Selaat arkistoa kohteelle ykköstulos.

Tokokoiran elämää

7.3.2015 Yleinen

Kun bh-kokeeni deadline alkoi lähestyä, olin huomaavinani, että ohjaajaani taisi hieman jännittää… Niimpä suuntasimme eräänä heinäkuun iltana 2013 auton nokan kohti Mikkeliä ja elämämme ensimmäisiä kokeita. Kyseessä oli tietenkin vain tokon alokasluokan koe, mutta ohjaajani oli päättänyt, että ennen bh-koetta plakkarissa olisi TK1 ja näin ollen myös kilpailukokemusta olisi kerennyt karttua kolmista kokeista. (Kyllä, ohjaajani oli varma, että kolmet tokokokeet riittäisivät saavuttamaan koulutustunnuksen).

No mutta, lähdimme siis matkaan kohti Mikkeliä. Matkaseuraksi sain kaverini Miikon ohjaajineen, koe oli myös heille ensimmäinen. Hieno yhdistelmä, kaksi jännittävää ohjaajaa ja kaksi koiraa, joilla ei ollut hajuakaan,  mitä tapahtuu :)

Ei siinä, pääsimme perille ajallaan, löysimme jopa koepaikalle ja ohjaajat kävivät meidät kokeeseen ilmoittamassa. Pienen metsälenkin jälkeen pääsimmekin jo kentän reunalle odottelemaan omaa vuoroa.

Tokokokeen alokasluokassa on se hienous, että se on todellakin vain perustottelevaisuutta. Ei mitään kikkailuja eikä kotkotuksia saati jonniinjoutavuuksia. Ihan perustottelevaisuutta, johon jokaisen koiran tulisi pystyä.

Niinpä me sitten tokoiltiin, ohjaaja jännityksestä täristen, minä ihmeissäni siitä, miksi ohjaaja oli outo, mutta niin vaan ensimmäinen ykköstulos saatiin, 174,5 pistettä. Ei huonosti ollenkaan kun alokasluokan täydet pisteet on 200.

Kun selvittiin Mikkelin koehumusta, suunnattiin Pieksämäelle elokuun puolivälissä. Sieltä tulijaisina 165 pistettä, mutta ykköstulos kuitenkin :) olimme enää yhtä ykköstulosta vailla ennen bh-koetta joten elokuun lopussa suunnattiin naapuripitäjään Suonenjoelle.

IMG_26811146396880

Tokokoe Pieksämäki. Paikkamakuu 10 pistettä :)

 

Koepäivä oli aamusta asti kuuma, matkakaveriksi sain jälleen Miikon ohjaajineen mutta ketään meistä ei enää jännittänyt niin paljoa. Tuttua huttua ;)

Suonenjoelta tuotiin 180 pistettä, eli todellakin ykköstulos ja samalla se koulutustunnus TK1. Liikkeenohjaaja kehaisi minua jopa aikuismaiseksi, minua, vähän reilu 3 vuotiasta kakaraa. Mutta se oli hieno päivä ja sen jälkeen olikin helppo lähteä bh-kokeeseen.

 

IMG_26962980876824

Voittaja voi olla vähän leveämminkin

 

 

——————————

Onnea Emma ja Musanterin Palma hyväksytystä bh-kokeesta 7.3.2015. Hienoa katsottavaa!

——————————

Mikä on tokokoe?

Tottelevaisuuskokeen eli tokon tavoitteena on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä sekä koiran ohjaajalle oikeaa ja asiallista koiran käsittelytaitoa. Tottelevaisuutta voi harrastaa ilman kilpailullisia tavoitteita, sillä perustottelevainen koira on mukava kotikoira ja lemmikki. Perustottelevaisuuskoulutus luo myös pohjan muiden lajien harrastamiselle.

Tottelevaisuuskokeissa on neljä luokkaa: alokas, avoin, voittaja ja erikoisvoittajaluokka. Erikoisvoittajaluokka voi olla myös kansainvälinen koe. Koira saa siirtyä luokasta toiseen yhden 1-palkinnon saatuaan ja sen pitää siirtyä kolmannen 1-palkinnon jälkeen.