Selaat arkistoa kohteelle vappu.

Ilmaisia VST-instrumentteja!

1.5.2018 Yleinen

Päivitin pari päivää sitten Reasonin (sävellysohjelma, jota olen pitkään käyttänyt) versioon 10 ja aloin ottaa selvää millaisia ilmaisia VST-instrumentteja sille on tarjolla netissä. VST-instrumenttien yhteensopivuushan on melko uusi ominaisuus Reasonissa. Löysin nyt alkuun ainakin tällaisen sivuston, joka tarjoaa ”parhaat 60 VST-pluginia koskaan”. Pitääpä sitten tutkia, mitkä noista olisivat sopivia omaan käyttöön.

Linkki: https://blog.landr.com/best-free-vst-plugins-2016/

VST-lisäosien käyttö Reasonissa on yksinkertaista. Klikkaa yläpalkista ”Edit” ja sieltä ”Preferences…” Sieltä sitten siirry välilehteen ”Advanced”, josta löytyy kohta ”VST Plugin Folders”. Siihen vain lisäät ”Add”-nappulalla kansion, jossa VST-tiedostosi ovat. Sitten kansion sisältämät soittimet ilmestyvät instrumenttilistaan, joka löytyy vaikka yläpalkin ”Create”-nappulan kautta. Efektit kai siirtyvät sitten automaattisesti omaan kategoriaansa. Mutta itselläni uudet pluginit tuntuivat rekisteröityvän vasta, kun käynnistin Reasonin uudelleen.

Hauskaa vappua kaikille! :)

Vappuhulinaa!

30.4.2016 Yleinen

Vappua edeltävä viikko on ollut eskarissa täynnä hulinaa ja aika paljon kivaa tekemistä. Vappuun sopivin mausten olemme mm. liikkuneet, leikkineet ja retkeilleet, kun ohjelmaamme on kuulunut vappusirkus, vappuaskartelua, vappukarnevaalit, vappupiknik ja vappurieha. Niin kivaa meillä on ollut, että viikon ainkana eskarilaisten suusta kuultu kommentti: ”Tää on ollu miun paras päivä eskarissa!” ei liene yhtään liiottelua.

Vappusirkus

Aloitimme vappuviikon hulinat leikkimielisellä vappusirkuksella. Tarkoituksena oli leikkiä hauskoja leikkejä, temppuilla ja harjoitella vähän sirkusakrobatiaa. Ensin sirkusväki piti saada lämpimäksi, joten alkuun leikimme Örkki-hippaa. Pelissä valittiin ensin yksi Örkki, joka lähti ottamaan muita kiinni. Kaikkien piti kulkea salin viivoja tai lattialle asetettuja muotopaloja pitkin kävellen. Örkki liikkui käsiään läpsytellen ja mikäli tämä sai jonkun leikkijän kiinni, muuttui myös örkiksi ja lähti ottamaan muita kiinni.

image

Jatkoimme valmistautumista sirkustemppuihin Lennu Lepakon kolot-leikillä, jossa toimittiin pareittain. Toinen teki kehollaan erilaisia tunneleita, joista toinen pareista ryömi läpi.

image image

Toisena pariharjoituksena teimme läpsyjä etunojassa ja kolmantena yritimme kaataa kaverin etunojasta mahalleen käsistä vetämällä. Lopuksi treenasimme vielä kottikärrykävelyä. Kaikissa harjoituksissa tärkeää oli keskivartalon hallinta ja vartalon pitäminen jännittyneenä, jotka ovat tärkeitä akrobatiassa.

image

Seuraavaksi me sirkusakrobaatit astuimme estradille. Selät lämmittelimme keinumalla patjalla ja tekemällä kuperkeikkoja. Tämän jälkeen muodostimme pareittain erilaisia pyramideja.

image image image image

Vappukarnevaalit

Vappukarnevaaleja vietimme erilaisten vappuun sopivien leikkien parissa. Karnevaalien lopuksi tietenkin tanssittiin oikein urakalla, kun järjestimme vappudiscon!

Ilmapallot kuuluvat erottamattomana osana vappuun, joten karnevaalit aloitettiin ilmapallo-leikeillä. Ensin jokainen sai pomputella ilmapalloa ensin käsin, niin ettei se pudonnut maahan. Kokeilimme myös pomputtelua päällä ja jaloilla. Sitten muodostimme kaksi joukkuetta, jotka kisailivat siitä kumpi sai pidettyä pidempään ilmapallon ilmassa. Vaikeutimme kisaa vielä siten, että jokaisen oli pomputettava pallo ilmaan omalla vuorollaan.

image image

Tuolipiiri-leikit sopivat mukavasti lasten juhliin. Leikimme tästä perinteisestä leikistä erilaisia muunnelmia. Ensin tuoleille asettettiin lappuja, joissa oli (vierasperäisiä) kirjaimia. Musiikin aikana liikuimme ympäri piiriä eri tavoin ja kun musiikki lakkasi piti istua nopeasti tuolille ja tunnistaa kortissa oleva kirjain.

image image

Lapsille sopivaa menevää musiikkia löytyy vaikka Risto Räppääjältä…

Toisessa tuolipiiri-leikin versiossa valitaan yksi vapaaehtoinen, joka jää tuolipiirin ulkopuolelle. Muut menevät istumaan tuoleille, joista yksi on vapaana. Ohjaajan merkistä piirissä istuvat yrittivät estää ulkopuolella olevaa pääsemästä vapaalle tuolille vaihtamalla paikkaa.

image

Piirissä leikimme myös seuraavaa leikkiä, kun ope valitsi vapaaehtoisen piirin keskelle sokoksi. Sitten pyörimme piirissä, kunnes ope sanoi: SEIS! Sokko osoitti johonkin suuntaan ja huusi värin. Mikäli tällä henkilöllä oli kyseistä väriä vaatteissaan, pääsi hän sokoksi. Tässä jännittävässä leikissä piti keskittyä ja olla hiiren hiljaa, jottei tullut autetuksi sokkoa…

image

Discossa soivat yllättäen ainakin Robinin hitit!

image

Hyvää lasten kemuihin sopivaa musiikkia löytyy myös ainakin Hevisaurukselta, Miskalta, Tuulilta ja Ipanapa Räp levyltä.

Vappupiknik

Seuraavana päivänä suuntasimme metsäretkellä, jossa oli tarkoitus viettää vappupiknikkiä omia eväitä nautiskellen. Reput oli siis pakattu täyteen ihania eväitä ja lähdimme patikoimaan. Pienen kävelymatkan jälkeen löysimme metsästä sopivan paikan, jossa leikimme ensin muutamia vappuun sopivia leikkejä. Eväspaikallemme joku oli rakentanut hienon vappumajan, jossa eväät maistuivat tosi hyvältä.

image

Simapulloa (vrt. sardiinipurkki) leikimme niin, että me lapset laitoimme silmät kiinni ja ope meni piiloon. Kun ope antoi merkin lähdimme etsimään opea metsästä. Kun joku meistä löysi open, piti mennä hiljaa open viereen ”rusinaksi”. Leikki loppui kun kaikki olivat lopulta samassa piilossa.

image

Ihmistippaleipä (vrt. solmu) leikissä teimme ensin jonon ja olimme käsikädessä. Tämän jälkeen kieritimme piirin reunimmaisena olevan ympärille solmuksi. Solmu yritettiin sitten avata käänteisessä järjestyksessä niin, ettei käsiä saanut irroittaa toisen kädestä.

image

Munkin piilotusta varten tarvittiin merkkikartio, joka toimitti munkkirinkelin virkaa. Valitsimme yhden vapaaehtoisen, joka piilotti ”munkin” metsään, muiden pitäessä silmiään kiinni. Kun piilottaja antoi merkin, saivat nälkäiset etsijät liikkeelle. Tehtävänä oli löytää piilotettu munkki. Ensimmäisenä munkin huomannut oli uusi piilottaja.

image

Serpentiini, munkki, sima (vrt. maa, meri laiva) leikissä asetimme metsään merkkikartioita, jotka osoittivat serpentiinin, munkin ja siman paikat. Sitten ohjaajan huutojen mukaan piti edetä mahdollisimman nopeasti oikealle merkille. Leikkiin voi kokeilla erilaisia liikkumistapoja tai kilpailla niin, että viimeiseksi merkille ehtinyt pääsee huutajaksi tai putoaa leikistä.

image

Vappurieha

Vappuriehan järjestivät koulun oppilaskunta ja opettajat yhdessä. Riehassa saimme kiertää aamupäivän ajan ympäri koulua sijaitsevilla toimintarasteilla, jotka oli valittu oppilaiden toiveiden mukaan. Pukeutua sai teeman mukaan ”kotiröntsyihin” tai vaikka naamiaisasuun… Osa meistä halusi käyttää aiemmin viikolla askartelemiamme vappunaamareita.

image image

Vappuriehan aloitimme kuitenkin buffet-ostoksilla ja herkuttelulla, NAMI!

imageimage

Matikkarataa kiersimme ympäri koulua pareittain. Rasteilta löytyi  eri tasoisia matematiikan tehtäviä, jotka ratkaistiin yhdessä parin kanssa. Eskareille yhteenlaskutehtävätkin olivat aika haastavia…

image

Liikunnallisia taitojaan saimme kokeilla futis- ja koriskisoissa, joissa oli jaossa myös pieniä palkintoja. Lisäksi tarjolla oli mm. hulavanteen pyöritystä, keilausta ja pomppupalloja.

image image image

Singstar-peli pysäkki oli tosi suosittu. Lauloimme ja kuuntelimme toisten lauluja.

image

Ette varmaan arvaa, mitkä biisit olivat suosituimpia? No aika monta kertaa laulettiin ja kuunneltiin Robinin Puuttuva palanen ja Frozen-elokuvasta tuttu Let it go.

Vappuhumun keskellä emme unohtaneet terveellisyyttä, vaan kolmella rastilla saimme kehoon ja mieleen virkeyttä. Hyvinvointia meille järjestivät lähihoitajaopiskelijat. Tunnekorttien avulla luovuus puhkesi kukkaan vapputervehdyksien muodossa.

image image

Lisäksi oli mahdollisuus rentouttavaan hierontaan ja aikuisen avulla täyttää hyvinvointikysely…

imageimage

Rentoutua saatoimme tätä tarkoitusta varten varatussa huoneessa.

image

Vappuriehan jälkeen oli hyvä lähteä viettämään vappua? Viikko oli mennyt tosi nopeaan, kun tekemistä riitti jokaiselle päivälle… ILOISTA VAPPUA!!

Wappumatka

4.5.2015 Yleinen

Wappu hurahti aivan siivillä. Viime keskiviikkona töiden jälkeen pakattiin ukkelin kanssa itsemme autoon ja lähdimme ajelemaan kohti Kuopiota. Matkalla yövyttiin yksi yö ukkelin veljen perheen luona. Oli oikein mukavaa vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa ja sain uudenlaista näkökulmaa opiskelujen jatkamiseen avoimessa yliopistossa perusopintojen jälkeen.

Vappuaattoaamuna lähdimme jo hyvissä ajoin jatkamaan matkaa, koska majapaikan isäntäväkikin suuntasi aamusta kouluun ja töihin. Loppumatka Kuopioon, tai oikeastaan Siilinjärvelle, sujui melko jouhevasti yhden pysähdyksen taktiikalla, vaikka aikaa menikin kuutisen tuntia. Perillä olimme siis kohtalaisen ajoissa. Iltaa istuttiin porukalla rauhallisissa merkeissä syöden hyvää ruokaa, saunoen ja uiden. Minä tosin en uinut, koska en juurikaan pidä kylmästä vedestä. Majapaikan pihassa oli uima-allas ja kyllähän se melko luksusta oli. Mikäli minulla työt jatkuisi pysyvästi täyspäiväisinä, niin vakavasti harkittaisiin uima-allasta meidänkin pihaan. Nyt kuviot on toisenlaiset ja jäädään vain haaveilemaan, että ehkä sitten joskus meillekin…

Vappupäivänä pyörähdettiin tietenkin vapputorilla ja käytiin ajelemassa ja katselemassa Kuopiota. Muuten vappupäivä meni samoissa merkeissä kuin vappuaattokin. Majapaikan emännän kanssa käytiin myös mukavalla kävelylenkillä metsässä. On se vaan jännä huomata kuinka etelämmässä kevät on jo pitkällä ja meillä kotona on vielä aivan täysi talvi. Lauantaipäivän ohjelma ei juurikaan eronnut edellisistä. Tietysti kaupoilla täytyi käydä… Ukkelille löydettiin Espritin paita hänen tyttärensä ylioppilasjuhliin. Ajattelin kyllä että ukkeli varmaan kieltäytyy pistämästä paitaa päälleen, koska se on punainen, mutta hyvin näytti kelpaavan. Minä löysin itselleni aivan ihanan Desigualin kassin. Tiedän tiedän. Ilman sitäkin olisin varmasti pärjännyt vallan mainiosti, mutta edellinen kassi rupesi sanomaan sopimustaan irti ja sitä edellinen kassi, joka ei ollut kovinkaan laadukas, kesti käyttössä ehjänä vajaan viikon. Ikeasta käytiin ostamassa eväsrasioita yms keittiötilpehööriä. Ikeassa olisi voinut kuluttaa aikaa enemmänkin. Siellä oli niin paljon kaikkea kivaa uutta sisustustavaraa. En muistanutkaan kuinka mukavaa on, kun on kunnon kauppoja, joissa on kunnon valikoima mistä valita. Kauppakierroksen jälkeen kävime syömässä Pancho Villassa, ruoka oli hyvää, kuten meksikolaisissa ravintoloissa aina, ja sitä oli riittävästi. Minulla jäi osa jopa syömättä, koska en yksinkertaisesti jaksanut kaikkea, mikä on kyllä melko harvinaista. Majapaikan emännänkin ruuat olivat todella maukkaita ja söimme kyllä todella usein ja paljon. Iso kiitos muutenkin isäntäväelle mukavasta vapusta!

P5042873

 

Sunnuntaina sitten lähdettiinkin aamusta ajelemaan takaisin kotiin päin. Ajokeli ei todellakaan ollut mikään mukava: vettä, räntää ja lunta satoi lähes koko matkan. Pääsimme kuitenkin ehjänä perille illalla puoli kahdeksan aikoihin. Takapuoli oli kyllä melko puuduksissa yhdentoista tunnin istumisesta, vaikka kylläkin pidimme yhden tankkauspaussin ja toisen kerran pysähdyimme ostamaan täytettä jääkaappiin, koska ukkelin lapsetkin tulivat meille illalla. Koirat ja kissat olivat silmin nähden onnellisia meidän kotiin paluusta. Varsinkaan nuorempi pystykorva ei meinannut nahoissaan pysyä, kun minut näki. Onhan se ihanaa tulla kotiin, kun huomaa olleensa kaivattu.

Tänään oli paluu normaaliin ihanan kamalaan arkeen. Ukkeli lähti töihin, minulla vapaapäivä, lapset täytyy herättää kouluun, koska pitkän viikonlopun jäljiltä kaikilla taitaa olla rytmi vähän sekaisin, pyykkikone laulaa, taimet täytyy siirtää isompiin ruukkuihin jne. Huomenna päivä jatkuu samaa rataa siivoushommilla, illalla sitten hyppään lentokoneeseen, suuntaan isolle kirkolle koulutukseen ja ukkeli saa sunnuntaihin asti pyörittää taloutta lasten kanssa ilman minua.

Hauskaa Vappua!

2.5.2015 Yleinen

Vappu on opiskelijoiden juhla, joten me eskarilaisetkin päätimme viettää Vappua oikein pitkän kaavan mukaan. Niinpä koko Vappuviikon Sateenkaarelaiset ”hulinoivat” Vappu-teemalla. Viikon toiminta rakentui siis lähes kokonaan Vapun ympärille, sillä tekemistä ei ollut vaikea keksiä. Melkein kaikki suunniteltu saatiin toteutettua, vaikka oikukas keväinen sää estikin viikolle kaavaillun vaelluksen ja piknikin. Pappilannimen maisemat odottavat meitä kyllä myös myöhemmin keväällä, mikäli säät olisivat suotuisemmat. Ilmapallot, karnevaalit, leikit, musiikki ja munkit kuuluvat erottamattomasti Vappuun. Niitä ei tietenkään unohdettu Sateenkaarelaisten Vapun teemaviikolla. Tässä raporttia Sateenkaarelaisten juhlaviikon tapahtumista:

1. Päivä: Vappuaskartelua

Vappuviikon aloitimme kädentaidoilla. Työskentelimme kolmessa pienryhmässä saman tehtävän parissa. Lapset saivat askarrella Vappuilmapallot kartongista. Eri värisistä kartongeista sai ensin valita mieluisan, minkä jälkeen ilmapallo leikattiin irti mallin mukaan. Tämän jälkeen sai valita kahdesta tekniikasta: ykkösvaihtoehtona oli kuulamaalaus, jossa ilmapallo ensin teipattiin laatikon pohjalle. Tämän jälkeen laatikkoon laitettiin eri värisiä maaleja ja marmorikuulia. Sitten vaan heiluttelemaan kuulia ympäri laatikkoa ja pallon pintaan syntyi kivoja kuvioita.

huhtikuun loppu 031

Toisena vaihtoehtona oli pallon koristeleminen silkkipaperilla. Yllätys, yllätys kuulamaalaus oli lasten mielestä paljon hauskempaa ja suositumpaa kuin silkkipaperi. Lopuksi ilmapalloihin tehtiin naru kierittämällä kahdesta-kolmesta eri värisestä puuvilllalangasta. Ilmapallot onnistuivat mielestämme erinomaisesti, hieno sisustuselementti, vai mitä :)

image

2. Päivä: Vappukarnevaalit

Toisena päivänä järjestimme omalaiset Vappukarnevaalit, johon kuului ulkoliikuntaa, musiikin kuuntelua ja levyraati, maalausta ja ilmapalloleikkejä. Aloitimme siis ulkona Alkulämmittelyn ja hippaleikkien merkeissä. Jatkoimme karnevaaleja toimintapisteillä sisällä. Kolmessa pienryhmässä lapset pääsivät kokeilemaan ja toimimaan kaikilla pysäkeillä. Aikaa työskentelyyn pisteellä oli noin 20 minuuttia eli kokonaisuudessaan 2 x 20 minuuttia = 60 minuuttia.

huhtikuun loppu 039huhtikuun loppu 037

1. Piste: ilmapalloleikit

Vappuun kuuluvat olennaisena osana ilmapallot, joilla voi myös leikkiä. Aloitimme pitämällä yhdessä palloa ilmassa siten, ettei sama lapsi saanut koskea kahta kertaa peräkkäin palloon. Tämän jälkeen kisaltiin yksilöinä, kuka saa pisimpään pidettyä palloa ilmassa käsillä pompotellen. Pallo ei saanut osua kattoon eikä seinään. Tämän jälkeen kisailua jatkettiin kahdessa joukkueessa – voittaja oli taas se joukkue, joka sai pidettyä palloa pisimpään ilmassa. Lopuksi hauskimmassa leikissä kilpailtiin pareittain ilmapallon puhkaisemisessa (peppua tai jalkapohjaa sai käyttää).

huhtikuun loppu 043huhtikuun loppu 049

2. Piste: maalaus

Mikäs lapsista on sen hauskempaa kuin maalaminen. Maaleja, pensseleitä ja iso liuska voimapaperia eteen ja maalaamaan! Tässä ryhmä maalasi aina yhteistyönä, joten toisen teoksen päälle ei saanut maalata. Aiheena jättimaalauksissa oli kevät ja Vappu.

huhtikuun loppu 047huhtikuun loppu 052

3. Piste: levyraati

Levyraatissa lapset kuuntelivat kolme biisiä. Jokaiselle annettiin pisteet kuuntelun jälkeen. Lapset saivat itse piirtää antamansa numeron lapulle. Lopuksi laskettiin kunkin kappaleen saamat pisteet yhteen ja eniten pisteitä saanut oli tietenkin voittaja. Levyraatissa kuultiin ainakin Munamiestä ja Robinia…

3. Päivä: Vappumunkkien metsästystä (ja syöntiä)

Lapset rakastavat etsintäleikkejä, joten nyt oli löydettävä kadonneet (piilotetut) munkin. Jakauduimme kahteen joukkueeseen (pienryhmämme Leo Messi ja Olivier Giroud), jotka saivat tehtäväkseen etsiä vinkkejä siitä, mihin munkit oli piilotettu. Munkkien metsästystä varten ympäri päiväkotia oli levitelty kirjainlappuja, joita oli kahta eri väriä – molemmille joukkueille omansa.

huhtikuun loppu 055

Lapset lähtivät siis etsimään kirjailappuja, joista muodostuisi kolmen sanan vihjelause siitä, minne munkit olivat kadonneet. Kun kaikki laput oli löydetty muodostettiin kirjaimista open avustuksella kokonainen  vihjelause, joka kuului ”Kysy neuvoa opelta”. Kun lapset olivat ratkaisseet vihjeen, niin opettaja antoi lisävinkin siitä, missä munkit saattaisivat olla… ja löytyiväthän ne! Sitten vaan ravintola pystyyn ja herkuttelemaan! Nam, nam, onpas hyvää.

huhtikuun loppu 061huhtikuun loppu 066

4. Päivä: Vappurieha

Vappuaattona suuntasimme Kaukaan koululle Vappuriehaan, joka oli samalla Sateenkaaren ”virallinen” Vappubilepaikka. Juhlaa vietettiin yhdessä koululaisten kanssa ja ohjelman järjestämisestä vastasivat lähinnä 5.-6. luokkien oppilaat, opettajat ja koulunkäyntiavustajat. Tällä kertaa juhlissa teemana oli matkustaminen, joten ennen matkaan lähtöä oli syytä tankata herkkuja.

image

Koulun 5 B luokka oli järjestänyt yhdessä vanhempiensa kanssa Buffetin, josta Sateenkaarelaiset saivat käydä itse ostamassa herkkuja 2 € budjetilla. Tarjolla oli mm. mokkapaloja, karkkeja, muffineita, limpparia ja pillimehua. Ostoksien jälkeen herkuteltiin oikein kunnolla…

image

Vappuriehan matkailu aloitettiin lennolla jonnekin kauas, mutta emme ehtineet herkuttelultamme mukaan kyseiselle lentomatkalle. No, eipä hätää sillä matkustusaiheiset pajat olivat saatavillamme ilman lentoakin. Lähdimme siis matkalle ympäri maapallon hauskojen pajatehtävien parissa.

image

1. USA ja Espanja: frisbeegolf ja futis

Koulun pihalla lapsille oli mahdollisuus pelata futista ja frisbeegolfia. Leikkimielistä kisailua ja liikuntaa oli siis luvassa. Frisbeegolfissa tavoitteena oli saada kiekko heitettyä koriin mahdollisimman vähillä heitoilla. Toki saattoi vain treenata puttaamista lähempää koria. Futista pelattiin sekajoukkuein.

huhtikuun loppu 069

2. Kiina: kasvomaalaus

Tässä pajassa tarjolla oli kasvomaalauksia ja ”tatuointeja”. Teemana olivat kiinalainen taide ja erityisesti kiinalaiset horoskoopit. Opettajat ja 6. luokan oppilaat tekivät meille tosi hienoja maalauksia.

huhtikuun loppu 077huhtikuun loppu 078huhtikuun loppu 079

3. Japani: kädentaidot

Japanissa lapset pääsivät tekemään leijoja. Leijan kartonkipohjalle tehtiin japanilaisia ”kirjaimia” ja merkkejä tai omaa itään liittyvää koristelua liiduilla ja sapluunoilla. Tämän jälkeen leijalle tehtiin ns. kehykset kahdesta puutikusta, jotka solmittiin narulla ristin muotoon. Leija liimattiin kokoon taittamalla reinut ristikon päälle. Lopuksi leijalle kieritettiin häntä kahdesta-kolmesta eri värisestä puuvillalangasta.

huhtikuun loppu 083huhtikuun loppu 086huhtikuun loppu 087

4. Havaiji: kilpailuja

Koulun sali oli muuttunut Havaijiksi, jossa käytiin erilaisia liikunnallisia kisoja. Tarkkuusheittoa, tarkkuuslaukauksia, hulavanteen pyöritystä ja hernepussin heittoa. Yksinkertaisena ideana oli se, että kuka pisimpään pysyi ns. pelissä mukana oli voittaja. Voittajalle oli luvassa myös pieni palkinto…

huhtikuun loppu 073huhtikuun loppu 074

5. Kiina: I-Pad ja 6. Viro: tekninen työ

Näille pajoille emme tämän matkan aikana ehtineet. No, onhan se hyvä jättää jotakin myös ensi kerran reissulle. Matka päättyi koululaisten osalta paluulentoon, mutta me eskarilaiset puistelimme Vappubileiden, vappuriehunnan ja matkustelun pölyt yltämme ulkoilulla. Mikäpäs sen parempaa, kun aurinkokin alkoi viimein paistaa.

HAUSKAA VAPPUA KAIKILLE!

 

Perjantai.

2.5.2014 Yleinen

Huhhuh, vieläkin heikko olo vapusta.. Kavereitten kans tuli juhlittua ja olinkin kyllä sellasessa kunnossa, että voivoii.. Nooo ei se haittaa, halusinkin nollata mutta ei nyt ihan noin huonossa hapessa ois pitäny olla. Baarista ei ole paljoa muistikuvia, jotenki silti oon saanu kömmittyä kotia asti aamuyöstä.

Tänään oli taas työpäivä, ihan jees, mutta oli vieläkin niin heikko happi, että ei oikein meinannu tulla mitään. Huomenna sitten vapaapvä <3

Eii ole oikein vielä tullu mitään ns. aktiivisuutta lisää, pitää saada ammennettua jostakin sitä paljon puhuttua motivaatiota.. Tupakanpolttoa onneksi oon nyt vähentäny, eilen en polttanu ollenkaan ja tänään vain yhden. Huomenna jos pärjäisi taas polttamatta, niin kohta se kokonaan lopettaminenkin varmasti onnistuu! Sehän on vain kumminkin omasta mielestä kiinni.

 

Hauskaa viikonloppua kaikille! Ja olkaahan kiltisti.

Synkkää vappua

2.5.2014 Yleinen

Vappu vaikuttaa edelleen olevan aikaa, jolloin politiikan kentällä kuullaan mitä erilaisempia puheita. Tämään vappu ei tuottanut pettymystä. Onkohan niin, että poliittisessa kentässä olevilla on työntöä mennä puhumaan turuille ja toreille asioita vai onko asiassa imua? 2014 vapun puheiden perusteella voisi olla imua, koska sisällöllisesti oli taas tarjolla joko köyhää tai sitten villiä. Ihan miten haluaa tulkita.

Pääpuolueista Keskustan Kimmo Tiilikainen puhui vappuna Savonlinnassa. Kimmo otti asiakseen – rakentavan tulevaisuuteen luotaavan puheen sijaan – nälviä naapuripuolueita ja näiden hahmoja. Mikäpä siinä, jos omassa aatteessa ei ole markkinoitavaa, niin on kivempi naulata toisia alemmas. Silloinhan tuntuu itsekin olevan korkeammalla. Erityishuomiota saivat muun muassa Kokoomuksen kilvoittelevat puheenjohtajaehdokkaat Stubb ja Vapaavuori. Stubbin epäonnistumista ministerinä kuvaa Kimmon mielestä hyvin se, että hänen aikanaan Suomen vienti on suorastaan romahtanut. Vapaavuori taas on tyrinyt hommansa elinkeinoministerinä, koska ”kivihiili on vyörynyt Venäjältä Suomeen”. Onkohan Tiilikainen muistanut lukea ja katsella viime vuosien aikana Suomen ympärillä tapahtuneita asioita?

Palkansaajajärjestö SAK on perinteisesti edustanut puheillaan järjestön aatetta lukuisilla puhujillaan. Tänä vuonna arvostelunsa saivat luonnollisesti hallitus päätöksestään leikata työeläkkeitä ja työttömyysturvaa sekä yritysjohtajat, joiden kehotetaan olemaan kritisoimatta julkisen talouden kokoa. Olivatko SAK:n hallituksen jäsenet muistaneet vertailla puheitaan ennen vappusimaansa, koska viesteissä on hivenen ristiriitaisuutta?

Opposotion uusin tulokas vasemmisto ärhäköityi nyt sopivan ajan päästä arvostelemaan myös hallituksen toimia. Paavo Erkki haukkui hallitusta siitä, että se luopui perusturvan varassa elävien aseman parantamisesta ja tuloerojen kaventamisesta. Tosin vanha radikaali katsoi asiakseen julkisesti arvostella myös poliisia vaatimalla selitystä Vasemmistonuorten mielenosoituksen yhteydessä tehdyistä kiinniotoista ja takavarikoista. Mikä se vallan kolmijako-oppi olikaan Paavo?

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön vappupuheessa Suomen olisi päästävä Ruotsin työllisyystasolle. Hyvä tavoite ja hyvä esimerkkimaakin. Mutta ei se taida niin olla, että valitaan keinoksi panostaa puhtaaseen teknologiaan, jolla Niinistön mukaan luotaisiin kymmeniätuhansia uusia työpaikkoja. Toki se on yksi mahdollisuus, mutta korrelaatio näiden asioiden välillä on kyseenalainen.

Pakina-osastolle menee entisen pääministerimme Anneli Jätteenmäen vappulause: ”Suomen johtavat poliitikot ovat keskittyneet henkilökohtaisiin urasuunnitelmiinsa.” Samaa linjaa hakee myös ministeri Susanna Huovinen (sd.) lausuessaan Keski-Suomessa vappuna: ”Ilmansaasteet tai tarttuvat taudit eivät ymmärrä pysähtyä maiden rajoille passitarkastukseen emmekä voi tuudittautua Suomessakaan siihen, että tarttuvien tautien aika olisi ohi.”

Muutenkin koko Vapun ”juhlimisen” ja puheiden sävy on aika melankolinen. Harvassa olivat puheet, joissa haluttiin päättäjien toimesta valaa uskoa ja toivoa tulevaisuuteen. Puhumattakaan että olisi puhuttu ilolla ja haluttu jakaa hyvää mieltä. Poliittisen ilmapiirimme tunnelma on aika tunkkainen ja synkkä jos barometrina käyttää vapun puheita. Mutta sellainen kai kansammekin on.