Selaat arkistoa kohteelle työterveys.

Lähin omainen on viranomainen

22.7.2014 Terveys, Vakavasti otettava, Yleinen

(Tälle paikalle kirosana), oon itse järjestänyt omat asiani tähän jamaan, jossa tarvitaan viranomaisen päätös asiaan jos toiseenkin. Koska eri instanssien välinen tiedonkulku on yhä Suomessa vielä vuonna 2014 niin käsittämättömän alkukantaista, etteivät eri laitokset pysty jakamaan infoa keskenään, tai siihen ei riitä käsittelijän halu eikä mielenkiinto, niin on todella todettava vallan merkillistä olevan sellaisen toiminnan. Koska pienelle ihmisille (lähinnä nyt minulle) ei jaeta häntä itseään koskevia tietoja kuin virkaatekevien omavaltaisten päätösten kautta, katson oikeutetuksi laittaa tähänkin kohtaan voimasanan (kirosana!).

Puuttumatta juurikaan asioiden yksityiskohtiin kerron sen, että annoin itseäni koskevan lausunnon laitokseen A, jossa käsittelijällä ei riittänyt kesäkuumalla virtaa paneutua mun asioihin edes sen vertaa, että olisi lukenut mun lausunnon läpi. Hän oli (tää on mun oma mielipide, ei todistettu fakta) katsonut vaan otsikot ja yhden liitteen, ja tehnyt mulle negatiivisen päätöksen sen perusteella. Huomiotta oli jäänyt kaikki se muu noudettavissa oleva materiaali, jonka olen itse asianmukaisesti ja ajallaan laitokseen B toimittanut. Ja laitos B tekee lopullisen hylkäyksen A:n mielivaltaisen päätöksen perusteella. A:n lausunnon lopputeksti kuuluu ”Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.”

Ja (kirosana!), miäpä soitin sinne laitokseen A ja vaadin saada muutosta aikaan. Nyt on tilanne sellainen, että mun pitää hakea eräs päätös vielä laitoksesta C, jotta A voisi tehdä uuden (kielteisen?) päätöksen, jonka B sitten tullee sinetöimään omalla negatiivisuudellaan.

Ihme touhuu!