• Hyasintti on joulukukka, joka jakaa mielipiteitä voimakkaan tuoksunsa takia. Toisille joulu ei tule ilman hyasintin tuoksua, allergikot ja hajua vierastavat eivät voi sietää sitä. Tiesitkö, että tuoksun voimakkuus riippuu kuitenkin kukan väristä. Sininen hyasintti tuoksuu voimakkaimmin ja valkoinen vähiten. Hyasintti kestää hyvin kylmää, ja jäätyy kauniisti pakkasella joten sen voi laittaa myös ulos tai vaikka jäälyhdyn sisään.
  Toin kotiin vaaleanpunaisen hyasintin, kiedoin metallilangalla juuripaakun ympärille sammalkerroksen ja koristelin hillitysti. Liiallinen kastelu saa aikaan varren pituuskasvun, joten hyasinttia ei tarvitse juurikaan kastella. Jos varsi venyy huimasti, voi sen leikata maljakkoon. Hyasintin juuret voi halutessaan pestä kokonaan mullasta ja asettaa lasiseen astiaan, kannattaa kokeilla! :)
  hyasintti
  hyasintti7
  hyasintti4
  hyasintti2
  hyasintti1
  Hyasintti ja muut sipulikukat myydään kukkakaupoissa yleensä melko nuppuisina, joten ne kannattaa ostaa hyvissä ajoin ennen joulua, jotta ehtivät aukeamaan nätisti jouluksi. Ja onhan nuppujen avautumista kiva seurata kotosalla!
  Mikä on Sinun suosikkijoulukukkasi? :)

 • Saara kirjoitti uuden julkaisun, Tonttumaailma ♥, sivulla Arjen ihanuuksia 4 vuotta sitten

  PikkukuvaKynttilänvalo, kimallus, suklaa ja glögi kuuluvat meidän kodissa joulun odotukseen. Ensimmäiset joulukoristeet laitan marras- ja joulukuun vaihteessa, jotta joulutunnelmasta ehtii nauttia mahdollisimman pitkään.[…]

 • Voi kun ihanii kukkeja!! ♥ Eilen askartelin nopsasti pihakukista kesäkimpun olohuoneeseen. Ja luulenpa, että kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa…
  kesäkimppu1.
  Syysleimua, maksaruohoa, röyhytatarta, pionin lehtiä
  kesäkimppu3.

  kesäkimppu2.

  kesäkimppu.

  kesäkimppu4.
  Taitaa olla nukkumisaika. Hilkka ja miekkoseni jo nukkuvat tyytyväisenä. Arvatkaapa vain kumpi nukkuu sohvannurkassa ja on tehnyt pienen pesän itselleen koristetyynyistä! Huomenna onkin vapaapäivä ja koska on lupaillut niin hienoa säätä, että täytyy keskiä jotain kivaa tekemistä pihalla.
  Hyvää yötä ja aurinkoisen iloista huomista kaikille! ♥

 • Heippa! Kiva olla täällä pitkästä aikaa. Kesä on ollut työntäyteinen ja täynnä kaikenlaista puuhaa. Alkukesästä minulle tarjottiin vakituista työpaikkaa kukkakaupassa ja pakkohan se oli ottaa vastaan. Työttömänä ollessa mietin alanvaihtoa moneen otteeseen ja olin varma siitä, että kukkakaupassa en enää päivääkään halua olla töissä. Vannomatta paras! Ja ihan kaikista parasta on se, että tiedän jälleen olevani oikealla alalla. Sitä fiilistellessä olen täysin unohtanut blogin kirjoittamisen, joten anteeksanteeksanteeks. Viime aikoina olen kuullut kysymyksiä siitä, miksi blogini nukkuu ja voin kertoa ettei nuku enää! :)
  Taiteilin kimpun perennapenkin kukkasista. Sellaisen voi jokainen tehdä oman pihan kukista vaikka syksyn rapujuhliin, kesän päätösjuhlaan; venetsialaisiin tai ihan muuten vaan omaksi iloksi pöydälle. Jos ei ole omaa pihaa, mistä poimia, teiden pientareet ovat tähän aikaan vielä täynnä luonnonkukkia. Ja mikäli omat taidot eivät riitä, voi turvautua aina lähimpään kukkakauppaan.
  kimppu
  Käytin kimpussa syysleimua, maksaruohoa ja angervoa. Joukossa on myös muutama tummanpunainen ruiskukka ja siankärsämöä. Leikkokukat säilyvät yllättävän pitkään myös ulkona, kunhan paikka ei ole kovin kuuma auringon lämmittäessä.
  kimppu1
  kimppu2
  Kukkia siellä, kukkia täällä…
  Muistakaa nauttia loppukesän aurinkopäivistä! ♥

 • PikkukuvaOn tainnut vierähtää aika paljon aikaa siitä, kun viimeksi raapustelin blogia. Mikä lie multakärpänen puraissut, koska aina, kun mahdollista, täytyy vetää kumisaappaat jalkaan ja painella lapio kädessä pitkin maita[…]

 • PikkukuvaTänä kesänä päätin ekaa kertaa sisustaa parvekkeen pieneksi oleskelutilaksi. Pienen haasteen luo se, että meidän parveke on tosi tosi pieni. Sinne mahtuu kerrallaan peräti yksi ihminen, no ehkä kaksikin. Silloin[…]

 • Heippa pitkästä aikaa! Viime viikko vierähti töissä, pitkälti tämäkin viikko ja kaikki mahdollinen vapaa-aika on kulunut puutarhahommia tehdessä lapsuuden kotini pihamailla. En malta pitää sormia pois mullasta! :) Seuraavana suunnitelmissa on kesäkukkien istuttaminen meidän parvekkeelle ja siitä lähipäivinä blogissakin hiukan lisää.

  pelargoniat
  Kesäkukkaterveisin,
  Saara

 • Kuvasatoa eiliseltä Reposaaren kävelylenkiltä! Ole hyvä. :) Onneksi oli isännällä puhelin mukana, muuten olisivat kuvat jääneet ottamatta.
  reposaari1
  reposaari

  reposaari4

  reposaari3

  reposaari2
  Tämä kasvisöpöläinen kurkisteli kivien kolosta.
  reposaari5
  Hilkka paineli tuhatta ja sataa kallioiden päällä, vahti ettei isäntä kävele liian lähelle veden rajaa ja tutki uteliaana kaikki mahdolliset kiven kolot. :)
  hilkka
  Jos tämän kevään yöpakkaset ovat ohi, on kesän mustikkasato ihan valtaisa! Toivottavasti säät suosivat muitakin marjoja, jotta päästään niitä keräilemään. Hilkkakin rakastaa marjoja. Mansikat ja karviaiset ovat lemppareita. Raa’at karviaiset häviävät aina pensaiden alimmilta oksilta. Oksat vain heiluvat ja pensaat huojuvat, kun neiti marjastaa :)

  [caption id="attachment_579" align="aligncenter" width="198"]mustikka Mustikka[/caption]
  Käenkaalista tulee aina lapsuus mieleen. Niitä käytiin metsässä napostelemassa, olivat vähän niin kuin karkkia.
  ketunleipä.

  [caption id="attachment_578" align="aligncenter" width="171"]ketunleipä1 Käenkaali eli ketunleipä ♥[/caption]
  Suosittelen hetken rauhoittumista ja pientä kävelylenkkiä luonnon keskellä ihan kaikille. Se saa ihmeitä aikaan; stressi ja kiire unohtuvat, ajatukset selkiintyvät raittiissa ilmassa ja liikunnastahan saa aina uutta energiaa. Ei muuta kuin töppöstä toisen eteen! :)
  Iloista alkuviikkoa! ♥
  ~Saara~

 • Edellispäivä vierähti tuttavan kukkapenkkiä uudistaessa. Penkissä olevat perennat kaipasivat jakamista ja sieltä täältä pilkistävä juolavehnä ja muut rikkakasvit sekä lupiini haluttiin kitkeä pois. Multaakin lisättiin koska vuosien saatossa se oli huvennut lähes olemattomiin ja siksi kasvien juuret olivatkin lähteneet seikkailemaan syvemmälle kivien alle. Muutama vuohenjuurikin hävitettiin, toivottavasti ikiajoiksi. Perennapenkistä pelastettiin siinä kasvaneita kasveja niin paljon kuin mahdollista; iiris, arovuokko, kurjenmiekat ja reunuspoimulehti. Reunoilla kasvava vuorenkilpi ja muutama keijuangervo saivat jäädä paikalleen. Kiviä oli yllin kyllin tällä metsän reunustamalla pihalla ja niistä rakennettiinkin pieni porrastus kukkapenkkiin. Näin saatiin lisää multatilaa perennoille.

  [caption id="attachment_568" align="aligncenter" width="300"]ennen Ennen…[/caption]

  [caption id="attachment_559" align="aligncenter" width="226"]20150511_192630 …ja jälkeen[/caption]

  20150511_193228
  Osa penkistä jäi vielä rakentamatta koska multa loppui kesken. Suunnittelin valmiiksi talon emännän kanssa kesken jääneen osan ja hän lupasi rakentaa sen myöhemmin itse. Tuohon osaan tuleekin sitten pääosassa pieniä havuja kuten pallotuijaa ja kukkivana kasvina jalopähkämö, ehkä joku jo pihasta löytyvä maksaruohokin.

  [caption id="attachment_561" align="aligncenter" width="300"]20150511_192656 Takarivissä kurjenmiekkaa, keskellä kahta eri lajiketta jalokuunliljaa, edessä oikealla nyppykurjenpolvea ja vasemmalla suloista esikkoa.[/caption]

  [caption id="attachment_562" align="aligncenter" width="226"]20150511_193119 Esikko ♥[/caption]
  Uutena tulokkaina kukkapenkkiin pääsivät mm. jalokuunlilja…
  20150511_193212
  …ja nyppykurjenpolvi.
  20150511_193153
   Täytyy sanoa, että oli ihan parasta rakentaa kukkapenkki pitkästä aikaa ♥
  Kukkaisin terveisin,
  Saara

 • Eilen vietettiin erään suloisen pojan ristiäisiä ja tässä hiukan kuvasatoa kukkasista. Juhlat olivat vaaleansiniset ja herkät, ihan pienen ihmisen näköiset. Tädillä tuli tippa linssiin monen monta kertaa, mutta luulenpa vain, että en suinkaan ollut ainoa. Onhan se välillä hyvä onnenkyyneleitäkin tirauttaa. :)
  Pöytäkoristeissa hempeän lilaa orvokkia, valkoista freesiaa ja ruusua… purkkikukkaa ja leikkokukkaa sulassa sovussa samassa asetelmassa.
  pöytäkoriste
  pöytäkoriste (2)
  …ja kynttilän valo kuuluu aina juhlaan kuin juhlaan. Pilttipurkit muuntuivat pieniksi tuikkukipoiksi, sinistä nauhaa ja hempeää pitsiä. Taas kerran tuli todettua, että mitään ei kannata heittää roskiin.
  pöytäkoriste (3)

  lyhty
   Noutopöytää koristamassa oli iso lasimalja, jossa kukoistivat orvokit ja lankaköynnös. Lisukkeena käytin sinistä nauhaa, valkoista sisalia ja maljan vuorasin koivun tuohella. Olen onnekas tyttö, kun minulla on sellainen ystävä ja työnantaja, joka äitienpäiväkiireistä huolimatta antoi aikaansa ja päästi kukkakauppaansa ristiäiskoristuksia askartelemaan ja näpertelemään ♥
  orvokkimalja (3)

  orvokkimalja (4)

  orvokkimalja
  Orvokkihan viihtyy parhaiten ulkosalla ja lisää sen hoidosta voit lukea täältä. Näihin juhliin orvokki pääsi herkän kukintonsa ansiosta ja siksi, että onhan tähän aikaan vuodesta selvästi orvokkien aika.
  orvokkimalja (2)
  Tuleva viikko alkaakin sitten kukkapenkin repareerauksella. Juolavehnä saa luvan muuttaa kukkapenkistä muualle uusien kujeiden tieltä. Uutta multaa, lapio ja hanskat!
  Näkyilemisiin ja kivaa tulevaa viikkoa jokaiselle! :)
  ~Saara~

 • Meillä vietettiin eilen synttäreitä. Kettuterrierimme, Hilkka, täytti pyöreät 10 vuotta. Iästään huolimatta tuo karvakamu jaksaa yllättää aina uudestaan ja uudestaan energisyydellään ja tuo jokaiseen päivään iloa veikeydellään ja iloisella olemuksellaan. Jos välillä vähän väsyttää niin ei haittaa, hetken huilitauko ja taas mennään sata lasissa. Hilkka elää hetkessä ja täysillä. Sen ja monta muuta ihanaa asiaa olen häneltä oppinut. Koirasta todellakin voi saada parhaan ystävän, jos niin haluaa ♥

  [caption id="attachment_524" align="aligncenter" width="229"]hilkka Hilkka, Texforrier She’s All That[/caption]
  Eilen aamulla sain tuntea nahoissani tuon vipeltäjän tuiman katseen, kun epäilin hänen jaksamistaan viime viikkoisen sairastelun jäljiltä. Ajattelin, että ei ihan vielä mentäisi täyspitkälle aamulenkille, mutta neiti oli selvästi eri mieltä ja löi jarrut päälle, kun meinasin kääntyä takaisin kotiin päin. Jep, viesti meni perille, energiaa riittämisiin ja matka jatkui! Ei siis ole ihme se, että moni vastaantuleva lenkkeilijä luulee minun ulkoilevan pennun kanssa. Tämä aamu puolestaan aloitettiin piehtaroimalla linnun pökäleessä. Se tuoksui niin hyvältä, että ihan piti saada se haju omaankin turkkiin.
  Eilisellä metsälenkillä paineltiin sen verran kovaa, että valkovuokot jäivät keräämättä. Täytyi mennä yksin myöhemmin ihastelemaan noita kauneuksia ja muutama tarttui mukaankin. Tällä hetkellä koristavat kuitenkin äidin jääkaappia. Laitoin ne viileään elpymään ja sinne unohtuivat.
  valkovuokot
  Metsässä on Hilkan mielestä niin ihanaa ♥

  [caption id="attachment_525" align="aligncenter" width="229"]hilkka1 Nannatauko metsässä[/caption]
  Hilkan synttärikakku oli kermalla kuorrutettu. Välissä vadelmahilloa, banaania ja sielläkin kermavaahtoa. Leivoin kakun gluteenittomasta jauhoseoksesta ja sokerin tilalla käytin steviaa. Hilkka sai maistella kermavaahtoa ja oli apurina leipomisessa.
  kakku
  kakku1
  Synttärisankari nautti päivästään täysin siemauksin. Söi lempparinappuloitaan ihan hurjan paljon, leikki ja kohelsi, haisteli metsän hajuja, sai rapsutuksia ja illalla väsyneenä mutta onnellisena käpertyi iskän ja mamman väliin sohvalle. Sellainen oli Hilkan synttäripäivä ♥

 • Meillä tämä viikko on mennyt pientä potilasta hoivatessa ja parannellessa, siksi blogikin on viettänyt hiljaiseloa. Täällä kuitenkin ollaan taas! Potilas jaksaa jo paremmin ja on taas oma ihana itsensä. Isäntä pysyy jälleen pienessä komennuksessa, sohvan nurkasta kuuluu taas onnellista örinää ja mihinkään ei tarvitse mennä yksin, kun perässä tapsuttelee aina tuo nelijalkainen suloisuus – Hilkka, mamman ja iskän aarre ♥

  [caption id="attachment_510" align="aligncenter" width="228"]hilkka1 ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥[/caption]
  Tuleva viikko onkin sitten juhlaa täynnä. Hilkan 10-vuotissynttärit, veljen lapsen ristiäiset ja tietenkin sunnuntaina äitienpäivä ja jo pelkästään siinä on aihetta juhlaan, että karvatassumme on taas voimissaan. Hilkan synttäreiden kunniaksi taidamme vierailla valokuvastudiossa, katsotaan millaisia kuvia syntyy päivänsankarista ja ties vaikka otettaisiin perhepotrettikin. Koko päivä taidetaan tehdä Hilkan rakastamia asioita. Käydään lenkillä metsämaastossa haistelemassa uusia hajuja, nukutaan, leikitään nannanpiilotusta ja syödään. Olen luvannut järjestää ristiäisiin kukkakoristelut, joten niitä puuhataan myös tulevana viikkona ja pitäähän tädin vielä etsiä joku kiva juhlaleninkikin. Ja äitienpäivä… sen pienimuotoinen juhliminen kuuluu jo vakiintuneisiin perinteisiin ja ihan vain siksi, että oma äiti on se maailman paras ♥
  Ripaus tulevasta viikosta…
  ristiäiset orvokki1
  …ja pikkuisen lisää myöhemmin.
  Ihanaa uuden viikon odottelua!
  P.S. Huomasin, että blogissa on vierailtu jo yli tuhat kertaa! Iso kiitos ja kumarrus kaikille lukijoille ♥
  ~Saara~

 • Siivouspäivä on yksi karmeimmista päivistä, mitä tiedän. Oikeastaan siivoaminen ei vie edes paljoa aikaa, mutta aina löytyisi jotain mielekkäämpääkin tekemistä ja kummasti sen aloittamista aina siirtää eteenpäin. Olen kuitenkin melkoinen siivouspoliisi, kotona täytyy olla siistiä. Mieskin sen jo aika hyvin tietää ja monesti siitä vitsailemmekin. Hilkka puolestaan ei tiedä; kuolaa lattialle minkä kerkeää, tapsuttelee ulko-ovesta sisälle tassujaan pyyhkimättä ja voi sitä sotkun määrää, mikä tulee syömisestä… Ruokaa lentää ympäriinsä ja eihän se mitään, jos ruoka lentelisi pienelle säteelle ruokakupin ympärille, mutta kun ruokakuppia täytyy liikuttaa eteenpäin samalla kun syöpöttelee. Ja vaikka se vähän suttaileekin niin aina se vaan on yhtä ihana – meidän Hilkka ♥
  Siivoamiseen saa kummasti uutta potkua, kun antaa jonkin palkinnon itselleen urakan päätteeksi. Se voi olla vaikka kahvihetki puhtaassa kodissa, uusi ruukkukukka, pieni kukkakimppu tai ihan vaan yksi leikkokukka maljakossa, lempparilehti kaupan hyllyltä, kirpputorilla käynti, ihan vaan rentoutumishetki sohvalla löhöten tai mitä tahansa itselle mielekästä. Viimeksi hankin keittiön pöydälle uuden vahakankaan, se kun oli ollut jo pitkään hankintalistalla. No, ei se ihan siihen pöytäliinan hankkimiseen jäänyt. Löytyi verhokin keittiön ikkunaan, pitsinen ja ruusuinen. En voinut jättää sitä kaupan hyllylle, kun se sieltä huuteli.
  ikkuna

  [caption id="attachment_487" align="aligncenter" width="300"]home Koristekirjaimet olen joskus tuonut tuliaisena Hollannista – Home Sweet Home ♥[/caption]
  IMG_5464
  Lankaköynnös on ihanan kepeä ja sen voi viedä muiden viherkasvien tapaan kesäksi ulos. Se on todella tarkka kastelun suhteen. Multa täytyy pitää tasaisen kosteana, ainoastaan pintamulta saa kevyesti kuivahtaa.

  [caption id="attachment_490" align="aligncenter" width="225"]lankaköynnös Lankaköynnös – Muehlenbeckia complexa[/caption]
  Nämä puiset sydämet pääsivät vihdoin roikkumaan pitsiseen nauhaan. Ovatkin odottaneet sitä jo melkein puolisen vuotta, siitä asti kun ne bongasin kirpputorilta. Sydämet olivat alunperin tummanvihreät ja roikkuivat juuttinarussa. Tuunaamalla ne saivat uuden elämän meidän kodissa. Ja taustalla näkyykin se uusi keittiön pöydän vahakangas. Kukkia siinäkin, ylläripylläri!
  sydämet (3)

  [caption id="attachment_495" align="aligncenter" width="300"]sydänketju Sydänketju ripustettiin sängynpäädyssä oleviin hyllynkannakkeisiin[/caption]
  Tässä taisikin olla jo useammalla viikolle siivouspalkintoa…
  Kivoja siivoushetkiä! ♥
  ~Saara~

 • Heippa täältä vilinän ja vilskeen keskeltä! Aika on mennyt siivillä ja muutaman päivän ajan on tuntunut siltä, että päivistä on kadonnut tunteja. Lapsenvahtina olemista, synttärijuhlaa, Helsingin seudulla pyörähtämistä, perusarjen hyörinää… Onneksi nyt pitäisi olla hiukan rauhallisempaa seuraavan parin päivän ajan ja voi huilata, makoilla sohvalla ja syljeskellä kattoon.

  Tässä hiukan palasia viime viikolta!
  Anoppi oli pakannut kasan vanhoja kangaspaloja kirppislahjoitusta varten, mutta onneksi muisti kysyä ensin löydänkö niille käyttöä. Olen jo viritellyt suunnitelmiakin niiden varalle ja aion toteuttaa ne kunhan tässä kerkeän. Itselle tarpeeton saattaa olla aarre jollekin toiselle!

  [caption id="attachment_476" align="aligncenter" width="228"]kangas Retroilua ♥[/caption]
  Muistin, että on pari keskeneräistä työtä ja ajattelin tehdä ne loppuun ennen uuden käsityön aloittamista: siskon villasukat, jotka jo ehdinkin viimeistellä ja trikookuteesta virkattu matto. Viime vuoden lopulla iski hirmuinen kutomisvimma. Sukkaa pukkasi niin, että perheen jäsenet ja muutama ystäväkin sai joululahjaksi villasukat. Välillä iski voimakas rannekipu, kun en malttanut pitää lainkaan taukoa sukkien tekemisessä. No, ranne kipeänä oli sitten pakko pitää se tauko. Viimeiset sukat valmistuivat ihan ajoissa, jouluaattona. Yksi siskoistani oli joulun aikaan ulkomailla opiskeluvaihdossa ja ajattelin, että hän saa sukkansa sitten myöhemmin. Joulun jälkeen olin niin täynnä villasukkaa, ja sukkapuikkojen kilinää, että jäi kutominen hetkeksi aikaa. Sisko saa siis joululahjansa nyt kesän kynnyksellä. Parempi myöhään kun ei milloinkaan, vai mitä? :) Ja ovat ne ainakin ihan kesän väriset ♥

  [caption id="attachment_459" align="aligncenter" width="228"]sukat Lanka on Novita 7 Veljestä Raita, vaahtokarkki[/caption]
  sukat (2) sukat (3)
  Ja sitten vielä se vähän enemmän keskeneräinen projekti, trikookuteesta virkattu matto.
  matto (2) matto (3)
  Ja tämähän epeli ei malta pitää kynsiään ja naskalihampaitaan irti kudekerästä, kun se pyörii niin kivasti. Pakko hyökkäillä kerän kimppuun…
  sulo
  …loikoilla maton päällä ja nakertaa kudetta poikki! Onneksi en ihan joka päivä virkkaa tämän otuksen luuratessa vieressä, se kun on tuollainen jyrsijä – Sulo ♥
  sulo (3)
  Viime viikkoon mahtui myös ukkoseni isotädin 80-vuotisjuhlat Pöytyällä. Kukkia voi antaa aina lahjaksi ja niinpä sidoin kimpun ruusuista ja neilikoista. Lisäsin joukkoon lepästä sahattuja kiekkoja, jotka näyttävät oikeastaan aika hauskoilta kukkien seassa.
  kimppu

  [caption id="attachment_473" align="aligncenter" width="228"]kukkapaketti Kivasti paketoidut kukat on ilo antaa ja saada![/caption]

  [caption id="attachment_470" align="aligncenter" width="300"]kimppu (4) Neilikkaa ja ruusua![/caption]
  kimppu (3)
  Rentoa alkuviikkoa! Muistakaa myös levätä kiireen keskellä! ♥


  ~Saara~

 • Meillä vähän mööpeliseerattiin eilen olohuoneen puolella. Koko kämppä oli hyrskyn myrskyn. Täytyy sanoa, että kyllä kannatti, vaikka vähän aivonystyröitä ja käsivoimia täytyikin käyttää. Monta kertaa on huonekalujen paikkoja vaihdettu, mutta luulenpa, että nykyisillä paikoillaan ne pysyvät pitkään. Ehkä siihen asti, kun löytyy kiva omakotitalo. Tästä isäntä on ainakin todella mielissään, kun ei tarvitse sisustaa hetkeen. En saanut lupaa hankkia lisää huonekaluja, kun niitä on kuulemma tarpeeksi. Vaan eipä tiedä isäntä, että ollaan Hilkan kanssa eri mieltä asiasta. Nyt olohuone näyttää kuitenkin mielestäni tosi kivalta ja kotoisalta ♥ Emme siis lähde Hilkan kanssa mööpeliostoksille ainakaan ihan vielä.
  Sohvan selkänoja ei olekaan tällä kertaa seinää vasten. Sohva oli alkujaan kahden istuttava, mutta miekkoseni sisko verhoili siihen toiveidemme mukaisen divaani-osan. Nyt kelpaa löhöillä ja hyvin mahtuu!
  sohva (2)
  Kun muutimme saman katon alle poikaystäväni kanssa, täytyi kukat ja muut romanttiset harpäkkeet sovittaa samaan huoneeseen laivojen ja meriaiheisten juttujen kanssa. Ajattelin, että eihän se voi onnistua mitenkään. Mutta loppujen lopuksi oli kyse ainoastaan oman asenteen muuttamisesta. Molempien mielenkiinnon kohteet ovat nykyään näkyvillä.
  kirjoituspöytä

  telkkari (2)

  [caption id="attachment_442" align="aligncenter" width="300"]peili Vanha ikkunan kehys sai uuden elämän peilinä[/caption]

  sydän

  [caption id="attachment_441" align="aligncenter" width="158"]palmuvehka Palmuvehka viihtyy melkoisen pimeässäkin paikassa[/caption]

  PELTIPURKKI
   Olen huomannut, että pidän kukista, joita ainakin moni kukkakaupassa asioiva pitää ”iäkkäiden ihmisten kukkina” tai ”hautajaiskukkina”. Monesti kuulee sanottavan, että neilikka ja valkoiset kukat ovat hautajaiskukkia ja että tulilatva on mummumainen. Mitä!? Ainakin ne ovat yksiä minun lempikukistani. Ja onhan se niin, että kaikenlaisia ja -värisiä kukkia voi käyttää kaikissa tilanteissa! On vain käynyt niin, että mielipiteitä yleistetään ja on syntynyt hautajaiskukkia ja synttärikukkia ja mummelikukkia ja naisille sopivia kukkia ja miehille sopivia kukkia… Minä ainakin tykkään ihan hirrrrrrvveeeesti tulilatvasta 
  hevonen

  [caption id="attachment_449" align="aligncenter" width="228"]tulilatva Kerrottu tulilatva ♥[/caption]

   
  Kaunista loppuviikkoa! ♥
  ~Saara~
   

 • Saara kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 8 kuukautta sitten

  Vastauksena viestiin: Saara kirjoitti uuden julkaisun, Sammalkranssi ja kevään ihanuuksia! ♥, sivulla Arjen ihanuuksia Olipas iiiiiiihana aurinkoinen päivä eilen! Ja lämminkin vielä. Sitruunaperhosia näkyi jo, sisilisko, vihertävä […] Näytä

  Kiitos paljon ja kiva kun pääsit tänne :) Tykkään tehdä kaikenlaista luonnonmateriaaleista ja muistakin aineksista. Eivät kyllä olekaan lapset muuttuneet. Nuorin veljeni paineli pappamopollaan metsätietä viikonloppuna, täysillä ja t-paita päällä! Näytti jääkylmältä touhulta, ei sitä pystynyt katsomaankaan. Keväistä viikon jatkoa. Toivotaan, ett…[Lue lisää]

 • Olipas iiiiiiihana aurinkoinen päivä eilen! Ja lämminkin vielä. Sitruunaperhosia näkyi jo, sisilisko, vihertävää nurmikkoa, koivun haavakohdista tiputtelee jo mahlaa, vipeltäviä muurahaisia… Uskallan luvata, että kesä tulee tänäkin vuonna. Vaikka luonnon heräämisen näkee joka kevät, on se silti aina niin ihmeellistä. Ei voi pieni ihminen käsittää, miten kaikki kasvit ja eläimet kestävät talven kylmyyden tai miten muuttolinnut osaavat suunnistaa takaisin kotiseudulleen ilman navigaattoria ja joka kevät rakentavat pesänsä siihen samaan tuttuun linnunpönttöön.
  Muistan, kun lapsena aina kevään ensimmäisinä lämpiminä päivinä kaivettiin lippikset esiin ja t-paita päällä paineltiin pitkin kylää. Tuntui ihan kesältä! Siinä ei paljoa mietitty, mitä lämpömittari näyttää tai tuuleeko vähän Siperiasta. Kyllä leikkiessä tuli tarpeeksi lämmin! Äiti ja isä eivät tajunneet sitä! No, seuraava päivä taidettiin maata nolona sängyn pohjalla ja valittaa kun on kurkku niin kipeä. Onneksi vanhetessa yleensä vähän viisastuu.

  [caption id="attachment_427" align="aligncenter" width="300"]20150411_152443 Kevätvuohenjuuren pikkuruisia lehtiä[/caption]

  [caption id="attachment_428" align="aligncenter" width="300"]Kevätkaihonkukka avaa pian kauniin siniset kukkansa Kevätkaihonkukka avaa pian kauniin siniset kukkansa[/caption]
  Äidin kissa, Saku, sai leikkikaverin pariksi viikoksi. Sisko Hämeenlinnasta tuli kissansa kanssa Porin vierailulle. Noiden kahden kissakaveruksen puuhia seuratessa ei tule koskaan tylsää.

  [caption id="attachment_426" align="aligncenter" width="300"]kissat Kissaveijarit, Saku ja Sulo, kevätauringosta nautiskelemassa[/caption]
  Perennapenkin ruusukkeita 
  mehikasvit
   Viimeksi lupailin jatkaa sammalteemalla. Kyllä kyllä, mutta ensin piti vain vähän intoilla keväästä. :) Tämän sammalkranssin osaa tehdä jokainen! Pohjana on koivunoksista rautalangalla punottu rengas. Renkaan ympärille on kiinnitetty sammalta vihreällä metallilangalla kietoen. Koristeet (kukat, oksat, tuohi, sydänkoriste) on kiinnitetty nekin rautalangalla, kuumaliimakin sopii siihen tarkoitukseen hyvin. Kranssin voi koristella myös aidoilla kukilla, jos haluaa viedä sen vaikka läheisen haudalle. Ajattelin laittaa kranssin parvekkeen seinään, kunhan keksin jonkinlaisen kiinnityssysteemin sille.
  sammalkranssi5

  sammalkranssi1

  sammalkranssi2

  sammalkranssi3

  sammalkranssi4

   
  Hauskoja kevätpäiviä ja aurinkoista mieltä! 
  P.S. Ei kannata lähteä ihan vielä t-paidassa ulkoilemaan. :)
  ~Saara~

 • Heipparallaa! Pääsiäinen on vietetty, huilattu ja laiskoteltu on ihan luvan kanssa siis. Eilisestä myrskystä selvittiin, Hilkkakaan ei lähtenyt lentoon tuulen mukana ja puita ei kaatunut päälle. Nyt on vuorossa uudet kujeet: ikkunoiden pesua, auringonpaistetta, pääsiäiskoristeiden muuttoa takaisin kaapin uumeniin, pikkuruisia orvokeita, pihahommia, sammaleen työstämistä… Hyppää menoon mukaan! :)
  Automatkalla eilen bongattiin Hilkan kanssa leskenlehtiä. Oli pakko parkkeerata auto tien reunaan ja ei muuta kun kuvailemaan. Hilkka ei ollut kovin innoissaan, huuteli autosta kaikenmaailman ilkeyksiä, kun ei päässyt haistelemaan.
  leskenlehti

  [caption id="attachment_413" align="aligncenter" width="228"]Nanna-anomusta tekemässä! Vähän on Hilkka epäileväisen näköinen <3 Nanna-anomusta tekemässä! Vähän on Hilkka epäileväisen näköinen <3 Kuva tämän aamuiselta lenkiltä.[/caption]
  Meidän parvekkeella kukkivat tänä keväänä ensimmäisenä orvokit. Orvokit saa kukkimaan vaikka koko kesän ajan, kunhan nyppii kuihtuneet kukat sekä muistaa kastella ja lannoittaa. Jos varret kasvavat liian pitkiksi, kasvuston voi leikata matalaksi. Kannattaa jättää varsiin pituutta viitisen senttiä. Uusia kukkia voi odottaa ilmestyvän parin viikon kuluttua. Tiesitkö muuten, että sana orvokki on kotoisin ranskankielen sanasta violette tai sen, että orvokki kestää muutaman asteen pakkasta?
  viola1

  viola4

  [caption id="attachment_404" align="aligncenter" width="300"]viola2 Koska taimet ovat vielä pieniä, peitin mullan sammaleella ja kaarnalla.[/caption]
   Mielestäni jokaisessa kodissa pitäisi olla kodinonni ihan vain onnea tuomassa tai vaikka siksi, että sen pikkuruiset lehdet ovat ihan ylisöpöjä. ♥ Usein sitä ostetaankin kukkakaupasta tuliasena uuteen kotiin tai rairuohon tilalle pääsiäisen aikaan.

  [caption id="attachment_398" align="aligncenter" width="228"]kodinonni1 Kodinonni – Soleirolia soleirolii[/caption]

  kodinonni2
   Kodinonni alkaa ruskistua, jos saa päälleen vettä eli sen kastelu kannattaa tehdä ns. altakasteluna: kaada vettä ruukun pohjalle tai lautaselle, laita kasvi veteen ja anna imeytyä n. 10 minuutin ajan, kaada imeytymättä jäänyt vesi pois. Valmis!

  [caption id="attachment_400" align="aligncenter" width="228"]kodinonni3 Sammal peittää kivasti kodinonnen muovisen ruukun[/caption]

  kodinonni4
  Sammaletta työstäessä kannattaa pitää muistissa, että sieltä saattaa jokunen ökkömönkiäinen tupsahtaa! Olen oikeasti melkoisen ötökkäkammoinen, joten vaatii henkistä valmistautumista ennen kuin voi hyökätä sammaleen kimppuun. Taitaa miekkoseni tuntea minut aika hyvin, kun sain jo vitsikkäitä kuittailuja heikkohermoisuudestani. Kannattaa siis ainakin tehdä sammalaskartelut ulkotiloissa ja tuoda vasta valmiit luomukset sisälle, jos on herkkä monijalkaisille vipeltäjille.
  Ensi kerralla luvassa myös sammaleesta askartelua, mutta vähän erilaisessa muodossa!
  Aurinkoista viikon jatkoa! ♥
  ~Saara~

 • Iso kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! ♥ Kauneimmaksi kuvaksi äänestettiin nro 1, DECO-massasta tehdyt kukat. Muffinssisetin voittaja on Asta ja lintukoristeen rustiikkialeksa. Paljon onnea voittajille! :) Voittajille on lähetetty ilmoitus myös sähköpostiin.
  arpavoitto
  Tänään suuntaamme Hilkan kanssa metsään seikkailemaan. Katsotaan mitä kivaa sieltä tarttuu mukaan. :) Siitä lisää pikkuisen myöhemmin.
  Hauskaa viikon alkua kaikille! ♥
  ~Saara~

 • Saara kirjoitti uuden kommentin toimintaan 4 vuotta, 8 kuukautta sitten

  Vastauksena viestiin: Saara kirjoitti uuden julkaisun, Glad påsk! :) Ja muista osallistua arvontaan., sivulla Arjen ihanuuksia Meidän pääsiäinen on tänä vuonna täynnä kukkia, suklaamunia, ulkoilua, rentoutumista ja yhdessäo […] Näytä

  Tottakai, olivat asiat silloin hiukan toisin nykyiseen verrattuna. Hienoa, että olet kuitenkin saanut olla kukkien parissa enemmän tai vähemmän. :)

 • Lataa lisää