Blogin kirjoittamisen opas – miten mielenkiintoinen blogi?

1. Blogin kirjoittaminen kannattaa aloittaa miettimällä, että mitä aikoo kirjoittaa blogissa. Ei kannata keksiä yhteen blogiin monta eri aihetta, vaan enemminkin tekee jokaiselle aiheelle oman blogin, näin blogisi aiheet eivät poikkoile eri asioihin. Jos haluat kirjoittaa hevosista ja ruoasta, niin kannattaa ehdottomasti tehdä erikseen ruokablogi ja hevosblogi, koska nuo eivät keskenään liity oikein mitenkään.

2. Tee blogiisi kappaleita. On todella vaivalloista lukea tekstiä, jossa kaikki teksti on yhdessä pötkössä, eikä ole yhtään kappaletta. Esimerkkinä tässä olen jakanut numeroilla eri kappaleisiin tekstin, mutta numeroita ei tietty ole pakko käyttää :)

3. Lisää blogiisi kuvia. On mukava nähdä tekstissä kuvia, koska se tuo enemmän mielenkiintoa lukea artikkeli loppuun.

4. Käytä sopivasti tehosteita. Muista silti, että liika on liikaa. Esimerkkinä tässä artikkelissa olen käyttänyt tummennusta numeroiden kohdalla.

5. Mainosta blogiasi. Jaa kirjoituksiasi somessa (Facebook, Twitter yms), keskustelupalstoilla ja kommentoi muiden blogeja.

6. Lisää artikkeleita mahdollisimman usein. Kirjoita blogiisi vaikkapa viikon välein. Alku on hankalaa, mutta mitä kauemmin olet kirjoittanut, niin sitä enemmän opit ja sitä enemmän tulee myös lukijoita.
 

3 vastausta kohteeseen Blogin kirjoittamisen opas – miten mielenkiintoinen blogi?

  1. moi. en pysty kirjoittaa mun blogiin mitään

    Johanna

  2. Kukka sanoi 2.5.2016

    Hei, miten voi tehdä uuden postauksen? Ensimmäisen olen kirjoittanut, mutta nyt en muista mistä painoin päästäkseni kirjoittamaan.

  3. Kiitos paljon avusta tällä pääsen hyvään alkuun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

53 − = 50