Selaat arkistoa kohteelle tekniikka.

Puukaasua

26.1.2015 Yleinen

MrTeslonian on yksi youtuben suosikeistani, monipuolinen tekniikan ja härrävärkkien rakentaja ja testaaja. Uusin päivitys (joita tulee muuten usein) hänen videokanavallaan  on puukaasulla käyvä moottorisaha.

Käy ja ääni on kuin moottorisahassa ainakin, mutta onko sahasta sahaamaan sitä puumäärää jonka se vaatii käydäkseen? Se jää vielä epäselväksi.. Käsittääkseni MrTeslonian ei pyrikään tässä tekemään varsinaista hyötytyökalua vaan testaa onko yleensä mahdollista saada vanha ja ilmeisen harva kaksitahti sahanrousku käymään puukaasulla. Ehkä tuo voisi toimia siten, että saha olisi kiinni telineessä ja sitä käytettäisiin sirkkelinä, mutta puunkaatoon tuosta variaatiosta ei ole. Eli häkäpöntön pitää olla erillään sahasta ja kaasun tulla letkusta, jotta sahan paino olisi kohtuullinen ja sahan kallistelut onnistuisivat ja mahdolliset palovammat siellä savotalla vältettäisiin ;) .

Aiemmin hänen puukaasua käsittelevillä videoillaan on kattavia demonstraatioita erilaisista puukaasu kamiinoista (oikoluku moitti kaminaa) ja kyllä siellä pyörii jo monenmoista konetta, kuten sähkögeneraattori tuolla kaasulla.

Kuten kerroin löytyy tyypiltä paljon muuta, ilma-, höyry-, sähkö-, tuuli-, jne teknisiin sovelluksiin. Valitettavasti tuo rapakko meidän välillämme estää suorat kontaktit ja liekö tuo välttämätöntäkään, mutta olisipa mukava vaihtaa ajatuksia moisen velikullan kanssa ihan livenä.

Parasta tässä käytäntöön asti vievässä kokeilijassa on se, että tarvikkeet joita mies käyttää kokeiluissaan ovat monen silmissä kaatopaikkakamaa ja roskaa. Siis halpaa ja ehdottomasti kierrätettävää tavaraa, joka ei meilläkään liikoja maksa. Siis kaikki pellepelottomat, lisätkääpä kaverin videokanava suosikkeihinne.