Selaat arkistoa kohteelle tretjak.

MM-lätkä: Venäjän valmentaja sai lähteä

17.3.2014 Yleinen

VANTAA. Jääkiekon MM-kisat käydään Valko-Venäjällä toukokuussa. Surkeasti menneiden olympialaisten takia Venäjän päävalmentaja Zinetula Bilyaletdinov on saanut jättää pestinsä.

Venäjä vaihtaa päävalmentajaa MM-kisoihin. Zinetula Bilyaletdinov saa lähteä, mutta uudesta valmentajasta ei ole vielä kerrottu. Entinen päävalmentaja ilmoitti maaliskuun alussa federaation presidentille Vladislav Tretjakille, että on valmis jättämään paikkansa. Tämän jälkeen Tretjak vahvisti uutisen ja lisäsi, että uutta luotsia lähdetään etsimään saman tien.

Bilyaletdinov otti päävalmentajan työnsä vastaan kesäkuussa vuonna 2011 edeltäjältään Vyacheslav Bykovilta. Hän johdatti joukkonsa vuoden 2012 MM-kisoissa Helsingissä ja Tukholmassa MM-kultaan, mutta sen jälkeen joukkue on rypenyt pohjamudissa. Erityisesti venäläiset eivät ole unohtaneet Sotshin Venäjän ja Suomen puolivälieräottelua, jossa suomalaiset jauhoivat venäläiset maanrakoon numeroin 3-1.

Siinä missä miesten joukkueen valmentaja vaihtuu, siinä naisten päävalmentaja Mikhail Chekanov saa pitää työnsä. Venäjän naiset sijoittuivat kotikisoissaan kuudenneksi. Tulos ei miellyttänyt päättäjiä, mutta päävalmentajalla on luottamus.

Mikko Roivas