Selaat arkistoa kohteelle välipala.

Luokkaretki

27.11.2016 Yleinen

 

moi! Olimme luokan kanssa Oulun taide museolla. Teimme siellä erin laisa töitä ja katselimme toisten töitä. Hienoin työ oli minun mielestä hohtava 20161125_110529kalataulu. söimme eväitä kun olimme tehneet omat perhoset. Minä tein salama perhosen se syö puiden runkoja ja sen tunnistaa20161125_111103 siitä että sillä on terävät tuntosarvet. Eka perhonen näytti tältä.–söimme sämpylää, välipalapatukoita,20161125_112431 mandariinia ja pillimehua. kun olimme syöneet lähdimme koululle.kun olimme koululla otin kypärän ja lähdin kotiin sellainen oli minun päiväni.

Kun makean nälkä tai vieraat yllättävät

30.12.2014 Yleinen

Tässä on muutama hyvä resepti, itse tykkään ja moneen makuun ne ovat.

Silloin, kun vieraat yllättävät ja on äkkiä saatava jotain hyvää:

Nopeat kaurakeksit (20 keksiä)

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Vaahdota 125g huoneen lämpöistä voita ja 2 1/2 dl sokeria.

3. Lisää joukkoon 1 muna ja vaniljasokeria, sekä halutessasi kanelia.

4. Sekoita joukkoon 2 1/2 dl kaurahiutaleita, 2 dl vehnäjauhoja ja 1/3 dl leivinjauhetta.

5. Leivo tangoksi ja paloittele 20 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja laita väljästi leivinpaperille.

6. Paista keksejä uunissa 14 minuuttia.

7. Jäähdytä keksit ja tarjoile.

– Resepti Valion nettisivuilta.:)

Herkullinen välipala:

Puolukkapuuro (4:lle)

1. Vispilöi 1 litraan kiehuvaa vettä 1 1/2 dl mannasuurimoita tai terveellisempiä täysjyvä mannasuurimoita ja 200 g puolukoita.

2.  Keitä puuroa välillä sekoittaen noin 7 minuuttia ja mausta maun mukaan suolalla.

3. Anna jäähtyä ja vatkaa kuohkeaksi.

– Resepti Nalle mannasuurimo rasian takaa.:)

Jotain suolaista:

Uunileivät

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Asettele pellille paahtoleipiä. Täytä ne esimerkiksi kinkulla, jauhelihalla, ananaksella, oliiveilla, juustolla tai homejuustolla.

3. Paista uunissa, kunnes pinta on ruskea.

4. Nauti:)

image

Helppo jälkkäri:

Pappilan hätävara (4:lle)

1. Murskaa noin 20 keksiä. Esimerkiksi pipareita. (Laita keksit pussiin ja murskaa kaulimella)

2. Vatkaa noin 3 dl kermaa vaahdoksi ja lopussa lisää sokeri, sekä vaniljasokeri.

3. Asettele kulhoon vuorotellen keksejä, hilloa ja kermavaahtoa, kuuteen kerrokseen.

4. Laita koristeeksi keksi.

Jotain makeaa:

Suklaamurut

1. Sulata haluamasi määrä voita.

2. Sekoita voihin kaakaojauhetta niin paljon, että saat kiinteää massaa, lisää pieni lusikallinen hunajaa.

3. Asettele massa pieniin muffinssivuokiin ja laita jääkaappiin.

4. Nauti ja muista, että näitä nameja ei jaksa kovin montaa syödä.:D

– Suklaamuru reseptin olen keksinyt ala-asteella kaverini kanssa, se löytyi muistaakseni äidinkielen kirjasta ja suklaamuruja tulikin syötyä silloin paljon. Enään ei monta mahdu samana päivänä.:):):):):):):):):):):)

Aamiainen, välipala ja jälkiruoka:

Manskikkamousse (2:lle)

1. Laita 3 dl vähintään tunnin vedessä liotettuja cashewpähkinöitä monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen, sekoita tasaiseksi.

2. Lisää 1 1/2 dl mansikoita, 1 rkl hunajaa ja 1/2 tl vaniljauutetta tai 1 tl vaniljajauhetta. Lisää mansikoidenmehua tai vettä tarpeen mukaan, varo laittamasta liikaa. Sekoita, kunnes saat paksun moussen.

3. Tarkista maku ja muokkaa tarvittaessa.

4. Nauti heti tai laita kannellisessa astiassa jääkaappiin.

5. Koristele esimerkiksi marjoilla.

– Resepti kirjasta Raakaa ja makeaa, nautinnollisimmat raaka jälkiruuat.:)

image

Itse söin tänään aamiaiseksi mansikkamoussea, se oli todella herkullista, ei liian makeaa, mutta ei myöskään mautonta, reseptiähän voi muuttaa laittamalla, vaikka mustikoita tai puolukoita mansikoiden sijaan. Kuvassa kuitenkin mansikkamoussea koristeltuna mustikoilla.:D

Toivottavasti tykkäätte ja nautitte!:D Ja muistakaa, että ei makeaa mahan täydeltä!:)

Ansku

Valkosuklaapikkuleivät (tosi hyviä!)

15.8.2014 Yleinen

Ainekset:

(noin 24 kpl)

125 g pehmeää voita ja ylimääräistä voiteluun

125 g fariinisokeria

1 vatkattu kananmuna

200 g jauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

hyppysellinen suolaa

125 g pilkottua valkosuklaata

(50 g pilkottuja parapähkinöitä)

Valmistus:

1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi isossa kulhossa. Lisää vähitellen taikinaan vatkattu muna ja sekoita hyvin joka erän jälkeen.

2. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola taikinaan ja sekoita hyvin. Hämmennä sekaan valkosuklaapalat ( ja parapähkinämurska).

3. Peitä uunipelti tai uunipellit leivinpaperilla. Laita yhdelle pellille noin 6 teelusikallista, sillä pikkuleivät leviävät uunissa.

hjh

4. Paista 190 asteeseen esilämmitetyssä uunissa 10-12 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat kullanruskeita. Siirrä lautaselle ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.

dsd

 

 

(Ohje on kirjasta ”Suklaa”, ja se kuuluu Love Food -sarjaan. ^.^)