Selaat arkistoa kohteelle toisen arvostaminen.

Pökittääkö muiden arvostelu omaa itsetuntoa?

11.10.2015 Yleinen

11102015Muuttaessani asennoitumista elämään, olen huomannut miten toiset yrittää pönkittää itsetuntoaan mitä ihmeemmisillä tavoilla. Toki itsekin saatan mielessäni ajatella, miksi joku näyttää jotain tai käyttäytyy jotenkin. En silti halua enää olla se, joka ensimmäisenä toteaa jonkun oleman ruma, taitamaton tai vääränlainen.

Lisätessäni Cambridge-reseptin eilen Kotikokki.netiin, sain kommentin, että sen voisi tehdä tuoreistakin vihanneksista. Että ne ovat halvempia ja parempia kuin pakasteet. Varmasti kyllä, mutta itse työttömänä venytän penniä ja jos kilo kukkakaalia maksaa 4e ja pakasteena saan sen 2e, ei valinta ole vaikea. Lisäksi en ole himoruuanlaittaja ja haluan reseptien olevan helppoja, valitsin pakasteet. En ymmärrä ihmisiä, jotka katsovat tarpeelliseksi arvostella valintaani. Lisäksi pakasteet säilyvät, eikä ole syytä, miksei voi tai ehdi tehdä kasvissosekeittoa…

Olen muutaman kerran törmännyt myös toisen ulkonäön arvosteluun. Millä perusteella niin 11102015_2voi tehdä? Ja jopa niin, että tämä toinen saattaa kuulla? Jos oma ulkonäkö on omasta mielestä kaunis ja täydellinen, kaikki eivät ehkä sitä ole. Tässäkin -> Kauneus on katsojan silmissä.

Lätkämatseissa istun usein baarin puolella, kuten viime torstainakin. Tästä olen saanut kuraa niskaani aiemmin, joillekin se on hyväksyttyä, ei minulle. Nytkin istuin baarissa juoden kivennäisvettä ja jutellen minulle tärkeiden ihmisten kanssa. Ja katsoin peliä välillä screeniltä. Miksen minä voi toimia niin, mutta jotkut toiset voivat?

Sain hyvän neuvon yhdeltä ystävältäni, älä mieti mitä joku sinusta ajattelee. Tätä olen itse noudattanut nyt ja olen tyytyväisempi. Jos nauruni, tapani, ulkonäköni tai jokin muu asia häiritsee jotain, se on hänen ongelmansa. Minä en niille asioille voi mitään.

Pönkittääkö oikeesti toisten arvosteleminen jollain tavalla omaa itsetuntoa? Tuleeko siitä jotenkin parempi ja täydellisempi olo itselle?

Mukavaa sunnuntaita kaikille ja muistakaa arvostaa toista ihmistä sellaisena kuin hän on.