Selaat arkistoa kohteelle Vapaaottelu.

Kelkkailua ja kiekkopäätöksiä

27.1.2015 Jääkiekko

Suomen urheilugaalan odotetuin palkinto, Vuoden Urheilija-palkinto meni oikeaan osoitteeseen eli olympiavoittajille Ivo Niskaselle ja Sami Jauhojärvelle. Palkinnon historiaa tutkimalla voi päätellä, että palkinto menee lähes aina arvokisoissa menestyneille.

Jääkiekon World Cup palaa vuonna 2016, tämä NHL:n ja sen pelaajayhdistyksen järjestämä maajoukkueturnaus on pelattu viimeksi 2004, jolloin Suomi hävisi finaalissa Kanadalle. Turnaus pelataan tutuun tapaan kahdeksan joukkueen voimin Torontossa, mutta maajoukkueita on mukana kuusi. Näiden lisäksi otetaan mukaan kaksi tähdistöjoukkuetta, mikä ei minunkaan mielestä kuulosta hyvältä idealta. Jatkoajan päätoimittajakin on kanssani samaa mieltä.

Kelkkailun maailmancup-kiertue on menossa Königsseen ja legendaarisen St. Moritzin kautta kohti Ranskan La Plagnea, jossa laskettiin vuoden 1992 olympialaisten kelkkakisat. Perinteisten mahtimaiden Saksan, Kanadan, Sveitsin ja USA:n lisäksi Latvia on viime vuosina noussut huippumaiden joukkoon. Edellisesssä tekstissä mainittujen Dukursin veljesten lisäksi Oskars Melbärdis on huippukunoossa. Hän otti viikonloppuna voitot sekä kaksi-, että nelimiehisten kelkkojen kisassa.

Viikon puhutuin uutinen tulee vapaaottelukehästä. Turkulainen Makwan Amirkhani tyrmäsi UFC-debyytissään vastustajansa kahdeksassa sekunissa. Kovalla harjoittelulla ja mielensä hallitsemisella Suomi voi kohta juhlia UFC-mestaruutta.

Ensi kerralla lisää jääkiekkoa…