Selaat arkistoa kohteelle treeni.

Uusia tuulia uuteen vuoteen

4.1.2016 Yleinen

20160103_134207Olikohan ihan viisasta lopettaa nuuskan käyttö uuteen vuoteen? Huomaan, että mulla on kokoajan nyt nälkä. Vaatii siis enemmän tahdonvoimaa pysyä ruodussa. Olen käyttänyt nikotiinitonta nuuskaa nyt neljättä päivää ja eilen kaivoin helpotukseksi nikotiililaastarit.

Joulupäivästä lähtien on hormoonitkin olleet sekaisin. Eli kuten lokakuun lopulla, nytkin alkoivat kuukautiset. Syön e-pillereitä ja niiden avulla olen saanut kierron tasaiseksi. Nyt olo on kuin teiniaikoina. Olo on kaikkea muuta kuin hyvä. Tuosta kuvastakin näkee kuinka turvoksissa olen. Vaikkakin housut ovat hieman isot nykyään…

Eli onko nämä ”uudet tuulet” kivoja? Ei. Katsotaan nyt miten tässä käy. Lähinnä siis tuon nuuskauksen lopettamisessa. Painonpudotukseen on niin valtava tahdonvoima, etten usko sen olevan uhattuna ;)

photostudio_1452176206196Lähden kohta salille ja samalla aion hoitaa juoksutreenin. Eli kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Juosta en ole pystynyt nyt viikkoon, kun tuo pakkanen käy henkeen jo kävellessä. Salilla ei ole juoksumattoakaan, jossa sen treenin voisi hoitaa.

Facebookissa on jo ryhmä tälle blogilleni. Ne, jotka tänne ovat jo eksyneet, tietävät, etten pudota painoani kovinkaan julkisesti. Silti tästäkin asiasta on joidenkin pitänyt kertoa eteenpäin, luotettavaa. No, mutta aion avata FB-sivun julkiseksi, kun valmentajan vaaka näyttää 20 pudonnutta kiloa Cambridge Ohjelman aikana. Nythän kiloja on ropissut yhteensä jo melkein 35, mutta osa on lähtenyt ennen Cambailua.

Päivä 3

20.8.2015 Yleinen

Päivä 3 ja aamupalaähky.

Ensimmäinen lenkki eilen meni hyvin. Vaikka ennalta epäilin kuinka tukkeessa jalat on ja saako niitä betonipökkelöitä liikkumaan eteenpäin. Ideana oli vuorotella tietyillä minuuttimäärillä juoksua ja kävelyä. Keskivauhti 30.11 minuutin lenkille oli 6,8 km/h. Sykemittarista oli paristot loppuneet joten sykkeitä en saanut harmikseni mittailtua. Naama oli punainen mutta hiki ei varsinaisesti lentänyt, joten aineenvaihduntaa on vielä syytä herätellä…Valitsin lenkkimaastoksi läheisen pururadan pehmeän pohjan takia mutta täytyy sanoa että mäkisyyden takia ei ehkä ollut paras maastovalinta ensimmäiseen treeniin.

Ruokailut meni eilen ihan ok. Lounasta lukuun ottamatta mentiin melkein pilkulleen run-ohjeiden mukaan. Lounaallakin otin jälleen läjän salaattia ja ikään kuin lisukkeeksi sitä lämmintä ”ruokaa” joten ihan metsään ei siinäkään menty vaikka ohjeesta luistettiin.

Edelleen mulla on energinen ja hyvä fiilis. Superdieetissä iski ensimmäisinä päivinä kiukku ja epätoivo mutta tässä sitä ei vielä ole tullut. Lisäksi mulla oli superdieetin ensimmäisinä päivinä lievää päänsärkyä, mitä nyt ei ole onneksi (ainakaan vielä) tullut.

Aurinkoa päivään! Lisää fiiliksistä huomenna…

Oivoi

1.8.2015 1-jakosaliohjelma, Kehonkoostumus, Yleinen

Hei!

Viimeisimmän loruni kirjoitin 9 kk sitten. Paljon on muuttunut omassa salikäyttäytymisessä ja yleensäkkin treenaamisessa. Nyt olen pitänyt hajanaisen kk.n taukoa ja tänään pitäisi käydä ponnistamassa salitreenit käyntiin. Tein uskollisesti sitä 2-jako-ohjelmaa joku 3-4 kk ja sitten säädin itse ohjelmaani. Varmaan pari kk jaksoin sitä ja päädyin yksijakoon puhuttuani kuntosaliohjaajan kanssa. Tällä hetkellä noudatan tällaista ohjelmaa (2-3 x vko):

1. 10- 15 min crossi
2. Keppi
3. Vipunostot 5 kg 3×13
Rintaprässi ip. 20 3×13
Selät 3×15

4. Vatsat 3×50
Pystypunnnerrukset 5 kg 3×13
”Vetolaite” (ää mikässen nimi nyt olikaan.. rinta kiinni tyynyyn, hartiat/ olkapäät ja kyynervarret samassa tasossa,       veto taakse > loistoliike lavoille??) noh anyway, ip. 30-35 3×13

5. Askelkyykyt tangolla 20 – 25 kg 1×50 (tai 2X30)
JA/TAI
Jalan lähentäjä (ip.40) + loitontaja (ip. 30) 3×13

6. 5-10 min juoksumatto/ crossi
venyttely

Jossain vaiheessa innostuin leuanvetotangosta, mutta nykyisin en siihen yksinään kehtaa mennä ähertämään. Saan vedettyä 3 leukaa. Toinen kehittämistä vaativa juttu on nuo kyykyt tangolla. Teen ne tavallaan pumppitangolla ja ymmärrän kyllä hyödyt > aktivoi enemmän keskikroppaa yms. Haasteeksi onkin muodostunut kuntosalin ”isojen poikien puoli”, jossa on smith-laite, josta kovasti haaveilen! Jaksaisin tehdä tasakyykyt 30 – 35 kg painoilla laitteessa, mutta jostain syystä olen tehnyt kärpäsestä härkäsen ja minun on todella vaikeaa rohkaistua menemään kys. laitteelle.

Sattuipa kerran niin, että ystäväisemme kanssa päätimme mennä kyykkäämään 30 kg painoilla: Päättäväisesti kävelimme smith-laitteelle, katselimme ympärille mistä levypainot löytyvät ja lappasimme niitä tangon päihin. Sitten pähkäiltiin: ”Tästähän puuttuu vielä 10 kg! Mistä me se saadaan?” Vieressä olevat körmyt katsoi vähän hitaasti mitä ’pikkutytöt’ ovat saaneet päähänsä… No yksi + yksi oli yhtäkkiä viisi. Meillä oli tangolla 50 kg! Ihan liikaa meille, minä jaksoin vain muutaman kyykyn, kaveri vähän enemmän. Jotenkin siitä jäi sellainen olo, etten kehtaa lähestyä koko laitetta.

Pyrin käymään joka 3. kk. kehonkoostumusmittauksessa. Viimemittaustuloksissa olin tyytyväinen lihasmassan kasvuun (jonka ohessa oli luonnollisesti kasvanut myös hyvälaatuinen rasvaprosentti ja paino). Kiitän tästä lisäproteiinia… Jonka aijon jättää pois (ainakin joksikin aikaa). On mielenkiintosta huomata, kuinka kropan sisältö muuttuu vain muutamassa kuukaudessa! Tällä hetkellä pyrin vanhaan painoon (-3 kg) ja rasvaprosenttien pienentämiseen. Arvot minulla ovat olleet näissä parissa mittauksessa hyvät, mutta koska ne voisivat olla paremmat…

Teen koosteen jossain vaiheessa niistä mittauksista:,)

Maanantai.

4.5.2015 Yleinen

5.50 herätys pälpättävään puhekoneeseen –pirteä Murunen. Hetki yritettiin makoilla sängyssä, mutta eihän siitä mitää tullut, vauhtihirmulla oli jo kiire. Jätettiin isi nukkumaan ja lähdimme aamutoimiin. Aamutoimet tehtyä ja puurot syötyä oli isin aika herätä ja minun aika lähteä aamusalille.

IMG_20150504_091029

Olen saanut kesän ajaksi vip-avaimen, eli sali on 24h käytössäni. Se on kyllä huippu juttu, ei tarvitse aina odotella salin avautumista. Etenkin helteisinä kesäpäivinä on ihana mennä aamuvarhain treenailemaan. Aamutreenit on vaan min mun juttu, rakastan! Salilla rääkkäsin olkapäitä ja selkää. Sainkin selän sitten ihan kunnolla jumiin.

Selkä- & olkapäätreeni:

Pystypunnerrus käsipainoilla

Vipunostot; sivulle, eteen ja etunojassa sivuille

Pystypunnerrus seisten tangolla

Kulmasoutu T-tangolla

Ylätalja eteen seisten

Ylätaljassa leventäjät

Kulmasoutu

Vatsaliikkeitä loppuun

IMG_20150504_090948

Ei ollut aamulla ruuhkaa.

Sitten oli treenivuoronvaihto. Minä kotiin Murusen kanssa ja isäntä juoksulenkille. Lähdimme Murusen kanssa pihalle. Heti ulos  päästyään Murunen suuntasi lempipaikalle pihallamme; suihkulähteen luo heittelemään kiviä. Ei niin lempipuuhaa äidistä. Onneksi naapurin tytöt olivat pihalla, niin Murusen mielenkiinto siirtyi vedestä tyttöihin.

IMG_20150504_095206

Lounaan syötyä oli Murusen päikkäreiden aika ja minä pääsin hoitamaan selkäjumia maailman parhaalle fyssarille. Taas iha huippu hieronta! Huomaan, että heti kun pitää vähän pidemmän tauon ja treenaa kovemmin, nii kroppa huutaa lihashuoltoa. Ja pitäisi muistaa tehdä liikkuvuusharjoittelua…muttha.. Jospa sitä saisi aikaisiksi. Ei niin motivoivaa..onko teistä?

Kiitos Niina.

Kiitos Niina.

Iltapäivästä meidän miehet lähti ulkoilemaan ja mulla oli aikaa suunnitella yhtä projektia… On ihanaa kun mieheni on kotona. Murunenkin selvästi nauttii siitä. Heillä tulee vaan koko ajan lisää uusia hassuttelujuttuja. Ihana seurata heitä.

Hassuttelijani. <3

Murusen mentyä yöunille selailimme etelänmatkoja. Viime vuosi jäi kokonaan väliin matkustelulta. Murunen ei ihan antanut voimia lähtemään maailmalle. Katselin myös vanhoja reissukuvia ja kylläpä matkakuume nousi. Päädyimme Kreikkaan. Sopiva lentomatka. Siistihkö paikka. Eikä olla hetkeen käyty. Onko suosituksia?

11.8 085

Parin vuoden takaiset Turkin kuvat..oiiih..fiilistelyä.

11.8 048

Jos haluatte matkakuumeen, niin kaivakaapa vanhoja matkakuvia esille..toimii ;)

Illan päätteeksi kuvasimme Nirvanan juoksutiimiläisille jumppavideota. Mallina sai toimia mieheni (pieni kiristys, niin suostui. ;) ). Video ei ole julkaisukelpoinen. Vain juoksutiimiläiset saivat iltapiristyksen siitä.

Sellainen maanantai. Eipä ihmeitä tapahtunut, mutta oli jotenkin kiva päivä. Välillä tällainen postaus.

Mukavaa viikkoa teille lukijat!

 

Vien mut äärirajoille?!

8.4.2015 Yleinen

Pitäähän minullakin hommia olla, jottei liian helpoksi kävisi tämä  hoitovapaan viettäminen play offien aikana. Tänään starttasi varsinaisesti Nirvanan juoksuprokkis.  Sen lisäksi olen lupautunut hoitamaan miesten treenien ajan tuttava perheen alle vuosikasta poikaa. Ja mitäs vielä, jumppien ohjaus ja oma treenaaminen. Nii ja tärkein, äitinä olo. Enkä kehu, että olenpas toimelias..ennemminkin ehkä tyhmä. No katsotaa miten organisaatiotaitoni saadaan vedettyä äärirajoille. Tästä hommasta putoaa kolmen viikon jälkeen kuitenkin play offit, hoitotätinä olo ja jumpat. Että kaipa sen jaksaa?!

Aamu alkoi itkulla, Murusen selvästikin kesken jääneillä yöunilla kello 5! Eii, ei yhtää mua ois väsyttänyt. Kuuten asti odotin, josko nukahtaisi, mutta turhaan.. Löysin kyllä aamuheräämisestä positiivinen puolen; Murunen käykin aamu-unille..eli se minun pelkäämä/odottama ”takapakki” tuli tänään, kun muutoin ollaan pärjätty yksillä päikkäreillä. Mutta tänään siinä oli hyvää se, että Murunen sekä hoidokkipoikani nukkuivat samaan aikaan aamu-unia. Ja muutenkin ihan kivaa kun Murusella on kaveri.

Pojat unilla. ZZZzzz

Pojat unilla. ZZZzzz

Hoitotätinä olon jälkeen pääsin itse salille. Ja mitäpä muuta kuin jalkoja pumppaamaan. Sain kunnolla tuntuman uusista treenikengistäni. Toimivat hyvin; sopivan napakat, muttei liian. Oli muutenkin ihana keskittyä vain itseeni. Ja jalkatreeni auttaa minua siinä. Silloin saa pään nollattua.

Jalkatreeni sisälsi tänään:

  • Prässi
  • 1 jalan mave
  • Sumo
  • Aasinpotku
  • 1 jalan syväkyykky
  • ja vatsalikkeitä
Tässä ne ovat! <3

Tässä ne ovat! <3

Illalla siirryin toisen työn pariin. Haastattelin alkuhaastattelut Nirvanan juoksutiimiläisille. Kävimme läpi mitä yhteistreenejä pidämme viikoittain.. Uskon, että tuosta projektista saan itsellenikin uutta eneriaa. Aion itsekkin treenata mukana. Tekee ihan hyvää koordinaatioharjoittelu yms. juoksua tukeva treeni minullekin. Odotan innolla miten tiimiläiset kehittyvät, osaanko olla tarpeeksi tiukka koutsi. ;) Tiimin naiset ovat mahtavia persoonia.

Tämän hulisevan päivän päätteeksi oli ihana helliä Murusta ja mennä isomman murusen kanssa saunaan. Ainakaan vielä tänään en kokenut meneväni äärirajoille.

 

Olisi kiva kuulla onko muilla hoitovapaalla olevilla äideillä (tai joskus hoitovapaalla olleilla) ollut jotakin prokkista mikä pitää mielen virkeänä? Vai riittääkö pelkkä kotona oleilu. Ei varmasti hullumpaa sekään. Itse aion viimeistää kesällä harrastaa sitä. ;)

AURINKOISIA JA ENERGISIÄ PÄIVIÄ KAIKILLE!! :)

 

Kesäksi Kuntoon 7.3.2015

7.3.2015 Yleinen

Moro!

Tänään 7.3.2015 tarkoituksena ois aloittaa semmonen parin kuukauden dietti. Tavoitteena ois saada vähintään 10 kg pois. Ruokavalio ja elämän tavat laitetaan kondikseen.

Otan mieluusti vinkkejä vastaan ja mulle saa tulla juttelemaan kuka vaan. (varsinkin naispuoliset henkilöt) :D

Oon käynyt muutaman vuoden salilla joten tuun kirjottaan tänne treeneistä, ruokavaliosta ja myös muutenkin mun elämästä.

tää ei oo pelkkä treeni blogi mutta se on suuri osa tätä.

 

Tulkaa ihmeessä jutteleen ja kysymään jos on jotain mielenpäällä.

Peace :)

 

Herkku helmikuu

16.2.2015 Yleinen

Aika monella ihmisellä on menossa toi herkuton helmikuu mut mulla se on jotenkin kääntynyt herkuttelu helmikuuksi. Päättäväisesti mä vielä tammikuussa ajattelin et ensi kuussa en syö yhen yhtä herkkua. Mutta sehän on käytännösää mahdotonta!! Helmikuussa on ystävänpäivä ja mikä ihanampaa kuin hemmotella itseään ja ystäviä suklaa kakun tai leivoksien parissa? Sit on heti perään laskiainen ja ei laskiainen oo mitään jos et saa edes yhtä pullaa jossa on paljon hilloa ja kermavaahtoo. Nam! Sit ku oon täällä niin lapsilla sattuu nyt vaan olemaan synttäreitä ja et halua kieltäytyä kauniista leivoksista ja kakuista mitä äidit ja isät on vaivan kanssa leiponut. Sehän olisi epäkohteliasta eikö totta? Ja sit vielä ihana Nelly ystäväni jättää meidät ja Sveitsin ensikuun alussa niin pitää nyt käydä kahviloissa ja maistella kaikkia ihania herkkuja siinä sivussa. Ihan vaan sen kunniaksi että toinen lähtee. Joten herkuttelu helmikuu sallittakoon minulle !

Synttärisuklaakakku <3

Synttärisuklaakakku <3

Synttärisitruunakakku. <3

Synttärisitruunakakku. <3

Elämä ranttaliksi. Sillävälin kun lapset nukkuu syön sohvalla telkkaria katsoen herkkuja. Kaikkea mitä ei saisi tehdä. :p

Elämä ranttaliksi. Sillävälin kun lapset nukkuu syön sohvalla telkkaria katsoen herkkuja. Kaikkea mitä ei saisi tehdä. :p

Palataan sit tähän iltaan. Aateltiin laittaa Nellyn kanssa elämä ihan ranttaliks! Eli sen sijaan että oltaisi menty tähän minun kylän kahvilaan niin päätettiinkin mennä suurcity Nyoniin. Ja siellä löydettiinkin itsemme mccafen mahtavien herkkujen äärestä. Tuli sitten suunniteltua elämää eteenpäin ihan huolella ja ihmeteltyä mailman kaikkeutta. Tavoitteet läksiäis illallekkin on tehty, siitä tulee mahtava ilta. Ihan pelottaa et mitä käy… Iltaamme tulee kuulumaan ainakin tequila, ystävät, nauru, konttaus ja mäkkäri. Pitää sit kertoilla et miten käy! Hauskaa oli ja naurua riitti, kiitos! Haikee on kyl fiilis kun toinen lähtee, mut uusiatuulia kohti ja me jatketaan seikkailuja kyl sit suomessakin. <3

Kahville, mars! Oli ihana laittautuu pitkästä aikaa.

Kahville, mars! Oli ihana laittautuu pitkästä aikaa.

Tiramisu, chai latte nam!

Tiramisu, chai latte nam!

Nelly, chai latte ja suklaakakku <3 pienet asiat tekee niin onnelliseksi. <3

Nelly, chai latte ja suklaakakku

Blogihaastetta tältä päivältä ei tule, koska en omista autoa. Lankku haaste tehty 90 sekunttia ja viimeset 15 sekunttia oli yhtä tuskaa. Mut tein sen, voittaja fiilis! Tältä erää onkin sit hyvä lopettaa ja käydä nukkumaan.

image

– Haikeen onnellinen

 

p.s. Huomenna testissä uus laji! Oon kuullu et se on aika haastava, mutta testataan ja katsotaan selviinkö hengissä!

p.p.s. Onneksi kohta saan tietokoneen, oon niin kyllästyny tähän kännykällä räpeltämiseen!

Aupairin arki

11.2.2015 Treeniblogi, Yleinen

selätin eilisen pahoinvoinnin ja nyt tekaisin videon arjestani. Käyhän katsomassa niin selviää millainen pääsääntöisesti on aupairin arki! Enjoy!

p.s. Ei se aina ole todellakaan ruusuilla tanssimista vaikka kuvat niin ehkä antaa ymmärtää. Tehtäviin kuuluu paljon myös mm. Siivousta.

p.p.s. Tein haasteen 45sekuntia lankussa ja meni paljon paremmin kuin eilen. Ja on tässä keritty tosiaan jumppaamaankin. Nyt hyvää yötä!

 

Maanantai muka viikon nihkein päivä..ei mulla!

9.2.2015 Yleinen

Viikko alkoi heti aamusta jo hyvin, heräsimme kaikki samaan aikaan. Tai oikeastaan minä ensimmäisenä. Siitä ei voi päätellä mitään muuta kuin hyvin nukuttu yö, IHME! Päivästä oli muutenkin tulossa mukava, niin kuin maanantait yleensäkin ovat minulle. Maanatai on päivä, jolloin isä ja poika saavat viettää laatuaikaa ja minä virkistän mieltäni jumppia ohjaamalla ja käymällä salilla laittaas pyllyy hyllyy. :D

Pääsin lähtemään salille heti kun mieheni tuli reeneistä kotiin. Oli jalkapäivä vuorossa. Ja muuten tuntui eilinen HIIT-treeni -uskomatonta, 10min! Salilla huhkinta sisälsi pääliikkeinä maven ja jalkaprässin ja ehdottoman äässisuosikin, eli aasinpotku taljassa. SUOSITTELEN! ;)  ja pari oheisliikettä lisänä. Mitkä ovat teidän jalkasuosikit, onko lemppariliikkeitä??

Salin jälkeen oli yksi päivän kohokohdista; murunen päikkäreillä ja minä herkuttelen proteiinijuoman jälkeen. IMG_20150209_1507261

Kahvin ohella suunnittelin illan jumpat: Telmisläisille merirosvoseikkailua ja Temppukoululaisille erilaisia kuperkeikkoja ja volttien alkeita. Näitä tunteja tarjoaa Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempo. Käy katsomassa tarjontaa: http://www.liikuntaseuratempo.fi/ 

Temppukoululaiset vauhdissa.

Temppukoululaiset vauhdissa.

Päivään mahtui myös kauppareissu, josta mukaan lähti vähän piristystä arkeen. Tulppaanien ja liljojen lisäksi tarttui uusi muumimuki. Eli kaikkia turhakkeita mieheni mielestä. Se on kumma, kun hän ei voi ymmärtää kukkien päälle. Mitenhän sen saisi tajuamaan, että saa niitä kukkia miehetkin ostaa..;D ..se osti mulle vaan yllätyksenä Singerin, jotta voin ommella hänen farkut kuntoon. :D

IMG_20150209_1504381

 

Sellaista minun päivään. Ja perheen kaksi muuta; isi ja poika olivat illan viettäneet pulkkailessa. Minusta on todella tärkeää, että he saavat viettää keskenään aikaa, ilman minua, kehittää isä-poika-suhdetta. Se heillä onkin loistava. En aina ymmärrä edes heidän huumoria. Eikä minun ehkä tarvitsekaan -se on heidän juttunsa. Muistakaa antaa keskinäistä aikaa lapselle ja isälle. Tekee kaikille hyvää. Itse en alkuaikoina sitä osannut tehdä. Mutta harjoitus tekee mestarin. ;)

Se oli minun mukava maanantai. Toivottavasti viikko jatkuu yhtä energisenä. Energistä viikkoa myös teille hyvät lukijat! :)

ps. Katsotaan mistä keksin postauksia tällä viikolla..ideoita on pää täynnä, mm. eräästä kosmetiikka-alan yrityksestä ja tuotteista, ja olen luvannut avata HIIT-treeniä enemmän ja ehkäpä julkaista ohjelmia täällä.

HIIT-treeniä ja uintia koko perheen voimin

8.2.2015 Yleinen

Meillä oli sovittu uimatreffit puolilta päivin toisen jääkiekkoilevan perheen kanssa. Poikamme olivat yhtäaikaa vauvauinnissa ja sen loputtua jatkoimme uintia harrastuksena. Meidän murunen tykkää vedestä ja sukeltelee hienosti. Päivälliselle olimme menossa minun mummoni luo. Joten muka ongelmaksi muodostui; missä välissä kuntoiluni? Kunnes päätin ottaa viikko-ohjelmaani kiireisille päiville HIIT-treenin. High intensity interval training, eli kovatehoinen intervallitreeni.

http://www.menaiset.fi/artikkeli/sport/vartin_tehotreeni_hiit_vastaa_tunnin_lenkkia_ohjeet_harjoitteluun

Mieheni kanssa suunnittelimme liikkeet. Sovelsin vähän HIITTIÄ siten, että en pitänyt liikkeen välissä taukoa, vaan vasta kierroksen jälkeen. Nopeampaa ja tehokkaampaa nääs ;D Sparraajina toimivat elämäni miehet. Tykkäsin kovasti, sain sykkeet hyvin ylös ja kunnon hien.   Silti vielä mietiskelin, että onko niin lyhyestä treenistä hyötyä. Noh, katsotaan.. Onko täällä muita HIITTIÄ kokeilleita, onko tullut tulosta?

Pikkusparraajani <3

Pikkusparraajani <3

HIIT helmikuu!

HIIT helmikuu!