Selaat arkistoa kohteelle tyytymätön suomalainen.

Tyytymätön suomalainen

18.12.2015 Yleinen

On tämän kirjoituksen heti alkuun todettava että en – en ole taatusti yhtään sen parempi kuin ne suomalaiset, joita tässä seuraavassa kuvaan. Tästä on tullut palautetta ja en tosiaan ole mikään vetten päällä kävelijä tässäkään.

Asia mitä ihmettelen tänään(kin) on se, kuinka meille suomalaisille ei oikein mikään käy. Nyt ajattelen tässä ihan ensimmäisenä demokraattisin vaalein valittua hallitustamme. Äänestystulos oli aika selvä ja sen myötä ihan hirveän yllätyksellistä ei pitäisi olla nykyisen hallituksen suunnitelma ja johtaminen. Mutta olemme ottaneet oikeuseksemme sekä tavaksemme suorastaan vihata noita hallituksen ajatuksia, suunnitelmia, toimenpiteitä ja jopa henkilöitä.

Medialla on toki tässä keskeinen rooli, koska valtaosa kansalaisista ei taatusti ole vaivautunut edes avaamaan hallitusohjelman kansia tai sitä nettisivua, mistä se ihan kaikkien luettavissa on. Media huolehtii useimpien kansalaisten tilanneymrryksestä hallituksen toimiin liittyen. Eikä tiedonvälitys ole tosiaankaan objektiivista ja neutraalia harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta. Yleisesti ottaen vaikuttaa olevan kollektiivinen hauska harrastus kritisoida ja inhota hallitusta ja sen jäseniä. Toki on asioita, jotka ansaitsevat kritiikkiä mutta isossa kuvassa vaikutamme ihan ruikuttajilta. Pelottavinta on jopa se, että uhataan henkiä ja käydään käsiksi ihmisiin.

Toinen indikaatio tästä omituisesta mielenlaadustamme on ajankohtainen turvapaikanhakijoiden kohtelu ja koko ilmiöön suhtautuminen. Yleinen mielipide haluaa meidän olevan sivistysvaltio, joka voi ylpeillä monikulttuurisuudellaan ja avoimuudellaan. Mutta kun pakolaisia alkoi tulla moninkertainen määrä, ollaankin sitä mieltä että ei tämä käykään. Ottamatta nyt kantaa siihen, että toki lieveilmiöitäkin on ilmennyt, on yleisen vihamielisyyden ilmapiiri yllättänyt monet. Rajat kiinni ja muukalaiset pois, sanomme. Kun kerta satuin syntymään tälle rauhalliselle ja ympäristöltään sopivalle maalle, en hyväksy muiden tänne tulevan. Oma oikeuteni on kuitenkin käydä ja mennä minne haluan.

Kolmas tällainen tyytymättömyyden aihe ovat virkamiehet ja valtion yhtiöt. Kilvan ollaan sitä mieltä, että virkamiehiä on liikaa ja valtion yhtiöissä ja virastoissa on liian paljon työntekijöitä. Sitten kun näitä virastoja trimmataan, kysellään että on se kumma kun potkitaan pois ihan kylmästi. Että mihinkään ei voi luottaa enää. In the spirit of Posti, sanon minä.