Selaat arkistoa kohteelle uistelu.

Vihdoin kesä!

23.8.2015 Yleinen

Ihanaa tämä viikko on kyllä pitkälti paikannut koko kesän kurjat säät. Maanantaina pyöräilin jälleen töihin. Työpaikalle päästyäni huomasin että minulla onkin vapaapäivä! Hetken siinä sitten hengähdin ja lähdin hyvillä mielin pyöräilemään takaisin kotiin. Onneksi sää oli hyvä pyöräilyyn, eikä sekään haitannut yhtään, kun neljän päivän vapaa muuttuikin viiden päivän vapaaksi ja koko viikolle oli luvattu aivan mahtavaa ilmaa. Vapaapäivät menivätkin sitten loikoillessa paviljongissa, mattoja pestessä, nurmikkoa leikatessa ja koko kämpän puunaamisessa. Lasten huoneita siivotessani, en voinut kuin ihmetellä kuinka kamalaan kuntoon miehen nuorempi poika saa huoneensa. Yleensä en tuon ikäisten lasten huoneita enää siivoa, koska kyllä heidän pitää ne jo itse osata siivota ja laittaa kuntoon, mutta nyt kun pesin matot, niin en halunnut viedä niitä sisälle ennen kuin kaikki huoneet oli siivottu.

Rentoutumista pihalla

Rentoutumista pihalla

Kävimmepä me pyörähtämässä veneajelullakin, kun mies vei äitinsä ja isäpuolensa saareen mökille. Myöskin miehen vanhempi tytär lähti matkaan. Mikä siinä oli veneillessä, kun aurinko paistoi ja järvi oli lähes tyyni. Miehen pojat ovat myös käyneet meillä lähes joka päivä, joko softaamassa, rassaamassa mopoa, uimassa tai  veneilemässä. Mieskin kävi veljensä kanssa yhden yön reissun uistelemassa, ja kyllä kannatti lähteä, koska saivat elämänsä isoimman taimenen uistelemalla. Taimenen mitat olivat 80cm ja 7,4kg. Melkoinen möhkäle!

Veneilyä

Veneilyä

Eilen minulla alkoi viimeiset kuusi työpäivää ennen työttömyyttä. 21 vuotta olen tehnyt töitä ja vain yhden kuukauden ollut työttömänä kun muutin toiselle paikkakunnalle. Nykyisellä työnantajallakin ehdin olla jo 11 vuotta. Kyllähän se on vaatinut melkoista asenne muutosta, että olen pystynyt hyväksymään tämän asian. Toisaalta ehkä se on joskus ihan hyvä vaan ollakin ja irrottautua pätkätöiden oravanpyörästä. Isommalla paikkanunnalla varmasti löytyisi aina jotain työtä, jos ei muuta niin tuurauksia kaupan kassalla, mutta näin pienellä paikkakunnalla työt ovat kyllä kiven alla ja hakijoita aina melkoinen joukko.

Kalastuspäiväkirjaa 1 kk

7.10.2014 Sport, Vapaa-aika, Yleinen

Olen kalastajana aivan noviisi, vasta-alkaja. Oon nyt pitänyt kalastuspäiväkirjaa tasan 30 vrk eli yhden kuukauden. Oon pääasiallisesti kalastellut ihan tässä ”omassa” rannassa (kaupunki omistaa) Kuusankoskella Kymijoen varressa, mutta myös muualla Kymijoen alueella. Kerran olen päässyt mukaan kaverin veneelle, muut kalastukset ovat suoritetut eri rannoilta. Kalastustapa on ollut pääasiassa virvelöinti, mutta myös muutama mato-onginta on tuonut saalista.

Lyhyen oppimäärän lukuja:
– päiväkirjaa pidetty 30 vrk
– kalastuspäiviä em. aikana 26 kpl
– kaloja saatu 56 kpl, mikä tekee reilu 2 kalaa / kalastuspäivä
– suurin kala hauki 1525 grammaa
– muita mainittavia mm. säynävä 820 gr sekä useita haukia +/- 1 kg
– kotiin olen tuonut ja ruoaksi tai pakasteeseen laittanut 20 kalaa

Virveleitä olen hommannut 2 kpl, avokelan eli haspelin sekä lähinnä uisteluun tarkoitetun hyrräkelan. Kerran olen päässyt uistelemaan, saaliina 0 kalaa.
Vieheitä mulla on jäljellä 45 kpl, kaikkiaan niitä on ollut 61 kpl. Osa on ostettu, osa saatu kavereilta.
Rahaa on palanut tähän mennessä 246,91 €. Summa sisältää em. tarvikkeet (+ onkimatoja 3 prk á 6 €) sekä valtion kalastuksenhoitomaksun sekä läänin kalastusluvan.

Nyt vieheitä on sen verran, että keväällä jatkuva kalastuskausi pääsee vauhtiin pelkkien kalastuslupien maksamisella, joka tälle vuodelle oli yhteensä 59,50 €.

HUOM LISÄYS: Lisäsin yhen kappaleen saatuihin kaloihin, kun sain äsken kilosen hauen Pessankoskelta.