Cake Dreams
@emmaa aktiivinen 3 vuotta, 3 kuukautta sitten-
Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Kotitekoinen mysli – granola, sivulla In my way 3 vuotta, 8 kuukautta sitten
-
Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Rukiiset sämpylät, sivulla Cake Dreams 3 vuotta, 10 kuukautta sitten
Heissan!
Keittiön kaappeja siivotessani löysin innostuksekseni ruisjauhopussin. Sen joskus ostin tehdäkseni karjalanpiirakoita, mutta nyt ei olisi ollut aikaa keittää riisipuuroa. Päädyin itsetekemiin sämpylöihin, joihin lisäsin tattarijauhoa sekä puurohiutaleita. Tattarijauhon voi korvata vehnä/hiipaleipäjauholla, mutta suosittelen kokeilemaan myös tattaria!
Reseptistä tulee 8-10 sämpylää.
Tarvitset;
3 dl vettä ( hiukan korkeampi lämpö kuin kädenlämpö 42-astetta)
2,5 dl ruisjauhoja
2 dl tattarijauhoa
1/2 pss kuivahiivaa
2,5 dl kaura/ruispuuro hiutaleita
2 rkl öljyä
2 rkl tummaa siirappia
1/4 tl suolaaJauhoja leivontaan
Valmistus;
Sekoita jauhot ja hiutaleet keskenään. ( ruis- ja tattarijauhot kaura- ja ruispuuro hiutaleet) Lisää myös suola ja kuivahiiva. Sekoita.
Laita astiaan vesi, öljy ja siirappi. Lisää n. 1/4 jauhoseoksesta ja sekoita tasaiseksi. Lisää pikkuhiljaa kaikki jauhot. Alusta kunnes taikina irtoaa hiukan reunoista. Voit halutessasi lisätä vielä hukan jauhoja, jos taikina tuntuu liian löysältä.Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja ja peitä leivinliinalla. Anna kohota n. 30 minuuttia vedottomassa paikassa.
Leivo taikinasta sämpylöitä ja nostele ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Anna kohota vielä 10minuuttia leivinliinalla peittettyinä.Voit halutettasi ”koristella” sämpylöitä leseillä yms. ennen paistoa. Paista 200- asteessa uunin keskitasolla n. 12-14 minuuttia
-
Cake Dreams kirjoitti päivityksen 4 vuotta, 3 kuukautta sitten
Aivan ihanien cookieiden ohje sivustolla!
-
Cake Dreams kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 3 kuukautta sitten
Vastauksena viestiin: Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Terveelliset suklaa-banaani keksit, sivulla Cake Dreams Blogi on muuttanut. Resepti löytyy uudelta sivustolta Terveelliset suklaa-banaanikeksit -Just So beautiful Näytänimetön; Totta, nämä ovat helppoja ja nopeita valmistaa! Mukava kuulla, että olet testaillut!
-
Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Täydelliset suklaacookiet, sivulla Cake Dreams 4 vuotta, 3 kuukautta sitten
-
Cake Dreams kirjoitti päivityksen 4 vuotta, 3 kuukautta sitten
Syksyn omenasadot alkavat kypsyä ja kuivattujen omenansiivujen ohje on julkaistu!
-
Cake Dreams kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 3 kuukautta sitten
Vastauksena viestiin: Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Hi hat-miffinssit, sivulla Cake Dreams Hi hat-kuppikakkujen päällä makeaa ja pehmeää marenkia sekä tummasuklaakuorrutus. Gluteenittomina! Vinkki! Voit tehdä […] NäytäRoosa; heh, kiitos ja maistuivatkin todella hyville ;). Suosittelen kyllä kokeilemaan!
-
Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Kuivatut omanarenkaat, sivulla Cake Dreams 4 vuotta, 3 kuukautta sitten
-
Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Mustikka valkosuklaakakku, sivulla Cake Dreams 4 vuotta, 4 kuukautta sitten
[gallery link="none" size="medium" ids="1558,1559,1560"]
Mustikkasesongin mukainen juustokakku koristaa loppukesän kahvipöytää!Mustikka ja valkosuklaa ovat lyömätön makupari!
Keskivaikea -30min + 5h jäähdytys
n. 12 palaa
Ainekset;
pohja;
200 g tummia täytekeksejä ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla tummilla täytekekseillä
50 g voita tai margariinia
mustikkatäyte;
5 liivatetta
200 g mustikoita
1 dl vaniljakastiketta
2 dl kermaa
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl vettä
valkosuklaatäyte;
4 liivatetta
200 g valkosuklaata
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 lime
3 rkl vettä
Valmistus;
Murskaa keksit hyvin pieneksi ja lisää niihin voi tai margariini. Sekoita voi hyvin keksinmurujen joukkoon. Vuoraa (∅20 cm) irtopohjavuoka kokonaan leivinpaperilla ja painele keksimurska tiiviivsti pohjaan.
Valmista mustikka täyte laittamalla liivatteet kylmään veteen. Soseuta sokeri ja mustikat ja vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kerma tuorejuustonkanssa.
Purista liivatteista liika vesi pois ja liuota tilkaan kiehuvaa vettä. Kaada tiivateet kokoajan sekoittaen mustikka survokseen. Kun liivatteet on sekoitettu kunnolla mustikka survokseen kaada se tuorejuustoseoksen joukoon. Sekoita.
Lisää vielä vanilija kastike ja lisää se seokseen. Kaada sen jälkeen seos vuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin n. 60 minuutiksi enne valkosuklaatäyteen lisäämistä.
Valmista valkosuklaatäyte laittamalla liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja raasta limen kuori. Notkista tuorejuusti ja sulata valkosuklaa. Yhdistä tuorejuusto ja valkosuklaa, sekä limen kuori.
Purista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Yhdistä liivatteet ja tuorejuustoseos. Lisää siihen vielä kerma ja kaada seos mustikkatäyteen päälle.
Seos on paksumpaa, kuin mustikka täyte joten sitä joutuu hieman asettelemaan lusikalla. Tästä johtuu myös liivatteen määrän ero.
Anna kakun olla n. 5tuntia jääkaapissä, mieluiten yön yli. Koristele isoilla metsä- tai pensasmustikoilla ja kermavaahdolla!
Kakku säilyy kylmässä n.3-4 päivää.
reseptin löysin Belle Baien sivuilta!
-
Cake Dreams kirjoitti päivityksen 4 vuotta, 4 kuukautta sitten
Ihanien suklaamuffinssien ohje julkaistu! Käykääpä katsomassa!
-
Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Mehevät suklaamuffinit, sivulla Cake Dreams 4 vuotta, 4 kuukautta sitten
-
Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Korkea marenkikakku, sivulla Cake Dreams 4 vuotta, 4 kuukautta sitten
[gallery size="medium" link="none" ids="1509,1508"]
Tässä kakussa marengin keveys ja rapsakkuus, mascarbonen kermaisuus ja kesän tuoreiden marjojen mehukkuus yhdistyvät vastuttamattomaksi herkuksi!Lue lopusta miten voit tehdä myös marenki piirakan!
Keskivaikea -yli 60min
8-10 palaa
Ainekset;
marenkipohjat;
5 munanvalkuaista
275 g sokeria
120 g kuorettomia pistaaseja
( Pari tippaa vihreää elintarvike väriä) – valinnainen
täyte;
2,5 dl vispikermaa
2rkl sokeria
300 g mascarponejuustoa
1 tl vanilja aromia
400 g tuoreita marjoja
25 g valkosuklaata tai tomusokeria päälle
Valmistus;
Pistä uuni kuumenemaan 140-asteeseen.
Tee marenkipohjat. Vatkaa valkuaiset vaahtoaviksi. Lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. Kun valkuaiset ovat vaahtoutuneet kiiltäviksi ja sitkeiksi lisää rouhitut pistaasit ja elintarvikeväri.
Piirrä kahdelle leivinpaperille yhteensä neljä ympyrää, joiden halkaisija on 20 cm. Käännä leivinpaperi, jotta mustetta ei pääse kakkuun.
Pistä marenki pursotin pussiin ja täytä ympyrä. Jätä kuitenkin sentti leviämisvaraa reunoille. Marenkilevyjä tulee siis yhteensä 4.
Pistä marenkilevyt kiertoilmauuniin. Paista 20 minuutin ajan ja vaihda peltien paikkaa. Paista vielä 20 min ja käännä pellit uunissa. 20 minuutin jälkeen vaihda vielä kerta peltien paikkaa ja sammuta uunista virta. Olet siis paistanut marenkeja nyt 60min.
Anna marenkilevyjen olla vielä sammutetussa uunissa 30 minuuttia. Nosta valmiit ja jäähtyneet marenkilevyt ritilälle. Vältä jatkuvaa liikkuttelua!
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri kerman joukkoon. Lisää mascarbone juusto ja vanilja-aromi. Sekoita varovasti aineet yhteen.
Nosta yksi marenkilevy tarjoiluastialle ja levitä sen päälle noin 1/4 täytteestä. Lisää myös n.100g marjoja. Mansikat kannattaa laittaan pienempiin osiin. Nosta uusi levy päälle ja paina kevyesti. Jatka näin kunnes nostat viimeisen levyn päälle.
Levitä loppu täyte kakun päälle hieman keoksi. Lisää loput myös marjoista. Koristele halutessasi valkosuklaa raudoilla tai tomusokerilla!
Huom!
Kakku alkaa pehmetä n. 2 tunnin jälkeen kokoamisesta, mutta maku paranee n.30-60 minuutin jälkeen kokoamisesta joten valitse kokoamis aika tarkkaan!
Vinkki! Jos juhliin saapuu vieräitä eri aikoihin voi nostaa pöytään aina uuden marenki ”piirakan”. Näin saat tällä ohjeella 4 marenki piirakkaa!
Ohje on Ceri Olofsonilta
-
Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Jogurttijäätelö, sivulla Cake Dreams 4 vuotta, 4 kuukautta sitten
[gallery link="none" size="medium" ids="1352,1353,1354"]
Ihana ja kevyt jogurttijäätelö, maistuu hyvin kesäisenä viilentäjänä!Valitse oma lempimakusi!
Helppo -15min +30min pakastus
n. 4-6 annosta
Ainesosat;
150g jugurttia (mansikka, banaani, mustikka… yms.) (n.2dl)
2dl kermaa
Valmistus;
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jogurtti joukkoon. Pistä jääkaappiin 10 minuutiksi. Voit valita lempijogurtti makusi.
Nostele kermajogurtti pursotinpussiin jossa on n. 1-2 mm tylla tai pakastuspussiin jonka kulmassa on pieni reikä. Pursota leivinpaperille pieniä herneen kokoisia nökäreitä ja pistä ne pakastimeen 30-40 minuutiksi. (kannattaa laittaa leivinpaperin alle tukeva pahvi, joka helpoittaa kuljetusta)
Ota leivinpaperi pakkastimesta ja raaputa veitsellä tai lastalla nökäreet irti leivinpaperista. Niiden pitäisi lähteä helposti irti. Jos sinusta tuntuu että nökäreet yhdistyvät tai eivät lähde hyvin irti pistä se vielä pakastimeen.
Kaada nökäreet kippoon ja lisää halutessasi vielä hiukan hilloa joukkoon! Jogurttijaatelö sulaa n. 15 minuutissa joten ota ne pakkasesta vasta juuri ennen tarjoilua!
Mitä muita kesäisiä reseptejä haluaisit nähdä?
-
Cake Dreams kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 4 kuukautta sitten
Vastauksena viestiin: Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Mansikka macaron, sivulla Cake Dreams Tällä ohjeella onnistuu varmasti ja macaronsseista saa myös mukavia tulijaisia, kun käärit ne kauniiseen pakettiin! Glut […] Näytäiiidus; ☺️ Kiitos! Tällä ohjeella kyllä onnistuu! Itsekkin kokeilin monia kertoja, ennenkö löysin hyvät mittasuhteet taikinaan!
-
Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Hyvän olon herkut, sivulla Cake Dreams 4 vuotta, 4 kuukautta sitten
-
Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Terveellinen kesä smoothie, sivulla Cake Dreams 4 vuotta, 4 kuukautta sitten
[gallery size="medium" link="none" ids="1459,1460,1457"]
Helppo ja kesäinen mansikka-banaani smoothie syntyy käden käänteessä!Voit vaihtaa mansikat tai mansikkakiisselin, esimerkiksi vadelmiksi tai mustikoiksi!
Helppo -10min
2 annosta (n.4 dl)
Ainekset;
1 banaani
1 dl mautamatonta jugurttia
1 1/2 dl mansikoita tai 1dl mansikka kiisseliä
1/2 dl maitoa
1tl hunajaa
Valmistus;
Pilko banaani 3-4 osaan ja lisää kaikki ainekset blenderiin tai muuhun vastaavaan koneeseen. Myös sauvatekoittimella onnistuu. Anna koneen olla käynnissä kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet täysin.
Kaada neste laseihin tai laita se jääkaappiin jossa se säilyy noin 1-2 päivää.
-
Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Kaulittavien massojen värjäys, sivulla Cake Dreams 4 vuotta, 4 kuukautta sitten
Ohjeen avulla värjäät massoja ilman, että kätesi värjääntyvät samalla!Katso muutama syötävän koristeen ohje! Sokerimassa perhoset ja nopeat miniruusut.
Helppo 5min
riippuu massan[…]
-
Cake Dreams kirjoitti päivityksen 4 vuotta, 5 kuukautta sitten
Uudesta hyvän olon herkut kategoriasta tietoa! Mene kertomaan mitä terveellisiä leivonnaisia haluat nähdä!
-
Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Hyvän olon herkut, sivulla Cake Dreams 4 vuotta, 5 kuukautta sitten
-
Cake Dreams kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 5 kuukautta sitten
Vastauksena viestiin: Cake Dreams kirjoitti uuden julkaisun, Oreo täytekeksit, sivulla Cake Dreams Oreo keksit ovat tummia täytekeksejä vaalealla vaniliatäytteellä. Ne eroavat Dominoista kuoren tummuudella. Myös glute […] NäytäMonsterhighfani; Kiitos! Kiva kuulla lukijoiden mielipiteitä! :)
- Lataa lisää