• ”Masking tape (mt washiteippi) on japanilainen riisipaperista tehty teippi, joka on japanilaiseen tapaan laadukasta ja kaunista. Masking tape on hennosti läpikuultavaa etenkin teipin valkoisilta osilta. Teippi[…]

 • Nyt on helppoa! Miten saadaan vanhasta kynttilävadista uudenveronen? Ei tarvita kun valkoista ja sinistä maalia,töpöttely sieni ja pieni sivellin.
  Ensimmäisenä aloitin pesemällä vadin kaikesta liasta. Aloitin[…]

 • Taas on se aika vuodesta jolloin askartelun aiheetkin saavat jouluisia piirteitä. Omaan projektiini löysin inspiraation Pinterestistä. Se on vaarallinen paikka! Sieltä löytyy ideoita enemmän kun kerkää tekemää[…]

 • No kuka nyt voi vanhaa kunnon C-kasettia unohtaa. Tarkemmin niiden koteloita joille löytyy vaikka millä mitalla hyötykäyttöä.
  Joten nyt tulis painavaa asiaa C-kasetin koteloiden käytöstä askartelussa. Aika mon[…]

 • PikkukuvaHellurei! Se on kun ite tekee ni saa just sellasta kun haluaa. Joskus saa kaupastakin poistua tyhjin käsin kun ei se sopiva esim muki tai koru sattunutkaan olemaan valmiina siellä hyllyssä. Ja sitten kun on vielä[…]

 • PikkukuvaMinut on haastettu! Nimittäin Kotopirkkona sain tilaisuuden päästä kokeilemaan mitä kaikkea kierrätyshuovasta voi tehdä. Haasteen mahdollisti Taitoyhdistykset ja Suomalainen Defecor oy  joka toimitti  Green Graft[…]

 • Miia kirjoitti uuden kommentin toimintaan 3 vuotta, 11 kuukautta sitten

  Vastauksena viestiin: Miia kirjoitti uuden julkaisun, Tee se itse – Coca-Cola valot!, sivulla Vanhasta uutta ja uudesta omanlaista Tuli sit hetken mielijohteesta väsättyä tälläset Coca-Cola valot.Yritin netistä ettiä ohjetta ja onko j […] Näytä

  Kiitoksia kovasti :)

 • Suomessa kun puolet vuodesta tuppaa välillä olemaan pimeää,synkkää ja kylmää, tekee aina talviaikaan mieli haalia kotiin kaikki mahdolliset tunnelma valot mitä kaupasta löytyy. Tänä talvena tuli idea jos kokeilisi tehä ne tunnelmavalot ihan ite! Tulis just sellaset kun haluaisi ja ei olisi vaan ne pelkät valoa hohtavat mötikät jotka löytyy jokaiselta vaan ne jotka olis persoonalliset. Ja niin siinä kävi että niistä valoista tuli miun ihan ehottomat lempparit ikinä. PicsArt_10-12-10.46.12
  Idea lähti alunperin Coca-Cola tölkki tuikkukiposta jonka ohjeen löysin netistä. Tykkäsin siitä tunnelmasta joka siitä välitty ja mietin että onko kukaan koskaan tehnyt valosarjaa käyttäen tölkkejä. Pitkän selailun jälkeen selvisi että eipä ole sellaisia tehty. No minäpä teen! Cola-tölkkejäkin sattui olemaan muutama kappale jemmassa, ei kuitenkaan riittävästi valosarjaan. Joten pikku hiljaa alotin tölkkien hamstraamisen,kunnes sain kokoon tarvittavan määrän materiaalia. Ohjeen valoihin löydät täältä.
  PicsArt_12-19-09.01.07Ja kyllä! Niistä tuli vielä hienommat kun osasin tekovaiheessa kuvitella. Etenkin näin joulun alla niistä välittyy sellanen joulunen fiilis ja mieleen tulee väistämättä vanha  Coca-colan joulurekka mainos. Paikkakin valoille löytyi sen enempää miettimättä. Pääsivät makuhuoneen seinällä olevalle hyllylle ihanasti luomaan tunnelmaa.
  Tämä tarinani valoista osallistuu  Taloon.com valaisinhaasteeseen. Toivottavasti tämä inspiroi sinua ehkä kokeilemaan omanlaisien valojen tekoa.  Käyhän lukemassa mielenkiintoiset tarinat valaisimista ja äänestä siun suosikkia. Miutakin saa äänestää ja kiitokset siitä jo etukäteen! Äänestys aukeaa sunnuntaina 20.12. Haluan heittää vielä  valaisin haasteen kuitetekee – blogin Minnalle!
  PicsArt_10-12-10.51.28PicsArt_12-19-09.04.59PicsArt_12-19-09.06.22
  lattiavalaisin-vintage-49342P:S Törmäsin myös Taloon.com sivuilla tälläseen Vintage nimiseen lattiavalaisimeen, mikä joutuu kyllä ehdottomasti hankintalistalle. Ihana väri, persoonallinen ja sopivan retro. Tykkään.
   

 • PicsArt_11-28-02.21.32Innostuin taas hankkimaan lisää näitä hama helmiä paikallisesta askarteluliikkeestä Kirja-Lahja Alexista. 1000 helmen pussit maksoivat 2,5e ja isompi 5000 helmen vaan 5e. Näin ennen joulua on tullut niin monia erilaisia ideoita vastaan mitä kaikkea jouluun liittyvää näistä voisi askarrella. Viime jouluna innostuin tekemään hamahelmistä  perinteisiä lumihiutale kuusenkoristeita. (joita kyllä tein myös tällä kertaa) ohjeen löydät täältä. Mutta tällä kertaa halusin tehdä jotain vähän erillaista ja löysin idean ”jouluvaloista” jotka voi näppärästi kiepauttaa vaikkapa kuusen ympäri.
   PicsArt_11-30-11.55.53
  Simppeliä! Tarvitaan erivärisiä hamahelmiä,silitysrauta,leivinpaperia ja neula ja lankaa.
  PicsArt_11-30-10.12.06Kuvasta näkee hyvin mallin. Näitä voi tehdä niin monta kun haluaa/jaksaa. Itse tein noin 14 eli kaksi jokaista väriä. Silityksen jälkeen pujotetaan jokainen yksitellen neulan avulla langalle ja solmitaan kummastakin päästä ja näin ”jouluvalot” on valmiit.
  PicsArt_11-30-11.40.58

 • Miia kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 1 kuukausi sitten

  Vastauksena viestiin: Miia kirjoitti uuden julkaisun, Tee-se-itse Joulukalenteri!, sivulla Vanhasta uutta ja uudesta omanlaista Joulu on tunnetusti tekemisen aikaa! Pipareitten,torttujen, laatikoiden ja pakettien väkertämistä. Me […] Näytä

  Ai,kiva! :) noi paperipussit on kyl todella käteviä!

 • PicsArt_11-09-09.28.29Joulu on tunnetusti tekemisen aikaa! Pipareitten,torttujen, laatikoiden ja pakettien väkertämistä. Melkeinpä kaiken jouluun liittyvän saa nykyään kaupasta valmiina jonka takia aika moni on sitä mieltä että joulu on kaupallinen juhla. Mutta, kaikkea ei tarvitse sieltä kaupastakaan hakea koska myös melkein kaikein voi tehdä ihan ite! Ja siitä jos mistä tulee se kunnon Joulu-fiilis! Tästä esimerkkinä tämä helppo joulukalenteri jonka sain toteuttaa yhteistyössä Happy Monday verkkokaupan kanssa josta löytyy kaikkea ihanaa askerteluun,paketointiin ja keittiöön. Kauppaan pääset klikkaamalla tästä!

  PicsArt_11-08-10.00.01Joulukalenteriin tarvittavat tarvikkeet

  Paperipuristimia *

  Puuvilla nyöriä ja pieniä ruskeita paperi pusseja*
  Paperiteippiä/koristeteippiä ( Masking tape)*
  Numero tarroja
  Paketointi nauhaa

        * Happy Monday
  PicsArt_11-09-10.50.46Toteutus on simppeli! Ja kalenterin saa melkeimpä mihin vaan roikkumaan. Leikkasin sopivan pituisen pätkän puuvillanyöristä ja viritin kahden (jo valmiiksi seinällä olleen) ruuvin välille  olohuoneen seinälle. Lahja pussiin,taitetaan pussin suu, paketti nauhaa väliin ja sitten suljetaan koristeteipillä. Paketit ovat s-kokoisia (Leveys 9/Pituus 19/ Vekki sivussa 5) Mitä kaikkea pusseihin voi laittaa? arpoja,tarroja,magneetteja, koruja,leffalippuja, suklaata,runoja, pipareita ja lahjakortteja. Isompiin lahjoihin voi sitten käyttää isompia paperipusseja, mielikuvitus on vaan rajana.

  PicsArt_11-09-10.42.55Sitten vain paketit nauhasta roikkumaan puuvilla nyöriin paperipuristinta käyttäen.
  PicsArt_11-09-11.35.07

 • Halloween on kohta jo täällä. Halloweenistä tulee heti itselleni mieleen luurangot, kummitukset ja muut pelottavat jutut. Joten sain idean tehdä kummitus koristeita jotka eivät ole ehkä niin pelott[…]

 • PicsArt_10-16-03.39.16Nämä söpöt pikku pullonkorkki kynttilät on helppo tehdä ja samalla tulee jopa vahingossa kierrätettyäkin. Eikä yhtään hassumpi lahjaidea tavallisten tuikkukynttilöiden sijaan.
  PicsArt_10-16-05.13.34Näihin käytin; tavallisia tuikkukynttilöitä ( 4 pullonkorkkiin menee kaks tavallista tuikkua),pullonkorkkeja,sakset ja jonkin millä sulattaa steariini. Tähän käy vaikka peltinen purkki tai kahtia leikattu limutölkki jossa steariinin saa sulatettua vesihauteessa kattilassa. Itse käytin parin euron munapannua joka ei soveltunut laisinkaan siihen mihin sen oli tehty, joten steariinin sulatukseen se kävi mainiosti.
   TYÖVAIHEET
  PicsArt_10-16-05.12.22Ensimmäiseksi poistetaan tuikkukynttilöistä sydän jotka käytetään pullonkorkki kynttilöissä. Tuikut jota nyt käytin piti musertaa palasiksi(ei ollut kovin vaikeaa kun kynttilä oli aika pehmeää) että sydämmen sai ehjänä pois. Toisissa tuikuissa sydän lähtee helposti pohjasta vetämällä.
  PicsArt_10-16-05.14.58Tuikuista palat talteen pannulle
  PicsArt_10-16-05.16.29Seuraavaks on sulatuksen vuoro. Varovaisuutta tässä vaiheessa. Nää pikkupalat suli todella nopeesti, noin minuutissa. Joten ennen sulatusta olis hyvä ottaa esille pala leivinpaperia jonka päällä kuuman steariinin kaatamisen voi tehdä. Kun tuikunpalaset on sulaneet, dippasin jokaisen sydämmen steariiniin ja asetin pullonkorkin pohjalle ja annoin asettua hetken. Sen jälkeen kaadoin jokaiseen korkkiin steariinia. Kaadoin suoraan pannusta joten steariinia oli kyllä muuallakin kun siellä korkissa. Nätimmin saisi kun käyttäis lusikkaa apuna mutta itse olin niin hätänen että se jäi. Sitten annetaan steariinin jähmettyä noin 2t.
  PicsArt_10-16-05.18.13PicsArt_10-16-05.19.15Palo aika näillä minikynttilöillä on 1-1,5t.

 • Miia kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 1 kuukausi sitten

  Vastauksena viestiin: Miia kirjoitti uuden julkaisun, Tee se itse – Coca-Cola valot!, sivulla Vanhasta uutta ja uudesta omanlaista Tuli sit hetken mielijohteesta väsättyä tälläset Coca-Cola valot.Yritin netistä ettiä ohjetta ja onko j […] Näytä

  Kiitos! Ja yllättävän helppo oli tehdä! :)

 • Hamahelmet. PicsArt_10-13-06.34.27

  Nää pikku pallero helmet ei pitäis olla hirveen monelle tuntemattomia, ainakin lapsuudesta tuttuja jos ei muuten. Ja jotkut meistä jaksaa vielä vanhempanakin näiden kanssa leikkiä. Etenkin kun tajusin että mitä kaikkea mahdollista niillä voi saadakkaan aikaan. Ja nettiä kaivamalla löytää enemmän ideoita kun kerkee tehdä. Ajattelin tässä nyt muutamia tekeleitä ja ideoita jakaa. Laitan loppuun linkkejä joista löytyy mallit kuviin.
  FB_IMG_1444750539934Mukinaluset.
  PicsArt_10-13-07.35.28Korvikset.
  PicsArt_10-13-05.47.54Kirjaimiksikin muotoutuvat.
  PicsArt_10-13-05.47.03Pienet pääkallo taulut.
  PicsArt_10-13-05.49.14Ja ehdoton oma suosikki ovat nämä lumihiutaleet. Vaikkapa joulukuusen koristeiksi.
  Lumihiutaleet
  Mukinaluset
  Pääkallot
  Kirjaimet 1 Kirjaimet 2

 • Miia kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 2 kuukautta sitten

  Miten sen kävijälaskurin saa sinne omaan blogiin?

 • Tuli sit hetken mielijohteesta väsättyä tälläset Coca-Cola valot.Yritin netistä ettiä ohjetta ja onko joku jo tehnyt tälläiset, mutta ainut ohje mikä löyty oli cola tölkistä tehty tuikkukippo.
  Joten joutu hieman soveltamaan. Lyhyesti; Oli joko  käytetty tölkkiin sopivaa puun palasta tai laittamalla tölkkiin vettä ja jäädytetty pakkasessa että reikien teko olisi helpompaa.(kokeilin mutta ei kärsivällisyys riittänyt odetella jäätymistä) Linkki tölkki tuikun ohjeeseen.  https://snapguide.com/guides/make-a-tea-light-drinks-can/
  NÄIN MINÄ TEIN!
  DSC_0623Tarvitset: Riippuen valojen määrästä, (itselläni 15 lampun valot, löytyy Prismasta alle 4e hintaan) 15 Coca-Cola tölkkiä,teippiä,purkinavaaja ja terävä väline jolla tehdä reikiä esim, naula ja vasara .Ja tietysti ne valot.
  PicsArt_10-13-09.46.01Purkin avaajalla tölkistä ”kansi” pois.Voi myös jättää paikoilleen, mutta huomasin että reikiä tehdessä tuppas menemään välillä hieman ruttuu niin helpomi sormella painella takaisin tasaseksi kun on isompi reikä.
  PicsArt_10-13-09.47.14Sitten vaan askartelu puukolla tai naulalla ja vasaralla tekstin myötäisesti reikien painelua. Hirveen kovasti ei tarvinnut painaa.Suosittelen ostamaan tölkkejä hieman enemmän että voi kokeilla mikä tekniikka on paras. Parin ensimäisen tölkin jälkeen reikien teko sitten helpottuu.
  PicsArt_10-13-09.48.55
  Seuraavaksi valojen asennus. Joka tölkin alareunaan taakse tein pienen lampun mentävän reiän. (taittelin vähän reunoja sisälle ettei ne vahingoita lamppujen johtoja) Sitten leikkasin teipistä noin 5 cm palan, jonka keskelle tein pienen viillon josta lamppu menee läpi. Sitten vaan lamppu reijästä sisälle ja teipillä kiinni. Kaunishan se ei ole takaapäin mutta kuka sitä nyt sieltä puolelta edes katsoo ;P Lopuksi suosittelen laittamaan jokaiseen tölkkiin pohjalle jotain painoksi, koska ovat aika heppoista tekoa niin itselläni oli ainkin vaikeuksia saada niitä pysymään pystyasennossa. Tähän tarkotukseen käy esim riisi tai herneet.
  (itse käytin hamahelmiä)
  PicsArt_10-12-10.51.28PicsArt_10-12-10.49.52PicsArt_10-12-10.46.12
  Ja näin persoonalliset valot on valmiit!

 • PicsArt_10-06-02.41.18Masking tape (mt washiteippi) on japanilainen riisipaperista tehty teippi, joka on japanilaiseen tapaan laadukasta ja kaunista. Teippi tarttuu hyvin eri materiaaleihin, mutta on helppoa saada myös irti jälkeä jättämättä. Teippiä on helppo katkoa käsin (vrt. maalarinteippi). Näiden ominaisuuksiensa takia MT soveltuu loistavasti askarteluun, tuunaukseen, skräppäykseen (teippi on happovapaata), etiketöintiin, paketointiin, koristeluun, sisustukseen – vain mielikuvitus on rajana! (http://www.teippitarha.fi)
  Taas kerran nettiin surffailemaan ja sieltähän idea tähänkin sängynpääty teippaukseen löyty.
  PicsArt_10-06-02.46.41
  Ideoita ja kuvia löyty vaikka millä mitalla.
  Hakusanoilla; masking tape skyline ja masking tape wall art löytyy monia erilaisia teippauksia josta ottaa mallia.

  PicsArt_10-06-02.44.17Tarvikeina tarvitaan vaan saksia ja teippiä. Käytin tähän teippitarhan mattamustaa masking teippiä
  ja sitä meni noin yks rulla ja yhdessä rullassa on 10m teippiä. Myös viivottimesta on apua jossain kohdissa.
  Aikaa teippaukseen meni vähän alle tunti.
  PicsArt_10-06-02.45.09Aloittaminen oli tässätapauksessa helppoa kun seurasin tapetissa meneviä suoria viivoja. Jos sellasia ei ole ,viivottimesta
  ja lyijykynästä on apua. Alkuun kun on pääsyt niin teipin laittaminen helpottuu.
  Välillä kannattaa ottaa etäisyyttä jotta näkee miten kuvio kokonaisuudessaan muodostuu.
  PicsArt_10-06-02.42.43Parasta tässä on että kun kuvioon kyllästyy teippaus on helppo ottaa pois ja vaihtaa uusi tilalle.
  Helppoa ja halpaa!

 • Pikkukuva

  Magneettiaakkoset
  Yksinkertainen tapa saada sisustukseen vähän bling blingiä.
  Tähän käytin vaan kirpparilta ostettuja 2e jo valmiiksi mustaksi maalattuja
  magneettiaakkosia ja kotonta löytyneitä glitteri[…]