Selaat arkistoa kohteelle turhuus.

Arjen turhat energiasyöpöt

9.10.2014 Yleinen


Välillä harhaudumme tekemään elämässä kaikenlaista turhaa, mikä voi lamauttaa ja väsyttää meitä, vaikka luulemme asian olevan päinvastoin. Hyvä tapa oivaltaa näitä turhuuksia on hypätä ajatuksissa kuolinvuoteelle. Kuulostaa karulta, mutta noh, sitähän se onkin.

Mene makaamaan sängyllesi ja ajattele olevasi juuri nyt kuolinvuoteellasi. Mitkä positiiviset muistot tulevat pintaan elämästäsi. Mitkä antoivat sinulle paljon ja mitkä saivat sinut tuntemaan iloa, onnistumista? Huomaat että asiat, jotka tulevat mieleesi, ovat niitä asioita, mihin ehkä kannattaisi panostaa myös tulevaisuudessa.

Mieti sitten niitä asioita, mitkä vievät paljon aikaa, mutta jolla ei ole mitään merkitystä kuolinvuoteellasi. Esim. nyt kun loikoilet kuolinvuoteellasi, oletko iloinen kaikesta ajasta mitä käytit sosiaaliseen mediaan, television katseluun tai ihme hörhöblogin kirjoitteluun/lukemiseen? Onko Arabian kannukokoelmalla mitään merkitystä jne.?

Mikä on sinun arjen turhuus, josta voisit päästä eroon tai oleellisesti vähentää? Sen sijaan että jäät odottelemaan lisäenergiaa jolla sitten joskus toteuttaisit itseäsi, luovu jostain turhasta ja saat lisäenergian käyttöön heti. Aika kätevää?