Selaat arkistoa kohteelle Windows.

Tietokone kaatui!

1.3.2018 Yleinen

Äsken kaatui Windows. Ihmeellistä tässä on, että se tapahtui muutaman vuoden vanhalla tietokoneellani vasta toista kertaa! Voi oikeastaan olla ihan tyytyväinen! :) Muistan, että aikaisemmat tietokoneeni jumiutuivat tämän tästä. Ensimmäisellä kerralla katosi jostain kumman syystä alapalkki yms, tällä kertaa yksi peli alkoi jumittaa, joka aiheutti jotenkin koko tietokoneen jumiutumisen.

Nyt kirja käteen! :)

Windows 10 -päivitys

16.8.2015 Yleinen

Päivitin tietokoneeni Windowsin seiskasta kymppiin. Asennus kesti suhteellisen pitkään, mutta oli helppo. En ole ehtinyt paljon tutustua vielä uuteen käyttöjärjestelmään, mutta näyttäisi aika samanlaiselta kuin vähän vanhemmatkin Windowsit. Alapalkki on ainakin oletusarvoisesti täysin yksisävyisen musta ja siinä olevat ikonit näyttävät aika yksinkertaisilta, kuten kaikki muukin järjestelmässä. Uudesta ”käynnistysvalikosta” löytyy nyt se puhelimien tyylinen valikko, joka 8:ssa oli koko ruudun kokoinen, ja jonka lisäksi ei tunnu olevan paljon muutoksia (varmaan löytyisi suuriakin eroja, en ole vielä jaksanut tutkia :P). Pahin takaisku, mikä on nyt tullut vastaan, on että Windows Media Center ei toimi. Se kun olisi tärkeä tässä tietokoneessa, koska sen sisällä on TV-kortti. Ehkä netistä löytyy kuitenkin joku ilmainen ohjelma, joka ajaa saman asian. Toivon, että muut käyttämäni ohjelmat ja pelit toimivat kuitenkin. Tai että jopa sellaiset pelit, jotka eivät toimineet tämän koneen Windows 7:ssa tai toisen koneeni Windows 8:ssa, vaan vain aiemmissa Windowseissa, toimisivatkin nyt tämän päivityksen myötä. Turha toivo, veikkaan!

Mutta jos joku miettii, kannattaako vanhaa järjestelmää päivittää tähän uuteen, niin en osaa sanoa. Sen verran olen negatiivistä kommenttia lukenut siitä. Sinänsä en näe mitään välttämättömyyttä vaihtaa, vaikka uusi on aina uusi.