Selaat arkistoa kohteelle verenpaine.

RR aiheuttaa ärräpäitä

27.8.2014 Terveys, Vakavasti otettava, Yleinen

Mulla huolet näkyy helposti verenpaineessa. Alla olevan kuvan mukaan mulla saattaa pieniä huolia olla. Vai ootko mitä mieltä?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hellekö painaa?

28.7.2014 Terveys, Vakavasti otettava, Yleinen

Helteet ei minuu varsinaisesti ahista, mitä nyt vähän hikoiluttaa, mut se lienee melko normalia. Mul on verenpainelääkitys. Mittasin paineet viimeks joskus kuukausi sitten. Olihan se silloinkin koholla, muttei sentään tällä tavoin. Aamun lukemat 213/131, lepopulssi 82. Ja on mitattu ihan oikealla tavalla levossa. Oisko helteillä osuutta asiaan?

 

Puoskarointia ja yleistä vitutusta

10.4.2014 Terveys, Vakavasti otettava

Harmiksenne ilmoitan olevani yhä hengissä puoskar… ei kun lääkärikäynnin jälkeen. *huoh*
Edellinen (eri) lääkäri sanoi erään mun lääkkeen kohdalla: ”tämä jätetään sinulta ehdottomasti pois.” Tämänpäiväinen (eri) lääkäri sanoi saman lääkkeen kohdalla: ”Tämän lääkkeen määrä tuplataan!” Kyseessä oli siis tismalleen sama lääke (beetasalpaaja, jonka tehtävä on nimenomaan laskea sykettä alemmas): pois vs tuplataan. Mitenhän mun pitäisi toimia? Hauskaa?

Ja kun pyysin päästä työterveyslääkärin kautta jatkotutkimuksiin, lähinnä verisuonten varjoainekuvaukseen, tyrmäsi puoskar-lääkäri sen edellä mainittuun beetasalpaajan tuplaamiseen vedoten, eli että ”katsellaan lääkkeen tuplaamisen vaikutuksia”. Vittu, täs on kateltu jo kuukausi- ellei peräti vuositolkulla, eikä ikinä mikään muutu! Lisäksi hän sanoi, että jos potilas haluaa itse tilata ajan ja hoitaa varjoainekuvaukseen liittyvät toimet ns omasta pussista, sen kun tarttuu vaan puhelimeen. Niinpä.

Puoskar-lääkäri sanoi mun olevan ”perusterve”, joskin hän mittasi neljä (4) kertaa mun verenpaineen ja sykkeen ja vieläpä kahdella eri mittarilla, kun ei heti uskonut omia silmiäänkään lähinnä tuon sykkeen osalta. Joka kerta luvut olivat luokkaa 195/125, syke 110 tai 200/130, syke 115… Niin, toki on varmaan miljoona suomalaista, joilla on paljon korkeammat lukemat, mut kun tätä jatkuu ja jatkuu ja jatkuu… minult alkaa olla totaalisesti voimat pois.
Joo, perusterve mies tosiaan. Tällä perusterveellä on kuudet (6) päivittäiset lääkkeet + nitrot + muutama tarvittaessa otettava lääke. Pelkkä puhuminen hengästyttää, eikä selitys ole pelkästään ylipaino eikä epäterveet elämäntavat. En ole viime aikoina ryypiskellyt, syön suht monipuolisesti ja liikun sen verran minkä kykenen jne…

Olen tuhatvarma, että jossain kohtaa mulla on orastava tukos tuolla suonistossa, mut eipä tämä Herra Tohtori siitä välittänyt hittojakaan. Pitäis varmaan kuolla ensin, ennen kuin saa lähetteen oikeaan sairaalaan. Eli jos haluaa oikeasti parantua, sit vaan kaivaa omaa kuvettaan ja menee yksityispuolelle esim. Mehiläiseen.

Ainoa valopilkku tänään oli pomojen ja ylipäätään työyhteisöni reilu ja kannustava suhtautuminen mun paskatilanteeseen. Harmi heille, harmi firmalle, mut Puavo ei nyt kykene töihin. Melkein tuli tippa silmään tänään tehtaalla, kun selitin pomolle tilannetta. Sorry folks.

Taas paineesta

9.4.2014 Terveys, Vakavasti otettava

Tänään ke 9.4 klo 17:10 eli just äsken mitattu verenpaine:
170/123 , syke (lepopulssi) 111. Ja nimen omaan levossa!
Ei tuu huominen lääkäriaika yhtään liian aikaisin.

Kun lääkitys on kunnossa eikä sairauksia ole, on mun syke n. 60-65.

Uus mittaus puolen tunnin päästä: 179/125, 108.