Selaat arkistoa kohteelle World Cup.

Kelkkailua ja kiekkopäätöksiä

27.1.2015 Jääkiekko

Suomen urheilugaalan odotetuin palkinto, Vuoden Urheilija-palkinto meni oikeaan osoitteeseen eli olympiavoittajille Ivo Niskaselle ja Sami Jauhojärvelle. Palkinnon historiaa tutkimalla voi päätellä, että palkinto menee lähes aina arvokisoissa menestyneille.

Jääkiekon World Cup palaa vuonna 2016, tämä NHL:n ja sen pelaajayhdistyksen järjestämä maajoukkueturnaus on pelattu viimeksi 2004, jolloin Suomi hävisi finaalissa Kanadalle. Turnaus pelataan tutuun tapaan kahdeksan joukkueen voimin Torontossa, mutta maajoukkueita on mukana kuusi. Näiden lisäksi otetaan mukaan kaksi tähdistöjoukkuetta, mikä ei minunkaan mielestä kuulosta hyvältä idealta. Jatkoajan päätoimittajakin on kanssani samaa mieltä.

Kelkkailun maailmancup-kiertue on menossa Königsseen ja legendaarisen St. Moritzin kautta kohti Ranskan La Plagnea, jossa laskettiin vuoden 1992 olympialaisten kelkkakisat. Perinteisten mahtimaiden Saksan, Kanadan, Sveitsin ja USA:n lisäksi Latvia on viime vuosina noussut huippumaiden joukkoon. Edellisesssä tekstissä mainittujen Dukursin veljesten lisäksi Oskars Melbärdis on huippukunoossa. Hän otti viikonloppuna voitot sekä kaksi-, että nelimiehisten kelkkojen kisassa.

Viikon puhutuin uutinen tulee vapaaottelukehästä. Turkulainen Makwan Amirkhani tyrmäsi UFC-debyytissään vastustajansa kahdeksassa sekunissa. Kovalla harjoittelulla ja mielensä hallitsemisella Suomi voi kohta juhlia UFC-mestaruutta.

Ensi kerralla lisää jääkiekkoa…

MM-futiksen lohko A

5.6.2014 Yleinen

VANTAA. 12. kesäkuuta se sitten alkaa. Jalkapallon MM-kisat Brasiliassa, jonka avauksessa kohtaavat isäntämaa Brasilia ja Kroatia. Pienet ennakot jokaisesta joukkueesta.

LOHKO A:

Brasilia: Brassit lähtevät kisoihin selvänä mestarisuosikkini. Heidän tavoitteenaan on voittaa MM-kulta 6:nnen kerran. Pienenä huomiona mainittakoon, ettei eurooppalainen maa ole voittanut koskaan Etelä-Amerikassa järjestettyä turnausta. Brasilia on ottanut osaa MM-kisoihin 19 kertaa, joista on irronnut viisi MM-kultaa.

Joukkueesta löytyy taitoa muun muassa Neymarilta, Dani Alvesilta, jotka kummatkin edustavat FC Barcelonaa. Valioliigan Chelseaa edustaa jopa 3 pelaajaa: Oscar, David Luiz ja Ramires.

Joukkueen päävalmentajana toimii Luiz Felipe Scolari.

Brasilian Fifa-ranking: 3.

Kroatia: Kroatia on yllätysvalmis jalkapallomaa. Jos se saa pelinsä kulkemaan, on se vanhan ajan slaavilaista peliä parhaimmillaan. Joukkueessa pelaa yksi turnauksen vanhimmista pelaajista, Ivica Olic – ikää on 35 vuotta.

Vastustajien kauhuksi Kroatialla on heittää kentälle muutama kova nimi. Real Madridissa pelaava Luka Modric ja Bayern Münchenissä palloileva Mario Mandzukic. Joukkuetta valmentaa Niko Kovac. Kisat ovat Kroatian kolmannet MM-tasolla.

Kroatian Fifa-ranking: 18.

Meksiko: Valmentaja Miguel Herrera pitää Brasiliasta erityisen paljon. Hänen mukaansa joukkue on valmis taistelemaan jatkopaikasta. Meksiko on edustanut maataan 14 turnauksessa.

– Pystymme pelaamaan hyvin kovia maita vastaan, Herrera sanoo.

Lähinnä koko ryhmä koostuu eteläamerikkalaisissa joukkueissa pelaavista miehistä. Seurata kannattaa esimerkiksi ManUssa pelaavaa Javier Hernandezia.

Meksikon Fifa-ranking: 20.

Kamerun: Kuudennen kerran MM-kisoissa pelaava Kamerun hävisi Paraguaylle harjoitusottelussa 2-1. Joukkueesta löytyy muutama huippu: Samuel Etoo, joka pelaa Chelseassa ja Alexandre Song, joka on FC Barcelonan keskikenttäpelaaja. Sevillaa edustaa Stephane Mbia.

Joukkuetta valmentaa saksalainen Volker Finke.

Kamerunin Fifa-ranking: 56.

Mikko Roivas