Selaat arkistoa kohteelle vapaakauppa.

New world order sopimukset; TTIP sopimuksen lisäksi meitä uhkaa Tisa-sopimus

1.2.2015 Yleinen

Sen lisäksi että USA yrittää saada mm. Euroopan valtiot allekirjoittamaan geenimanipuloitua ruokaa sisältävän vapaakauppasopimuksen, joka on Suomelle erittäin epäedullinen ja vieläpä kansanterveydelle vaaraksi niin eivät nämä New World order, vapaamuurarit jätä asiaa pelkästään siihen

http://www.kepa.fi/uutiset/11164

”Siinä missä WTO:n jäsenmaat saivat itse päättää, mitkä palvelut kuuluvat GATS-sopimuksen piiriin, TiSA-neuvotteluissa pitää ennalta määritellä ne palvelut jotka eivät kuulu vapaakauppasopimuksen piiriin. Toisin sanoen: jos joku palveluala unohdetaan rajata sopimuksen ulkopuolelle, se on avattava kansainväliselle kilpailulle. Tämä ei ole aivan vähäpätöinen asia ottaen huomioon, että TiSA koskee myös julkisia hankintoja ”kaikilla palvelualoilla ja kaikilla hallinnon tasoilla”.

Näin ollen esimerkiksi koulutus- ja terveydenhuoltopalveluista on pahimmassa tapauksessa tulossa vapaata riistaa niille kansainvälisille pääomasijoittajille, joiden lyhytnäköinen voitontavoittelu on aiheuttanut niin paljon vahinkoa esimerkiksi Ruotsin koulusektorille.”

Julkiset hankinnat eivät kuitenkaan ole ainoa, tai edes suurin huolenaihe TiSA-neuvotteluissa. Viime joulukuussa brittilehti The Guardian julkaisi artikkelin, jonka mukaan Yhdysvallat on osana TiSA-neuvotteluja yrittänyt painostaa Euroopan komissiota myöntämään yhdysvaltalaisyhtiöille syytesuojan Euroopassa tehdyistä tietosuojarikkomuksista, kuten henkilötietojen laittomasta keräämisestä ja käytöstä.

Tarkemmin sanottuna syytesuoja koskisi eurooppalaisia tuomioistuimia: jos jokin eurooppalainen taho haluaisi haastaa yhdysvaltalaisyhtiön oikeuteen tietosuojarikkomuksesta, se olisi tehtävä yhdysvaltalaisessa tuomioistuimessa, jossa oikeudenkäyntikulut voivat tunnetusti olla päätä huimaavia. Tietenkään unohtamatta, että suuret yhdysvaltalaisyhtiöt saisivat tällaisissa oikeuskiistoissa selkeän ”kotikenttäedun”.

tästäkin sopimuksesta hyötyvät vain suuret, lähinnä yhdysvaltalaiset ja eurooppalaiset monikansalliset yritykset ja niiden osakkeenomistajat. Siis käytännössä se sama prosentti maailman väestöstä, joka jo nyt omistaa noin puolet maailman yhteenlasketusta varallisuudesta.

Olemme antaneet vallan eu:lle jo 50-luvulla kun ei ole ollut uskoa siihen että voitaisiin pärjätä omillaankin tai yhteistyössä pohjoismaiden kanssa. EU:n myötä olemme joutuneet antamaan aivan liian paljon myönnytyksiä ja alistumaan milloin millekin sopimukselle. On puhuttu myös että USA on kiinnostunut Suomen luonnonvaroista kuten pohjavesi ja marjat. Milloinkohan meiltä viedään jokamiehen oikeudet ja kuka juo meitä ennen pohjavetemme kun maailma on ensin saastuttanut omansa.

Lue TTIP-sopimuksesta lisää täällä:

http://mainstreammedia.omablogi.fi/2014/12/06/miksi-meille-ei-kerrota-mediassa-usan-vapaakauppasopimuksesta/