• Tähtien juhlaa, juhlat tähtien

  Aikojen päässä täältä läheisessä metsässä, oli hämärtävässä illassa aukiolla juhlat. Nauru ja puhe kaikuivat ympäri metsää tähtien juhliessa. Metsässä ei liiku muita, vain tähdet juhlimassa ja lentämässä ympäri metsäaukiota alkukesästä. Kevät on juuri jäänyt taakse, ja on kesän vuoro tulla esiin piilosta. Tähdet loistavat kirkkaana aurinkoneidon sulkiessa silmänsä pieneksi hetkeksi. Tähdet ovat iloisia hämärän laskeutuessa maailmaan, heidän loistaessa ainoana valon lähteenä utuisessa metsässä. Pimeys, koti. Se on sama asia heille sillä pimeys on heidän kotinsa, eikä kukaan pelkää kodissaan. Silti jos katsoo oikein tarkasti pensaaseen vähän matkan päähän, näkee kiiluvat tummat silmät. Tuuli heiluttaa vihreitä lehtiä, lähistöllä olevan puron vesi solisee hiljaa, luoden kuin musiikin johon tähtöset juhlivat. Heidän oma lentelynsä saa aikaan kauniin helinän ilmassa, mutta pensaan silmät eivät tyydy katsomaan sitä harvinaista tapahtumaa. Tähtien juhlaa. Pian se hyökkää pensaasta juhlien keskelle, tähtien nauraessa ja laulaessa. He kutsuvat hänet juhlimaan, mutta yhtä aikaa he ihmettelevät mikä on hän? Neljä jalkaa sekä musta takkuinen turkki, raskas hengitys huurtuu ilmassa vielä kevyesti. Koira se ei ole, eikä karhukaan. Kun tähdet vielä kerran pohtivat mikä on hän, he ymmärtävät, ettei hän ainakaan mikään metsän eläin ole eivätkä he ennen ole vastaavaa tavanneet. Tähdet eivät tunnista sitä, mutta antavat tulokkaalle mahdollisuuden, ja pyytävät häntä uudelleen juhliin. Juhlimisen sijaan se alkaa puhua täysin vieraalla kielellä, osa tähdistä alkaa pelätä ja menevät varuilleen tuosta voimakkaan tuntuisesta kielestä joka on myös hyvin karkeaa ja töksähtelevää. Aivan yllättäen aukiolle ilmestyy kuin tyhjästä kolme mustaa otusta lisää. Nyt tähdet alkoivat jo epäillä uuden ystävänsä aikeita sekä todellista luontoa, ja syystäkin, sillä ei aikaakaan kun heitä oli jo kymmenen. Silloin yksi hyökkäsi tähtien kimppuun, muiden seuraten sen esimerkkiä tähtien paetessa aukiolta. Ennen he olivat olleet onnellisina taivaalla yhdessä, mutta nyt he ovat erillään ja peloissaan, peläten mustaa petoa. Siksi kun nyt nostat katseesi tummalle taivaalle, näet hajallaan olevia vilkkuvia tähtiä. Ihmettelet miksi ne vilkkuvat osa vilkkuu, osa taas ei. Vilkkuvat tähdet ovat edelleen peloissaan, he pelkäävät edelleen petoa ja itkiessään suruaan he eivät jaksa loistaa aina. Silti ovat uudet tulokkaat joille tumma peto on vain satu. He ovat onnellisia eivätkä näe maailman pahuutta kuten edeltäjänsä, he katselevat alas sinisilmäisinä, toivoen että joskus pääsisivät juhlimaan alas. Mutta he eivät laskeudu, eivät enää. Sillä pelko on liian suuri este, silti aina on rohkeita yksilöitä jotka uhmaavat vanhimpia ja tulevat alas. Välillä he palaavat ylös taivaisiin, välillä he jäävät keskuuteemme. Ja niin syntyy onnelliset ja viattomat ihmiset, sillä heidän sisällään asuu pieni tähti joka loistaa puhdasta valoaan heihin.

 • Jenna kirjoitti uuden julkaisun, Tiedotus!, sivulla Minä, Mielipide & Maailma 5 vuotta sitten

  Valitettavasti koulun painaessa pahasti niskaan (jälleen) joudun tinkimään blogistani. Eli en ehdi tehdä teille enää päivittäin juttuja sillä koulusta painetaan niskaan vielä juuri ennen lomaa. Silti tarkoitus[…]

 • Jenna kirjoitti uuden julkaisun, Tekstiä, osa 1, sivulla Minä, Mielipide & Maailma 5 vuotta sitten

  ”Hei! Voimmeko istua tähän, kun muualla on täyttä?” eräs tyttö kysyi takaatani pirteästi. Käännyin ympäri ja katsoin hämmentyneenä kuka puhui. Hänen mukanaan oli toinenkin tyttö, ja tunnistin molemmat tytöt muutamilta kursseiltani. En vain millään saanut heidän nimiään päähäni. Nyökkäsin arasti ja toinen tytöistä hymyili minulle kaunista sekä rohkaisevaa hymyä.
  ”Hei. Olen Emma ja tämä on ystäväni Elizabeth”, hän esittäytyi. Elizabeth näytti aivan enkeliltä, joka oli pudonnut alas taivaasta kaikessa loistossaan. Ääni jolla hän puhui, oli erittäin hento ja sointuva. Hänellä oli pitkät, kastanjan ruskeat hiukset, jotka olivat laineilla. Katson hänen kasvojaan ja hänen kasvon piirteetkin olivat sirot. Elizabethin koko olemus huokui hentoutta, ja hänen vartalonsa oli hoikka ja kurvikas. Tyttö näytti hauraalta ja kun hän käveli viereeni ja istuutui näytti kuin hän olisi tanssinut tai jopa lentänyt. Juuri tuollainen ulkonäkö oli jokaisen nuoren tytön unelma. Ymmärsin jääneeni tuijottamaan häntä ja katsoin nopeasti toista tyttöä, Emmaa. Emma taas oli hieman kookkaampi ja pyöreämpi, mutta se sopi hänelle ja hän oli silti kaunis. Hänellä oli punertavan ruskeat polkkahiukset, jotka yltivät silti hieman yli leuan linjan. Panin merkille heti myös sen, että molemmat käyttivät vain vähän meikkiä. Sen takia he näyttivät luonnollisilta verrattuna joihinkin tyttöihin koulussa. Lisäksi huomasin että Emmalla oli hammasraudat ylähampaissa. Hänellä oli mukava ja lempeän kuuloinen ääni, eikä hän liikkunut läheskään yhtä sirosti kuin Elizabeth. Minä en itse ollut läheskään yhtä kaunis kuin he. Olin laiha ja kurvikas, mutta siihen ne hyvät asiat sitten jäivätkin. Minulla oli luonnostaan pikimustat, suorat ja kiiltävät hiukset, joita vihasin. Niitä ei saanut kiharalle, vaikka halusin. Ne vain roikkuivat suorana selässäni, ellen ollut nostanut niitä ylös. Joidenkin mielestä ne olivat kauniit, mutten pitänyt niistä. Lisäksi näytin vanhemmalta kuin olin. Olin urheilullinen ja olin myös aika hyvässä kunnossa. Harrastin näet surffausta ja uintia. Minä rakastin vedessä olemista, ja kävinkin lähes päivittäin uimassa ja surffaamassa. Kävin aina uimassa meressä, ellei sitten ollut joku hirmumyrsky.
  ”Hei, olen Elise”, sanoin hieman arkana, sillä olin ujo vieraiden seurassa. Olin normaalisti reipas ja iloinen, mutta kun piti puhua ihmisille joita en tunne, se ei vain onnistunut.
  ”Hetkinen”, Emma sanoi, ”olemmeko olleet joskus ystäviä? Tai siis, kun sinulla on tutut kasvon piirteet”, hän jatkoi ja mietti enemmänkin itsekseen. Katsoin heitä epäluuloisina, mitä tämä nyt oli? Muutin tänne vasta viikko sitten toiselta puolelta maata. Vähitellen Emman kasvot kirkastuivat hymyyn.
  ”Oletko sukua Eathan Wiggintonille?” Nalea kysyi innoissaan.
  ”Hän on serkkuni. Minä olen Elise Wigginton”, vastasin hieman pelästyneenä sekä hämilläni. Ennen olin viettänyt vain viikonloppuja Eathanin luona täällä tai hän oli tullut meille. Nykyään tapaisin häntä useammin, sillä asuimme samassa kaupungissa. Emma hymyilee edelleen leveästi.
  ”Arvasin. Teillä on samanmuotoiset silmät ja kasvonpiirteissänne on myös jotain samaa”, hän sanoi ylpeänä oivalluksestaan. Olimme istumassa ruokalassa yhdessä lasiseinän viereisistä pöydistä. Meidän ruokala oli aivan tavallinen ruokala täälläpäin maatamme. Ruokalan suurin seinä oli lasia josta näkee ulos merelle. Ruokatiskit olivat heti ovien vieressä, jonka jälkeen avautui kaunis näkymä. Noin sata yksinkertaista pyöreää lasipöytää metalli jaloilla, sekä kuusi tuolia jokaisen pöydän ympärillä. Ja niiden taustalla levittäytyi kaunis maisema kaupungin yli aina merelle asti. Totta kai tämä oli hieman hienompi kuin minun vanhan kouluni ruokala, koska olimmehan nyt pääkaupungissa. Katsoin ympärilleni ja vierestämme meni punainen nauha joka erotti suosittujen alueen muusta ruokalasta. Suosittujen alue koostui pöydistä jotka olivat ruokalassa parhailla paikoilla, en ymmärrä miksi meidät täytyy nyt jo erotella niin vahvasti, se ei ole reilua eikä toteuta tasa-arvoa. Laskin katseeni lattiaan peittääkseni hämmästymiseni, siitä kuinka Emma tunsi Eathanin. Huomasin lattiassa naarmuja, kun tuoleja oli vedelty ajan myötä. Hymyilin itsekseni kun pohdin miten monia muitakin koululaisia tälläkin tuolilla oli kaikkiaan istunut.
  ”Me olemme olleet yhdessä jo puoli vuotta. Eikä hän ole maininnut koskaan ketään serkkua”, Emma sanoi tyynesti ja aloittaa syömisen. Kuin ei olisi sanonut mitään sen kummempaa kuin kommentoinut päivän säätä. Hämmennykseni muuttui kerta heitolla järkytykseksi ja nostin katseeni epäuskoisena häneen.
  ”Me olemme todella läheisiä, mutta hän ei ole sanonut mitään vaikka näemme toisiamme tosi usein”, sanoin ja epäusko kuulsi myös äänestäni. Rykäisin kerran ja jatkoin, ” Lisäksi hän on ainoa ystäväni täällä.”
  ”Hei jos Eathan on hyvä ystäväsi, niin sinun täytyy olla hyvä tyyppi. Hänhän on hieman valikoiva ystäviensä suhteen. Ja etkö olekin uusi täällä? Voit muuten kutsua minua Liziksi” Liz kysyi ja odotti minulta vastausta. Nyökkäsin ujosti ja katsoin häntä odottaen että hän jatkaisi.
  ”Voit istua meidän kanssamme täällä ruoalla ja voit olla meidän kanssa. Voimme esitellä sinulle kaupunkia joku päivä koulun jälkeen. Vaikutat mukavalta, vaikkakin hiljaiselta. Tai sitten olet vain erittäin ujo”, Emma sanoi iloisena, Lizin katsoessa minua rohkaisevasti. Käänsin katseeni häneen ja hymyilin ensimmäistä kertaa muuttoni jälkeen aitoa ja energistä hymyä.

  Eli nyt löytyi vähän lisää tekstiä jota yritän laitella tänne aina kun pystyn lisää :D Nimeä/Otsikkoa tälle tekstille ei ole että vapaasti saatte ehdotella jos tulee ideoita :D Lisäksi pahoittelut ettei eilen tullut mitään uutta, mutta päiväni meni pitkälti ilman konetta matkustaen :) Lisäksi koulussani on jälleen tullut kova essee suma vielä ennen lomaa joten en pysty lupaamaan enää päivittäisiä juttuja. Tästä tulee lisää tietoa huomenissa :) Toivottavasti nautitte tästä :D

 • Prinsessa Rosalind

  Astelen käytävällä kerrankin ollen yksin. Matkallani kuningattaren, äitini, luo en näe yhtään ainutta palvelijaa siistimässä paikkoja tai menemässä minnekään. Ihmettelen linnan tyhjyyttä[…]

 • Sydämesi hiljainen laulu, kuuletko vaiko etkö?

  Kuuletko sinäkin sen? Hiljaisen sisäisen äänesi, jonka muut tukahduttavat. Kuuletko kuinka oma persoonallisuutesi kuiskii hiljaa siitä kuinka sinun pitäisi[…]

 • Jenna kirjoitti uuden kommentin toimintaan 5 vuotta sitten

  Vastauksena viestiin: Jenna kirjoitti uuden julkaisun, Tasa-arvoinen avioliitto vai pitäisikö sanoa sukupuolineutraali?, sivulla Minä, Mielipide & Maailma Tasa-arvoinen vai sukupuolineutraali avioliittolaki   Perjantaina (2 […] Näytä

  No en oikein näe siinä huonoja puolia, sillä miten se haittaa kenenkään elämää? Ja no olen bi, joten ehkä jollain tasolla tulevaisuudessa eihän sitä vielä tiedä :D Ja pilkutuksessa saattoi olla virheitä, sillä saan uudet silmälasini perjantaina, joten on ollut hieman ongelmia kirjoittaa :) Ja no kiitos :)

 • Tasa-arvoinen vai sukupuolineutraali avioliittolaki

   

  Perjantaina (28.11.2014) eduskunnan äänestyksessä äänin 105–92 läpi mennyt tasa-arvoinen avioliittolaki on herättänyt jo ennen äänestystä suurta huomiota mediassa. Onhan kyse tärkeästä asiasta, ja lain mentyä läpi on myös maailma nähnyt tämän sekä uutisoinut asiasta. Silti tulee mieleen että onko tasa-arvoinen avioliittolaki oikea nimitys kyseiselle lakimuutokselle, joka sallii saman sukupuolen edustajien mennä naimisiin.

  Nimitys

  Onko nimitys tasa-arvoinen avioliittolaki paras mahdollinen? Koska kun miettii, jos olet lakimuutosta vastaan, niin silloinhan joku voisi kysyä: ”Oletko tasa-arvoa vastaan?” Vaikka oikeasti kyse olisikin siitä että et vaikkapa uskosi takia sitä hyväksy. Nimi on harhaan johtava, jonka takia lain nimeä pitäisi mielestäni muuttaa, esimerkiksi sukupuolineutraaliksi avioliittolaiksi. Silloin nimestäkin kävisi ilmi että avioliitto sallitaan myös saman sukupuolenedustajien välillä, mutta jos joku ei ole sen kannalla ei tulisi mahdollisuutta kysyä että oletko tasa-arvoa vastaan.

  Oma mielipiteeni, puolesta tietenkin

  Oli ihanaa kuulla että laki hyväksyttiin, sillä ei siitä edes olisi tarvinnut olla äänestystä. Eikö sen pitäisi olla itsestäänselvyys, että kaikkien pitäisi päästä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa? Se olisi ollut itsestään selvää, jos politiikkaa ja uskontoa ei olisi sekoitettu. Mielestäni se on yksi eduskunnan ongelmista, he eivät osaa pitää politiikkaa ja uskontoa erillään niin kuin ne pitäisi. Lisäksi yksi asia mikä sai minut ristiriitaisiin tunteisiin, oli kun kuuntelin poliitikkojen perusteluja, sille miksi lakia ei pitäisi muuttaa. Siis miten uimahallit liittyvät avioliittoon? Tai miten homoavioliitto rikkoo luonnonlakeja? Luonnonlait ovat ihmisten tekemiä ja määrittelemiä, eikä se edes ole vastoin luontoa. Tai sitten jotkut poliitikot sanoivat vain että koska ei voi, missä ovat perustelut rakkaat poliitikkomme?

  Miksi jotkut vastustavat?

  Useimmiten kyse on uskonnosta tai tietämättömyydestä. Jotkut uskonnot eivät hyväksy homoseksuaaleja, ja mikäli kuuluu kyseiseen uskoon, muiden tulisi ymmärtää se. Silti puhe ei ole ollut missään kohtaa että kirkon täytyisi vihkiä homoparit, joten en ymmärrä miksi se haittaa kristittyjä. Toiset on kasvatettu eri tavalla kuin toiset. Mutta vaikkei itse sitä hyväksy, niin silti tarvitseeko sitä muilta riistää? Usein ihmiset vastustavat ja hyökkäävät jotain vastaan jos eivät tiedä asiasta paljoa, usein tietämättömyys aiheuttaa pelkoa jonka takia asiaa vastaan täytyy puolustautua.

  Hyvät ja huonot puolet, nyt kun laki on menossa läpi

  Suomi on menossa oikeaan suuntaan. Jo se yksin on ihana asia, sillä kaikkialla maailmalla sanotaan Suomen olevan tasa-arvoinen maa, missä asiat on hyvin. No aivan näinhän ei ole, mutta olemme menossa oikeaan suuntaan tämän lain myötä. Hyviä puoliahan tästä löytyy vaikka kuinka paljon, ja suurin osa kansasta on iloinen sekä juhli perjantaina. Mutta silti on tämä osa, jotka eivät ole iloisia. Silti älkää huoliko koska vaikka laki menee läpi, kaikki heterot eivät muutu homoiksi ja lesboiksi, eikä mikään päällepäin muutu elämässäsi jos et mene naimisiin saman sukupuolen edustajan kanssa. Joten onko se paha jos toinen tulee iloiseksi, kun sinun elämäsi ei muutu mitenkään?

   

  Mitä jos ei kuitenkaan?

  Pyydän rakkaat poliitikot, nyt koko maailma on jo tiedottanut että Suomessa avioliittolakia muutetaan, joten älkää enää menkö perumaan tätä muutosta. Suuren valiokunnan käsittely sekä toinen äänestys on toki vielä jäljellä, mutta nyt muutos on jo ollut niin monessa lehdessä ulkomaillakin että muutoksen peruminen näyttäisi vain tyhmälle. Toivotaan että tämä menee nyt kerralla läpi kokonaan eikä jää roikkumaan, koska nyt on enää ajan kysymys milloin se menee läpi.

   

   

   

  Itse olen toivonut tätä lakimuutosta jo pitkään, ja nyt olen iloinen tästä. Sillä rekisteröityparisuhde ei ole kuitenkaan sama kuin avioliitto, joten olen iloinen siitä että Suomesta on tullut näin suvaitseva, että kaikille annetaan oikeus avioliittoon henkilön kanssa jota rakastaa.

   

 • Catherinen tarina, Osa 1

  Vaunut ylittivät sillan, renkaat rahisivat hiekkaisella tiellä ja pöly nousi pistävänä ilmaan. Neito vaunuissa kohentaa ryhtiään, ajajan rohkaistessa hevosia pitämään vauhdin lievässä ylämäessä. Pian he pääsevät mäen päälle ja saavuttavat oman päämääränsä. Kuski hyppää nopeasti alas ja rientää avaamaan vaunujen oven neidille. Hän laskeutuu hiljaa vaunuista ja katsoo edessään kohoavaa ränsistynyttä kartanoa. Seistessään siinä paikallaan ja kuunnellen luonnonääniä, muistot ja lapsuus tuntuvat vahvana. Tämä paikka on nimittäin hänen lapsuudenkotinsa. Kuvitellessaan kartanon entisessä loistossa, hänen kasvoilleen nousee hymy, ja hän ihailee sen kauneutta muistoissaan. Avatessaan silmänsä ja katsoessaan sen kauniin kartanon rippeitä, hymy jää enää varjoksi hänen kasvoilleen.

  Vesi solisee rauhoittavana ympärillä, kun se soljuu puron läpi kohti jokea. Kauempana kuuluu joen kohina, kun kevään sulavedet pyrkivät mereen. Katsoessaan kaunista kartano, hän muistaa elävästi, kuinka hän juoksi pihalla veljiensä kanssa leikkien. Suuret tammipuiset ovet olivat edelleen visusti kiinni. Kaunis punainen kivitiilikatto ja valkoiseksi maalatut kiviseinät ovat nyt likaiset ja hieman tummuneet. Pienet pojat ovat käyneet tekemässä tihutöitään, ja kartanon suuret ikkunat ovat nyt rikki. Muutama lasiruutu ikkunoista on ehjänä, mutta hyvä että niistä läpi näkee. Se on ollut nyt vuoden hoitamattomana, ja ennen niin kaunis ja harmoninen puutarha on päässyt repsahtamaan. Rikkaruohot ovat vallanneet istutukset ja nurmikko on kasvanut erittäin korkeaksi. Pensasaitakin on kasvanut holtittomasti, ja tukkii jo lähes kokonaan kulkuväylät taloon ja sieltä pois. Kun kartanoa katselee, ei uskoisi että aikoinaan se on ollut alueen kaunein ja vaurain paikka.

  ”Tämä paikka oli vanhemmilleni arvokkaampi kuin minä. Sen takia minun täytyy palauttaa se takaisin vanhaan loistoonsa”, hän sanoo hiljaa ja sanat jäävät riippumaan ilmaan surullisina. Hän antaa kuskille pienen merkin, että tässä menee vielä jonkin aikaa. Hevosten hirnunta taustalla tuo mukavaa elämän tuntua autiolle kartanolle. Sillä välin kun hevoset pääsevät läheiselle purolle juomaan, punahiuksinen nuori tyttö etsii aidasta aukon, josta pääsisi läpi ilman että mekko repeytyisi. Pian hän löytää sopivankokoisen aukon aidasta ja menee varovasti tuulessa liehuvien lehtien läpi kartanon pihaan. Hän nostaa katseensa uudelleen kartanoon ja katsoo sitä kaihoisasti.

  ”Täällä minut kasvatettiin hienoksi neidiksi, joka olen nykyään. Juoksin pihalla veljieni kanssa, kunnes äitini kertoi, ettei se ole sopivaa hienon tytön arvolle”, sanon hiljaa ja naurahdan, ”joten kun veljeni opettelivat ratsastamaan ja miekkailemaan, äitini vei minut paviljonkiin ja opetti pöytätapoja sekä hioi käytöstäni.” Katson hymyillen paviljonkia, joka on lähes virheettömässä kunnossa, jollei likaantumista lasketa.
  ”Mutta kun veljeni kuolivat yhdessä lukuisista tautiaalloista, kuulin pian sen jälkeen äitini sanovan isälleni, kuinka hän olisi toivonut veljieni säilyvän ja antanut ennemmin minut taudille. En kuulemma ole tarpeeksi kaunis jotta saisin kaupungin rikkaimman herran pojan miehekseni. Se oli paha isku minulle. Työskentelin enemmän ja ahkerammin saavuttaakseni äitini asettaman haasteen. Ole tarpeeksi hienostunut ja kaunis Robertin vaimoksi. Ja vihdoin onnistuin siinä. Tosin tauti sai vanhempani ennen kuin he sen saivat tietää”, sanon surullisena ja puristan käteni nyrkkiin estääkseni itkun.

  Lisää laitan hieman myöhemmin, tämä on siis alku yhdestä novellistani. Eli jatkoa tälle tulee ylihuomenna :D

 • Catherinen tarina, Osa 2

  Kun hänen kyntensä painuvat kämmeniin, pieni kipu havahduttaa hänet takaisin nykyhetkeen. Kyynel vierähtää silti hänen poskelleen, mutta hän vain pyyhkäisee sen nopeasti pois. Kukaan ei huoli vaimokseen heikkoa naista, hän ajatteli ja suoristi ryhtinsä.

  ”Halusit tavata Catherine”, kuuluu hänelle tuttu ääni pensaiden lomasta. Siitä huolimatta hän säpsähtää, sillä hän ei ollut kuullut Robertin tuloa. Hän kääntyy ympäri rauhassa ja katsoo kihlattunsa kasvoja, kun tämä kävelee hänen luokseen. Nuo tummat hiukset ja komeat kasvonpiirteet, toivottavasti periytyvät heidän lapsilleen. Ne ovat harvinaiset ja erittäin komeat täälläpäin maata, täällä maalla. Ne ovat Catherinen ensimmäiset ajatukset kihlatustansa. Robert on häntä päätä pidempi ja roteva sotapäällikkö. Onnekseen sodassa, jossa hän oli mukana, hän ei ollut joutunut tulitukseen. Hän oli palannut kotiin ainoana ongelmana kylmyys ja nälkä. Edes päälliköillä ei ole aina parhaat mahdolliset oltavat. Mutta nyt Catherine on päättänyt kysyä kihlatultaan erään kysymyksen, jota on hautonut sisällään jo kihlauksen ensi päivistä asti.
  ”Jos haluat, voimme kunnostaa sukuni kartanon ja muuttaa sinne. Ettei tarvitsisi enää asua vanhempiesi kanssa. Sukunne kartano on hieno, mutta haluaisin silti oman kartanon. Ja nyt olen perinyt tämän”, Catherine sanoo ja valikoi sanansa huolella, jottei loukkaisi kihlattuaan tai olisi hänelle liian töykeä.
  ”Se on aivan ymmärrettävää Catherine. Varsinkin kun meille on odotettavissa perheenlisäystä piakkoin”, Robert sanoo ja tarjoaa käsivarttaan. Catherine kietoo kätensä Robertin käden ympärille, ja antaa kihlattunsa taluttaa hänet puutarhan läpi lähemmäs taloa.
  ”Haluaisitko käydä sisällä katsomassa kartanon kuntoa?” Robert kysyy rauhallisesti. Catherine nyökkää hillitysti, vaikka hänen silmistään näkee, että hän on innoissaan.
  ”Se olisi oikein mukavaa. Voimme samalla katsoa ketä kaikkia meidän tarvitsee palkata avuksi kunnostukseen. Ainakin puutarhureita sekä siivoajia”, hän sanoo tyynellä äänellä vaikka pinnan alla kuohuu, hänen ojentaessa Robertille vanhan avaimensa. Robert jättää Catherinen kauemmas ja menee avaamaan oven. Kun ovi aukeaa naristen, molemmat kurkistavat varovasti sisälle. Catherine ei enää malta odottaa kauempana, vaan ryntää sisälle taloon.

  Astun sisälle taloon ja katson Catherinea onnellisena siitä että hän tulee olemaan vaimoni. Seuraan kuinka hän liikkuu talossa tottunein askelin, välillä väistää narisevan lattia lankun lähes huomaamattomasti, kulkee täällä kuin ei olisi koskaan täältä poistunutkaan. Katson suurta kartanoa ja kaikkia huonekaluja peittää valkoinen kangas, jonka yllä on paksu pölykerros. Ilma sisällä ei kuitenkaan ole tunkkaista, kun ilma on hajonneista ikkunoista päässyt vaihtumaan. Valkoinen kangas heilahtaa ilmaan kauniissa kaaressa, ja paksu pölypilvi pöllähtää ilmaan, kun Catherine kiskaisee kankaan sohvan päältä pois. Sohva olisi pesun ja kiillotuksen jälkeen jälleen kuin uusi. Katson kihlattuni kauniita punaisia kiharoita hiuksia, vihreitä silmiä jotka huokuvat intoa ja iloa. Olen jo pienestä tarkkaillut häntä, ja ollut jo lapsena ihastunut häneen. Muistan edelleen ensitapaamisemme kuin se olisi ollut eilen. Ja nyt olemme kihloissa, perhe suunnitteilla. Rakastan häntä ja hän sanoo rakastavansa minua. Toivon vain että se on totta enkä ole hänen unelmiensa tiellä. Hän on nykyään paljon arvokkaampi kuin hän lapsena oli. Pian veljiensä kuoleman jälkeen hän alkoi tosissaan opetella kaikkea, eikä hän enää tullut leikkimään kanssani. Mutta nyt koko piirikunnan suurin uutinen on kahden rikkaimman suvun lapsien häät. Catherine on viimeinen suvustaan. Hänen perheensä on kuollut tauteihin. Minulla on edelleen suuri suku, johon Catherine on ollut erittäin tervetullut. Katson kuinka hän nousee suuret portaat yläkertaan, missä hänen entinen huoneensa sijaitsi.

  Toivottavasti nautitte tästä ja lisää tulee ylihuomenna :D

 • Catherinen tarina, Osa 3

   

  Robert nousee portaat hänen perässään ylös ja näkee, kuinka hän ottaa kaapista esiin valkoisen puvun, johon on kirjottu erittäin harjaantunein ottein punaisia kukkasia. Catherinen silmistä näkee, että siihen liittyy paljon muistoja. Ja Robert itsekin muistaa, kuinka Catherine saapui kyseinen mekko yllään Robertin juhliin. Robert kävelee Catherinen luo ja hän lausuu selvästi kauan harkitut sanat nyt ääneen:

  ”Haluaisin käyttää tätä hääpukunani. Samoin kuin juhlissasi aikaisemmin, kun etsit itsellesi kumppania. Valkoisia kukkasia punaisissa hiuksissa. Punaisia kirjottuja kukkasia valkoisessa mekossa.” Catherine toistaa kihlatulleen sanat jotka hän on lausunut jo kerran aikaisemmin. Silloin hän tosin lausui ne palvelusväelle. Hänen silmäkulmastaan karkaa kyynel, kun puku tuo hänen mieleensä niin paljon onnellisia muistoja. Muistoja äidistä ja isästä elossa, sekä päivästä jolloin hän ja Robert menivät kihloihin. Mutta samana päivänä noin vuosi sitten, tauti vei hänen molemmat vanhempansa.

   

  Kartanon rouvan kamarineito auttaa nuorta Catherinea pukeutumaan kauneimpaan leninkiin, jonka hän omisti. Kampaaja laittaa hänen hiuksiaan ja hänen äitinsä tulee katsomaan, kuinka hänen tyttärensä laittaminen juhlakuntoon onnistuu. Äiti on erittäin tyytyväinen tyttärensä ulkonäköön ja kamarineito lähtee auttamaan talon rouvan takaisin sänkyyn. Sillä kulkutauti on valitettavasti ottanut talon rouvan sekä herran tiukkaan otteeseensa. He ovat molemmat heikossa kunnossa, ja Catherinen äitikin juuri ja juuri jaksoi nousta ylös sängystä. Kun Catherinen hiukset ovat kauniilla letillä pään ympäri, niin että siihen on pujoteltu valkoisia kukkasia, hän menee peilin eteen.

  ”Valkoisia kukkasia punaisissa hiuksissa. Punaisia kirjottuja kukkasia valkoisessa mekossa. Vastakohdat kiinnittävät huomiota toiseen ja näin ylleni kutoutuu täydellinen kauneuden verkko, josta ei pakoon pääse”, nuori neiti Catherine sanoo hyväksyvästi kampaajalle ja ompelijalle. He hymyilevät huojentuneesti ja ompelijatar sanoo:

  ”Oivasti muotoilitte kauneutenne kiteytyksen muutamaan lauseeseen, joita jokainen kuulija jääköön miettimään ja ihailemaan. Olemme kiitollisia siitä että saamme palvella yhtä kohteliasta ja kaunista neitiä kuin te neiti Catherine. Toivomme että tulevaisuudessa huolitte meidät vaatimattomat palvelijasi edelleen työskentelemään arvon neidille.”

  ”Teette molemmat kiitettävää jälkeä ja kielenkäyttönne on oivallista. Kun joskus tulevaisuudessa tulen kotikartanoni jättämään ja tarvitsen uskollisia palvelijoita, muistan kyllä teitä. Voitte poistua”, Catherine sanoo hymyillen lempeästi ja nyökkää heille. He poistuvat reippaasti huoneesta ja Catherine katsoo itseään peilistä.

  ”Nyt on tilaisuuteni”, hän kuiskaa hiljaa ja suoristaa ryhtinsä. Robertin perhe pitää juhlat, joissa heidän poikansa on tarkoitus valita itselleen kumppani. Catherine menee portaat alas eteisaulaan ja hän laskeutuu portaat hallitusti ja rauhallisesti, käsi sileällä mahonkikaiteella saumattomasti liukuen. Hän siirtyy rauhallisesti vanhempiensa huoneeseen ja käy hyvästelemässä heidät. Hänen isänsä on erittäin huonossa kunnossa, ja hänen täytyy vain toivoa, että hän on edelleen elossa, kun hän tulee takaisin. Hevosvaunut odottavat ovien ulkopuolella ja Catherine astuu niiden kyytiin raskain mielin. Jos hän nyt saa Robertin miehekseen, hänen vanhempansa ovat hänestä ylpeitä. Jos he ovat edelleen elossa, kun hän tulee takaisin.

   

  Catherine havahtuu muistoistaan kun hän huomaa Robertin ojentavan hänelle pientä samettipussia. Hän katsoo Robertia odottaen ja Robert ottaa pussista esiin kauniin timanttisormuksen.

  ”Catherine, otatko tämän sormuksen vastaan? Se on isotätini vanha, ja hän halusi että se tulisi suojelemaan liittoamme. Kuten se on aikoinaan suojellut hänen ja hänen miehensä liittoa. Ainoa asia mikä heidät koskaan erotti, oli kuolema. Isotätini toivoi että se sama suojaus siirtyisi meidän väliselle liitolle. Otatko kihlajaislahjani vastaan?” Robert kysyy hermostuneena ja antaa timanttisormusta Catherinelle.

   

  Valitettavasti novelli on nyt loppu mutta jotain uutta kyllä on tulossa myöhemmin kunhan saan jotain työstettyä :D

 • Jenna kirjoitti uuden julkaisun, Kiusaaminen, sivulla Minä, Mielipide & Maailma 5 vuotta sitten

  Kiusaaminen

   

  Ajattelin ensimmäisenä kirjoittaa koulukiusaamisesta, sillä tiedän millaista se on. Minua koulukiusattiin koko peruskoulun ajan, ja voin reilusti sanoa että en halua kenenkään kokevan vastaavaa. Koulukiusaaminen on väärin, aina eikä siihen ole poikkeuksia. Tiedän olevani tässä jyrkkä, mutta se on ymmärrettävä, että se on väärin aina. Tietenkin kun kiusaamiseen puututaan, ei pitäisi pyrkiä vain lopettamaan sitä, vaan pitäisi myös pyrkiä selvittämään miksi niin oli alun perin tapahtunut. Koska voi olla että kiusaamalla, kiusaaja purkaa omia ahdistuksen tunteita tai pelkojaan muihin. Hän ei välttämättä osaa vain suunnata tunteitaan oikein, ja tietenkin siinä on se että mahdollisesti kiusaaja kokee tarvetta esittää muiden edessä kovaa, jottei kukaan saisi tietää hänen omaa ahdinkoa ja pelkoa. Minun mielestäni useimmiten kiusaajat ovat se osa puoli joita pitäisi auttaa enemmän. Sillä useimmiten kiusaaminen kuitenkin valitettavasti johtuu pelosta sekä tietämättömyydestä. Ei tiedetä tarkalleen mitä jokin tarkoittaa joten ei vaivauduta selvittämään mitä se tarkoittaa, vaan ennemmin leimataan se pahaksi asiaksi koska silloin nuoren ja valitettavasti välillä aikuisenkin on helpompi käsitellä aihetta.

   

  Useimmiten kiusaajien kohteena on henkilö jolla on jokin luonteenpiirre, jota he eivät hyväksy tai välttämättä vain ymmärrä. Toisaalta kiusaamisen kohteeksi, voi joutua mistä vain syystä, ja ihan milloin vain. Se voi olla koulukiusaamista tai työpaikkakiusaamista, mutta joka tapauksessa se on väärin toista kohtaan. Mielestäni kiusaajan tilanteesta pitäisi ottaa enemmän selvää, kun kiusaaminen paljastuu sekä tietenkin yrittää parantaa kiusatun ja kiusaajan välejä. Usein kun kiusaaminen paljastuu, kysytään syytä että miksi teit niin? Vastaus voi olla melkein mitä vain, mutta useimmiten kuulee syyksi että olet liian lihava, olet liian laiha tai olet herkkä. Ehkä raivostuttavin on jos sanotaan, että syy miksi kiusaa toista on toisen olemassaolo. Se ei ole kunnon perustelu eikä todellakaan oikeuta toisen huonoon kohteluun.

   

  Kiusaamiseen puuttuminen

   

  Monissa alakouluissa on käytössä Kiva koulu-ohjelma, mutta monesti siitä huolimatta kiusaaminen kielletään, ja pyyhitään maton alle. Varsinkin jos kiusaaminen tapahtuu joskus ennen neljättä luokkaa, ja kiusaajana on poika sekä kiusattavana tyttö, mitä sanovat opettajat: ”Se on vain ihastusta mitä pojat eivät osaa ilmaista. Kyllähän tiedät kuinka pojat ihastuessaan härnäävät ja kiusoittelevat.” Näin opettajat sanovat koulukiusaukseen ennen neljättä luokkaa. Sen jälkeen sanotaan että se on heidän murrosiästä johtuvaa oikkuilua, ja että siitä ei tarvitse huolestua. Lopulta yläasteella sinulle sanotaan, että ei meillä ole täällä kiusaamista, sillä sitä on ehkäisty etukäteen ja meillä on loistava ryhmähenki joka luokassa. Vasta kun sinulle todetaan masennusta tai jotain muuta vastaavaa vakavaa, aletaan miettiä että olisiko mahdollista että sinua hieman kiusattaisiin. Kiusaamiseen puuttumisen seuraava suuri kehitysaskel olisi että kaikki opettajat kuuntelisivat oppilaitaan, ja lisäksi myös tarkkailisivat tilannetta jatkuvasti syrjinnän sekä kiusaamisen varalta.

   

  Kuinka toimia jos kiusataan?

   

  Kerro vanhemmillesi ja opettajallesi, jos aikuiset eivät usko sinua, älä panikoi vaan mene terveydenhoitajalle tai toiselle luotettavalle aikuiselle puhumaan.
  Kerro ystävillesi, jos he eivät tiedä asiasta. Pyydä että voisivatko he mahdollisesti auttaa sinua, tulemalla puolellesi kiusaajia vastaan.
  Älä kuuntele kiusaajia, äläkä varsinkaan usko heidän sanojaan.
  Puolustaudu kiusaajia vastaan, äläkä näytä heille kuinka he satuttavat. Koska jos näytät, se vain ruokkii heitä, ja he jatkavat kiusaamistasi pidempää.
  Koeta olla välittämättä, silloin kiusaajilta menee mielenkiinto ja he lopettavat pian.

  Mutta aina kerro aikuisille, äläkä jää asian kanssa yksin!

   

  Kuinka toimia jos näkee toista kiusattavan?

  Aina kannattaa etsiä aikuinen, jonka voi hakea avuksi ja jolle kertoa asiasta. Jos aikuisia ei ole lähellä mene puolustamaan kiusattua tai jos olet ujompi ihminen, voit ottaa kauempaa todisteeksi videota tai kuvia, joita voit näyttää myöhemmin aikuiselle. Koska usein jos aikuiselle kerrotaan kiusaamisesta, se on kiusatun ja kiusaajan sana toisiaan vastaan, joten puolustaja joka on valmis puhumaan, on kullan arvoinen kiusatulle. Kannattaa silti aina puolustaa kiusattua, jos satut paikalle kun jotakuta kiusataan. Koska jos seuraat sivusta hiljaa, kiusattu saa kuvan että kukaan ei halua edes auttaa häntä, ja uskoo helpommin kiusaajaa.

   

   

   

  Kiusaaminen on vaikea asia, ja sitä on niin monenlaista että varsinaisia ohjeita on vaikea antaa. Toivon silti että tästä olisi hyötyä edes jollekin. Lisäksi minulta voi kysyä neuvoa ja tarkempaa apua tapauskohtaisesti, laittamalla viestiä sähköpostiini (jenna.blog.mmm@gmail.com). Olen itse ollut koko peruskoulun kiusattuna, joten jos en muuten osaa auttaa pystyn tukemaan ja ymmärtämään miltä sinusta tuntuu. Joten jos haluat päästä puhumaan jollekin, joka on tilanteen ulkopuolella eikä ota puolta aiheessa, niin minulle voi laittaa viestiä ja autan mieluusti.

 • Jenna rekisteröityi sivustolle 5 vuotta sitten