Selaat arkistoa kohteelle viikko.

Hyvinvointiviikko koulussa

18.11.2016 Yleinen

Tämän 46 viikon aikana meillä on hyvinvointiviikko. Koulussa on erillaisia  pajoja joissa käymme.  Tunteja meillä on viikolla saman verran kuin aina (eli 24 tuntia). Viikko on ollut tosi mukava kun on oppinut paljon uusia asioita. Kaikki pajat ovat olleet tosi mukavia. Meillä on ollut erillaisia pajoja urheiluun, askateluun ja muita mukavia pajoja.

Viikolla futista

17.10.2016 Yleinen

Viikolla pelaan jalkapalloa enimiten koulussa, koska vapaaajalla ei oikein ole aikaa futikselle kun olen kavereiden kanssa ja harrastus välillä. Tykkään jalkapallosta ja myös jääkiekosta niin talvella tulee paljon pelattua jääkiekkoa. Hyvä asia molemmissa on, että niissä molemmissa pitää liikua paljon. Olen pelannut vapaaajalla paljon jääkiekkoa. Tosin oikein en muista milloin aloitin sen. Nyt kun alkanut tulla pakkkaset ei oikein pysty pelaamaan futista. Mutta kuitenkin on hyvä, että pystyy luistelemaan.

29.12.2014-03.01.2015 Helsinki-Amsterdam

4.1.2015 Yleinen

Hyvää Uutta Vuotta kaikille, Uusi vuosi ja uudet kuviot ? ;)

Ensimmäinen kerta, kun kokeilimme lähteä ystävän kanssa Amsterdamiin uudeksi vuodeksi. Olihan se pakko kokea, että on uuden vuoden poissa Suomesta. No, me sitten lähdimme Amsterdamiin. KLM lento lähti 29.12.2014 myöhässä, huonon sään takia. Amsterdamiin saavuetta huomasimme, että seuraavalla kerralla kannattaa ottaa kolikoita mukaan, metrolippua varten. Tiskillä todella tylyä palvelua, tuntui, että kukaan ei vissiin kaivannu meitä sinne. No mutta kuitenki, Amsterdam Centraaliin saavuettassa löysimme melkein heti hotellimme. Hotel Manofa oli ”Hotellin” nimi. Varasimme netistä, ja viiden yön piti maksaa 670€, mutta ei ”taksa 100€ ” yllätti meidät. Meidän pankkikortit ei käynyt maksuvälineenä sielä, mutta ihme kas kummaa, saimme kuitenkin huoneen, mutta meidän piti maksaa hotelli, ennen kun poistuisimme sieltä. Kun nostimme rahat ja menimme maksamaan, jouduimme maksamaan vielä 10€ avaimen ”panttirahaa” lisää.. No maksoimme, kun emme jaksaneet kiistellä asiasta. Huoneet oli hyviä, paitsi, että saimme huoneen rappusten vierestä. Tyynyt olisi voineet kyllä olleet huomattavasti parempia….

 

Toinen, mikä häiritsi oli kieltopaperit, Elikkä siis huoneeseen ei saanut missään nimessä viedä ruokaa tai syötävää. No satuinpa näkemään miehen, joka salakultti pizzalaatikon sinne. Joten ajattelin, että miksipäs ei, ja itsekkin kriminaalinen, ryhdyin salakuljettamaan ruokani huoneeseen. 

Uudet viikonpäivät käyttöön

18.10.2014 Yleinen

En ole varmaankaan ainoa, joka on urautunut toimimaan jokaisena viikonpäivänä omalla tavallaan. Perjantaisin huokaistaan ja sunnuntaina stressataan jo tulevaa viikkoa. Keskiviikkona helpotutaan kun viikko alkaa olla puolivälissä ja tiistait ovat yleensä ihan mitättömiä kaikille. Mutta mitä jos käytössä olisivatkin ihan uudet viikonpäivät? Niitä voisi olla myös enemmän nykyisen seitsemän sijaan. Ja joka päivällä oma teemansa, jota oppisimme noudattamaan. Vaikkapa seuraavalla tavalla.

Viikon yhdeksästä päivästä ensimmäinen olisi iisintai (engl Eazyday). Iisintaina jokainen työpäivä on vain 75% siitä mitä se on viikon muina seitsemänä työpäivänä. Pidemmistä työajoista rangaistaisiin. Työtehon olisi myös oltava vain noin 75% siitä, mitä se on muina päivinä. Viikon työmäärästä iisintaina tehdään noin 10% ja Iisintaina ei tarvitse syödä terveellisesti, mutta on mentävä ajoissa nukkumaan. Iisintaina luodaan viikon rauhallisella aloituksella pohjat onnistuneelle loppuviikolle.

Viikon toinen päivä olisi tositai (engl Seriousday). Tositain teemana on tuottavuus. Silloin satsataan työntekoon tai jos on työtön niin vapaaehtoistoimintaan. Itseasiassa työttömien olisi pakko tositaina osallistua johonkin, mikäli haluavat säilyttää oikeuden työttömyyskorvaukseen. Tositaina työskennellään tavoitehakuisesti päämääränä saada aikaan jopa 40% viikon työsuoritteesta. Illalla pitää tuntua siltä että on tehnyt ja saanut aikaan.

Viikon kolmas päivä on nimeltään palautuspäivä (eng. Rehabday). Palkkarina työskennellään hyvin kevyesti; koko viikon työmäärästä tehdään noin 10%. Sisällöllisesti palautuspäivä muistuttaa nykyistä tiistaita eli on ihan joutavanpäiväinen.

Neljäntenä päivänä esittäytyy liikuntai (engl. Exerday). Liikuntaina ei kukaan työskentele palkkansa eteen. Päivän teemana on ruumiinkulttuuri ja itsestään huolehtiminen. Tämähän on suositeltavaa tietenkin jokaisena päivänä, mutta liikuntaina sitä saa tehdä runsain mitoin ja se on myös kaikille pakollista jossain muodossa. Liikuntaina myös käydään hierojalla, erilaisissa hoidoissa ja syödään terveellisesti. Liikuntai-iltana pitää tuntea tervettä väsymystä ja mennä myös ajoissa nukkumaan.

Viikon viides päivä on puoliviikko (engl. Halfaweekday). Puoliviikko on kaksijakoinen päivä. Töitä paiskitaan tosissaan aamupäivä ja iltapäivän alku, jotta sitten illalla voidaan kevyesti juhlia viikon kääntymistä paremmalle puolelle (vrt pikkulauantai). Ne, jotka eivät halua juhlia, rentoutuvat muilla keinoilla. Viikon tavoitteesta puoliviikkona tehdään noin 20%.

Viikon kuudes päivä on nimeltään naurupäivä (engl. Humorday). Naurupäivän teemana on luonnollisesti huumori ja ilo. Päivään kuuluu vitsailu, leikinlasku, jekuttaminen ja hauskuuttaminen. Naurupäivänä joko tehdään töitä tai ei. Mutta tehdään nauraen mitä tehdäänkin. Naurupäivän olemassaolo perustuu eliniän jatkamiseen tieteellisten todistettujen edistävien menetelmien mukaisesti eli nauramalla.

Seitsemäs viikonpäivä tunnetaan safkiksena (engl. Foodday). Safkis on erityisesti hyvään ruokaan keskittyvä teemapäivä. Teetpä mitä hyvänsä safkiksena, on sinun syötävä hyvin ja laadukkaista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Safkiksen merkitys kansanterveyelle on niin ikään olennainen, koska vähintään silloin jokaisessa kodissa kerran viikossa syödään hyvin. Huonon ruoan valmistaminen ja syöminen on rangaistavaa. Työnteko tai harrastaminen voivat kuulua safkiksen päivän ohjelmaan.

Kahdeksas päivä on marjantai (engl. Greatday). Marjantain teemana on antaminen ja toisten ilostuttaminen. Sen voi toteuttaa joko ilmaisella työllä, kaverin viemisellä ravintolaan tai leffaan tai vaikkapa ottamalla itse vastaan tuota kohtelua. Kulttuuri ja huumori kuuluvat päivän teemoihin. Marjantain päättyessä ihmisen pitää tuntea vilpitöntä iloa ja hymyillä niin, että nukahtaakin hymyillessään.

Viikon päättää läheispäivä (engl. Socialday). Läheispäivänä ei tietenkään työskennellä yhtään, vaan päivä on pyhitetty perheelle, ystäville ja sukulaisille. Olennaista läheispäivänä ei ole se mitä ja missä tehdään; se voi olla työtä, harrastusta tai vaan oleilua. Tärkeintä on, että se tehdään yhdessä. Läheispäivänä ladataan henkiset akut kohti uutta viikkoa.

Yhdeksänpäiväisellä viikolla päästään vuodessa 40 viikkoon. Vuodenajat ja vuoden pituus säilyisivät sellaisenaan. Kuukausista voitaisiin luopua kokonaan. Vuosi jakautuisi vain viikkoihin. Niillähän pitäisi sitten olla tietenkin omat nimet…..