Selaat arkistoa kohteelle virkkaus.

Mandala madness

23.6.2016 Virkkaus, Yleinen

Täällä taas, pitkästä aikaa. Opiskelut ja työelämä veivät mennessään ja lähes kaikki tekeminen on jäänyt harmittavasti ajatuksen tasolle. Nyt lomaillessa olen onneksi pikkuhiljaa päässyt joitain ideoita jo toteuttamaankin.

Viime viikolla eksyin Facebookin Vilkasta virkkausta– ryhmään ja siitähän se innostus taas lähti.. Ihania itse tehtyjä virkkauksia, ideoita ja inspiraatiota. Sieltä bongasin myös ilmeisen suositun mandala madness-virkkauksen. Ohjeet mandalan virkkaukseen on julkaistu pienissä osissa ja löytyvät myös suomeksi.  Jäljessähän tässä ollaan mutta muutamia blogeja (ihastuin varsinkin tähän) ja niiden pitkälle edenneitä tuotoksia nähtyäni sormet alkoivat syyhytä joten kaivoin koukun ja langat esille.

Ja yhdessä illassa koukulta tuli tällainen

image

Ohje oli helppo ja selkeä, muutamissa kohdissa meinasi loppu kärsivällisyys mutta sitkeästi kun kuvia jo ohjeita katsoi niin onnistuuhan se kuitenkin. Sen verran tykästyin tähän, että seuraavan osan virkkaus alkaa heti tänään.

Neulepuikkojen kilinää

9.10.2015 Yleinen

Kotelomekon sovitus on ensi viikolla. Odotan sitä innolla, sillä tahdon nähdä miltä mekko näyttää asiakkaani yllä :) Henkarissa se näyttää oikein lupaavalta, mutta kyllä se vain niin on, että vaatekappale herää henkiin vasta käyttäjän yllä. Odotan jo kovasti pääseväni jatkamaan mekon ompelua, sillä paljoa ei enää puutu!

helmineulepipo_
Sovitusta odotellessa olen tehnyt muutostyöompeluita muutamiin vaatekappaleisiin tutulle asiakkaalleni sekä neulonut omaksi ilokseni. Sain neulottua itselleni uuden pipon (kuva yllä!), jossa on joustinneulosta sekä helmineuletta. Persoonallisuutta pipolle antavat raidat sekä tupsu. Lumihiutaleitakin on tullut virkattua jo useampi kappale. Vilkaise alla olevasta kuvasta millaisia niistä on tähän mennessä tullut :) Ne odottavat vielä silitystä ja kovetusta ennenkuin niistä voi askarrella ikkunassa roikkuvia koristeita. Käsittelyn jälkeen hiutaleista tulee selkeämpiä ja kuviot erottuvat paremmin.

hiutaleet

Tällä hetkellä neulon pipoa poikaystävälleni leudompia syys-/talvipäiviä varten. Neulon pipon kaksinkertaisesta langasta, väreinä musta ja viininpunainen. Tulee tosi kiva” Työn alla ovat myös lämpöiset tossut itselleni sisäkäyttöön suojaamaan jalkojani viileältä lattialta. Malli on mielessä, katsotaan onnistunko toteuttamaan sen :)

Sur rur!

30.9.2015 Yleinen

Kotelomekon miehusta- ja vuorikankaat on leikattu ja miehustaa jo hyvän matkaa ommeltu. Vuorin ompelu ja piilovetoketjun kiinnitys ovat seuraavana työvuorossa. On myös pohdittava miten ja mistä kaikkialta kiinnitän vuorin miehustaan: jätänkö helman irtonaiseksi vai ompelisinko pussiin? Kaikenlaista täytyy vaatteen valmistuksessa miettiä. Joskus homma on päivän selvä, toisinaan joutuu kokeilemaan useampaa tapaa ennenkuin se oikea löytyy.

Mekkokangasta on ollut vaivatonta käsitellä ja ommella, sillä se joustaa ja on ”muhkeaa”. Se siis taipuu haluttuun muotoon helposti :)

ompelua_blogikuva

Sur rur, sanoo ompelukone!

Tänään tarttui kauppareissulta matkaan kolme kerän verran erivärisiä lankoja ja luonnonvalkoisesta intouduin jo virkkaamaan lumihiutaleen netistä löytämäni ohjeen avulla. Ajattelin, että virkatuista lumihiutaleista saisi kauniit koristeet ikkunoihin ja parvekkeelle, miksei myös joulukuuseen? Tykkään talvesta ja erityisesti joulusta, pitäähän sitä pikkuhiljaa alkaa valmistautumaan ;)

lumihiutale

Tämä lumihiutale on saanut jo useamman lankakerroksen, vaikuttaa söpöltä!

Haaveissa olisi neuloa uusi ohkaisempi pipo leudompia syys-/talvipäiviä varten, sillä nykyinen on palvellut iät ajat. Myös virkatut töppöset sisäkäyttöön kutkuttelevat mielessä. Katsotaan miten käy!

Hei kaikki!

9.9.2015 Yleinen

Olen tyttö joka rakastaa käsitöitä :) Teen (ainakin yritän) helppoja askarteluohjeita, ehkä eniten virkkauksesta. Toivottavasti tykkäätte!

VIHDOINKIN OMA BLOGI!

7.1.2015 Yleinen

Blogi vuoden 2015 kunniaksi

Olen pitkään haaveillut oman blogin väsäämisestä. Kuinkas se onkaan ollut pitkän ja hartaan työn tulosta, että blogini sai viimeinkin ”julkaisuluvan”. Tässä sitä sitten harjoitellaan sivuston tekemistä, joten luvassa on varmasti monen monituista muokkaamisversiota. Blogini sisältö tulee keskittymään otsikon mukaisesti tekeleideni ja ideoideni ”esittelyyn”. Sisustaminen on myös lähellä sydäntäni, joten suurinosa tekeleistäni liittyvät kodinsisustamiseen
.Armin sänkyTämä kuvassa näkyvä sänky on ollut käytössä kaikilla kolmella jo aikuisiässä olevilla lapsillamme ja nyt se on jälleen käytössä täällä mummulassa, kun tyttären tyttäremme on vierailulla. Sängyn historiasta en ole aivan varma mutta siinä on kaiketi nukkunut lastemme pappan sisko eli ikää sillä täytyy olla n. 80 vuotta. Sängyssä ei suinkaan aina ole ollut pinnoja vaan ne myöhemmin tehty ja asennetty paikalleen. Myös maton, tyynyt ja seinällä näkyvän viirinauhan olen tehnyt uusiessamme viime keväänä huoneen sisustusta.