaltiossa ja suurkaupungissa (myös pikkukaupungeissa) rotumellakoiden myötä täydeksi sotatantereeksi? Missä olet ollut viimeisen vuosikymmenen jona amerikkalainen keskiluokka on lähestulkoon pyyhkäisty olemattomiin? Vai ei ole yhteiskuntaluokkia? Ne luokkaerot eivät aikoihin ole olleet rajummat kuin nyt.

  Ja muuten – Suomessa kuljetaan samoja polkuja; keskiluokka huutaa kohta hoosiannaa… se vähä mikä siitä on jäljellä.

 • Yön sudet -jengi uhkaa jatkaa Berliinin-matkaansa – harkinnassa jopa Helsinki ja Ruotsin-laiva

   

  ”Ryhmä sanoo haluavansa ajaa Euroopan halki Berliiniin kunnianosoituksena neuvostosotilaille, jotka taistelivat toisessa maailmansodassa natsi-Saksaa vastaan.”

   

  Kunniaa niille neuvostosotilaille, jotka natsien jo kukistuttua ja Saksan tuhouduttua raiskasivat kaikki saksalaiset tytöt ja naiset, vanhuksia myöten, jotka vain kiinni saivat ja omalla valvonta-alueellaan saivat kaikki kiinni.

  Kunniaa niille neuvostosotilaille, jotka tekivät tarpeetonta tuhoa jo hävitetyillä alueilla ja liittivät  ison osan Eurooppaa vasten tahtoaan omaan valtapiiriinsä. Uutta sotaa Putinin johdolla rakenneltaessa. Kunniaa, sieg heil!

  Taitaa muuten olla myös niin, että mikäli Schengen-maan viisumia ei ole asiallisesti haettu ja saatu, Puola on aivan oikein estänyt saapumisen alueelle. Jos lupa on evätty viisumin haltijalta, sille lienee kirjattu Schengen-järjestelmään syy, ja mikään muu alueen maa ei sitä voi muuttaa eli pääsyä ei ole koko Schengen-alueelle.

   

  PS. Aikuiset miehet perustavat puumajakerhon Yön sudet. Voi hellanlettas.

   

 • empatiaa empatiaa2 Sympatiaa

   

  Melkoisia asenteita maahanmuuttajanuorilla. Liekö enää ihme että ulkomaalaisten tekemien raiskausten määrä on 12- tai jopa 13 -kertainen kantaväestöön nähden. Suomalaisetkin toki raiskaavat, mutta tiettyjen maahanmuuttajaryhmien erikoisuus on joukkoraiskaukset.

  Erään raiskauksen uhrin isän kokemus oikeuteen menemisestä ystävänsä kuvaamana on karmaisevaa luettavaa:

  Tekijät suhtautuivat tapahtuneeseen naureskellen ”sulka hattuun” meiningillä. Poliisitalon aulaan oli kokoontunut rikoksentekijöiden omaisia, joiden hymyjen ja naurujen ohi ystäväni joutuin kulkemaan.

   

  Tällaista käytöstä ihmisiltä, jotka on otettu tähän maahan ”turvaan”, tarjottu katto pään päälle, annettu ruokaa, terveydenhuoltoa ja koulutusta lapsille. Minä en kyllä usko, että tuollainen käytös on soveliasta missään kulttuurissa. Jos omat pojat raiskaavat ja tekevät sen vielä kimpassa, niin he ovat paitsi rikollisia hirviöitä, myös jokseenkin perverssejä ja se ei todellakaan ole mikään naurun ja irvailun paikka.

  Saattaisi olla parempi, että palaisivat sellaiseen kulttuuriin, jota ymmärtävät paremmin kuin tätä pohjoismaista, jossa arvoihin kuuluu väkivallan vastustaminen, koskemattomuus, tasa-arvo ja toisen ihmisen kunnioitus. En myöskään tajua niitä ”monikultturisteja” joiden mielestä kaikki muu kuin suomalaisuus on hyvää. Ehkä heidänkin pitäisi muuttaa muualle, jossa viihtyisivät paremmin, sen sijaan että yrittävät väkisin muuttaa tätä maata ja sen väestön enemmistöä.

  Meidän arvoissamme ei ole mitään vikaa, toteutus ei tietenkään ole täydellistä, mutta ei se sitä ole missään muuallakaan, sanoo diktaattorit tai mullahit mitä tahansa.

  Suomi ei ole Intia eikä Somalia.

   

   

 • ”Suomen venäläisten mielialat pitäisi selvittää”

   

  Miksi pitäisi?

  Mitään tutkimisia ei tarvita, koskapa Suomessa asuvilta venäläisiltä ei edes Venäjä kysy mitään, kun päättää käyttää heitä keppihevosena[…]

 • Hyveellinen nuori haksahtaa Isisiin – värvättyjä matkannut Syyriaan Islam for dummies -kirjan kanssa 18.2.2015 HS/Tiede

   

  Yhdysvaltalainen psykologian professori Avidan Milevsky väittää, että pyhään sotaan lähtijöitä leimaa liiallinen halu tehdä oikein ja elää merkityksellinen elämä.

   

  Täytyy sanoa, että onpa varsin merkilliseksi muodostunut näiden nuorten käsitykset ja arvot, jos se käsitys oikeasta ja väärästä ja halu elää merkityksellisesti ilmenee tarpeena tappaa, kiduttaa ja raiskata säälimättömästi ja vieläpä poikkeuksellisen raa’asti täysin syyttömiä ihmisiä ja lapsia, jotka ajattelevat elämästä toisin ja uskovat eri asioihin kuin nuo nuoret herttaiset pikkupyhimykset. On hyvin vaikeaa uskoa, että jos koti on antanut tolkullisen kasvatuksen ja arvot, niin jonkin Isiksen nettivideot tai twiitit voisivat murtaa sellaisen nuoren ajatusmaailman ja saada hänet lähtemään terroristiksi murhaamaan ja raiskaamaan. On sitten aivoissa hormonimyrsky tai ei ja aivot vielä
  puolitekoiset.
  Olisiko aika ryhtyä toden teolla päivittelyn sijaan tutkimaan, mistä ISISin loppumattomilta tuntuvat rahat tulevat? Kuka pelaa tällaista peliä ja miksi? Jotkut väittävät, aivan loogisesti, että kyseessä olisi wahhabiittien pieleen mennyt yritys saada Lähi-Itä haltuun, ennen kuin tappelukset ja arabikeväät iskeytyvät Saudi-Arabiaankin. Siellä kuulemma paitulin helmat jo tutisevat.

  Toisaalta minään uutisena ei tule se, että typerät länsimaat sotkeutuivat omaan erinomaisuuteensa (lue: tollouteensa) tukiessaan arabikevättä. Koko rähinän takana oli muslimiveljeskunta, jolla ei todellakaan ole puhtaat jauhot pussissa – ei ole koskaan ollut.

  Olisi hyvä tutkailla kyseisen liikkeen historiaa, saattaisi valjeta yksi jos toinenkin asia. Joukossa on aina ollut myös poikkeuksellisen raakoja terroristeja.

  Liikkeen pääteoreetikon tiedetään vaikuttaneen voimakkaasti mm. al-Qaidan johtajiin, mukaan luettuna Osama bin Laden.

  Liikkeen rahoituksen takana väitetään olevan niin iranilaista kuin wahhabiittienkin rahaa. Vaikka veljeskunta virallisesti ei harjoita Egyptissä väkivaltaa, käytäntö on osoittanut, että sekin on vain silmänlumetta. Muslimiveljeskunta puolestaan rahoittaa islamistiryhmiä eri puolilla maailmaa.

  Wahhabiitit tunnetusti rahoittavat suurelta osin länsimaihin rakennettuja moskeijoja ja nk. islamilaisia kulttuurikeskuksia. Merkillistä vain on, että näistä keskuksista tulee jatkuvasti esiin radikaaliryhmiä. Saudi-Arabian yhteiskunta on osoittanut, että mitään hyvää ei wahhabiittien arvomaailmasta seuraa – ainakaan naisille ja orjille. Anteeksi palvelijoille.

  Siellä eletään todeksi koraanin lupaa orjuuttaa ei-muslimeja ja naisia mielin määrin. Saudi-Arabiassa nainen ei saa mennä lääkäriin ilman miehensä, isänsä, veljensä tai poikansa lupaa. Siis terveyden- tai sairaudenhoitoa saa vain jos mies sen sallii. Mies tunkee vastaanotolle mukaan, myös tutkimuksiin, vaikka kyseessä olisi gynekologin vastaanotto. Useat länsimaiset sairaanhoitajat ovat kertoneet kokemuksistaan siellä, ja hämmentävän monet ovat joutuneet todistamaan potilaan aviomiehen itsetyydytystä tutkimushuoneessa.

  Kaikki tietävät, että naisen liikkumista rajoitetaan, mm. auton ajokiellolla. Monikaan ei sen sijaan tiedä, että saudinaista ei päästetä poistumaan maasta omalla passillaan ilman miehen lupaa ja tätä valvotaan tätä nykyä elektronisesti.

  Mietin vain, että millä perusteilla harjoitamme enää kauppaa tämän maan kanssa? Mitä ihmeen annettavaa moisella yhteiskunnalla voi meille olla? Me emme taas pysty heitä muuttamaan, se on nähty.

  Onko siis niin, että myös Suomessa naisten ihmisarvo ja -oikeudet ovat käypää kauppatavaraa? Mihin tällainen toiminta lopulta johtaa?

  Olen huomannut, että suomalaisessa mediassa saudien vähintäänkin perverssistä arvomaailmasta ei juurikaan kirjoiteta eikä puhuta. Silti, se olisi todella tarpeellista, etenkin kun otetaan huomioon heikäläisten aktiivisuus näiden moskeija- ja kulttuurikeskushankkeidensa kanssa.

   

   

 •  

  Vauraus keskittyy – onko siitä hyötyä vai haittaa? 19.1.2015 HS

   

  Oletetaan että älykkyys ja ahkeruus periytyvät vanhempien lompakon mukaan. Höpöhöpö. Koulutukseen ja terveydenhuoltoon  käytettävissä olevat varat aiheuttavat suurimman osan eroista. Rikkaiden mukuloista löytyy myös merkittävä määrä koka-nuppeja sun muiden päihteiden käyttäjiä, jotka eivät vaivaudu opiskelemaan ja tekemään töitä. Miksi viitsisivätkään. Ja eikös se vanha viisaus kerro, että yksi sukupolvi rakentaa, toinen kasvattaa ja kolmas tuhoaa.

   

  Jos vähävaraisilla ei ole motiivia tai kykyä kouluttaa lapsiaan riittävästi, myös talouden kehittämiskyky kärsii.

   

  Useimmiten on kysymys rahan puutteesta – koulutuksesta on tehty luksusta, johon on yhä pienemmällä joukolla varaa. Iso-Britannian lukukausimaksujen rajut korotukset johtivat suoraan lahjakkaiden ja ahkerien, mutta vähävaraisten nuorten koulutuksen katkeamiseen kesken kaiken, he jäivät ilman tutkintoja.

  Koko väite siitä, että rikkaat ollessaan tarpeeksi rikkaita, vetävät sitten köyhiä ja tyhmiä ynnä laiskoja parempaan elämään on törkeä vale ja ansa. Juuri on tutkimuksessa todistettu kuinka varallisuus tekee ihmisestä epäempaattisen ja saidan. Lisäksi voisi kysyä, millä oikeudella pieni eliitti päättää, ettei suuri enemmistö kykene itse tekemään elämän valintoja ja tavoittelemaan hyvää elämää. Etenkin kun tämä eliitti on juuri nyt tuhoamassa keskiluokkaa, joka tässä sirkuksessa unohdetaan kokonaan.

  Jos taloudellista valtaa käytetään niin, että osalta kansalaisia riistetään jo syntymässä oikeus päättää itse asioistaan, mahdollisuus tavoitella omia toiveitaan ja rakentaa tulevaisuuttaan, tuloksena on kateuden, vihan ja väkivallan yhteiskunta, jossa kukaan ei voi hyvin ja kaikilla on henkikulta löyhässä, myös rikkailla.

  Eihän nyt voi olla niin, että meillä on vain kaksi ääripäätä käytettävissämme. Täysi sosialismi tai taloudellinen terrorismi ja plutokratia, jota jotkut vitsiveikot myös kapitalismiksi kutsuvat. Markkinatalous ei toimi valumailmiönä, vaan pyörimisliikkeellä. Siksi rahaa pitää olla käytettävissä mahdollisimman monilla, jotta tuotteet ja palvelut käyvät kaupaksi. Tämän hetken taloustaantumasta iso osa johtuu juuri siitä, etteivät rikkaat sitten kuitenkaan kuluta sellaisella volyymilla, että se jaksaisi pitää pyörät liikkeessä.

  Varallisuuden ja sitä kautta taloudellisen vallan keskittyminen on käytännössä finanssiterrorismia. Seuraukset 1800-luvun perijöiden luokkayhteiskunnan paluusta voivat olla todella karmaisevat. Samalla voivat palata veriset vallankumoukset ja aivan varmasti naisten taloudellinen sortaminen. Pitää muistaa että viktoriaanisen aikakauden naisten asema oli kammottava. Leski ei perinyt käytännössä mitään, eikä tyttäret. Miespuolinen perijä saattoi olla aivan tuntematon tapaus, jota vieraiden naisten elättäminen ei kiinnostanut lainkaan. Tällaisen perijäyhteiskunnan, varallisuuden keskittymisen aikana, ei myöskään naiset kouluttautuneet, eikä siihen ollut edes teoreettisia mahdollisuuksiakaan, joten itsensä elättäminen muulla kuin prostituutiolla tai palvelijana oli tehty käytännössä mahdottomaksi. Tehdastyö oli yksi mahdollisuus ja se oli käytännössä orjuutta. Ja yleisesti tunnettu fakta on, että kun naisten koulutustaso ja taloudellinen tilanne huononee, kaikki niin perheissä kuin yhteiskunnassakin voivat huonommin. Kansanterveys romahtaa ja ainoat hyvinvoivat eli rikkaat joutuvat linnoittautumaan ja turvautumaan henkivartijoihin. Sitten onkin jo piikkilangat ja aseet esillä.

  On jokseenkin kummallista, että kun OECD:n tutkimukset ja USA:n superrikkaiden kärki varoittelevat plutokratian vaaroista, niin vielä Suomen kaltaisessa kärpäsenjätöksen kokoisessa valtakunnassa vängätään vastaan.

  Ihanko todella me kuvittelemme, että toistamalla historian hirveimmät virheet kuljemme eteenpäin? Suurten herrojen ja loordien kannattaisi siinä tapauksessa muistaa myös La guillotine. Sitä sentään käytettiin Ranskassa vielä 1970-luvulla.

   

   Liberté, égalité, fraternité!

   

   

 • Muikkunen kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 11 kuukautta sitten

  No joskus siltä näyttää. Ainakin se käyttää paljon valtaa ja välillä tuntuu, että ääneen pääsee ainoastaan heidän kanssaan samanmieliset. Logiikkaa siitä on joskus vaikeaa löytää, jos tavoitteenaan on yhteiskuntarauha. Sen ylläpitämistä en kuitenkaan miellä sanomalehden tehtäväksi – en ainakaan sensuurin metodilla.

 • Muikkunen kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 11 kuukautta sitten

  No aivan varmasti tässä maassa työhönotoissa olisi korjattavaa – piilotettua muukalaisvihamielisyyttä ja/tai -pelkoa on, mutta monissa maahanmuuttajaryhmissä olisi myös ihan itsellään työsarkaa nimenomaan kielen oppimisen kanssa. Ei tässä takapajulassamme voi oikein saada töitä, jos ei osaa kieltä. Etenkin jos englannin kielikään ei ole riittävää…[Lue lisää]

 • Suomesta tuli monikulttuurinen, asunnoista ei – muslimiperheille sopivia koteja ei juurikaan rakenneta 13.1.2015 HS

   

  JRe alkuperäinen kommentoi TMAKEN mielipidettä

  TMAKE

  Eikö Suomessa pitäisi sopeutua suomalaisiin asuntoihin ja tapoihin? Tuskinpa 12 henkeä on samaa perhettä, sukua voivat olla. Eivät suomalaisetkaan saa korotonta lainaa. Miksi muiden pitäisi saada? Nyt on elettävä tätä päivää eikä ikivanhojen oppien mukaan olkoon uskonto mikä tahansa!

  Eikö Suomessa pitäisi sopeutua suomalaisiin asuntoihin ja tapoihin? Tuskinpa 12 henkeä on samaa perhettä, sukua voivat olla. Eivät suomalaisetkaan saa korotonta lainaa. Miksi muiden pitäisi saada? Nyt on elettävä tätä päivää eikä ikivanhojen oppien mukaan olkoon uskonto mikä tahansa!

  12 henkeä ei ole lestadiolaisperheissä mitenkään epätavallinen perhekoko, jokten olet väärässä väitteessäsi ”tuskinpa 12 henkeä on samaa perhettä”.

   

  Taitavat lestadiolaiset ihan itse ja omin varoin (plus pankin) rakentaa itselleen talot. Ainakin suurin osa. Enkä ole kuullut heikäläisten urputtavan julkisuudessa yhteiskuntaa siihen mukaan. Toimivat siinä asiassa kuten muutkin.

  Tässä maassa on kumma joukkio ihan kantakirjasuomalaisia ammattivinkujia, jotka kehittelevät tällaisia keskustelunaiheita. Aika harvassa ovat ne maahanmuuttajaperheet, joista kehdattaisiin ihan oikeasti nousta valitusvirttä hoilaamaan isompien asuntojen perään. Heidän jumalansa tuskin ketään helvettiin viskaa siksi, että vääräuskoiset eivät toimita isompia asuntoja heille. Jollei omat rahat ja lihakset piisaa, sitten on tyydyttävä siihen mihin muidenkin. Piste. Ei tänne ruveta mitään uskontoon perustuvaa kastisysteemiä kehittelemään.

  Mutta tässä nyt nähdään se ongelma, joka syntyy kun uskonto ja politiikka sekoitetaan. Jotta tästä sonnasta päästään eroon, koko yhteiskunta on sekularisoitava Ranskan malliin. Siellä ei takuulla kukaan kehtaa moista suustansa päästää. Virkamiehistö joutuu noudattamaan politiikkaa ja lakia ja jos sekä räsäsläisiltä että islamistiyhdistykseltä (wannabe-puolue) sun muilta kielletään politiikan ja uskonnon sekoittaminen, säästytään monelta harmilta. Ei tämän yhteiskunnan arvopohja mihinkään sen myötä murene, ne arvot ovat pääsääntöisesti yleismaailmallisia ja perustuvat ihmisoikeuksiin. Jopa Malissa on monipuoluejärjestelmä, jonka ainoa rajoite on, etteivät puolueet saa tukeutua mihinkään etniseen, uskonnolliseen, tai alueelliseen ryhmään. Mutta Suomessa hei, ei se käy.

  Joten: kielletään puolueet, joiden ohjelma rakentuu uskonnolle pienimmässäkään määrin. Siten saadaan kristillisdemokraatit ulos vouhottamasta ja terrorisoimasta suomalaisten enemmistöä ja estetään sharia-lakia Suomeen ajavan islamistiporukan puolueen perustaminen. Ja vaikka se voi nyt tuntua hassunhauskaselta ajatukselta, että islamistit pääsisivät valtaan, niin ottakaapa selvää, millainen elehvantin kokoinen reikä saatiin perustuslakiin aikaiseksi keväällä 2010, vaikka Jacob Söderman siitä koittikin varoitella. Sen reiän kautta Suomessa on mahdollista suorittaa laillinen vallankaappaus à la Hitler. Saisivat toimittajatkin joskus penkoa näitä asioita.

   

   

   

 • Early Warning Signs of Fascism – by Laurence W. Britt

   

   

  1. Voimakas ja yhä voimistuva nationalismi

  2. Ihmisoikeuksien halveksunta ja väheksyntä

  3. Syntipukkien ja vihollisten etsintä

  4. Asevoimien[…]

 • Suomessa saa vielä sanoa, ettei Jumalaa ole – mutta kauanko? 8.1.2015 NYT

   

  ”Kun sieluun sattuu” kirjoitti

  Sananvapauden ongelma tuntuu olevan myös vapaus-vastuu riippuvuuden höllentyminen. Moni suomalaisessakin lehdessä painettu totuus uskonnosta sattuu syvälle yhteiskuntamme heikkoja, jotka oikeasti joutuvat turvautumaan Jumalan armoon, kun mikään muu ei enää tunnu auttavan. Heitä ei lohduta se, että kauppatieteen maisteri pitää uskontoon hurahtaneita ihmisiä tyhmänä, ja lohdutusta epätoivoon tuovaa satuolentona. Syöpää sairastava, oman kuolinpäivänsä tietävä, kivuista kärsivä ja lähimmäistensä luopumisen tuskan näkevä ihminen ei ehkä vain oikeasti jaksa enää omalla järjellään käsitellä tulevaa. Olkaa heille armollisia. Antakaa heidän rukoilla. Antakaa heidän uskoa.

   

  No siksihän meillä on perustuslain takaama uskonnonvapaus. Ei kukaan voi muutenkaan estää, mitä joku ihminen itse tykönänsä uskoo tai rukoilee.

  Luulenpa että Suomessa yksi suurin syy uskonnonvastaisuuteen löytyy Räsäsen kaltaisista vallankaappaajista, jotka OMIEN uskomustensa varjolla haluavat estää muiden elämisen omien arvojensa mukaan. Sekään ei ole oikein.

  Olen kirjoittanut ajatuksiani joihinkin keskusteluosioihin eri lehdissä ja aivan viime aikoja lukuunottamatta ateismista puhumista ja uskonnonvastaisia ajatuksia on pyritty sensuroimaan toimitusten taholta, joskus aivan käsittämättömälläkin tavalla. Kyllä sekulaarit tässäkin maassa ovat ennemminkin niitä joita jahdataan, eivät uskovaiset. Mieluummin lopetettaisiin jahti ja aloitettaisiin todellinen keskustelu. Olen vain huomannut, että uskontoonsa sitoutuneet ihmiset eivät halua edes kuulla muiden ihmisten ajatuksia tai harkita sitä, että uskonnoilla ihmisten hallitseminen pitäisi lopettaa. Sehän ei tarkoita muuta kuin politiikan ja uskonnon erottamista toisistaan, joka muuten on ainoa apu ja turva ääriuskonnollisia liikkeitä vastaan.

  Kritiikkiä suuntaan ja toiseen pitää voida esittää, mutta itsetarkoituksellisesta pilkasta en olisi aina ihan varma.

   

   

 • Jakamistalous on söötti nimi riistolle 8.1.2015 HS

   

  Kaksi asiaa: tulonjako takaa köyhälle / työttömälle / sairaalle / eläkeläiselle mahdollisuuden säälliseen elämään (ei suinkaan pröystäilyyn) ja samalla jaettu raha kääntyy takaisin talouden rattaisiin. Köyhällä kun ei ole varaa säästää ei jemmailla mitään. Kaikki saatu raha päätyy takaisin talouteen. Toisaalta ongelmiakin on: esimerkiksi asumistuethan eivät ole tulonsiirto köyhälle vaan asunnon omistajille! Olisiko siis syytä ryhtyä viilaamaan vuokratulojen verotusta ja luoda mm. NYC:n malliin vuokrasäännöstelyä nimenomaan pääkaupunkiseudulle. Nyt on jo pidemmän aikaa kokeiltu markkinavoimien lihaksia, eikä toimi. Jos halutaan toisenlainen lopputulema, metodia on muutettava.

  Ja sitten: työsuhteiden pirstoutuminen tarkoittaa myös valtion ja kuntien verotulojen epävarmuutta. Ei tästä vuokratyösysteemistä ainakaan yhteiskunta hyödy. Puhumattakaan siitä, ettei juuri kukaan vuokratyötä tekevä voi eikä uskalla sijoittaa asuntoon/ lainaan ja hankkia lapsia. Ja hei, miten meille käy, jollei lapsia synny? Kyllä tämä keskustelu pitäisi vetää rankalla kädellä ihan sinne perusasioihin ja ruohonjuureen, kun alkaa olla sen verran korkealentoista hapatusta. Sokea verojen vihaaminen ei ole järin älykästä, se on jo nähty jenkkilässäkin, jossa superrikkaatkin varoittelevat toisiaan talikoista (Nick Hanauer: The pitchforks are coming … For us plutocrats) , jollei ääni kellossa muutu. Rikkaat eivät tarvitse valtioita eivätkä lakeja, vain köyhän ja työtätekevän ihmisarvoinen elämä tarvitsee niitä turvakseen.

   

 • Sadat joutuvat tehohoitoon huonojen hampaiden takia 8.1.2015 HS

  Kardemumma Kalliosta kommentoi:

  Näin varmaankin on. Onkin älytöntä, että sv-korvausta hammastarkastuksista on juuri kavennettu yksityispuolta[…]

 • je suis charlie

  Je voudrais exprimer mon inquiétude et ma sympathie à l’égard du peuple de la France, qui gère à présent ces événements de manière admirable et résolu.

  Vive la liberté d’expression!

   

 • Adoptiot Venäjältä Suomeen voivat tyrehtyä avioliittolain hyväksymisen jälkeen 29.11.2014 HS     Seahorse kirjoitti

  On sangen ”mielenkiintoinen” näkökulma, että meidän pitäisi säätää lakimme siten että itänaapurimme olisi siihen tyytyväinen? Mikäli meillä on tarvetta suurempaan adoptiotoimintaan, voidaan sitä tarkastella sisäisenä ongelmana ns. kohtaamattomuuden kautta. Suomessa on valtava määrä lapsia lastensuojelun tarpeessa, joita yritetään pitää biologisten vanhempiensa ”hoidossa” lähes keinolla millä hyvänsä. Kuitenkin adoption myötä lapsella on mahdollisuus pitää yhteyttä myös biologisiin vanhempiinsa, ei suomalaislasten adoption pitäisi olla minkäänlainen ongelma. Sensijaan itänaapurimme on ilmoittanut että se tulee ”puolustamaan” kansalaisiaan missä tahansa maansa rajojen ulkopuolella. Itse en haluaisi ottaa sitä riskiä että itänaapuri tulisi puttumaan asioihini, millään muotoa. Päivi Räsänen oli tämän päivän kommeteissaan sitä miletä että meidän pitää toimia itänaapurin, ei oman väestömme enemmistön tahdon mukaan ja hän vielä kannustaa vastustamaan kaikilla tasoilla asiain edistymistä. Oikeusministeriltä taisi nyt mennä uskottavuus hoitaa tehtäviään.

  Edellä mainittujen erinomaisten argumenttien lisäksi tässäkin keskustelussa on kokonaan unohtunut kansainvälisten adoptioiden todellisuus. Ei se nimittäin tähänkään mennessä ole ollut mahdollista kuin hyvin pienelle joukolle: tarpeeksi varakkaille. Ei edes keskiluokkaisilla tahdo olla varaa siihen, on se niin hirveän hintavaa. Eikä adoptiokuluihin voi saada lainaa pankista ja pikavipeillä ei hommaa myöskään hoideta. Olisi siis aika erikoista jos kansalaisten suuren kansalaisten mielipide ja tahto ohitettaisiin pienen vähemmistön tarpeen takia, etenkin kun kyseessä ei ole perusoikeus. Sinänsä olisi suotavaa että mahdollisimman moni lapsi saisi rakastavan kodin ja vanhemmat, mutta ei hinnalla millä hyvänsä.

 • Putin allekirjoitti uuden sotilasopin: Venäjän pahin ulkoinen uhka on Nato 26.12.2014 HS

   

  Maksumies kirjoitti

  Vihollisen nimeäminen on puhtaasti poliittinen teko eikä varsinaisesti mikään doktriini eli oppi[…]

 • Venäjän lapsiasiamieheltä uusi syytös: Venäläislapsia viedään perheiltään ”väestön vähenemisen” vuoksi 27.12.2014 IS

  Jaa -a. Tätä herraa ei tunnu yhtään huolestuttavan Venäjän oma lapsiterrori lapsiaan kohtaan: lapset viemäreihin ja mafian kynsiin. Isät juo vodkaa kuin pesusienet, hakkaavat lapsiaan ja naisiaan ja ajavat kadulle. Äideille tuntuu olevan tärkeämpää itsensä tuunaaminen kuin lastensa suojeleminen. Siistisivät nyt venäläiset vain omat nurkkansa.

  Toisekseen, olisiko tähän sekoiluun nyt syytä puuttua jo lainsäädännöllä? Jos kerran naapuri yrittää käyttää kansalaisiaan tai kaksoiskansalaisia aseena mm. Suomea vastaan, pitäisikö tämä pulma vihdoin ratkaista tylysti kieltämällä ylipitkät asumiset Suomessa, jollei kansalaisuus kiinnosta ja lopetetaan kaksoiskansalaisuudet. Sitten voi kukin valita missä asuu ja kenelle on lojaali.

  Venäläisille EI voida laatia omia lakejaan Suomeen tai muihin Pohjoismaihin. Kyllä heidän on vain kyettävä elämään meikäläisten lakien kanssa tai sitten maasta ulos.

  Enkä muuten oikein jaksa uskoa, että kukaan muu kuin Venäjä haluaisi venäläistää tällaisilla keinoilla yhtäkään Pohjoismaata.

   

 • Suomen työmarkkinat vuotavat 21.10.2014 HS

   

  Suomessa on myös muutama ns. hiljainen ongelma työmarkkinoilla, joista ei saisi puhua. Koko ajan on pyritty helpottamaan työnantajien asemaa purkamalla irtisanomissuojaa ja kehittämällä mitä merkillisimmillä nimikkeillä käytännöllisesti katsoen orjatyöluokka, joka toimii myös laittomana yritystukena ja epäreiluna kilpailuetuna.

  Samaan aikaan kun halutaan ruoskia puolikuolleita ikääntyneitä roikkumaan muka-töissä, 40-vuotiaat eivät enää kelpaa työmarkkinoille – eikä oikein minkään ikäiset naiset, eivät ainakaan jatkuviin työsuhteisiin. Aina on joko liian lisääntymisikäinen, liian rupsahtanut tai muuten vaan liian vanha.

  Kaiken hirveyden kukkuraksi Suomen tasavallassa on vallalla idiotismi, mitä tulee maahanmuuttoon. Iloisesti on sotkettu pakolaispolitiikka ja maahanmuutto. Asiat joilla ei ole mitään tekemistä keskenään. Meiltä puuttuu aktiivinen maahanmuuton edistäminen, tavallisia avioliiton tai työn takia maahan pyrkiviä ihmisiä yritetään itseasiassa aktiivisesti ESTÄÄ muuttamasta Suomeen. Maahan, jossa kärpäsenjätöksen kokoinen kansa ei pysy hengissä ilman maahan muuttavia, menestyksekkäisiin kieliopintoihin kykeneviä ja työhaluisia (ellei peräti työhön suuntautuneita) tavallisia ihmisiä. Poliitikot maukuvat juuri näiden perään, mutta koko politiikka on rakennettu pakolaisten ympärille, joista äärimmäisen harva haluaa / kykenee oppimaan maan kielen, jotta olisi edes alkeelliset edellytykset työllistyä. Lisäksi nämä onnettomat, liian usein lähes kivikautisista oloista tulijat, estävät ehdoin tahdoin lapsiaankaan kotoutumasta Suomen oloihin, opiskelemasta ahkerasti ja hankkimasta ammattia.

  Virastojen virkamiehet tuntuvat siellä asioineiden kertomusten mukaan olevan täysin vailla kielitaitoa (englanti) ja käytöstapoja. Lisäksi virkamiesdiktatuuri tuntuu edelleen jylläävän tsaarinvallan reliikkinä. Heikäläisten virheistä ei voi huomauttaa tai omat asiat haudataan entistäkin syvemmälle.

  Kukaan ei tunnu tietävän, mitä asiakirjoja missäkin virastossa tarvitaan, edes saman viraston eri työntekijät eivät ole asioista samaa mieltä. Lomakkeet ovat siellä täällä, aivan hajallaan kuin akanat tuulessa. Tajuttomin todistajanlausunto, jonka olen lukenut oli TE-keskuksesta, jossa ei amerikkalaisen miehen suomalaista vaimoa päästetty keskusteluun mukaan, vaikka tiedettiin, ettei mies vielä puhu suomea, paikalle ei oltu pyydetty tulkkia ja virkailija ei osannut yhtään tolkullista englanninkielistä lausetta muodostaa. Miten kenenkään asioita voidaan näin muka hoitaa? Samojen ihmisten avioelämän frekvenssistä udeltiin toisessa virastossa. Onko sellainen edes laillista?

  Samaan aikaan yksikään poliittinen taho ei ole tarttunut nettipankkitunnus-ongelmaan, joka paitsi riivaa maahanmuuttajia, mutta myös esim. vähävaraisia ja luottotietohäiriöisiä. Pöyristyttävin tekosyy, jonka pankkiala on antanut tunnusten antamisen kieltämiseen, on ollut että joku luottokelvoton voisi niiden avulla saada lainan, joka jäisi maksamatta. Suoraan sanottuna, jos Suomessa toimii joku niin ammattitaidoton ja löperö pankki, sen sietääkin saada siipeensä! Uskomatonta ja siivotonta soopaa. Tämä yhteiskunta on nyt rakennettu niin, ettei täällä saa kohtuullisella vaivalla asioita hoidettua ilman tunnuksia. Näin ollen sellainen ihminen jolle niitä ei myönnetä syrjäytetään, hän ei syrjäydy.

  Vielä kerran on toistettava itsestäänselvyys; on aivan eri asia, jos tänne on tulossa pakolainen jostain aavikon leiristä, toiselta vuosituhannelta, kuin koulutettu ihminen omaa yhteiskuntaamme vastaavasta ympäristöstä. Häneltä asiallisen avun ja mm. pankkitilin ja-tunnusten kieltäminen on käsittämätöntä ja maan kannalta vahingollista toimintaa, jolle on saatava loppu.

  Kehottaisinkin kaikkia poliitikkoja ja virkamiehiä lopettamaan välittömästi työvoimapulasta puhumisen ja maahanmuuton lisäämishaaveet, kunnes näin alkeelliset asiat on saatu kuntoon. Ja kun pankkiala ei muuten suostu omaehtoisesti toimimaan oikeusasiamiehen kehotusten mukaisesti, tarvittaneen taas kerran laki ja kiireesti, turvaamaan sekä kansalaisten että maahanmuuttajien oikeusturva.

  Omien amerikkalaisten sukulaisteni (suomalaiset juuret) haaveet Suomeen muuttamisesta tyrmäsin juurikin siksi, että harvalla on varaa maleksia virastoista toiseen todistelemassa sukupuolikanssakäymisestään puolisonsa kanssa yli vuoden ajan, että voisi mahdollisesti saada luvat ja paperit kuntoon. Tämän maan maahanmuuttopolitiikka on vitsi, jolle kukaan ei kykene edes nauramaan!

   

 • Lataa lisää