Selaat arkistoa kohteelle univaikeudet.

Tahdon nukkua!!

22.6.2015 Nukkumatti, Sekavaa

Nukahtamisvaikeuksiako??

Mun olis pitäny nukahtaa jo yheltätoista ja sekin olis ollu liian myöhään. Oon nimittäin tällä hetkellä Lapissa perheen kanssa ja huomenna ollaan lähössä vaellukselle, kesto on (vaan) kaks yötä. Mut kaikesta huolimatta mun olis tarvinnu saada nukutuksi ja kerättyy voimia. No meikäläinenhän ei juuri tänä yönä ole nukkunut vielä silmällistäkään ja kello on yli 4.30!!!!  Aluks selasin nettii ja sit oon lukenu Ilkka Remeksen Isku ytimeen nimistä kirjaa. Ihan koukuttava teos kunhan saa lukijan tarpeeksi lujasti satimeen. Vaikka olenkin toivottoman hidas lukemaan (kiitos lukihäiriön) olen silti lukenut jo sata sivua!! Se on oikeesti mulla paljon kahdessa ja puoles tunnissa. Ja edelleen näyttää jatkuvan..

Mikähän huuto metakka aamulla syttyy, kun varsinki isä kuulee, et oon nukkunu korkeintaan kolme tuntia. En halua. Olisin oikeasti valvonut varmaan minkä tahansa muun yön kuin tämän. Huomenna semi raskas rinkka selässä tarvis talsii ainaki 10 kilsaa, luultavasti lähemmäks 15. Pointti vaan on se et oon ihan rapakunnossa, enkä jaksais rinkan kans ku ehkä seittemän.. Mut ainaki isä luulee et mä oon suunnilleen huippu kunnossa.

 

No taidan palata takaisin kirjan pariin ja odottaa ahdistuksella aamua ja isän heräämistä.

 

 

-Elina

 

Ps. Tää on jo toinen yö ku mulla on kauheesti vaikeuksii saada unen päästä kiinni. Viimeks perjantai 19.6.-lauantai 20.6. välisenä yönä. Ihme nukahdin silloin jo kolmen aikaan, mutta tää on kyl niin pohjanoteeraus.

Uneton Seatlessa.. siis Satakunnassa

22.11.2014 Nukkumatti

Unettomuus:

Siitäkin mulla olisi paljon sanottavaa. Mulla on ollut vaikeuksia nukahtaaoniin kauan kuin kukaan jaksaa muistaa. On kokeiltu niin monia eri konsteja, et niitten laskemiseen tarvitaan aika monen ihmisen sormet ja varpaat, et huhhuh. Keinoja ja kikkoja ovat mm. yömaito, liikunta, vitamiinit, hyvä iltapala, tietty rytmi, ei tv:tä tai tietokonetta, rauhoittava musiikki, lääkkeet….. Monilta ihmisiltä on kysytty neuvoa, apua olen saanut vain hetkittäin. Melatoniini on yleisin ”lääke” unettomuuteen. Sitä olen useamman purkin muutaman vuoden sisään vetänyt. Nyt mulla on Atarax-niminen lääke käytössä.

 

Mutta siis.. Olen pyörinyt vuoteessani vaatimattomat neljä tuntia. Okei joo mua väsyttääo ja haukottelenkin ihan semisti, mutten kuitenkaan pysty nukahtamaan. Mun ainainen ongelmani.

 

Varsinkin osastolla ollessani kärsin todella paljon nukahtamisvaikeuksista, hyvänä kakkosena tuli öisin heräily, jonka jälkeen usein sain valvoa tunninkin, ennen kuin sain uudelleen unen päästä kiinni.

 

MINÄ

TAHDON 

NUKKUA

!!!!!

Onko jollain nyt tän kaa joku ongelma. Mä haluun nukkuu!! Huomenna tai siis tänään mun tarvii panostaa partioon satanelkyt prossaa.

Öitä.

-Elina