• Pikkukuva
    Noin vuosi sitten löysin aamupalalleni uuden tulokkaan, puuron jäisillä marjoilla. Sillä mentiin ehkä muutama kuukausi, kunnes kehiin tuli maustamaton rahka hunajalla, ehkä noin kuukaudeksi. Tämän vaihtoehdon[…]

  • IMG_6240

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     
    Heissan!
    Keittiön kaappeja siivotessani löysin innostuksekseni ruisjauhopussin. Sen joskus ostin tehdäkseni karjalanpiirakoita, mutta nyt ei olisi ollut aikaa keittää riisipuuroa. Päädyin itsetekemiin sämpylöihin, joihin lisäsin tattarijauhoa sekä puurohiutaleita. Tattarijauhon voi korvata vehnä/hiipaleipäjauholla, mutta suosittelen kokeilemaan myös tattaria!

    Reseptistä tulee 8-10 sämpylää.

    Tarvitset;

    3 dl vettä ( hiukan korkeampi lämpö kuin kädenlämpö 42-astetta)
    2,5 dl ruisjauhoja
    2 dl tattarijauhoa
    1/2 pss kuivahiivaa
    2,5 dl kaura/ruispuuro hiutaleita
    2 rkl öljyä
    2 rkl tummaa siirappia
    1/4 tl suolaa

    Jauhoja leivontaan

    Valmistus;

    Sekoita jauhot ja hiutaleet keskenään. ( ruis- ja tattarijauhot kaura- ja ruispuuro hiutaleet) Lisää myös suola ja kuivahiiva. Sekoita.
    Laita astiaan vesi, öljy ja siirappi. Lisää n. 1/4 jauhoseoksesta ja sekoita tasaiseksi. Lisää pikkuhiljaa kaikki jauhot. Alusta kunnes taikina irtoaa hiukan reunoista. Voit halutessasi lisätä vielä hukan jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä.

    Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja ja peitä leivinliinalla. Anna kohota n. 30 minuuttia vedottomassa paikassa.
    Leivo taikinasta sämpylöitä ja nostele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna kohota vielä 10minuuttia leivinliinalla peittettyinä.

    Voit halutettasi ”koristella” sämpylöitä leseillä yms. ennen paistoa. Paista 200- asteessa uunin keskitasolla n. 12-14 minuuttia

    IMG_6245

  • Cake Dreams kirjoitti päivityksen 3 vuotta, 9 kuukautta sitten

    Aivan ihanien cookieiden ohje sivustolla!

  • Cake Dreams kirjoitti uuden kommentin toimintaan 3 vuotta, 9 kuukautta sitten

    Vastauksena viestiin: Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Terveelliset suklaa-banaani keksit, sivulla Cake Dreams Blogi on muuttanut. Resepti löytyy uudelta sivustolta Terveelliset suklaa-banaanikeksit -Just So beautiful   Näytä

    nimetön; Totta, nämä ovat helppoja ja nopeita valmistaa! Mukava kuulla, että olet testaillut!

  • Pikkukuva
    Reunoilta ihanan rapea, sisältä sopivan pehmeä, suklainen maku… Nyt olen löytänyt cookie reseptin, joka vastaa näitä sanoja! Kekseihin voit itse valita sattumat. Pätkis rouhe, valkosuklaa tai vaikkapa M&M[…]

  • Cake Dreams kirjoitti päivityksen 3 vuotta, 9 kuukautta sitten

    Syksyn omenasadot alkavat kypsyä ja kuivattujen omenansiivujen ohje on julkaistu!

  • Cake Dreams kirjoitti uuden kommentin toimintaan 3 vuotta, 9 kuukautta sitten

    Vastauksena viestiin: Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Hi hat-miffinssit, sivulla Cake Dreams Hi hat-kuppikakkujen päällä makeaa ja pehmeää marenkia sekä tummasuklaakuorrutus. Gluteenittomina!   Vinkki! Voit tehdä […] Näytä

    Roosa; heh, kiitos ja maistuivatkin todella hyville ;). Suosittelen kyllä kokeilemaan!

  • Pikkukuva
    Kun syksyn omenasato alkaa kypsymään, voi omenoita myös kuivata. Näin maku tiivistyy ja omenarenkaat taltuttavat hyvin myös makeannälän sekä niitä on helppo ottaa esimerkiksi mukaan evääksi. Nahkeat omenarenkaat[…]

  • [gallery link="none" size="medium" ids="1558,1559,1560"]
    Mustikkasesongin mukainen juustokakku koristaa loppukesän kahvipöytää!

    Mustikka ja valkosuklaa ovat lyömätön makupari!

     

    Keskivaikea  -30min + 5h jäähdytys

     n. 12 palaa

     

    Ainekset;

    pohja;

    200 g tummia täytekeksejä ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla tummilla täytekekseillä

    50 g voita tai margariinia

    mustikkatäyte;

    5 liivatetta

    200 g mustikoita

    1 dl vaniljakastiketta

    2 dl kermaa

    1 dl sokeria

    200 g maustamatonta tuorejuustoa

    3 rkl vettä

    valkosuklaatäyte;

    4 liivatetta

    200 g valkosuklaata

    2 dl kermaa

    200 g maustamatonta tuorejuustoa

    1 lime

    3 rkl vettä

     

    Valmistus;

    Murskaa keksit hyvin pieneksi ja lisää niihin voi tai margariini. Sekoita voi hyvin keksinmurujen joukkoon. Vuoraa (∅20 cm) irtopohjavuoka kokonaan leivinpaperilla ja painele keksimurska tiiviivsti pohjaan.

     

    IMG_3681

     

     

     

     

     

     

    Valmista mustikka täyte laittamalla liivatteet kylmään veteen. Soseuta sokeri ja mustikat ja vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kerma tuorejuustonkanssa.

    IMG_3675

     

     

     

     

     

     

    Purista liivatteista liika vesi pois ja liuota tilkaan kiehuvaa vettä. Kaada tiivateet kokoajan sekoittaen mustikka survokseen. Kun liivatteet on sekoitettu kunnolla mustikka survokseen kaada se tuorejuustoseoksen joukoon. Sekoita.

    IMG_3680

     

     

     

     

     

     

    Lisää vielä vanilija kastike ja lisää se seokseen. Kaada sen jälkeen seos vuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin n. 60 minuutiksi enne valkosuklaatäyteen lisäämistä.

     

    IMG_3683

     

     

     

     

     

     

    Valmista valkosuklaatäyte laittamalla liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja raasta limen kuori. Notkista tuorejuusti ja sulata valkosuklaa. Yhdistä tuorejuusto ja valkosuklaa, sekä limen kuori.

    IMG_3682

     

     

     

     

     

     

    Purista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Yhdistä liivatteet ja tuorejuustoseos. Lisää siihen vielä kerma ja kaada seos mustikkatäyteen päälle.

    Seos on paksumpaa, kuin mustikka täyte joten sitä joutuu hieman asettelemaan lusikalla. Tästä johtuu myös liivatteen määrän ero. 
    IMG_3684

     

     

     

     

     

    Anna kakun olla n. 5tuntia jääkaapissä, mieluiten yön yli. Koristele isoilla metsä- tai pensasmustikoilla ja kermavaahdolla!

    Kakku säilyy kylmässä n.3-4 päivää.

     

    IMG_3690IMG_3706IMG_3699

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    reseptin löysin Belle Baien sivuilta!

  • Ihanien suklaamuffinssien ohje julkaistu! Käykääpä katsomassa!

  • Pikkukuva
    Suklaiset muffinit sopivat esimerkiksi vaniljaisen jäätelön kera!

    Kokoa annos vaniljajäätelöstä, suklaakastikkeesta ja tietenkin suklaamuffinista!

     

    Helppo     -10min +25min[…]

  • [gallery size="medium" link="none" ids="1509,1508"]
    Tässä kakussa marengin keveys ja rapsakkuus, mascarbonen kermaisuus ja kesän tuoreiden marjojen mehukkuus yhdistyvät vastuttamattomaksi herkuksi!

    Lue lopusta miten voit tehdä myös marenki piirakan!

     

    Keskivaikea     -yli 60min

    8-10 palaa

     

    Ainekset;

    marenkipohjat;

    5 munanvalkuaista

    275 g sokeria

    120 g kuorettomia pistaaseja

    ( Pari tippaa vihreää elintarvike väriä) – valinnainen

    täyte;

    2,5 dl vispikermaa

    2rkl sokeria

    300 g mascarponejuustoa

    1 tl vanilja aromia

    400 g tuoreita marjoja

    25 g valkosuklaata tai tomusokeria päälle

     

    Valmistus;

    Pistä uuni kuumenemaan 140-asteeseen.

    Tee marenkipohjat. Vatkaa valkuaiset vaahtoaviksi. Lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Kun valkuaiset ovat vaahtoutuneet kiiltäviksi ja sitkeiksi lisää rouhitut pistaasit ja elintarvikeväri.

    IMG_3558IMG_2583

     

     

     

     

     

     

    Piirrä kahdelle leivinpaperille yhteensä neljä ympyrää, joiden halkaisija on 20 cm. Käännä leivinpaperi, jotta mustetta ei pääse kakkuun.

    Pistä marenki pursotin pussiin ja täytä ympyrä. Jätä kuitenkin sentti leviämisvaraa reunoille. Marenkilevyjä tulee siis yhteensä 4.

     

     

     

    IMG_3563IMG_3568

     

     

     

     

     

    Pistä marenkilevyt kiertoilmauuniin. Paista 20 minuutin ajan ja vaihda peltien paikkaa. Paista vielä 20 min ja käännä pellit uunissa. 20 minuutin jälkeen vaihda vielä kerta peltien paikkaa ja sammuta uunista virta. Olet siis paistanut marenkeja nyt 60min.

    Anna marenkilevyjen olla vielä sammutetussa uunissa 30 minuuttia. Nosta valmiit ja jäähtyneet marenkilevyt ritilälle. Vältä jatkuvaa liikkuttelua!

    IMG_3570

     

     

     

     

     

     

    Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri kerman joukkoon. Lisää mascarbone juusto ja vanilja-aromi. Sekoita varovasti aineet yhteen.

    IMG_3579

     

     

     

     

     

     

    Nosta yksi marenkilevy tarjoiluastialle ja levitä sen päälle noin 1/4 täytteestä. Lisää myös n.100g marjoja. Mansikat kannattaa laittaan pienempiin osiin. Nosta uusi levy päälle ja paina kevyesti. Jatka näin kunnes nostat viimeisen levyn päälle.

    Levitä loppu täyte kakun päälle hieman keoksi. Lisää loput myös marjoista. Koristele halutessasi valkosuklaa raudoilla tai tomusokerilla!

     

    Huom!

    Kakku alkaa pehmetä n. 2 tunnin jälkeen kokoamisesta, mutta maku paranee n.30-60 minuutin jälkeen kokoamisesta joten valitse kokoamis aika tarkkaan!

    Vinkki! Jos juhliin saapuu vieräitä eri aikoihin voi nostaa pöytään aina uuden marenki ”piirakan”. Näin saat tällä ohjeella 4 marenki piirakkaa!

    IMG_3592IMG_3582

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Ohje on Ceri Olofsonilta

  • [gallery link="none" size="medium" ids="1352,1353,1354"]
    Ihana ja kevyt jogurttijäätelö, maistuu hyvin kesäisenä viilentäjänä!

    Valitse oma lempimakusi!

     

    Helppo     -15min +30min pakastus

    n. 4-6 annosta

     

    Ainesosat;

    150g jugurttia (mansikka, banaani, mustikka… yms.) (n.2dl)

    2dl kermaa

     

    Valmistus;

    Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jogurtti joukkoon. Pistä jääkaappiin 10 minuutiksi. Voit valita lempijogurtti makusi.

    Nostele kermajogurtti pursotinpussiin jossa on n. 1-2 mm tylla tai pakastuspussiin jonka kulmassa on pieni reikä. Pursota leivinpaperille pieniä herneen kokoisia nökäreitä ja pistä ne pakastimeen 30-40 minuutiksi. (kannattaa laittaa leivinpaperin alle tukeva pahvi, joka helpoittaa kuljetusta)

    IMG_3238IMG_3239

     

     

     

     

     

    Ota leivinpaperi pakkastimesta ja raaputa veitsellä tai lastalla nökäreet irti leivinpaperista. Niiden pitäisi lähteä helposti irti. Jos sinusta tuntuu että nökäreet yhdistyvät tai eivät lähde hyvin irti pistä se vielä pakastimeen.

    Kaada nökäreet kippoon ja lisää halutessasi vielä hiukan hilloa joukkoon! Jogurttijaatelö sulaa n. 15 minuutissa joten ota ne pakkasesta vasta juuri ennen tarjoilua!

     
    Mitä muita kesäisiä reseptejä haluaisit nähdä? 
     

     

     

     

     

     

     

    IMG_3246IMG_3244

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  • Cake Dreams kirjoitti uuden kommentin toimintaan 3 vuotta, 11 kuukautta sitten

    Vastauksena viestiin: Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Mansikka macaron, sivulla Cake Dreams Tällä ohjeella onnistuu varmasti ja macaronsseista saa myös mukavia tulijaisia, kun käärit ne kauniiseen pakettiin! Glut […] Näytä

    iiidus; ☺️ Kiitos! Tällä ohjeella kyllä onnistuu! Itsekkin kokeilin monia kertoja, ennenkö löysin hyvät mittasuhteet taikinaan!

  • [gallery size="medium" link="none" ids="1459,1460,1457"]
    Helppo ja kesäinen mansikka-banaani smoothie syntyy käden käänteessä! 

    Voit vaihtaa mansikat tai mansikkakiisselin, esimerkiksi vadelmiksi tai mustikoiksi!

     

    Helppo     -10min

    2 annosta (n.4 dl)

     

    Ainekset;

    1 banaani

    1 dl mautamatonta jugurttia

    1 1/2 dl mansikoita tai 1dl mansikka kiisseliä

    1/2 dl maitoa

    1tl hunajaa

     

    Valmistus;

    Pilko banaani 3-4 osaan ja lisää kaikki ainekset blenderiin tai muuhun vastaavaan koneeseen. Myös sauvatekoittimella onnistuu. Anna koneen olla käynnissä kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet täysin.

    Kaada neste laseihin tai laita se jääkaappiin jossa se säilyy noin 1-2 päivää.

     

    IMG_3358IMG_3354
    IMG_3360

  • Pikkukuva
    Ohjeen avulla värjäät massoja ilman, että kätesi värjääntyvät samalla!

    Katso muutama syötävän koristeen ohje! Sokerimassa perhoset ja nopeat miniruusut.

     

    Helppo     5min

    riippuu massan[…]

  • Uudesta hyvän olon herkut kategoriasta tietoa! Mene kertomaan mitä terveellisiä leivonnaisia haluat nähdä!

  • PikkukuvaHyvän olon herkut
    Sivustolle on tulossa uusi kategoria, joka tulee terveelliset kategorian sijalle. Hyvän olon herkuissa tullaan näkemään terveellisiä, mutta silti maistuvia leivoksia ja herkkuja! Uuteen[…]

  • Cake Dreams kirjoitti uuden kommentin toimintaan 3 vuotta, 11 kuukautta sitten

    Vastauksena viestiin: Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Oreo täytekeksit, sivulla Cake Dreams Oreo keksit ovat tummia täytekeksejä vaalealla vaniliatäytteellä. Ne eroavat Dominoista kuoren tummuudella. Myös glute […] Näytä

    Monsterhighfani; Kiitos! Kiva kuulla lukijoiden mielipiteitä! :)

  • Lataa lisää