Selaat arkistoa kohteelle vaalit.

EU-vaalit tulee -Oletko valmis?

2.5.2019 Yleinen

Suomessa järjestetään europarlamenttivaalit sunnuntaina 26.5.2019 kello 9-20.

Ennakkoäänestys kotimaassa on keskiviikosta tiistaihin 15.-21.5. ja ulkomailla keskiviikosta lauantaihin 15.-18.5.2019.

Miksi minun sitten pitäisi käyttää äänioikeuttani vaaleissa?

Ensinnäkin oikeus äänestää on todellakin oikeus, joka ei aina ole ollut itsestäänselvyys. Äänestämällä on mahdollisuus yrittää osaltaan vaikuttaa siihen, mihin suuntaan tämä maailma kehittyy. Tärkeää on, että tutustuu ennakkoon ehdokkaiden mielipiteisiin ja heidän edustamiensa puolueiden / ryhmien harjoittamaan politiikkaan ja valitsee huolella ehdokkaan ja ryhmittymän, jotka ovat lähimpänä omia mielipiteitä ja tavoitteita. Palkkatyöläisen kannalta on selvää, että ainakaan Kokoomus tai Perussuomalaiset eivät aja palkansaajien asiaa.  Äänestämättä jättäminen tai jonkun Aku Ankan / Mustanaamion äänestäminen ei myöskään ole mikään protesti, vaan osoittaa suurta välinpitämättömyyttä ja typeryyttä.

Euroopan parlamentti ei ole koriste, vaan siellä päätetään lukuisista asioista, jotka velvoittavat myös Suomen tasavaltaa omissa päätöksissään. Tuoreinta tietoa Euroopan parlamentin toiminnasta ja päätöksistä löydät mm:

http://www.europarl.europa.eu/portal/fi  ja

http://www.europarl.europa.eu/finland/fi/home.html

Euroopan parlamentissa toimivat tällä hetkellä seuraavat poliittiset ryhmittymät (suluissa se suomalainen puolue, joka on ryhmän jäsen):

Euroopan kansanpuolueen ryhmä, EPP (Kokoomus)

Euroopan parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmä, S&D (SDP)

Euroopan liberaalidemokraattien liiton ryhmä, ALDE (Keskusta, RKP)

Vihreät/Euroopan vapaa allianssi, Greens/EFA (Vihreä liitto)

Euroopan konservatiivit ja reformistit, ECR (Perussuomalaiset)

Vapaa ja demokraattinen Eurooppa, EFD (Ei tällä hetkellä suomalaisia jäseniä. EU:hun nihkeästi suhtautuva kansallismielinen ääriporukka)

Euroopan yhtyneen vasemmiston konfederaatioryhmä/Pohjoismaiden vihreä vasemmisto, GUE/NGL (Vasemmistoliitto)

Kannattaa tutkia, millaisia asioita ko. ryhmittymät ovat tähän mennessä ajaneet, ja tehdä  niistä omat johtopäätökset.

Ja sitten vain kaikki sankoin joukoin vaaliuurnille: Maanosamme tulevaisuudesta päätetään nyt.

 

 

Miksi äänestää vaaleissa?

24.11.2016 Yleinen

syomaan

No äänestä minun puolesta vaikka tummissa, kunhan äänestät.
On tärkeää, että jokainen äänioikeutettu käyttää oikeuttaan kevättalvella 2017. Meillähän on niin liittomme JHL:n edustajiston vaalit kuin kuntavaalitkin tulossa. JHL:n vaaleissa jokkainen äänestäjä tuo liitolle lisää näkyvyyttä ja painoarvoa ja parantaa myös demokratian toimimista.
Ei liioin ole yhdentekevää, ketä ääänestää. Jos et muuta keksi, niin itse olen ehdolla Vasemmiston ja sitoutumattomien vaaliliiton listalla pääkaupunkiseudun alueella. Minua saa ja kannattaa äänestää. Taitoa ja kokemusta löytyy: Olen elämäni varrella toiminut lukuisissa ammattiyhdistystehtävissä kuten päätoimisena pääluottamusmiehenä, yhdistyksen ja yhteisjärjestön sihteerinä, Teknisen keskuksen laajan johtoryhmän jäsenenä, yhdistyksen opintosihteerinä, kansainvälisten asiain- ja nuorisovastaavana (siitä on kyllä aika kauan ;-) ), Espoon kaupungin henkilöstöneuvoston sihteerinä, pääkaupunkiseudun JHL alueryhmän jäsenenä ja puheenjohtajana, työpaikan luottamusmiehenä ect… Vuodesta 2012 myös JHL:n edustajiston jäsenenä.

Edustajistossa äänestin kiky-sopimuksen hylkäämisen puolesta. Olen myös kannattanut liiton agressiivisempaa ja taitavampaa markkinointia, tuonut esille tuntipalkkaisen ja teknisen henkilöstön asioita ja toiveita, yrittänyt (turhaan) säilyttää eläkeläisillä nykyistä alemmat jäsenmaksut, kantanut huolta liiton alueellisen toimintakyvyn turvaamisesta jne. Asioita on vuosien varrella kertynyt paljon. Olen pyrkinyt toimimaan sovittelevasti, mutta tiukasti. Periaatteitaan ei saa myydä, mutta muidenkin mielipiteitä on kunnioitettava. Tällä samalla tyylillä aion jatkaa seuraavan viisivuotiskauden, jos saan Sinulta, rakas äänestäjä, siihen valtakirjan.