Selaat arkistoa kohteelle uskomukset.

Vetovoimanlaki

2.6.2015 Yleinen

Toukokuun koulutuspäivillä teimme paljon tunnetyöskentelyä ja opimme vetovoimanlaista. Olen kuullut aiemmin ja tiennyt, että se mihin kiinnittää huomiota, lisääntyy elämässä. MUTTA voi härregyyd oikeasti noita vetovoimanlain pikatilauksia. Terassilta vapautuu pöytä, parkkipaikka löytyy, ilmainen lounas tipahtaa taivaasta, pyykkitupa on vapaa just silloin kun haluan. Kaikki todella helposti ja vaivattomasti..Mihinköhän kaikkeen tästä uskaltaa testata?? :)

Lisäksi minuun teki suuren vaikutuksen unelmakartan tekeminen. Siitä tuli niin ihana ja hieno, eikä ole mitään mahdollisuutta olemassa etteikö se kaikki toteutuisi!! Tämä on toki suurempi kuva kuin pyykkitupavuoro. Luotto on silti vahva, että nämä asiat tulevat minulle, yhä #helpostijavaivattomasti!

Unelmakartta

Pidän tällä viikolla ensimmäisen unelmakarttavalmennuksen itse. Siitä tulee niin hauskaa ja siistiä! :) Varsinkin kun pidän sen ystäville ja sitten heidän unelmansa käyvät toteen. Voiko parempaa työtä olla olemassa? Minulle ainakaan? ;)

Me itse luomme omalla ajattelulla ja energiallamme ympäristöstämme juuri sellaisen kuin se tällä hetkellä on. Ulkoiset olosuhteet ovat suoraa seurausta siitä, mitä olemme ajatelleet. Moni saattaa tässä kohtaa suuttua tai tuntea ikäviä fiiliksiä. Enpä silti peru sanojani. Meidän tietoinen ja tietoisessa mielessä oleva ajattelu on vain 5-10% siitä kaikesta mitä oikeasti on. Toimimme siis aika suurelta osin alitajuisesti. Joskus saatat ihmetellä, että miksi ihmeessä yhtäkkiä ärsyttää?! Et keksi mitään, mikä sen aiheuttaa, mutta kun vaan ärsyttää!! Se ärsytys on 100%:sti totta juuri sinulle.

Tällöin saattaa olla, että alitajunnassasi olevat uskomukset ovat aktivoituneet jollakin tavalla. Saatat syyttää jotain toista ihmistä siitä, että hän on ärsyttävä. Onko tämä kuitenkaan totta? Sinulle kyllä, mutta todellisuudessa mikään tai kukaan ei oikeasti ole ärsyttävä muualla kuin omassa mielessämme. Usein ärsyttävät asiat saattavat olla jotain sellaista, mitä emme hyväksy itsessämme. Oletko saanut lapsena itkeä ja raivota bussissa tai ruokakaupassa? Jos et, niin saattaa olla, että sinua ärsyttää bussissa itkevät ja raivoavat lapset. Saako sinun maailmassasi suuttua ja näyttää tunteita julkisilla paikoilla? Jos ei, niin saatat helposti ahdistua ja ärsyyntyä ihmisestä, joka raivostuu sinulle. Mitä jos sallisitkin itsellesi nämä tunteet ja niiden ilmaisun? En tarkoita, että riehuminen julkisilla paikoilla olisi hyvä juttu ja sitä pitäisi lisätä. Tarkoitan vain, että mitä jos se ei olisikaan kiellettyä? Voisit hyväksyä itsessäsi sen, että suutut ja sinussa on vihaa. Me, suomalaiset varsinkin, käyttäydymme todella korrektisti ja kohteliaasti, varomme pahoittamasta toisten mieltä ja häiritemästä muita. Rajoitamme itseämme muiden takia. Mitä tuokin nyt ajattelee, jos tässä pillahdan itkuun?? Pitääkö muut minua heikkoja? Herkkiksenä? Kaikki tämä tulee meidän omasta uskomusjärjestelmästämme.

Uskomuksien purkaminen ja tunnetyöskentely vapauttaa meidät. Yhtäkkiä saankin olla herkkä. Saankin tuntea vihaa. Oho. En edes aluksi ymmärtänyt, että se on uskomus. Ymmärsin vain sen, että tunteiden ilmaisu ärsyttää minua aika perustavaalaatua olevalla tavalla. Nyt se lähinnä naurattaa. Jokainen meistä tuntee erilaisia tunteita, erilaisten syiden takia. Hyväksyn sen itsessäni, joten minun on helppo hyväksyä se myös muissa.

Jokainen ihminen unelmoi, jokainen ihminen tavoittelee unelmiaan. Usko unelmiisi ja unelmoi suuria! Siinä matkan varrella, kun purkaa uskomuksiaan, niin avot!! Tämänhetkisen uskomusjärjestelmäni mukaan minä uskon, että voin oikeasti vaikuttaa siihen, millaisen ympäristön itselleni luon.

dreambig

Olenko onnellinen?

24.5.2015 Yleinen

Oletko uskonut olevasi joskus onnellinen? Onnellinen niin, että mikään tunne tai tapahtuma ei ole sitä tilaa pystynyt horjuttamaan? Onnellinen niin, että sinun ei ole tarvinnut nähdä mitään vaivaa arjessasi saavuttaaksesi tuon pulppuavan ilon, rakkauden, hyväksynnän ja tyyneyden?

Uskotko, että olet onnellinen, kun endorfiinit ryöpsähtävät kehoosi? Entä sitten kun hormonin vaikutus lakkaa? Lähdetkö taas herättyäsi uudelleen lenkille tai treenaamaan? Ja ah, taas tuo onnellisuus hormoni vapautuu kehoosi ja täyttää joka solusi. Olet sittenkin elossa!! Wow. Mahtava tunne!! Kunnes joudut tekemään yhä enenmmän ja enemmän saavuttaaksi tuon tilan. Mikään ei riitä. Kolmen tunnin treeni..endorfiinit tulee ja katoaa, aivan käsittämättömän nopeasti. Keho väsyy. Mieli väsyy. Hups. Enkö olekaan onnellinen? Eikö nämä elämäni asiat teekään minua enää onnelliseksi? Miksi olen menettänyt sen?

Näiltä pohjilta olen alkanut tietoisesti muuttamaan elämääni ja tapaani ajatella. Tosin kaikki ei käynyt helposti ja vaivattomasti..

Kaksi vuotta sitten ottelin viimeisen thainyrkkeilyotteluni ja hävisin sen. Ei se häviö. Tai vaikka olisin voittanut. Olin jo päätökseni tehnyt, että lopetan. Keho huusi apua minkä kerkesi. Mieli oli maassa. Kaikki mihin olin uskonut oli katoamassa. Mikään ei tuntunut enää hyvältä. Olin tuohon päivään uskotellut erilaisilla ulkoisilla asioilla olevani onnellinen. Olinhan thainyrkkeilyn Euroopan mestari, mm kakkonen. Hyvä ottelija. Olin naimisissa. Minulla oli kiva koti. Hyvä työ. Hyvä palkka. Ystäviä. Matkoja. Minä olin sydänjuuriani myöten onneton. Pelkäsin. Epäilin. Vihasin itseäni ja suurta osaa muista ihmisistä ja maailmasta.

Kun aloitin thainyrkkeilyn, erilaisten sattumusten kautta, tunsin ensimmäistä kertaa olevani hyvä jossakin. Minä osasin ja olin parempi kuin joku toinen. Hitsi oikeesti. Uskomatonta. Ja oikeasti olin uskonut, että en ole missään hyvä. Ehkä keskinkertainen enintään. Ja treenit lisääntyivät, elämäntavat paranivat, kehoni muuttui. Kaikki sujui. Minä olen hyvä! Treeneissä endorfiini valtasi kehon. Ottelut olivat osoituksia siitä, että kyllä minä kehityn, opin ja olen parempi kuin vastustaja. Olen vahva. Olen hoikka. Todella hoikka. Vihdoin. Taas. Pääsin takaisin teini-iän kontrolliin. Voin itse päättää sen kuinka paljon painan. En vain syö. Ja treenaan. Nälän tunteen voitti endorfiini. Ja jos söin, treenasin enemmän. Ja vitsit mitä ihania kokemuksia ja ihmisiä elämässäni oli. Unohdin kaiken muun, totaalisesti ja kirjaimellisesti KAIKEN. En tarvinnut muuta. Uskottelin, että tämä riittää. Riittää, että voitan seuraavan matsin. Tai oikeastaan sen suomen mestaruuden, tai no oikeastaan euroopan mestaruuden, eiku hitto mun pitää olla MAAILMAN PARAS!!

Laihduin helposti ja vaivattomasti normaalipainoisesta aliravituksi ja kehoni päätti laittaa pisteen sille pelleilylle. Liikaa treeniä, aivan liikaa. Liian vähän ravintoa, aivan liian vähän. Kun lääkäri sanoi, että hormonitoimintani sulkeutuu yksi vaihe kerrallaan kunnes kuolen, halusin lyödä häntä! Keksi jotain. Haluan jatkaa. Minun onnellisuuteni riippuu tästä!! Mitä minä sitten olisin? Kuka minä olisin? Enhän minä ole missään muussa hyvä. Olen mestari kiduttamaan itseäni ja unohtamaan kaiken muun. Mitä minä sitten teen? Koko elämä ja minäkuva meni sekaisin.

Kuvittelin, että minulla nyt vaan sattuu olemaan niin huono itsetunto, että mistään ei siksi tule mitään. Eikä oikein tullutkaan. Miksi olisi tullut, kun en edes itse uskonut siihen. En uskonut itseeni. Jollakin tavalla olin antanut jonkun ulkopuolelta opettaa minulle, että en riitä, en ole arvokas, en ole rakastatettava minuna. Minuna itsenäni, juuri sellaisena, juuri nyt.

En usko siihen, että itsetuntoa voi muuttaa sillä, että seisoo peilin edessä hokien itselleen ”rakastan itsenäni” tai muuta vastaavaa. Niin kauan kuin se ei vähäisissäkään määrin tunnu aidolta sanoa itselle jotain, se ei ole totta. Mieli naureskelee yrityksille. Mutta tässä kohtaa minulle tuli oivallus siitä, että ”joku muu ulkopuolelta on saanut minus uskomaan, että en riitä!” Joku ulkopuolelta. Minä olen uskonut. Kuka? Miksi? Miten? Uskomukset syntyvät usein lapsuudessa. Myös toisto toimii tosi kivasti. Ja itselleen toistelu varsin kivasti. ”En minä osaa mitään muuta!!”. Tämä kolahti niin syvälle, että en voinut muuta kuin lähteä tutkimaan, että kuka ja miksi on päässyt minun pääni sisään uskottelemaan minulle asioita. En minä itse ainakaan tuollaista pahaa halua itselleni. Miksi niin silti tapahtuu. Miksi se päänsisäinen ääni sellaista juttelee?

Siitäpä sitten matkaa tähän päivään on käyty. Ei ole ollut helppoa ja vaivatonta. Ei sen pidäkään olla, mutta se myös saa olla. Noiden oivallusten jälkeen sanoin itselleni, että minulla on lupa olla onnellinen juuri nyt. Ei vasta huomenna, vaan nyt. Se vapautti. Ja se tuntui uskottavalta. Kukaan ei voi minua kieltää olemasta onnellinen, ei kukaan. Se että olenko onnellinen on asia erikseen, mutta minulla oli silloin lupa <3

Tällä hetkellä olen todella, todella onnellinen. Uskomatonta. Ja onnellisuutta voin kokea vain tästä hetkestä käsin. En eilen, enkä huomenna tai sitten kun jään kesälomalle. Jotkut asiat harmittaa ja ahdistaa tietenkin, mutta tiedän, että ne tunteet menevät ohi. Kaikki aina menevät. Mutta ei kokematta ja tuntematta. Ei kieltämällä. Ainoastaan kokemalla.

Opiskelen tällä hetkellä life coachiksi Valmentamossa ja olen kirkastamassa sisäistä timanttiani. Voi kuinka hempeää, herkkää ja kliseistä JA niiiiiin siistiä.
Oletko sinä onnellinen? Nyt?

Iloa päivääsi. Se tapahtuu täällä, tänään ja nyt <3