Selaat arkistoa kohteelle vaatehuone.

Mitähän remppaa ens vuosi tuo tullessaan?

31.12.2015 Remontit


Tämä vuosi alkoi vaatehuoneremontin keskellä. Teimme vaatehuoneeseen ison muutoksen avaamalla seinän lähes kokonaan. Nyt vaatehuone on osa makuuhuonetta. Tarkoituksena oli vain maalata ja vaihtaa epäkäytännöllinen hyllysysteemi vetokoreihin. Alla ennen-kuva ja kaunis kaunis vanha tapetti ;)

055

Kuten näihin remppoihin on aina sisältynyt, niin myös tähän sisältyi yllätys… Listoja irrotellessa tuli vastaan tummentumaa. Epäilys kosteudesta heräsi koska seinän takana on sauna… Päätimme vaihtaa sitten seinäpinnat uusiin samalla ja myös purkaa oviaukko ja yli puolet seinästä :) nyt tilalla on verhotanko valkoisine verhoineen, joilla tilan saa piiloon tarvittaessa. Taustaseinä sai pintaan liitutaulumaalin. Säilytysjärjestelmä on from ikea ;) Onpa ollu kyllä toimiva!!! nyt tarkoituksena on laajentaa myös vessan puoleiselle seinälle järjestelmää.

Lattiaan saimme mutkien kautta samaa laminaattia, mitä muuallakin talossa. Se tosin ei ollut kovin helppo homma. Haimme nimittäin kissojen ja koirien kanssa laminaattia, jonka tuotanto oli lopetettu lupauksista huolimatta. Ketju, mistä ko. laminaatti oli, kuulutti ympäri Suomen liikkeet ja myös tehtaaseen otettiin yhteyttä, mutta laihoin tuloksin. Lattiasta puuttui 2 neliöä ja ei millään haluttanu siihen laittaa erilaista. Viimein naamakirjan kautta tuli yhteydenotto ja laminaatit haettiin 100 kilometrin päästä :D Lattia valmis!

Kaiken kruunaa sitten iso peili autotallin puoleiseen seinään. Toistaiseksi pieni peili toimittaa sen virkaa… Ehkäpä uusi vuosi tuo tullessaan ison peilin tai jotain muita remppoja…

Kaunista ja esteettistä uutta vuotta!

 ❤

Kaunis koti, onnelliset asukkaat

8.12.2015 Remontit, Yleinen

Selvitän tähän alkuun hieman taustaa kodistamme…

Ostimme 2 vuotta sitten 80-luvun rinnetalon miehen lapsuuden maisemista. Talo on rauhallisella omakotitaloalueella vanhusten ja lapsiperheiden keskellä. Viimeiset kaksi vuotta kotia on remontoitu enemmän ja vähemmän. Kaikki pinnat on melkein käyty läpi ja pintaa syvemmältäkin. Se on huomattu, että remontti ei ikinä ole pelkän pinnan uusimista esimerkkinä vaatehuoneen parannusoperaatio. Vaatehuone piti maalata ja vaihtaa kalusteet sekä aukaista osaksi makuuhuonetta. Remontissa kuitenkin löytyi tummentumaa listoista, joten seinät piti käyttää auki ettei kyseessä ole kosteus (huomiona: sauna toisella puolen seinää). Remontti siis laajeni seinien purkuun ja uudelleen rakentamiseen. Vanhassa talossa ei voi välttyä yllätyksiltä ja niistä varmasti blogissa tulette kuulemaan…

Jotta blogi ei olisi pelkkää romaanin kirjottamista niin tässäpä kuvaa meidän olohuoneesta ennen ja jälkeen. Kuvat on keittiöstä otettu.

047

 

syksy 2015 029