Selaat arkistoa kohteelle voimistelu.

Tulossa isot kissanristiäiset

5.7.2015 Yleinen

 

Voimistelun, tanssin ja taitoluistelun ystävänä törmään välillä näiden lajien väheksyntään. Kerran ihmettelin yhdelle jalkapallofanille, miksi televisiosta tuli yhtä aikaa jalkapalloa ja voimistelua. Hänen mielestään oli kuitenkin hyvä, että vain yhdeltä kanavalta tuli urheilua.

Moni varmaan muistaa myös muutaman vuoden takaisen jääkiekkovalmentajan lausahduksen ”kaiken maailman kissanristiäisistä”. Hän oli ärsyyntynyt siitä, että muodostelmaluistelun MM-kilpailujen järjestäminen Helsingin jäähallissa sotki jääkiekkoilijoiden treenejä.

Kansantanssin harrastajana olen joskus törmännyt myös kansantanssin väheksyntään ja jopa halveksuntaan. Viime syksynä suosittu radiojuontajakin totesi ohjelmassaan, että hänestä mikään ei ole niin vastenmielistä kuin tanhuaminen. Jätän hänen mielipiteensä omaan arvoonsa. Jos hän ei mitään vastenmielisempää asiaa keksi, niin omapa on häpeänsä. Muutama vuosi sitten näin lehdessä myös yleisönosastonkirjoituksen, jossa kirjoittaja kritisoi suuren kansantanssitapahtuman järjestämistä Tampereella. Erityisesti häntä kismitti se, että paikallisbussit täyttyivät tanssijoista ja olivat siten usein myöhässä aikatauluistaan. Tanssijat olivat sotkeneet kirjoittajan arkielämän.

Jotta Helsingissä 12.7–18.7. järjestettävä kansainvälinen Gymnaestrada-tapahtuma ei tulisi yllätyksenä, lienee sopiva aika varoittaa tästä suuresta voimistelutapahtumasta. Gymnaestradasta on yli 20 000 osallistujallaan tulossa osanottajamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty liikuntatapahtuma. Jos yhden jäähallin menettäminen muutamaksi päiväksi on tuonut epämukavuutta treeneihin, niin millaista vaivaa tuokaan, kun naisvaltainen voimistelijajoukko katsojineen valtaa viikoksi kaupungin suurimmat stadionit, hallit ja nurmikentät? Jos muodostelmaluistelun MM-kilpailutkin koetaan kissanristiäisiksi, niin millaisena pidetäänkään liikuntatapahtumaa, jossa ei edes kilpailla? Jos jonot ja ruuhkat ärsyttävät, niin tuolloin niitä on varmasti tiedossa.

Toivon siis suvaitsevaa ja kärsivällistä suhtautumista yhdeksi kesäviikoksi. Tulkaa vaikka mukaan iloiseen joukkoon nauttimaan viikon eri tapahtumista! Kyllä sinne ruuhkiin aina joku mukaan mahtuu.

SiruV