Selaat arkistoa kohteelle Tsekki.

Eve

Neljä päivää pakkasessa !

14.12.2014 Yleinen

Viimeisen viikon ajan on riittänyt hulinaa ja huisketta, kun projekteja viedään loppuun ennen lomia. Käytännössä ollaan siis väkerretty yhden mykkä-lyhärin ja Písek -dokumentin parissa. Koska kuvaukset ei koskaan mene niinkuin Strömsössä, niin totta kai nyttenkin sattui sitä sun tätä!

Meille oli annettu jokaiselle alunperin tehtäväksi ohjata yksi lyhyen lyhyt mykkä-lyhäri aiheesta ”renkaan vaihto”. Viime viikolla meille sitten ilmottiin, että ei vaiskaan, ette te mitään sellasta voikkaan tehä. Syynä oli, että meille ei löytynyt kolmea autoa kuvauspäiville. Ylläri! Koska kaikki meistä on vaihto-oppilaita, eikä meillä oo täällä sukulaisia täällä, omia autoja tai hirveesti vielä tuttujakaan. Plus kuka haluais antaa autonsa ilmaseks opiskelijoiden käyttöön sillä varjolla, että sille käy jotain – niinkuin kävikin!

Saatiin kuitenkin tehtäväks kuvata yks ”renkaan vaihto” -lyhäri. Auto saatiin meidän opinto-ohjaajalta. Ihan hyvä suunnitelman muutos ainakin mun mielestä, koska kahet kuvaukset yhtä aikaa kahen viikon suunnittelulla on itsemurhaa.

Eka kuvauspäivä: Meidän miesnäyttelijä ilmos, että hänhän ei näyttele. Naisnäyttelijä ei voinu olla koko kuvauspäivää paikall. Lämpötila oli nollassa ja koska kuvaukset on lähinnä seisoskelua kaikilla oli kylmä. Aikataulu kusi totaalisesti jo ensimmäisen tunnin aikan. Ei siinä olihan meillä vielä yks kuvauspäivä aikaa saaha kaikki purkkin!

Toka kuvauspäivä: Koko kaupungin peitti sumu eli ei voitu kuvata yhtään mitään(!) laajoja kuvia, koska sillon ois näyttäny hölmöltä, että yhtäkkiä kuviin ilmaantu sumua. Joten kuvattiin vain lähikuvia. Pakkasta oli nyt se muutama aste ja jokainen jääty jääpuikoiks!

Tosiaan hajotettiin myös se auto! Ei nyt totaalisesti mut rengasta ei voitu vaihtaa, kosk ei saatu pultteja irti. Siinä rytäkässä hajotettiin sitten pulttiavain ja pölykapseli, joka oli jo valmiiksi vähän hajalla… Plus tosiaan meille oli varattu kaks päivää kuvauksiin, joten aikataulut paukku todella pahasti yli. Saatiin kuitenkin sovittua perjantaiks uus kuvauspäivä ja lauantaiks varapäivä.

Koska mun rooli oli tuottaja, mun tehtäviin kuulu ilmota kaikille monen aikaan ja missä. Torstai iltana siitä ei ollu kellään mitään hajua! Naisnäyttelijä soitti ettei pääse kuvauksiin kuin pariks tunniks. Mulla ei ollu kuvauslistaa, että oisin voinu suunnitella paljon meillä menee aikaa mihinkin. Ja ohjaajaa, kellä lista oli, ei saanu kiinni!

Kolmas kuvauspäivä: Kaikki saapu paikalle ajoissa. Lämpötila oli plussan puolella, joten kaikki onnellisia. Aurinko paistoi ja saatiin kaikki kuvattua. Viimein! Ainut epäonni oli, että kanttiini oli kiinni eikä saatu ruokaa koko poppoolle, kun kolme sämpylää ja suklaapatukoita. Näilläkin eväillä selvittiin!

Tällä hetkellä lyhäri on editti vaiheessa ja ens viikon aikaan valmis! :) – toivottavasti!

~ Eve

Ps. Ootettiin pissit housussa kaikki kuvauspäivät, millon poliisit saapuu tsekkaamaan mitä tehään, koska meille infottiin ensimmäisen päivän lopussa, että paikka missä kuvattiin oli yksityisaluetta. Eli jos poliisit ois tullu oltais saatu pienet lappuset kouraan… :)

Eve

Monte Karlo… vy vary

23.11.2014 Yleinen

Ei tässä vielä ihan Välimerelle asti olla ehditty käymään, mutta aika lähellä kuitenkin. Viime maanantaina siis käytiin poikkeamassa sellasessa kivassa pikku kaupungissa kun Karlovy vary, joka on kuulemma yksi tunnetuimmista kylpyläkaupungeista Euroopassa. Tiedä siitä sitten… kun ei ole ite noita kylpylämatkoja niin tullut kateltua.

(c) Eveliina Liias

(c) Eveliina Liias

Oli kyllä paras reissu tähän asti! Ihan mielettömän kaunis kaupunki – ja kesällä varmaan vielä kauniimpi! Paljon vanhaa arkkitehtuuria, vähän vuoristoista ja kaupungin läpi virtaa pieni joki. Karlovy varyssa on myös kuvattu mm. James Bond -leffoja!

(c) Eveliina Liias

(c) Eveliina Liias

Oikeastaan mitään ihmeempää ei tehty, kun vaan kierreltiin noin kuus tuntia pitkin katuja. Mein piti käyä yhdessä likööritehtaassa, mutta esittelykierrokset ei osunu ihan kohilleen meidän aikataulun kanssa, joten ehkä seuraavalla kerralla. Koska kyllähän Varyssa pitää uudelleenkin piipahtaa! Ensi kesänä vois olla hyvää aikaa, koska sillon järjestetään jokavuotiset elokuvafestivaalit. Ja jos sitä tässä innostuu taas juoksusta niin kaupungissa järjestetään keväällä myös puolimaraton!

(c) Eveliina Liias

~Eve

Ps. Monte Carlo -otsikko, koska Varyssa on ainakin yksi kaupungin osa täynnä kolme ja nelikerroksisia omakotitaloja tai pikemminkin kartanoita! Päätettiin sitten nimetä kaverin kanssa paikka Keski-Euroopan Monte Carloksi – ja onhan toi nimi nyt vähän sinne päin!

Eve

Time to go

25.9.2014 Yleinen

Homman nimi on siis seuraava: Tsekit, kolme kuukautta ja vaihto-opiskelua.

Monta kuukautta ihmiset ovat kyselleet että jokos jännittää lähtö. Vastaus on ollut useimmiten sama: ei. Yksinkertaisesti oli vain niin paljon kaikkea muuta ajateltavaa, ettei ollut aikaa pohtia ja jännittää tulevaa kolmen kuukauden mittaista elämän muutosta. Vasta viime päivinä huomasi, että kohtahan sitä pitääkin jo lähteä. Hieman ehkä jännitti lähteä, mutta enimpänä haikeutena tuli todellisuuden taju siitä, että jätän kaikki rakkaat ihmiset parin tuhannen kilometrin päähän!

Eilen siis saavuin Tsekkeihin. Check-in, laukkujen jättö ja koneeseen. Ei mitään ongelmia. 10 minuuttia ennen laskeutumista vasta kolahti: entä jos kukaan ei olekaan vastassa, miten löydän 120km päähän asunnolle, jonka osoitetta en tiedä, miten tavoitan kämppikseni, jos hänen numeronsa ei toimikaan. Hitto! Olisihan näitäkin asioita voinut miettiä VÄHÄN etukäteenkin. Onneksi kaikki meni hyvin ja perille päästiin!

IMAG0622

Tosiaan aamulla sisällä oli kevyet 30 astetta lämpöö

IMAG0625

Euroissahan noi on abouttia-rallaa varmaan muutama sentti

 

 

 

 

 

 

 

Takana on nyt siis ensimmäinen päivä Písekissä. Päälimmäisenä mielessä: kiva pikku kaupunki, jossa kaikki kävelymatkan päässä, huoneiden ilmastointi vaatii insinöörin lahjoja ja kaupassa käynti ei olekaan kovin pelottava toimenpide.

IMAG0623

 

– Eve