Selaat arkistoa kohteelle vintage.

Olutarvio – Fuller’s Vintage Ale 2014

23.5.2015 Olutarviot

Humalat: Goldings, Liberty, Cascade
Maltaat: Pale, Crystal
Voltit: 8,5 %
EBU: 40

Laadukkaista oluistaan tunnetun brittiläisen Fuller’sin Vintage Ale on vuoden 2014 versiossa saanut hieman jenkki-twistiä. Ei, en tarkoita että seassa olisi purkkaa, vaan sitä, että tällä kertaa mukana on brittiläisen Goldingsin lisäksi amerikkalaisista humalalajikkeista Libertyä ja Cascadea. Greippisyyttä siis luultavasti ainakin tiedossa, otetaanpa selvää mitä muuta!

Ensinnäkin on todettava, että olut on lasiin kaadettuna todella tyylikkään punertavaa ja vaahtoa kertyy muutaman sentin verran. Tuoksussa havaittavissa pähkinää, sitrushedelmää, rusinaa ja tammitynnyrin aromia. Maku jatkaa samoilla linjoilla, mutta nyt mukaan tulee vielä salmiakkia, aavistus konjakkia ja sitä mainittua greippisyyttä, joka tukee hienosti vivahteikasta makukokonaisuutta. Uskomattoman hyvää olutta!

Vintage Alea valmistetaan rajoitettu erä ja yksittäispakatut pullot on numeroitu. Alkon valikoimista tämä on jo poistunut, mutta joillakin olutravintoloilla saattaa vielä olla pulloja jemmassa, jolloin kannattaa ehdottomasti ottaa olut maisteluun!

ARVOSANA: 5 / 5

2015-05-19 16.58.37_889x500

Jokainen pullo on pakattu tyylikkääseen pahvilaatikkoon!

Sohvakalusto tuli kotiin!

14.1.2015 Yleinen

Iltoja,

Ollaan jo pitkään etsitty 50-60 -luvun tyylistä nahkaista sohvakalustoa. Ei löytynyt nahkaisia, mutta oikein hienon väriset vihreät kankaiset löytyi! Nämäkin tuli bongattua Varkauden paikallisesta kierrätyskeskuksesta vain 75 eurolla! Kalusto on aivan älyttömän hyvässä kunnossa ja noissa ei ole varmaan kukaan muu istunut kun entisen omistajan kissa :)

Olohuone näyttää siis tällä hetkellä tältä (mummola :D ). Sohvat varmasti sopivat sitten rempattuunkin kämppään ellei löydetä niitä mustia nahkaisia tilalle.

Olohuone päivitetty 50-luvulle.

Samasta paikasta löysin muuten kaksi vanhaa matkalaukkua, jotka tulevat sisustuskäyttöön. Ne ihanat rumilukset maksoivat yhteensä vain kaksi euroa.

Ja tuosta sohvakalustosta olisi mukava tietää onko tuo 50-, 60-, vai mahdollisesti 70-luvulta?! Jos joku osaa kertoa tuosta jotain, niin saa laittaa viestiä tulemaan :)

Nyt saunaan! Hola!

/Salla

 

 

 

 

 

Löytö

15.6.2014 lanka, materiaalit, neule

 

mummonlangat 2

Finlayson sof neulelanka, väri 320.

 

Mummon nukuttua pois, käytiin äidin kanssa läpi mummon tavaroita. Siellä lankalaatikossa oli 10X 50g Finlaysonin pehmeää puserolankaa sisältävä iskemätön pakkaus. (Niille jotka ei tunnista mikä on Finlayson on voi vilkaista tuolta linkin takaa lisää  http://www.tampere.fi/ekstrat/vapriikki/tekstiilejatampereelta/finlayson.html ) Jos jollakin sattuu olemaan tietoa että millloin tämän langan valmistus on lopetettu niin kommentoi alle, koska olisi sinänsä kiinostavaa että millaisesta retro/vintage langasta on kyse.

Nappasin pussin mukaani ja nyt se on istunut tuolla omassa lankalaatikossa 3vuotta. odottamassa kai sitä samaa inspiraatiota minkä puuteessa se oli mummoltakin sinne laatikkoon jäännyt.  Kuten kuvasta näkyy väri on aika kirkas. Alun perin ajattelin että neuloisin tästä siskolle joka rakastaa vihreää yli kaiken jotain lahjaksi, mutta se ei oikein saannut tuulta purjeisiin… Kunnes tässä viimeviikolla se inspiraatio iski. Teen sitä kesäpuseron. Yhtäkkiä se värikään ei tuntunut häiritsevältä vaan kivan kesäiseltä. Liekö makumuuttunut vuosien varrella. Takakapppale on jo puolessa välissä! Alkuun vähän jännäsin kun otin tähän valmiin ohjeen novitalta jonka mukaan, lankaa menee koosta riippuen 500-700g ja minulla on tuota lankaa vain 500g ja en ole kokoa S. Mutta nyt takakappaleella on korkeutta 40cm ja vielä ensimmäinen kerä menossa joten en ole lainkaan huollissani enää. Meinasin alun perin lyhentää hihat T-paita pituuteen, mutta, eiköhän nuo 3/4 osaa hihatkin onnistu, jos lanka on tosiaankin näin riittoisaa.

Sääli sinänsä että ei ole mitään mahdollisuutta saada tätä lisää mistään, koska aivan taivaallista neulottavaa. Monella pehmeällä puuvilla langalla on tapana jaottua mikä vaikeuttaa neulomista, mutta tämä pysyy hienosti koossa, vaikka olen pitsi neuletta joutunutkin purkamaan pariin otteeseen kuviovirheiden takia. Lanka on tosiaan neuleena miellyttävän pehmeää ja en oikein malta odottaa että saisin tuon valmiiksi, koska se on varmasti myös yhtä miellyttävä päälle puettuna.

palailaan tähän asiaan parin viikon päästä kun on jotain valmista näytettävää!

pitsi neule

lankaa neule pintana