Selaat arkistoa kohteelle viikon resepti.

Paras makaronilaatikko

7.1.2017 Reseptit

En erityisemmin välitä tavallisesta makaronilaatikosta. Eihän siinä paljon ole muuta kuin jauhelihaa, makaronia ja vähän kanamunaa. Ei siis ravintoarvollisesti mitään erityisen hyvää ruokaa. Söimme ystäviemme luona makaronilaatikkoa, joka oli otettu Kari Aihisen kaappaus keittiössä -ohjelmasta. Tähän tykästyin heti, joten kotiin nappasin tästä hyvän perusruokaohjeen. Tämäkin riittää nelihenkiselle perheelle pariksi päiväksi vallan mainiosti. Tässä laatikossa on myös ideana, että sen annetaan maustua jääkaapissa, joten makua tästä ei puutu.

Kari Aihisen makaronilaatikko

5 dl makaronia
1 pkt pekonia (170 g)
1 sipuli
1 punainen paprika
1 prk (180 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
rypsiöljyä paistamiseen
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ l kuohukermaa
2 munaa

Pilko sipulit, paprika ja aurinkokuivatut tomaatit. Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Jätä mielummin hieman al denteksi. Ruskista jauheliha pienissä erissä, ei tarvitse maustaa. Paista pekoni hyvin ja lisää pannulle myös sipuli, paprika ja tomaatit. Anna kasvisten hieman kuullottua. Sekoita kaikki ainekset uunivuokaan ja laita mausteet sekaan myös. Lopuksi sekoita munat ja kerma hyvin ja kaada seos makaronilaatikon päälle. Voi vielä hieman sekoitella. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti, mutta suosittelen pitämään koko yön. Paista uunissa 200c noin tunti.

Tämä on helppo tehdä vaikka illalla ja paistaa töiden jälkeen uunissa, niin säästää hyvin aikaa. Tämä on tosi herkullista!