Selaat arkistoa kohteelle verho.

Arpalipukkeesta verhoksi

11.8.2016 ompelu, Yleinen

Keväällä kävin mieheni kanssa Lapin Rakentajamessuilla hakemassa ideoita kotiin ja mieheni tutkailemassa alansa viimeisiä tuulia. Messuilla oli paljon kaikenlaista ja muutama arvontalipukekin tuli rustattua. Eniten jäivät mieleen paikallisen Signesin (kangas- ja ompelutarvikeliike) uudistaminen ja nykypäivään tuleminen. Aiemminkin Signes on ollut hyvin kattava kangaskauppa, mutta nyt myös kaikkea pientä sisustajan silmää miellyttävää oli tullut valikoimiin. Messuilla oli myynnissä valikoima uusia tulokkaita ja tässä kohtaa iski runsauden pula enkä osannut ostaa mitään. Voit tutustua kotisivuihin osoitteessa www.signes.fi

Lisäksi messuilta löytyi kirjatukun messuosasto ja sieltä tarttui mukaan ideakirja. Kirjassa houkuttivat jouluun liittyvät ideat (tunnustan olevani jouluhöppänä) ja pienet kodin tuunausvinkit kuten vanhan pöytälampun johtojen maalaus, millä sai todella ilmeikkään lampun aikaiseksi.

023

Syy miksi kirjoitan aiheesta vasta 4 kuukautta myöhemmin on se arvontalipuke ja se mitä siitä olen nyt operoinut… Signen osastolla kirjoitin lipukkeeseen nimeni ja seuraavalla viikolla sain mukavan yllätyksen. Olin voittanut 100 euron arvoisen lahjakortin liikkeeseen!!! Sain siis rauhassa ajan kanssa lähteä tutkailemaan valikoimaa, ilman että budjetti kärsisi. Otin mieheni mukaan makutuomariksi (lastenvahdiksi). Lapsetkin on ihanasti huomioitu liikkeessä, josta löytyi iso lelukoppa ja äiti sai rauhassa tutkailla, mille alkaisi. Ei myöskään tullut ollenkaan sellainen olo, että olisin jotenkin ”huonompi asiakas” , kun olen voittanut, enkä maksava asiakas. Myyjällä oli aikaa ja halua palvella kärsivällisesti pyöritellessäni kankaita ja ideoita, mitä alkaisin tekemään. Vaikka liikkeessä oli niitä maksaviakin asiakkaita, oli myyjällä aikaa esitellä valikoimaa ja antaa ehdotuksia minulle. Todellakin onnistunut voitto kaikkien kannalta, koska varmasti menen myöhemmin ihan omilla rahoillanikin ostoksille ;)

Loppujen lopuksi mukaani päätyi seuraavanlainen pussukka

007

Mitä pussukka sisälsi?

008

Ivana Helsingin patalaput ja keittiöpyyhkeet

Yhdistelmä

Kangasta, josta syntyi…

011

008 (2)

009 (2)

068

005 (2)

  054

 

Tavarapuutteita

10.7.2014 Vakavasti otettava, Vapaa-aika, Yleinen

Enää ei puutu kuin viidestä ikkusta verhot, sellaiset sivuun ja eteen vedettävät päivä/yö-verhot. Siskon luona on muutama mun matto pestynä, mut niitäkin tarvitaan lisää. Tän hetken mattotrendi on vihree räsymatto, mut toki jostain yksittäisestä huoneesta voi tehdä vaikkapa ruskean tai sinisen mattojen osalta.
Asunto sijaitsee aivan tien laidassa ja ikkunat on miltei maan tasalla. Tässä on melko kova liikenne, eli kuka tahansa voi nähdä mun kämppään sisään. Mul on kahdessa ikkunassa muodollinen valoverho ja kahessa bambuverho, mut niist säkee kaikist helposti läpi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Esimerkiksi kuvan makkarista näkee kyllä ulos mutta myös sisään.
Ko. huonessa ei ole vielä yhtään mattoa, pitää hankkia.

Mistähän noit kangasverhoja voisi ostaa? Määrämittaisia, siis ettei ommella tarvi?

Mulla ei oo täällä kirjahyllyä, enkä sellaista oikeastaan huolikaan.

Baaritiski valmistuu aikanaan, kunhan Poti nousee ruokaperäsiltään.

Kulmasohva ois ja pop.

Ai niin, ja päältä täytettävä pyykinpesukone, semmonen suht kapea.

MITTOJA:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Olkkarin ikkunaverhon korkeus voi olla 190 – 230 cm. Suositeltava on tuo 190 cm.
OH ikkunaverhon leveys pitää olla 260 – 300 cm.

Makkareissa + keittiössä on kolme ikkunaa: niihin verhojen koot ovat (leveys * korkeus) 120 * 140 cm (2 kpl) ja mun makkarissa yksi vähän isompi 180 * 140 cm.

Kaikki korkeudet on mitattu verhokiskosta!