Selaat arkistoa kohteelle Thornbridge.

Olutarvio – Thornbridge Saint Petersburg

29.1.2016 Olutarviot

Humalat: Galena, Perle, Hallertau, Magnum
Maltaat: Maris Otter, Pale Ale, Torrefied Wheat, Chocolate, Roast Barley
Voltit: 7,4 %
EBU: 120

Kaikki tähän mennessä maistamani Thornbridgen oluet ovat olleet poikkeuksetta joko hyviä, tai erittäin hyviä. Valtion virallisen juomapuodin, elikkä siis Alkon tilausvalikoimaan tuli äskettäin lisää Thornbridgen oluita Halcyon Imperial IPA:n ja Saint Petersburg Imperial Russian Stoutin muodossa. Molemmat oluet menivät saman tien tilaukseen ja nyt arvostelussa siis tuo stout. Imperial stoutiksi Saint Petersburg on volteiltaan aika mietoa, mutta ei anneta sen häiritä vaan kaadetaan olut lasiin ja naatiskellaan!

Väriltään Saint Petersburg on aika lähellä kahvia, cappucinon väristä vaahtoa kertyy lasin pinnalle reilusti. Tuoksu on suklainen, kahvinen ja hieman paahteinen. Suklaa ja kahvi hallitsevat myös makuosastolla, paahteisuutta tietenkään unohtamatta. Paahteisuus hieman korostuu oluen lämmettyä, jolloin maussa havaittavissa myös hieman maustekakkua. Varsin järeästä EBU-arvosta voisi päätellä oluen olevan kuivaa ja kireää, mutta suutuntuma on itseasiassa pehmeän samettinen.

Ennen maistamista vähän epäilytti tuo olutyylin huomioiden yllättävän pieni alkoholiprosentti. Ei epäilytä enää, nimittäin kyseessä on loistava olut ja ehdottomasti yksi parhaista maistamistani imperial stouteista tähän mennessä!

ARVOSANA: 5 / 5

2016-01-23 22.10.09_889x500

Olutarvio – Thornbridge Jaipur IPA

17.9.2015 Olutarviot

Humalat: Warrior, Chinook, Centennial, Ahtanum
Maltaat: Maris Otter, Vienna
Voltit: 5,9 %
EBU: 55

Edellisessä olutarviossani tutustuttiin brittiläisen Thornbridgen Wild Raveniin, joka osoittautuikin todella hyväksi Black IPA:ksi. Pysytään saman panimon oluissa ja otetaan testiin alkaneen syksyn kunniaksi syksyisen oranssilla etiketillä varustettu Jaipur IPA!

Väriltään olut on kirkkaan keltaista, vaahtoa kertyy reilusti pinnalle. Tuoksu on enimmäkseen havuinen ja greippinen, joskin taustalla on myös hieman trooppishedelmäistä aromia. Maku on tuoksua mukaillen havuisen greippinen, aavistuksen viljainen, sekä mustapippurisen mausteinen. Jälkimaussa on sopivasti kirpeyttä.

Hyväähän tämä ehdottomasti on! Ei ihan heti tule mieleen toista IPAa, jossa raikkaus yhdistyy jopa aavistuksen lämmittävään mausteisuuteen, vieläpä onnistuneesti. Jos tähän jotain kaipaisi, niin IPA:lle ominaista trooppishedelmäisyyttä saisi maussa olla mukana. Loistava olut joka tapauksessa!

ARVOSANA: 4 / 5

2015-09-01 15.21.48_889x500

Olutarvio – Thornbridge Wild Raven Black IPA

29.8.2015 Olutarviot

Humalat: Nelson Sauvin, Centennial, Sorachi Ace, Chinook, Amarillo
Maltaat: Maris Otter, Munich, Black Patent, Suklaamallas
Voltit: 6,6 %
EBU: 65

Kymmenen vuotta sitten perustettu brittiläinen Thornbridge on itselleni uusi tuttavuus. Lukuisia palkintoja voittaneen panimon oluita en ole aikaisemmin maistellut, mutta nyt Beers of the Worldin kautta tilasin muutaman pullon Wild Raven Black IPAa sekä panimon tunnetuinta olutta Jaipur IPAa. Ensimmäisenä maisteluun päätyi Wild Raven, joka on valittu maailman parhaaksi Black IPA:ksi kahteen kertaan (World Beer Awards 2012 ja 2013). Silloin olut tunnettiin nimellä Raven, mutta nimi vaihdettiin vuonna 2013, koska samannimisä oluita oli markkinoilla vaikka kuinka paljon. Otetaanpa selvää minkälaista olutta pullosta löytyy!

Lasiin kaatuu lähes mustaa olutta, vaahtoa kertyy pinnalle viitisen senttiä. Tuoksu on vahvasti havuinen ja aavistuksen sitruksinen. Maku on havuisen sitruksinen, kuivahedelmäinen ja myös aavistuksen paahteinen. Jälkimaku on sopivan kirpeä.

Kokonaisuutena Wild Raven on raikas ja sopivan kirpeä Black IPA. Erittäin hyvä olut, joka sopii varmasti hyvin pimeneviin syysiltoihin!

ARVOSANA: 4 / 5

2015-08-28 22.12.13_889x500

Mainittakoon vielä, että Thornbridge on avaamassa ravintolaa Helsinkiin yhteistyössä panimon tuotteiden maahantuonnista Suomessa vastaavan Brew Seeker Oy:n emoyhtiön Captol Invest Oy:n kanssa.