Selaat arkistoa kohteelle terveellinen.

Kevyt sitruunajuustokakku

13.5.2015 Kaikki

Tämä sitruunainen ja erittäin kevyt kakku on raikas ja sopii hyvin kuumaan kesäpäivään! Gluteenittomaksi muunnettaessa!


Kakku on kevyt ja helppo tehdä.

 

helppo                  40 min+ 8 h jähmettyminen

 

Tarvikeet;

200g digestive ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla digestive kekseillä

75g voita

 

Täyte;

6 liivatetta

1 sitruunan kuori

1 dl sitruunamehua   n.1-2 sitruunaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl rasvatonta mango jugurttia tai muu vastaava maku

250 g rasvatonta maitorahkaa

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 valkuaista

Kiille;

3 liivatelehteä

4 dl appelsiinitäysmehua

 

Valmistus;

Murskaa keksit esimerkiksi pienen muovipussin sisällä pieniksi muruiksi. Lisää muruihin voi ja sekoita hyvin. Painele murut leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuuan pohjalle tiiviisti.

Jos haluat kakusta korkeamman, mutta kapeamman valitse 20cm levyinen, jos taas matalemman ja laajemman 24cm sopii hyvin. Itse käytin 20cm levyistä.

IMG_2665

 

 

 

 

 

Pistä liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori ja purista sitruunamehu. Sekoita  tuorejuusto, rahka, jugurtti, sokeri, vaniljasokeri ja kuoriraaste keskenään. Vaahdota valkuaiset.

Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja lisää joukkoon ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet. Sekoita ja lisää tuorejuustoseokseen. Lisää valkuaisvaahto rauhallisesti sekoittaen. Sekoita kunnes aineet sekoittuneet. Tarkista makeus, sillä sitruunoiden happamuus vaihtelee.

Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin 4tunniksi.

IMG_2666IMG_2667

 

 

 

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja kiehauta 1/2dl appelsiinimehusta. Lisää appelsiinimehuun puristetut liivatteet ja sekoita, kunnes liivatteet ovat sulaneet. Lisää loppu mehu ja kaada varovasti kakun päälle. Anna kakun olla vielä jääkaapissa n.4 tuntia.

Irrota kakku varovasti vuuasta ja koristele aluamallasi tavalla. Pitsirullien ja sokerimassa ruusujen ohje tulossa toukokuun lopulla! Kuvassa koristeltu tummasuklaa pitsirullilla, sokerimassaruusulla ja suklaaraasteella.

 

IMG_2681IMG_2676IMG_2677

resepti Kinuskikissalta, kuvat omiani 

Paahdetut mantelit

21.4.2015 Kaikki

 Nämä paahdetut ja maustetut mantelit, ovat  mukavia iltanaposteluja. Parhaimmiillaan ne ovat  lämpiminä!


Vinkki! voit maustaa myös omalla maullasi!

 

Helppo                        n.30 minuuttia

 

Ainekset;

2dl kuorellisia manteleita

2tl kanelia

1/2tl chilijauhetta

1/2tl jauhettua pippuria

2dl tomusokeria

2-3rkl hunajaa

 

Valmistus;

Sekoita kipossa tomusokeri, mausteet ja hunaja. Paahda ensin manteleita hieman pannulla ilman rasvaa, että ne saavat hieman väriä. Varo ettet paahda liikaa! Pähkinöistä tulee tällöin tummia ja palaneita.

IMG_2529

 

 

 

 

 

Siirrä mantelit erilliseen kippoon ja laita sitten kuumalle pannulle sokerimausteseos ja hunaja. Kun sokeri on sulanut, ota virta pois levyltä pois ja lisää mantelit. Sekoittele niin että sulanutta sokerimauste tahnaa leviää kaikkiin manteleihin.

Levitä mantelit jäähtymään leivinpaperille ja ripota vielä hieman mausteita manteleiden päälle. anna jäähtyä hetki ja tarjoa!

Tarjoiluehdotus;  

Katso tästä ohje pieneen leivinpaperi pussiin, josta on mukava tarjota pähkinöitä. Voit vaikka tehdä jokaiselle oman pussin!

IMG_2530

 

 

 

 

 

 

IMG_2532

 

 

 

 

 

 

 

 

kuvat ja resepti omiani

First day…

19.1.2015 Yleinen

Oivoi ja voioi!

Aamu lähti käyntiin sillä et nopeeta sängystä ylös, koira pihalle, vaatteitten vaihto ja autoon. Söinkö? En. Noh sitte pysähyttiin kaupassa ja mukaan tarttu vissypullo ja kolmioleipä. Ei niin hirveen terveellistä. Sit kaupunkii fysioterapiaan ja kotiin. Sit söin makaroonilaatikkoa, salaattia ja raejuustoa. Parempaan suuntaan mentiin. Sit taas kaupunkiin ja kotia tullessa syöpäsin Pinaattikeittoa ja jälkkäriks raejuustoa ja mustikoita.

Liikuinko tänään. En. Mut en syöny suklaata ja voi helekattia sitä tuskaa ko hellu syö hampurilaisen ja suklaakakku ja juopasee vähän kokista… Mut pidin pintani ja en syöny suklaata. En juonu kokista. Vielä pitäs se vedenjuonti opetella. Tänään teki jo mieli lopettaa tää ja ostaa suklaata, mut ei. Päätin etten todellakaan luovuta nyt! Ja voi niitä kirosanojen määrää ko hellu osti itelle suklaavanukasta… minun heikkous!!!

Millonkohan oppisin ottamaan kuvia niin saisitte niitäki?

lataus (1) lataus

 

kuvat netistä.

Katomma miten huominen mennee!!

Have a nice evening ♥

♥Janica

Päivää,iltaa,aamua, miten vain

3.6.2014 Yleinen

Tämä on aloittelijoille tarkoitettu treeniblogi jossa on ohjeita ja…  ja ei muuta

Fantastinen foccaccialeipä

5.5.2014 Yleinen

Tutkimusten mukaan oliivi on terveyttä edistävä ja ylläpitävä elintarvike. Extra-neitsytoliiviöljyn (kylmäpuristetun oliiviöljyn, jonka lämpötila ei missään tuotantovaiheen aikana saa nousta yli 27 asteen) on todettu ehkäisevän sepelvaltimotauteja, auttavan rasvan kolesterolien sekä verenpaineen tasapainottamisessa.

foccaccia

Ainekset:

6dl vehnäjauhoja

1pss kuivahiivaa

1tl suolaa

3dl kädenlämpöistä vettä

2tl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Leivän päälle:

Oliiveja (jos oliivit eivät ole mieleen, kirsikkatomaatit käyvät myös)

Kylmäpuristettua oliiviöljyä

Rosmariinia

Merisuolaa

 

Ohje:

Kaada suureen kulhoon 3dl kädenlämpöistä vettä. Sekoita veden joukkoon pussi kuivahiivaa. Lisää osa jauhoista siivilän läpi kulhoon. Lisää oliiviöljy sekä suola ja kaada loput jauhoista joukkoon. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja, mutta taikina saa jäädä tahmeaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. puoli tuntia.

Laita uuni kuumenemaan n. 200 asteeseen. Laita taikina leivinpaperilla päällystetylle uunivuoalle. Halkaise oliivit tai tomaatit. Painele sormella taikinaan pieniä kuoppia ja laita oliivit niihin. Voitele leivän pinta oliiviöljyllä. Ripottele leivän päälle rosmariinia ja merisuolaa oman maun mukaan. Paista uunin alatasolla n. 20 minuuttia.

Nauti!

~Terkuin Kaisu!~