• Julia Maanawadu kirjoitti uuden kommentin toimintaan 3 vuotta, 6 kuukautta sitten

  Vastauksena viestiin: Julia Maanawadu kirjoitti uuden julkaisun, Ethän sorru ylivuodattamiseen?, sivulla Ilkikuristen on valtakunta On yhtäkkiä levoton olo, sähköinen impulssi vastaanotettu: pakene. Kurkkua kiristää ja hartiat tuntuv […] Näytä

  Ennen kuin kenestäkään haluaa hankkiutua eroon, täytyy miettiä mikä ihmisen ajaa siihen jatkuvaan valittamiseen. Välitän aidosti ystävistäni ja läheisistäni ja minulle saa uskoutua murheistaan, mutta jos se menee jokapäiväiseksi ”elämäni on paskaa ja kaikki kusee”- angstaamiseen, niin silloin pitäisi auttaa henkilöä tajuamaan hänen oma negatiiv…[Lue lisää]

 • On yhtäkkiä levoton olo, sähköinen impulssi vastaanotettu: pakene. Kurkkua kiristää ja hartiat tuntuvat yhtäkkiä roikkuvan maassa asti. Kahvi taisi jäädä puolitiehen ruokatorvea. Kunpa voisit tuon hetken ajaksi teleportata itsesi jonnekin muualle, melkeinpä minne tahansa muualle. Tunnet syyllisyyttä omista ajatuksistasi. Tajuat, että hetkenä ennen tuota hetkeä sinulla oli itseasiassa aika hyvä olo, ellei jopa loistava. Ihan kuin joku olisi lahjoittanut sinulle reikäisen sateenvarjon. Kokoelman Wunderbaumeja, vaikket omista autoa. Suurin toiveesi tuona hetkenä on, että jostain saapuisi ylipirteä ja lettipäinen Peppi Pitkätossu, joka nostaisi sinut korkealle ilmaan yhdellä sormella. Miten yhdellä ihmisellä voikaan olla päällään noin monta väriä samanaikaisesti? Sinun tekisi mieli huutaa: ”En tarvitse tätä nyt!” Pidät kuitenkin mölyt mahassasi, ja jatkat kuuntelua vaivaantuneesti.

  Olisipa vaihteeksi mukavaa puhua vain asioista, jotka tekevät iloiseksi. Vuodatuksen lopuksi kuulet nämä sanat: ”Kiitos kun jaksoit taas kuunnella!” Toisen reikäinen sateenvarjo on nyt sinun sateenvarjosi, josta haluat epätoivoisesti eroon. Kahvittelutuokion jälkeen olo on aavemaisen autio. En voi syyttää, jos ajattelit jossain kohtaa edellistä kappaletta lukiessasi, että onpa siinä itsekäs ihminen. Mikäs se sellainen tyyppi on, joka miettii Peppi Pitkätossua kuunnellessaan toisen ihmisen huolia?

  Muistutan, että joskus on ihan okei sanoa: ”Ei kiitos, ei tänään.” Ei ehkä kuitenkaan noin arroganttiin sävyyn, mutta tajusit varmaan pointin.

  Yleensä ajatellaan, että oman pahan olon purkaminen esimerkiksi ystävälle helpottaa pahan olon tunnetta. Esimerkiksi jos pahaa oloa yritetään purkaa luettelemalla todisteita oman elämän surkeudesta, se ei tule johtamaan mihinkään. Pahaa oloa ei saisi levittää tai lietsoa liian usein, muuten maailmankuvastamme ja elämänkatsomuksestamme uhkaa tulla liian negatiivissävytteinen. Paha olo voi myös alitajuisesti siirtyä sille osapuolelle, joka toimi olkapäänä. Kuuntelijatyypit ovat kyllä ihania, heillä tuntuu aina olevan aikaa kuunnella toisten murheita, jopa niitä hieman liioiteltujakin.

  Tiedän, että sisäisesti he saattavat kuitenkin joskus huutaa: ”Voisiko joku tunkea pikaliimaan tippuneet tulpat korviini?”Ja äkkiä, koska pika on pikaa ja liika liikaa.

  Joskus valitusta ja synkistelyä saattaa yksinkertaisesti tulla vain liian monesta suunnasta, liian monelta. Meidän pitäisi ymmärtää, jos joku sanoo meille: ”Voidaanko tänään vain unohtaa murheet ja pitää hauskaa?” On olemassa myöskin niitä vastuuttomia nurisijoita, jotka vastuuttomasti heikon auran huomatessaan suodattavat julki kaikki murheensa, eikä uhrin tarvitse välttämättä olla edes heille tuttu henkilö. Ehdotankin, että viikossa on muutama ”vuodatuspäivä”, jolloin on sallittua valittaa ja murehtia, aiheilla mässäileminen kannattaa mielellään unohtaa, jos yhtään mietit lähipiirisi mielenterveyttä. Tai pari ”höpönlöpön-päivää”, jolloin valittaminen on kiellettyä. ”Tuletko illalla höpönlöpön-lenkille?” Tai sitten voit hankkia vaikka terapeutin.

  Meidän kaikkien pitäisi joskus ennen suumme avaamista kysyä itseltämme: ”Onko tämä nyt oikeasti niin vakavaa, että annan sen pilata minun ja ehkä toistenkin päivän?”

  Tietenkään nämä niin sanotut ratkaisut eivät estä negatiivisien asioiden tapahtumista, mutta jos joku kerta, kun mieleesi uhkaa ajelehtia synkkä ajatus, et annakaan sen vaikuttaa sinuun, vaan päätätkin olla jakamatta sitä. Kallistaisit vain päätäsi ja annat synkkyyden valua suoraan korvastasi viemäriin.

  Tunnettuja terveysvaikutuksia: säästät niska- ja kaulanikamiasi ja annat toisen olkapäässä olevalle lommolle lepopäivän, kaikki voittavat! Omakin päiväsi saattaa muuttua paremmaksi, kokeilemalla et menetä mitään.

  Aurinkoista kesän alkua kaikille!

  ~ Ilkikuristen on valtakunta

 • PikkukuvaYstävänpäivä lähestyy. Joillekin se on vain yksi päivä muiden joukossa, toisille se on tekosyy katsoa Netflixiä koko vihuliaisen päivän ja syödä jäätelöä suoraan paketista, kolmannelle se tarkoittaa erityisen[…]

 • PikkukuvaLeffojen TOP kakskymppinen

  Tekeekö mieli katsoa leffa… mutta mikä? Tässä on mun top 20 + kunniamaininnat, eikun yyzimään!
  Spy – vakoojan asussa (2015)

  Leffa joka oikeasti pitkään aikaan nauratti, melkein[…]

 • Julia Maanawadu kirjoitti uuden kommentin toimintaan 3 vuotta, 11 kuukautta sitten

  Vastauksena viestiin: Julia Maanawadu kirjoitti uuden julkaisun, So this is Christmas.., sivulla Ilkikuristen on valtakunta Taas on se aika vuodesta..Pakko ostaa uudet jouluverhot, kas hieno pehmotonttu, sehän sopii olohuoneen nu […] Näytä

  ”No huhhuh, missä popparit?” <– Naisen käyttäytymistä kuvaava repla. Onneksi sentään muita ihmisiä juoksi auttamaan. Kauheaa olisi, jos oma henki olisi joskus vastaaavan välinpitämättömän pullamössön käsissä. Toivon, että kys. nainen näki tämän videon, meni todella itseensä ja katui tekoaan. Luulenpa, että katui enemmän sitä, että tapahtuma m…[Lue lisää]

 • PikkukuvaTaas on se aika vuodesta..Pakko ostaa uudet jouluverhot, kas hieno pehmotonttu, sehän sopii olohuoneen nurkkaan… Onko tämä sitä, millä on oikeasti merkitystä jouluna?

  Kuinka moni meistä joulunalusajan[…]

 • Julia Maanawadu kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta sitten

  Vastauksena viestiin: Julia Maanawadu kirjoitti uuden julkaisun, Nettiprovosoinnin äärimmäiset keinot, sivulla Ilkikuristen on valtakunta Ihmisten provosointi netissä on suhteellisen helppoa. Täytyy vain tietää mistä napeista painele […] Näytä

  Kiitos Kari kommentistasi!”Trolli” tai mikä onkaan, oli mielestäni erittäin mauton ja sen vuoksi herätti minussa vahvoja mielipiteitä. Tälle ilmiölle pitäisi kuitenkin varmaan keksiä erillinen nimitys, noita koiran vihaajia + kumppaneita on Facebookissa jo nimittäin melkoinen yhteisö. Saattaisivat kuitenkin saada lisää tulta perseen alle erikois…[Lue lisää]

 • Ihmisten provosointi netissä on suhteellisen helppoa. Täytyy vain tietää mistä napeista painelee. Tämän tietävät erityisesti netissä riehuvat trollaajat, eli henkilöt, joiden kirjoitusten, viestien tai kuvien tarkoituksena on ärsyttää ihmisiä, joskus jopa äärimmäisyyksiin asti.

  [caption id="attachment_197" align="alignnone" width="300"]problem Eikö tämä kuvakin jo ärsytä tarpeeksi?[/caption]

  Facebookissa on jo vähän aikaa pyörinyt koirienvihaaja-profiileja. Hetki sitten törmäsin naamakirjassa äärimmäiseen sellaiseen. 

  Henkilö oli jakanut seinällään hirtetyn koiran kuvan, väittäen että hän olisi napannut koiran Tikkurilan Yliveto- supermarketin edestä. Trolli oli kuvaillut kuvatekstissä teon äärimmäisen julmasti, kellontarkasti ja sisäelimiä kalvaten. Hänen koko profiilinsa ”anti” koostui muista samantyyppisistä päivityksistä. 

  Suoraan profiilista lainaten: ”Tänään lähtee Marevan nakkeja. Marevan on verenohennuslääke ja se aiheuttaa koiralle verensyöksyn.” Tekstin lopussa hän toteaa kylmänviileästi menevänsä jatkamaan myrkkynakkien valmistusta. Mitä tämä kertoo kyseisen henkilön mielentilasta? Vaikka kyseessä olikin huijaus, en voi käsittää, kuka voisi vitsailla tällaisesta asiasta.
  Selattuani aikajanaa lisää, huomasin, että hän osoittaa vihaavansa muitakin eläimiä kuin koiria. Kissoja ja hevosia, samanlaista tekstiä lenteli niistäkin. Trollaajan kuvia kommentoivat myös muut trollaajat, kannustaen häntä näihin tekoihin. Löysin muun muuassa Jokelan kouluampuja Pekka-Eric Auvisen ihannoijan ja lisäksi muita koirienvihaajia.

  Koirat ovat lähellä monien suomalaisten sydämiä, ja monille kyseinen nelijalkainen on enemmän kuin vain eläin, se on elämänkumppani. Itseni kohdalla juuri tämä trolli meni erityisesti tunteisiin, vuosia sitten rakas lemmikkikoirani kuoli lenkkipolulle piilotettuun rotanmyrkkyyn. Hänen tarkoituksensa oli selvästi provosoida monia ihmisiä, ja siinä  valitettavasti onnistuen. Sunnuntaina 22.11 nettipoliisi tiedotti, että kyseessä on kuin onkin valeprofiili, jonka tarkoituksena oli ärsyttää mahdollisimman monia suomalaisia.

  Profiilista oli sadellut fobballe nimittäin kymmeniä valituksia. Hän kehoittaa jättämään trollaajan kirjoitukset omat arvoonsa, koska hän ei oikeasti tee profiilissa väitettyjä julmuuksia, vaan keksii kaiken omasta päästään. Hän kertoi myös törmänneensä tähän ilmiöön aiemmin, ja on tehnyt aiheesta silloinkin päivityksen. Toivottavasti asia ei jää viranomaisten taholta vain Facebook- päivitykseksi. Julmuutta ihannoivia ja levittäviä profiileja pitää saada vähennettyä.

  Trollaajat haluavat teoillaan huomiota ja julkisuutta, jotkut eivät jätä mitään keinoja käyttämättä näitä kahta tavoitellessaan.
  Tämä kirjoitukseni taitaakin olla vähän kuin kaksiteräinen miekka. Toisaalta levitän tietoisuutta asiasta ihmisille, toisaalta taas ruokin trollaajan olemassaoloa.

  Päivityksistä ei kannata provosoitua niin suuresti, että ärtymys estää kyseenalaistamasta sitä, mikä on totta ja mikä ei.

  dont feed

  Mediassa on paljon asiaakin, mutta mukaan mahtuu myös paljon paljon puppua. Tietty medialukutaito kannattaa omata. Trollaajia ei kannata alkaa suuttumuksen sokaisemana haukkumaan ympäri sosiaalista mediaa, siitä trollaaja vasta saakin tulta perseen alle. Profiilista kannattaa kertoa vaikkapa nettipoliisille. Vaikka näistä toimista voisikin varmuudella seurata enemmän provosoituneen trollaajan äärimmäisiä yrityksiä tulla esille, tee se mitä voit vastuullisena somen-käyttäjänä tehdä. Koska aina on olemassa se mahdollisuus, että nuoremmat netinkäyttäjät törmäävät haitalliseen materiaaliin.

  Tai entä jos ”trolli” ei trollaakaan?

 • no one

  Luettuani Tommy Hellstenin ”Kolmas Mahdollisuus”-kirjan aloin pohtimaan monia asioita. Tajusin myös monenlaista, kuten sen tosiasian, että maailmassa tapahtuu sairaita asioita. Olenhan sen jo aina tiennytkin, välillä olen ehkä unohtanut sen iloisempien tapahtumien valossa, mutta aina olen sen tiennyt.

  Kirjassa Hellsten vastasi lukijoiden kirjoittamiin kirjeisiin, joiden avulle tuotiin esille monia ajankohtaisia ongelmia. Tärkein oppimani asia kirjasta on turvallisen lapsuuden tärkeys, ja miten se on edellytys kasvamiseksi tasapainoiseksi ihmiseksi Miten moni lukijoiden aikuisiän murhe onkaan lähtöisin lapsuudesta? Ajasta, jolloin me rakastamme vanhempiamme, vaikka he kohtelisivat meitä kuinka väärin. Oletamme tietysti, että hekin, kaikesta huolimatta rakastavat meitä, joten siksi aikuisina saatamme oikeuttaa muita kohtelemaan meitä miten sattuu.

  Mitä Hellstenkin painottaa on se, että me emme ole huonoja, vaan me voimme huonosti. Mutta häpeä saa meidät tuntemaanniin. Häpeä kasvaa osaksi persoonaa, emmekä välttämättä edes tiedosta sitä. Se on ikäänkuin yhteiskunnan normaalitila, kirjoittaa Hellsten.

  Elämme suorituskulttuurin keskellä, jossa mittaamme ihmisarvomme suorituksien ja kykyjemme perusteella. Pelkään siis sitä, että nykymaailmassa kasvava lapsi oppii vääriä arvoja, ja rakkaudeton yhteiskunta saa edelleen jatkumoa. Jos ihminen on kasvanut ilman rakkautta, hän alkaa rakentamaan omaa identiteettiään suorituksiensa perusteella. Mitä enemmän teen töitä, mitä paremman vaikutuksen teen työkavereihini, mitä vähemmän lepään, sen parempi olen. Hyödyllisyydentunto alkaa korvaamaan rakkauden jättämää tyhjiötä. Näin ihminen tuntee itsensä jotenkin tärkeäksi.

  Suorittamisen yhteiskunta on mustavalkoinen, vahvat ihmiset ovat onnistujia, ja herkät epäonnistujia. Masennuksesta ja ahdistuneisuudesta kärsivät sairastuvat ensin häpeään omasta tilastaan, ja kun he saavat diagnoosin, heihin ajetaan lisää häpeää. Tämä on minusta hälyttävän väärin. He eivät tarvitse sormella osoittamista, vaan apua ja aitoa välittämistä.

  Ihailtu ihminen seisoo tukevasti omilla jaloillaan, toisten tarvitseminen on heikkoutta. Jos lapselle ei koskaan kerrota, ettei häntä rakasteta, miten hän osaa kertoa sen kenellekään toiselle? Siksi meidän on elintärkeätä muodostaa tukiverkosto, joka osoittaa rakkautta, kun sen olemassaoloon vähiten uskoo.

  Suosittelen kirjaa, ja muutenkin kirjailijan muuta tuotantoa. Ne pistävät miettimään, ja voivat olla suurena apuna omien ongelmien käsittelemisessä.

 • PikkukuvaKeskiviikkoiltaa! ☺

  Anteeksi kun tämä haastatteluosio tulee näin jälkijunassa. Onneksi olkoon, olet loistavilla vinkeilläni selvittänyt tiesi akanoiden ohitse itse työhaastatteluun!(heh heh)

  KUN SINUT ON[…]

 • Pikkukuva

  Elämme aikoja, jossa tavoitelluimmat työpaikat vertauskuvallisesti ovat kuin meheviä pihvejä, ja hyvä työnhakuasiakirja on kuin terävä haarukka, joka iskee pihviin kiinni silloin kun muut vain tökkivät sen[…]

 • 58a3dacfa959c468bb8e656f3dba108a

  ↑ Ilmeeni kun mietin mitä opiskelupaikkaa hakisin. Missä mun Kaarnamuori on? 😏

  Näin journalismista kiinnostuneena vähän kuumottaa: ”Tuliko se valinnan vaikeus yhteen vai erikseen…”

  Nyt todellakin on kesä ja pääsykokeiden valintatuloksia jännittäviä nuoria on havaittavissa ympäri Suomea. Heidät päästetään/ on päästetty jännityksestään lähipäivien aikana. Facebook tulvii joko onnellisia riemunkiljahduksia tai virtuaalisia hiustenrepimisitkupotkuraivareita. Mutta joukkoon mahtuu myös meitä, jotka eivät hakeneet minnekään. Syynsä siihen kullakin.

  Monet ystäväni pääsivät haluamaansa kouluun ja naamakirja on siihen oiva tiedotuskanava. Olen onnitellut ja iloinnut heidän puolestaan.

  Mielestäni on hienoa, että noinkin nuoret ihmiset tietävät jo mitä tietä he lähtevät kulkemaan. Koska minä en vielä tiedä.

  Valmistuin viime keväänä matkailualalta ammattikoulusta, sain hyvät arvosanat ja stipendinkin. Mieleni oli muuttunut jatko-opiskelukoulutuksen suhteen kolmannen amisvuoden aikana jo niin monta kertaa, että päätin ottaa kesän ja syksyn ihan rauhassa. Ensin mietin luontaisinta siirtymisriittiä restonomikoulutukseen, sitten mietin liikunnanohjaajaksi ryhtymistä, ja sitten… no enhän minä edes muista niitä kaikkia.

  Mutta en sen kesänkään jälkeen vielä tiennyt mihin hakea. Tein tuuraushommia kuntosalin kassalla, olin pari viikkoa kiireapulaisena ravintolassa tarjoilijana, pari kuukautta työkokeilussa kirjaston kahvilassa, sitten sain freelancer-pestin sanomalehdestä. Ja nyt olen kesätöissä Uudessakaupungissa leirintäalueella.

  Kuulostaa aika sekavalta, eikö?

  Minulle ei ole täysin selvää, mitä haluan tulevaisuudessa tehdä. Ammattikoulussa ollessani olin varmempi tulevaisuudestani. Mutta kun WinNovan pesästä oli aika lentää pois, olin hukassa. ”Olisi pitänyt hakea johonkin”.

  Työnantajani on ollut mielestäni onnekas, hän on käynyt nuorena vain yhden koulun ja siitä luonut uran. Nykyään tunnutaan tarvitsevan kolme koulua siihen, että tulet sellaiseksi ihmiseksi, joka täyttää odotukset osaavasta työntekijästä.

  Myönnän, että pelkään epäonnistumista ja pelkään tekeväni väärän valinnan. Ja jonkun mielestä taidan vain tarvita ison potkun persuksille. Mutta ehkä minulla on jo ollut tarpeeksi aikaa miettiä. Siitäkin saa jo lisää miettimisaikaa kun hakee moneen paikkaan ja tekee ratkaisun kun tulokset tulevat. Onneksi minulla on paljon vaihtoehtoja, sillä olen kuitenkin kiinnostunut niin monesta asiasta.

  Tämä on sekä heikkous että mahdollisuus ja aion käyttää sen viimeisenä mainitun mukaisesti.

  Nyt minä teen tässä, rakkaiden Facebook-ystävieni inspiroimana, ja sosiaalisen median valvovan silmän alla, lupauksen:

  Lupaan hakea opiskelupaikkaa viimeistään ensi keväänä.

  Onnittelut vielä kaikille koulupaikan saaneille! ☺ 👏

  Ja ne joita ei valittu tänä vuonna haluamaanne kouluihin, älkää stressatko, sillä keväitä tulee vielä ja nyt teillä on vielä enemmän aikaa lukea itsenne ensi vuoden ykkösvalinnoiksi! 😘

  Kommentoikaa kokemuksianne, vuodattakaa patoutumianne tai hehkuttakaa onneanne. Choose one.

   

 • Hei kaikki! 😘

   En muista oonko tänne kertonut, mutta tykkään kovasti astrologiasta, jotta maallinen kuolevainenkin ymmärtäisi, niin siis horoskoopeista, ja uskallan sanoa ymmärtäväni sitä 😃.

  Ja tämä olis nyt mun ensimmäinen horoskooppipostaus eli sun työpersoona! Ps. älkää naurako mun hienoille sanoille. Tän voi lukea oman horoskooppimerkin perusteella, tai kirjautua http://www.astro.fi > ”Astrologinen kartta” > syötä tiedot > Syntymäkartta > Huoneiden kärjet ja etsiä sieltä kuudennen huoneen merkki. Syntymäkellonaika on pakollinen siinä tapauksessa!!

  Liitin tähän siellä esiintyvät kryptiset merkit 😂

  VAROITUS: Lukekaa leikkimielisellä suhtautumisella!

  Oinas ♈

  http://www.listenandlearn.org/the-teachers-handbook/wp-content/uploads/2014/01/AngerConflict.jpg

  Et koskaan sano ei kilpailulle ja peloton asenteesi voi saada kollegojesi puntit tutisemaan. Kierteleminen ja kaarteleminen ei kuulu tapoihisi, vaan kissa nostetaan pöydälle! Jotkut tietenkin käsittävät tämän röyhkeydeksi. Et pahemmin mieti, vaan teet ensin ja sitten…ehkä…mietit. Työhösi voi liittyä jotain vaarallista tai spontaania, palomies olisi sinulle juuri sopiva ammatti!

  Olet hyvin itsenäinen ja sinulla voi olla voimakkaat mielipiteet, ja et pelkää puolustaa itseäsi. Olet työssäsi luultavasti hyvin nopea, sinulla on hyvä fyysinen kunto ja olet rohkea kokeilemaan uusia asioita. Joskus tulisuutesi voi saada sinut kuitenkin ongelmiin, joten varo joutumasta riitoihin työkavereidesi tai pomosi kanssa. Omat mielipiteet on hyvästä niin kauan kuin niiden puoltamisesta ei tule vaarallista. Jos sinun pitäisi joskus aloittaa oma tv- sarja, on Madventuresin kaltainen varteenotettava vaihtoehto!

  Sopivia töitä sinulle:

  Palomies, miekannielijä, härkätaistelija, leijonankesyttäjä, portsari, personal trainer, urheilija

  Härkä ♉

  Et voi elää ilman rutiineja! Jos päivittäinen rutiinisi sekoittuu jollain tavalla, sinusta voi tuntua, että kaikki on sotkussa. Haluat pitää myös hyvät suhteet työkavereihisi ja esimiehiisi. Olet tunnollinen ja pitkäjänteinen, mutta valitettavasti myös vähän jääräpäinen. Kun päätät jotain, niin päätäsi ei niin vain käännetä. Työsi pitää olla myös turvallista ja sinulla pitää olla säännölliset tulot ja työajat.

  Työ-härkä rakastaa hyvää ruokaa, hienoja vaatteita, upeita tuoksuja, pehmeitä materiaaleja…oikeastaan vähän kaikkea. Mutta ennen kaikkea, sinua motivoi raha!

  Ei ole mitään parempaa kuin muhkea tilipussi palkintona raskaasta ahertamisestasi. Kuitenkin pidät työnteosta, mutta enemmän rahasta. Kun pääset kotiin pitkän työpäivän jälkeen, linnoittaudut sohvan pohjalle, laitat jalat likoamaan kylpysuolaan, ahmit lempiherkkujasi ja katsot lempielokuvasi. Ah life is good.

  Sopivia töitä sinulle:

  Kokki, stylisti, puutarhuri, maanviljelijä, luontaistuote-esittelijä, kampaaja, kosmetologi, aroma-terapeutti, hieroja

  Kaksonen

  Wuhuu!! Olet työpaikallasi kuin Kaksonen (samiksii)

  freelancing-jack-of-all-trades-

  Tarvitset virikkeellisen ja monipuolisen työympäristön, sillä kyllästyt helposti rutiinineihin. Olet hyvä sellaisessa työssä, jossa vaaditaan paljon erilaisia taitoja. Sinuun kuitenkin pätee lause ”jack of all trades but master of none”. Pystyt tekemään monia asioita, mutta harvoissa asioissa sinulla kuitenkaan on syvällistä osaamista.

  Olet ennen kaikkea työpaikkasi kommunikoija. Puhut puhelimessa, kirjoitat, twiittaat, faksaat, lähetät sähköpostia, päivität nettisivuja, joskus näitä kaikkia samaan aikaan! Nopea työtahti ei hirvitä sinua, päinvastoin! Tykkäät jutella myös työkavereidesi kanssa. Joskus he kyllä toivoisivat sinun vain pitäväsi turpasi kiinni, koska välillä suustasi pääsee mitä sattuu. Olet älykäs ja reagoit nopeasti. Sinun kontollasi on usein tehtäviä, joihin liittyy kirjoittamista tai yhteydenottoja puhelimitse /sähköpostitse.

  Sinun pitäisi kuitenkin oppia kuuntelemaan saamiasi ohjeita paremmin, koska olet tunnettu hajamielisyydestäsi. Voit tykätä myös tehdä jekkuja työkavereillesi. Tulet luultavasti vaihtamaan työpaikkaasi useamman kerran elämässäsi.

  Sopivia työpaikkoja sinulle:

  Free-lancer, kirjailija, Seiskan päätoimittaja, juontaja, tapahtumanjärjestäjä, hotellin vastaanotto, puhelinmyyjä, ”handy-man”.

  Rapu ♋

  Olet työpaikkasi äiti. Milloin kiikutat omatekoista mustikkapiirakkaa pomollesi, haet päänsärkylääkkeitä darraiselle työkaverillesi tai ilmoittaudut vapaaehtoiseksi kuuntelemaan kollegasi päivitystä viime viikonlopun baarisekoiluista. Sinun pitää kuitenkin muistaa antaa ihmisille tilaa hengittää. Vaikka monet arvostavat neuvojasi, niin sinun pitää välttää tuputtamasta niitä väkisin muille.

  Pystyt herkästi aistimaan toisten tarpeet ja kuin kellonsoitosta ilmestyt apuun kuin äiti Teresa konsanaan! Sinun kaltaisellesi työntekijälle mikään ei ole tärkeämpää kuin työympäristö ja jopa äidillinen ja sympaattinen suhde pomoosi ja kollegoihisi. Sinulle hyvä vaihtoehto olisi myös työskennellä käsin kotoa, näin säilyttäisit kodin tunteen työssäsikin.

  Voit olla joskus arka ja herkkä ja työkavereidesi näin ollen pitää muistaa varoa sanojaan, sillä muuten rapu vetäytyy kuoreensa.

  Sopivia töitä sinulle:

  Lastenvahti, sairaanhoitaja, kylpylätyöntekijä, uimaopettaja, pitopalveluyrittäjä, ravintoterapeutti, eläinlääkäri, laulaja, orpokodin johtajatar

  Leijona ♌

  Olet mielelläsi yleisön edessä ja sinut usein laitetaankin hommiin, missä pitää esitellä jotain yrityksen tuotetta. Itsevarma esiintymisesi vakuuttaa kenet tahansa. Mutta koska onnistut paremmin kuin hyvin tekemään kärpäsestä härkäsen, sinun kannattaisi sännätä luomaan uraa Broadwaylle! Siellä oiva draamantajusi saisi arvoistansa kunnioitusta.

  Monet leijonat hakeutuvat esiintymisalalle, eli näyttelijäksi, muusikoksi tai taiteilijaksi. Olet myös erittäin kunnianhimoinen, etkä pelkää mennä kerjäämään pomoltasi kehuja siitä, miten todellakin voitit sen yhtiökumppanin puolellesi. Itsevarmuutesi ja energisyytesi ovat syy menestykseesi. Et voi olla työpaikassa, jossa sinua ei arvosteta, ethän sinä ole mikään tavallinen seinäruusu!

  Jos siis haluat loukata Leijonaa, kutsu häntä tavalliseksi.

  Sinun pitäisi kuitenkin muistaa, että et ole työpaikkasi ainoa työntekijä ja kaikki ovat siellä yhtä tärkeitä. Joten siksi sana ”yrittäjyys” kannattaa laittaa korvan taakse niin voit olla oma pomosi. Sillä tunnetusti enemmän kuin yksi työ-Leijona haikailee johtopallille.

  Sopivia töitä: Näyttelijä, laulaja, taiteilija, tanssija, lastenhoitaja, johtaja, tapahtumajärjestäjä, drama coach, kuningatar

  Neitsyt ♍

   

  Tässä on työntekijä, joka luultavasti löytäisi sen kuuluisan neulan heinäsuovasta!

  ”Annas kun minä..” ja ”tuosta jäi vähän…” kuuluvat ehdottomasti Neitsyen sanavarastoon. Tarkkaakin tarkempana ja täydellisyyteen pyrkivänä työntekijänä olet haluttua riistaa työmarkkinoilla. Pyrit työssäsi täydelliseen puhtauteen ja tarkkuuteen.

  Jos ei kiillä, et ole tyytyväinen. Jaat muille myös mielelläsi neuvoja, esimerkiksi, että miten kokiksella saa kalkkijäämät pois. Tärkeimpiä tavaroitasi ovat luultavasti kynä ja kalenteri, johon voit kirjata huomaamasi muiden työntekijöiden tekemät virheet.

  Olet yleensä nöyrä ja palveluhenkinen, mutta sinulla on usein sellainen käsitys, että sinä teet kaiken parhaiten. Vaadit usein muilta työtovereiltasi samanlaista tarkkuutta ja täydellisyyttä, ja saatat turhautua jos muut ovat sinua hitaampia tai mielestäsi vajaaälyisempiä.

  Onneksi työkaverisi heittävät välillä jarruja kehiin, sillä muuten ylihuolehtivaisuutesi saa sinut pian sairasvuoteelle.

  Sopivia töitä:

  Siivoaja (ei kai?), henkilökohtainen avustaja, talkkari, hääsuunnittelija, ompelija, ravintoterapeutti, suuhygienisti, ruokakriitikko, painonvartija

  Vaaka

  Työpaikan ehdoton hurmuri Vaaka voittaa ihmiset puolelleen ja kuin Mooses veden kanssa, pystyt erottamaan riitapukarit toisistaan. Sopu ja harmonia ovat sinulle kaikki kaikessa, ja vältät riitatilanteita keinoin millä tahansa, joskus jopa hienovaraisella manipuloinnilla.

  Tasapainoisena ihmisenä olet välillä ärsyttävän viileä ja työkaverisi voivat yrittää epätoivoisesti ärsyttää sinua, tuloksetta. Charmanttina elitistinä et menetä hermojasi kenenkään nähden. Kun pääset töistä, saatat murista vähän aikaa…hiljaa, ettei kukaan vain kuule.

  Kauneus on sinulle tärkeää, myös työpaikalla. Korjaat oitis kaikki esiintyvät epämiellyttävyydet ja työpöytäsi on täynnä koristeita ja hajusteita (…ja työpöytäsi laatikko avattuja Fazerin sinisiä). Sinuun ei kannata kuitenkaan luottaa päätöksenteossa, annat muiden tehdä ne ilomielellä sinun puolestasi. Arvostat reiluutta ja oikeudenmukaisuutta, etkä voi olla puuttumatta asiaan, kun näet eriarvoisuutta.

  Sopivia töitä: Asianajaja, tuomari, diplomaatti, rauhanturvaaja, sisustussuunnittelija, kosmetologi, kampaaja, stylisti,

  Skorpioni ♏

  Teet kaiken täysillä tai et tee sitä lainkaan, kultainen keskitie ei ole koskaan sinun valintasi. Saatat pelottaa kanssatyöntekijöitäsi ehdottomuudellasi ja jopa pelkällä katseellasi. Ja jotenkin vaikuttaa siltä, että tiedät kaikki työkavereidesi synkimmätkin salaisuudet. Otat kaiken yhtä tosissasi tai sitten suhtaudut asiaan täysin välinpitämättömästi, mutta sinua katsoessasi moni miettii: ”Hymyileekö toi koskaan?” Relaa vähän, Skorpioni!

  Kanavapaketin tarpeellisuudesta puhelimessa lirkuttelu asiakkaalle ei ole sinulle mieluinen duuni. Sinun työsi pitää olla merkityksellistä ja miksi teet sitä, sillä tulee olla motiivi, MOTIIVI. Työt, joihin liittyy kuolema, eivät kauhistuta sinua, vaan voit ruumiin tutkimisen jälkeen asettautua takkatulen ääreen juomaan lämmintä kaakaota.

  Joskus ajat kollegasi hulluksi kyselyilläsi, mutta sinä haluat vain selvittää ihmisten perimmäiset tarkoitusperät, koska uskot, että kaikilla on jotain salattavaa ja toiseksi yleisin luulo, että kaikki vihaavat sinua.

  Voit tuntea sisälläsi kateuden piston, kun pomosi kehuu jotain toista työntekijää. Työkaverisi voivat pitää sinua salaperäisenä ja tuskin kukaan heistä voi sanoa tuntevansa sinut.

  Sopivia töitä: Salapoliisi, psykologi, kuolinsyytutkija, tutkija, kirurgi, seksiterapeutti

  Jousimies ♐

  Jousimies tulee töihin iloisena ja lähtee töistä iloisena. Hän on jo viiden aikaan aamulla lenkkeillyt raittiissa meri-ilmassa, keittänyt sumpit, mielessään parantanut maailmaa ja suunnitellut seuraavaa lomamatkaa. Jahas, taasko sille pitäis antaa lomaa?

  Katseesi on aina horisontissa, etkä siedä rajoituksia. Rutiininomainen työ, jossa pitää pysyä paikallaan, olisi sinulle painajainen. Sinulle parhainta onkin säännöllisesti tapahtuva matkustelu, ja mieluiten vähän kauemmaksi viimeisestä olinpaikastasi, ja täydellisintä on, että saat harrastaa moista työksesi. Sinulta lentää myös ideoita, jotkut niistä ovat liian kohtuuttomia toteutettavaksi ja jotkut sattuvat hyvässä lykyssä päätymään pomosi mietintämyssyn alle. Sopisitkin loistavasti matkaoppaaksi, tutkimusmatkailijaksi tai vaikka reippureissaajaksi. Liian totinen työ saa sinut vain nauramaan sille päin naamaa.

  Omat mielipiteesi ovat vahvoja ja julistat niitä usein muille. Eri asia on, jaksavatko muut aina kuunnella. Sinulla ei tahdo olla silmää yksityiskohdille, mutta onneksi pystyt näkemään koko kuvan. Olet luultavasti hankkinut monia tuttavuuksia, jotka voivat osoittautua hyödylliseksi urallasi, ja onni tuntuu muutenkin olevan puolellasi.

  Voisit ryhtyä reppureissaavaksi koomikoksi ja käyttää kihisevän levottomuutesi hyödyksi. Ehkä juuri tästä syystä suhteesi esimieheesi ja työkavereihisi on vähän etäinen, mutta minkäs sille voi kun kaikkialla muualla tapahtuu kiinnostavampia asioita?

  Sopivia töitä:

  Matkaopas, lentoemäntä/stuertti, urheilija, Anthony Bourdain maailmalla 2, kalliokiipeilijä, filosofi, poliitikko, opettaja, pappi

  Kauris ♑

  Työnteko on sinulle kaikki kaikessa ja mietit luultavasti jo kauhuissasi eläkeikää. Saatat valita saman uran kuin isäpappa aikoinaan. Mottosi on ”Työntekoa ei voi kutsua työnteoksi, ellei seuraavana päivänä selkä jomota, eikä jalka kramppaa.” Olet oppinut loistavan työetiikan jo nuorena ja et tule tuottamaan esimiehellesi pettymystä. Olet ahkera, kunnianhimoinen ja rehellinen, siis  täydellinen työntekijä!

  Suhtaudut työhön vakavasti ja pyrit ylenemään. Johtajan saappaisiin astuminen saattaa kestää, mutta olet valmis työskentelemään veret ja kyyneleet vuodattaen sen eteen.  Sinulla on riski tulla jossain vaiheessa elämääsi työnarkomaaniksi, jos et muista elää muuta elämää työnteon rinnalla.

  Luonteessasi on luonnollista auktoriteettia ja sanasi uppoaa muihin. Maine on kytköksissä itsetuntoosi ja sinulle on ehdotonta saavuttaa arvokas asema.

  Sopivia töitä: Hammaslääkäri, kirurgi, kiropraktikko, minkä tahansa yrityksen johtaja, ihotautilääkäri

  Vesimies

   

  Vesimies kaikessa outoudessaan osaa arvostaa erilaisia ihmisiä. Hän ei tuomitse ketään, hän saattaa vain kertoa hauskan tarinan siitä, miten hän melkein räjäytti työpaikan mikron. Pomona kohtelet työntekijöitäsi samanarvoisina ja ystävinä.  Stereotyyppityöpersoona Vesimiehestä on hullu tiedemies. Luultavasti oletkin vähän sellainen, hullu ja omalaatuinen.

  Ainakaan et ole tylsä ihminen! Harva osaa aavistaa mitä sanot tai teet seuraavaksi. Esimiehesi voi olla hankala luottaa sinuun, koska olet niin omintakeinen. Mottosi on ”Säännöt on tehty rikottavaksi.” Eli mitä Vesimies määrätään tekemään, tekee hän sen luultavasti juuri päin vastoin, niin kuin tiiätkö, ihan huvin vuoksi.

  Saat nimittäin jotain outoa mielihyvää muiden järkyttämisestä. Olet erittäin pätevä elektroniikan ja tekniikan kanssa ja osaat korjata melkein mitä vain. Työpaikkasi saattavat vaihdella usein ja tulosi ovat epäsäännöllisiä.

  Sopivia töitä: Tiedemies, astronautti, MacGyver, sähkömies, humanitääri, yleinen nero, alansa uudistaja, keksijä

  Kalat ♓

  HERÄTYS!!

  Jotkut saattavat haluta huutaa näin Kalalle, joka kesken kokouksen näyttää vihdoinkin onnistuneen oppimaan nukkumaan silmät auki. Sillä Kalat ottaa mielikuvitusmaailmansa myös töihin mukaan ja pari mielikuvitusystävääkin.

  Olet hyvin herkkä ja taiteellinen ja sinulla saattaa olla myös musikaalisia taitoja. Työkavereitasi ja pomoasi kohtaan olet hyvin empaattinen ja kuuntelet usein heidän huoliaan ja tunnet heidän tuskansa silminnähtävästi. Sienen tavalla vedät toisten ihmisten tunteita itseesi ja joskus tämä saattaa olla haitaksi työnteolle. Heittäydyt usein marttyyrin rooliin ja uhraat itsesi tekemään ne tehtävät, joita muut karttavat.

  Sinulla saattaa kuitenkin olla ajoitusongelmia, voit myöhästyä töistä hyvinkin useasti (yleensä siksi, koska halusit päättää hyvän unen loppuun). Kaltaisesi herkistelijä maalaa auringonlaskuja, kirjoittaa rakkausrunoja ja säveltää itse omat soittoäänensä. Sinulla ei ole rutiineja, vaan menet päivä kerrallaan tunteidesi mukaisesti.

  Sopivia töitä: Meedio, taiteilija, muusikko, runoilija, artisti, kirjailija, vapaaehtoistyöntekijä, kalastaja, se kiva sossutäti

   

  Hahaa kertokaa mitä piditte, 👍 vai 👎

   

   

   

 • Hyvää tiistaita kaikille inside and out of omablogi.fi !! 😘

  Aloitan järjestelmällisesti ystäväni Lotan ylioppilasjuhlista, jotka olivat viime lauantaina. Olin juhlien alussa Lotan äitin apuna, keitin kahvia, tein suupaloja (en muista niitten nimeä) ja kaadoin kahvia yms. Sitten kävin kotona kääntymässä, join pari juomaa Satun ja Kaarinan kanssa ja lähdin jatkamaan juhlintaa Lotan luo.

  Loppuilta oltiin Mr. Jonesissa ja Dominossa.

  [caption id="attachment_55" align="alignnone" width="300"]DSCN4253 Herkkupöytä ja juhlakalu oikeutetusti ensimmäisenä kakun kimpussa.[/caption]

  [caption id="attachment_43" align="alignnone" width="184"]DSCN4252 Yllättynyt/järkyttynyt ylioppinut kakunleikkaaja[/caption]

  DSCN4255

  Oi täs me. Lotan mekko oli niin ihana, tommonen romanttinen pitsinen! Mun jumpsuit on Seppälästä ☺

   

  [caption id="attachment_45" align="alignnone" width="350"]DSCN4256 Portugalilaiset siskokset[/caption]

  [caption id="attachment_46" align="alignnone" width="233"]10411071_1616026692017879_3261257098750776416_n Boustailua Mr.Jonesissa[/caption]

  [caption id="attachment_47" align="alignnone" width="191"]11391493_833185566729839_8573687630136644026_n Bilekonkkaronkka[/caption]

  Juonipaljastuksia !!! (Miksi nälkäkuolema?)

  Päivän sää Uudessakaupungissa: ⛅ ☔

  Muutin eilen kesä-elokuuksi Uuteenkaupunkiin kesätöiden takia ja tänään oli mun ensimmäinen työpäivä. Tän viikon teen aamuvuoroa, nyt juhannusta ennen täällä on vähän hiljaista, mutta eiköhän viikonlopun Merefestit luo jonkinlaista vilskettä 😎.

  Olo niin mahtipontinen kun vastasin tänään ensimmäistä kertaa leirintäalueen puhelimeen hyvällä menestyksellä! Ei tarvinnu ees kysyä pomolta apua 👍.

  Sanokaa mua leirintäaluetyöntekijäks!

  Kämpässäni oli kuitenkin muutamia vajavaisuuksia. TÄÄLLÄ EI OLE JUUSTOHÖYLÄÄ. Sahasin Oltermannia 8 aikaan aamulla muoviveitsellä 🔪. Nyt minulla on jo juustohöylä. Täällä ei ole uunia eikä hellaa, eli joudun tekemään ruoan kahvilan keittiössä.

  [caption id="attachment_49" align="alignnone" width="355"]DSCN4257 Kun herään ja katon ikkunasta ulos… tää maisema ❤[/caption]

  [caption id="attachment_50" align="alignnone" width="373"]DSCN4262 Biitsiä[/caption]

  [caption id="attachment_51" align="alignnone" width="309"]DSCN4264 Mun söpö keittiö![/caption]

  [caption id="attachment_52" align="alignnone" width="327"]DSCN4267 Olohuone, mun peti[/caption]

  [caption id="attachment_53" align="alignnone" width="169"]DSCN4266 Hahaa, mun vessan kokovartalopeili:D oon iha poikki ja näytänki siltä..[/caption]

  [caption id="attachment_54" align="alignnone" width="359"]DSCN4268 Yritin taiteilla hienon kuvakulman missä näkyy keittiö ja ”olohuone”.[/caption]

  Työkaverit katsoivat vähän uteliaina kun tein lempparikasvisruokaani linssi-halloumicurrya, josta puuttui tässä annoksessa linssit kattiloiden vähyyden takia takia.

  Mikä ihmeen nälkäkuolema? Minäpä kerron. Kävin eilen autokyydillä Ukin Lidlissä ja ostin sieltä vain aamupalavehkeet, vaikka mummu koitti kovasti suostutella ostamaan huomisen ruoat samalla. Minä siihen: ”Nääääh. Käyn huome töitte jälkee”.

  SE OLI VIRHE. Söin 8.00 aamulla kaksi leipää lisukkeilla ja seuraavan kerran ahdoin nassuun mummun korvapuusteja 17.00. Sitten oli jo pakko lähteä kauppaan…

  öö niin missä se lähin kauppa ny sit on?

  Pientä huippausta oli havaittavissa jo menomatkan aikana kun harhailin Ukin uimahallin luona. Lopulta löysin keskustaan ja siellä jonkin aikaa samoiltuani.. :”S-Market.” Kauppaan mentyäni olinkin jo ihan sekaisin, 9 tuntia ilman kunnon ruokaa,(en laske pullia mukaan) ja mieli teki kaupan jokaista elintarviketta.

  Muistan kaupassa miettineeni, että kannattaakohan tässä tilanteessa tehdä hitaasti valmistuvaa vegeruokaa? No pässi on pässi, ja ostin kasvisruokaa ja vähän vissiin muutakin, koska ruokakassi painoi ihan julmetusti. Tai siltä minusta tuntui, kun muutenkin olin jo hoippumiskunnossa (ihan ku oisin menny kännissä kauppaan).

  Kämpältä kauppaan on matkaa yhteen suuntaan n. 4 km ja se oli ihan liikaa tuossa kunnossa. Paluumatka oli tuskaa. Hiki valui, päässä heitti, kassi painoi olkapäällä ja jalat sen kuin ihme ja kumma kantoivat keittiölle asti. Tuli matkalla ruikutettua puhelimessa rakkaalle kämppiksellekin, en tiedä oliko siitä hyötyä vai haittaa.

  Perille kuitenkin päästiin silmät sumeina ja alkoi armoton S-marketin laatusipulin pilkkominen..muoviveitsellä ❤.

  Ruokakin valmistui, verellä, kyynelillä ja currylla maustettuna. Mitä voin sanoa? Tästä opittiin!

  Ei enää ikinä kasvisruokaa täällä, pelkkiä pakastepizzoja 😂.. Poden huonoa omatuntoa haukuttuani kämppääni ja päästettyäni turhautumisia. Kämpässäni on ihanan mukava vuodesohva, iso jääkaappi, kokovartalopeili, sauna ja näkymä laiturille 😍 Odotan innollani seuraavaa 3 kuukautta ja varsinkin juhannuksen jälkeistä sesonkia!

   

  Mites teidän kesätyöt, mitä ja missä päin maailmaa? 😉 Voitais perustaa kesätyöntekijöiden vertaistukiryhmä!

  Kiitos kuin luitte, saa pistää kommenttia ja niihin sitten vastailen kun töiltä kerkeän.

  Pusu 😗💋

  – Julia

 • Hyvää hupenevaa keskiviikkoa kaikille inside & outside of omablogi!

  Nyt kannattaa lukea, sillä tämä on varmaan ainoa tyttömuottiin sopiva kirjoitukseni koskaan ikinä😉 Elikkäs tänään käytiin Kaarinan kanssa Rauman Torin 10 ja Nostalgia-kirppareilla. Lupauduin vain seuraksi krhmtuotanoiniin niukahkon fyffetilanteeni takia. Mutta sitten….yhtäkkiä…hyllyistä hyökkäsi käsiini toppi ja kaksi hajuvettä! Hups. Enkä pystynyt niistä enää sitten irti päästämään.

  DSCN4213

  Tää ihana toppi oli siis vaan 2,5 euroa ja kirsikkana kakun päällä: MUN LEMPPARIVÄRI 😱

  DSCN4215

  Ja tämä Yves Rocherin täysinäinen hajuvesi oli vain 3 €. Nimi on ”Cerisier en fleurs”. Ah so poetic. Luin varmaan 5 kertaa ton nimen ennen kuin kirjotin oikein.

  DSCN4216

  Ah ja sitten tämä, The Body Shopin Chocomania 5 €, tuoksuu ihanalta suklaalta 🍫 😍 en ole mikään kreisi suklaafani (tiedän, se  on niiiiiiin outoa jos nainen ei kybällä fanita suklaata), mutta tässä on sitä jotain, myönnetään! Ja paras = aina ku kävelen ihmisten ohi, niitten alkaa tekee hirmuisesti mieli suklaata 😂😂

  DSCN4222

  Pakko vielä laittaa kuvaa mun tän päivän asusta! Yleensä en jaksa panostautua näinkään paljon ulkoiseen olemukseeni, no.. tän kuvan ottamiseen ei oo ainakaan panostettu niin menkööt se siinä.

  Okei oikeasti olin tän näkönen tänään.

  11170348_10205470654623587_2628436437034220466_n

   

  Tänään sain kutsun Lotan ylioppilaskarkeloihin jei! Lupauduin auttamaan Lotan äitiä valmisteluissa ja kahvin kaatelussa, kun muuten hän ois ollu yksin siellä pää kolmantena jalkana 😏

  Sellainen siis minun keskiviikkoni, mites muilla on menny? ☺ Uu ainiin, melkeen unohtu, RAUMALLA paistoi aurinko tänään! Yleensä se on niin, että jos täällä ei sada, niin ainakin tuulee 😄

  Kiitos lukeneille ja mukavaa illanjatkoa everyone! Pusu 😘

 • Julia Maanawadu kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 6 kuukautta sitten

  Vastauksena viestiin: Julia Maanawadu kirjoitti uuden julkaisun, Kuolinsyy: Minusta tuli vaate, sivulla Ilkikuristen on valtakunta Olen väsynyt välinpitämättömiin ihmisiin. Vielä väsyneempi olen kuulemaan nämä sanat:
  ”Mitä nyt yksi i […]
  Näytä

  Animalia on ainakin alusta asti ollut turkistarhausta vastaan ja yrittävät vaikuttaa niin, että turkisten kulutus ja turkiseläinten kasvatus vähenisi maailmanlaajuisesti. Ja olen huomannut, että aihe ei (lukuunottamatta vihr. ja vasemmisto) eduskuntaa juurikaan kiinnosta, koska 2013 äänestyksen jälkeen ei keskusteltu minkäänlaisista toimenpite…[Lue lisää]

 • Olen väsynyt välinpitämättömiin ihmisiin. Vielä väsyneempi olen kuulemaan nämä sanat:

  ”Mitä nyt yksi ihminen voi tehdä?”

  Jos kaikki ajattelisivat näin, missä jamassa me olisimme?

  Torstaina Helsingissä osoitetaan suuresti mieltä turkistarhausta Suomessa vastaan. Näin sen pitäisikin olla, yhteiskunta puolustaa heikoimpiaan, eikä anna niille sähköiskuja peräsuoleen. Milloin eläimen olemassaolo alkoi olemaan ihmisestä kiinni? 

  Ovatko turkin omaavat eläimet luotu maailmaan vain kasvattamaan turkkejaan ihmisten päälle puettavaksi? Miettivätkö mallit catwalkeilla turkikset päällään sitä prosessia, miten turkis on nyljetty avuttomalta eläimeltä?

  Minä en usko siihen. Sitten tulevat nämä kyseenalaistajat, jotka ovat huolissaan siitä, jos turkistarhaus onnistutaan kieltämään, niin mitä tämän elinkeinon harjoittajille sitten tapahtuu? Jos omaan elämiseen vaaditaan jonkun tappaminen, eikö siinä vaiheessa kellot ala soida? Alanvaihtohan on IN tällä hetkellä, ei turkistarhalla olemisen jälkeen pitäisi mikään työ kauan vavisuttaa.

  Turkistarhaamisen vastustajien kyseenalaistamisessa lisättiin vielä viimeinen tikka tauluun. 

  Te siis haluatte lopettaa Suomesta laillisen elinkeinon, ja siirtää tuotannon esim. Kiinaan, jossa eläinten kohteluun ei ole mitään pelisääntöjä?

  Tämänkin mölyn olisi voinut pitää omassa mahassaan. Pitääkö meidän jatkaa tällaista julmuutta vain siksi, että Suomella on sen tekemiseen ”paremmat oltavat”? Allaolevan videon nähtyä herää kysymys, millaista teurastusta Kiinassa sitten on jos tässä on Suomen turkistarhamateriaali?

  Turkistarhauksen lopettamisen tarkoituksena on näyttää esimerkkiä muuallekin maailmankolkkaan, jos se Kiinakin sitten vaikka jossain vaiheessa havahtuisi. Mikä on vielä vähään aikaan hyvin epätodennäköistä ottaen huomioon maan eläinkulttuurin.

  Puuttuvia raajoja, silmätulehduksia, häiriökäyttäytymisiä, yksin elävistä tehdään väkipakolla laumaeläimiä, ahtaita häkkejä, häkkien virikkeettömyys. Jos jokainen uskaltaisi katsoa tämän videon, kukaan ei voisi kantaa turkista hyvällä mielellä päällään.

  En pysty katsomaan tätä videota enää, mutta yksi katselukerta riittää tajuamaan, että nämä eläimet eivät voi hyvin. Miten niitä pinotaan päällekkäin kuin viljasäkkejä. Miten niiltä nyljetään turkit ja heitetään mätänemään.

  Kuka olisi uskonut, että puhtoisessa koto-Suomessamme harjoitetaan tällaista raakuutta ja julmuutta? Turkistarhojen omistajat ovat luvanneet asioiden parantuvan, mutta joka vuosi tarhoilla nousee esiin samat ongelmat. 

  Valitettavasti adresseja ei ehdi enää allekirjoittamaan, blogitekstini tulee siinä mielessä vähän myöhässä, mutta aina ehtii pysähtyä ja ajattelemaan. 

  Kiitos omablogilaiset kun jaksoitte lukea tämän ja toivon teiltä paljon kommentteja ja kantaanottoja asiaan liittyen! Torstaina jännätään 🐾 ❤

  Pusu 😘

  animals

   

   

 • Julia Maanawadu kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 6 kuukautta sitten

  Vastauksena viestiin: Julia Maanawadu kirjoitti uuden julkaisun, Uusi yritys, 1.blogiteksti no 2, sivulla Ilkikuristen on valtakunta Heippa omablogilaiset ✌♥ ! En ollut tyytyväinen edelliseen tekstiin, niin se meni roskak […] Näytä

  Heippa kiva, että mun jutut maistuu sulle! Hmm en kyllä tiedä mikä mahtaa sitten olla syynä Pitää mun joku kerta vierailla sun blogissa myös kun sinä näin innokkaasti jaksat tsempata! ☀

  -Julia

 • Heippa omablogilaiset ✌♥ !
  En ollut tyytyväinen edelliseen tekstiin, niin se meni roskakoriin. Jos joku harkitsee kysymistä, niin otsakekuvan koira on parhaan ystäväni koira. Ensimmäinen ajatus blogin kirjoittamisesta lähti työstäni freelancer-toimittajana, ja siitä kun ei sinne lehteen ihan kaikkea haluamaansa saa julkaistua, niin jos täällä olisi sillä tavalla vapaampaa paasata. 

  Valitsin tekstin väriksi mun lempparivärin, onkohan liian ärsyttävä..?

  Koska minulla on kuitenkin melkoisen vahvat mielipiteet, niin asiaa on jonnekin pakko päästä purkamaan, olkoon tämä siis se paikka! 

  Blogistani tulee luultavasti HYVIN sekava (kirjoittajansa mukainen..), eli ei ole vielä ainakaan mitään tiettyjä kategorioita / painopisteitä. 

  Olen elokuussa 20 vuotta täyttävä (t) Raumalla asusteleva nainen, teen freelancer-hommia paikallisessa lehdessä ja asun kämppikseni kanssa mukavassa kolmiossa (vetävät ikkunat, hajoileva parketti hmm).  Ei kannata valittaa, mutta sarkasmin viljelyntarve voitti tällä kertaa. Nyt eksyttiin aiheesta.

  Tykkään kasvisruoasta, eläimistä, urheilusta, hauskanpidosta, kirjoittamisesta, musiikista ja mielipiteistä. Näitä aiheita saattaa siis pyöriä blogissa :)

  Harrastan piirtämistä amatööritasolla, äskettäin loppui nuorisoteatterikurssi, jonka aloittamista harkitsen uudestaan syksyllä, ja sitten vedän kotitreenejä mulle ja kämppikselle. Nyt on tultu ravattua baareissa (lähinnä Toripöllössä, mun kantis) ja möhjöiltyä sipsiä ja pizzaa.

  ”Tiistaina on kyllä pakko taas aloittaa treenaminen”, sanottiin tänäkin krapulaisena aamuna.

  Huomenna on kiva päivä, saan mennä tekemään töitä! Toivottavasti  pihatöitä. Kuulostan ehkä hullulta, mutta melko lyhyt aika sitten valmistuneelle matkailupalvelujen tuottajalle kelpaa kyllä ruumiillinen duuni! Menen kesätyöpaikkani perehdytykseen leirintäalueelle. Vietän siellä melkein koko kesän, kesäkuun alusta elokuun loppuun… Raha juoksee ja tili tykkää, kun kerrankin siellä on rahaa ;) 

  Pomo ainakin on todella mukava, puhuttiin yksikin kerta 35 minuuttia puhelimessa. Mutta, ennen kuin sain lehdestä töitä, olin työttömänä noin puolisen vuotta ja joulukuussa nappasi onneksi!

  Nykyään on kyllä todella vaikea saada töitä, vaikka olisi tällainen nuori ja vetreä ja työtä pelkäämätön intoilija, heh heh. En usko, että työllisyystilanne paranee ainakaa nykyhallituksen myötä, huoh. Kyllä sitä optimistikin saa vaipua epätoivoon.

  No nyt iloitaan tästäkin mahdollisuudesta (ensimmäinen kesätyö ikinä) ja tehdään parhaamme kaikessa mitä teemme! :)

  Eka blogiteksti kyseessä ja sekavuus on varmaan sitä luokkaa, mutta älkää ihan heti tuomitko. Seuraavalla kerralla tulee tarkempaa ja määritellympää tekstiä, I promise.

  Kommentteja ja mielipiteitä kiitos, ihanat omablogilaiset ❤ Pusu, kiitti kun luitte! 😘

  lauantai

  ^Kuva viikonlopulta, kämppis ja minä (oik.) valmiina Toripöllöön 😄 (silmät paljastaa ♥).

 • Lataa lisää