Selaat arkistoa kohteelle wilson.

Mercedekset omilla sekuntiluvuillaan Monzassa

5.9.2015 F1-ennakot

Mercedekset olivat suorastaan ylivoimaisia Italian GP:n perjantain harjoituspäivänä Monzan radalla.

Molemmissa osioissa Mercedes-kuskit miehittivät tulosluettelon kaksi ensimmäistä sijaa. Avausosiossa ero kolmanneksi nopeimpaan Sebastian Vetteliin oli yli 1,5 sekuntia, kun muut jäivät yli kahden sekunnin päähän. Iltapäivän osiossa Vettel jäi yli 0,7 sekunnin päähän nopeimmasta ajasta.

Suurin suosikki paalupaikalle on Lewis Hamilton, joka oli perjantain molempien osioiden nopein. Hamilton on vienyt tämän kauden kaikki paalupaikat yhtä lukuun ottamatta, joten tallikaveri Nico Rosbergilla on kova työ edessään, mikäli tuore isä aikoo tosissaan ajaa voitosta tänä viikonloppuna.

Bottakselle jatkosopimus Williamsin kanssa

Williams-talli tiedotti torstaina, että sekä Valtteri Bottas että Felipe Massa jatkavat tallin kuljettajina myös ensi kaudella. Bottakselle kyseessä oli paras vaihtoehto, sillä hän voi nyt rauhassa katsoa Williams-kortin loppuun, mutta hän on myös vapaa vaihtamaan joko Ferrarille tai Mercedekselle, jos jommankumman kuskikaksikossa tapahtuu muutoksia kaudelle 2017.

Williamsilla oli tavallinen perjantai, kun molemmat kuskit majailivat niukasti kärkikymmenikön sisällä. Uskon, että Williamsit nousevat takaisin kärkiviisikkoon lauantain aika-ajoihin mennessä.

Vettelillä on edessään ensimmäinen Italian GP-viikonloppu Ferrari-kuljettajana. Nelinkertainen maailmanmestari näyttäisi harjoitusten perusteella olevan vahva kandidaatti kolmanteen lähtöruutuun. Toivottavasti Ferrari-tallikaveri Kimi Räikkönen saisi muutaman kymmenyksen vielä nipistettyä ajastaan, jotta hän pystyisi haastamaan tosissaan tallikaverinsa. Räikkönen ajaa aika-ajoissa kärkikuusikon lähtöruuduista.

Force Indian Nico Hülkenberg sekä Sergio Perez olivat suhteellisen nopeita harjoituksissa, joten on mielenkiintoista nähdä, että onko heistä haastamaan Ferrareita ja Williamseja taistelussa toisen ja kolmannen rivin lähtöruuduista?

Katetut ohjaamot Formula ykkösiin?

Entisen F1-kuski Justin Wilsonin kuolemaan johtanut onnettomuus toissa viikonloppuna Indycar-sarjan osakilpailussa Poconossa on puhuttanut myös Monzan F1-varikolla. Wilson menehtyi sairaalassa vammoihinsa, jotka hän sai kärkipaikalta kolaroineen Sage Karamin autosta irronneesta osasta.

F1-sarjan kilpailujohtajan Charlie Whitingin mukaan katetut ohjaamot ovat tulossa Formula ykkösiin, mutta vielä ei ole mahdollista sanoa, että millä aikataululla. Useat F1-kuskit ovat myös ilmaisseet tukensa katetuille ohjaamoille. Tänä viikonloppuna kuskien kypäristä voi havaita Wilsonin muistotarroja.

Italian GP:n aika-ajot käynnistyvät klo. 15.

Aamupäivän harjoitusten tulokset (FP1)

Iltapäivän tulokset (FP2)