Selaat arkistoa kohteelle TE-keskus.

Yrittäjä byrokratian viidakossa

23.6.2015 Yleinen

Lue artikkeli kokonaan →

Karenssi päättyi

24.9.2014 Vakavasti otettava, Yleinen

No niin, se sitten viimenään päättyi, se mun työkkärilautakunnalta saama kolmen kuukauden karenssi. Rahaa ei liitolta tule kuin joskus reilun kuukauden kuluttua, mut voisko sanoa, että voiton puolella ollaan.
Kolme kuukautta lähes tulkoon ilman tuloja on ollut aikamoinen koettelumus, mutta kiitos pienoisen tuurin sekä ennen kaikkea kiitos rakkaiden lähimmäisten olen selvinnyt ihan tyystin riutumatta nämä piinaavat viikot. Suurkiitos heille, te itse kyllä tiedätte keitä tarkoitan. Vielä pitäisi reilu kuukausi kärvistellä ennen kuin rahaa saan, mut kyllä tämä tästä suttaantuu.

Lähin omainen on viranomainen

22.7.2014 Terveys, Vakavasti otettava, Yleinen

(Tälle paikalle kirosana), oon itse järjestänyt omat asiani tähän jamaan, jossa tarvitaan viranomaisen päätös asiaan jos toiseenkin. Koska eri instanssien välinen tiedonkulku on yhä Suomessa vielä vuonna 2014 niin käsittämättömän alkukantaista, etteivät eri laitokset pysty jakamaan infoa keskenään, tai siihen ei riitä käsittelijän halu eikä mielenkiinto, niin on todella todettava vallan merkillistä olevan sellaisen toiminnan. Koska pienelle ihmisille (lähinnä nyt minulle) ei jaeta häntä itseään koskevia tietoja kuin virkaatekevien omavaltaisten päätösten kautta, katson oikeutetuksi laittaa tähänkin kohtaan voimasanan (kirosana!).

Puuttumatta juurikaan asioiden yksityiskohtiin kerron sen, että annoin itseäni koskevan lausunnon laitokseen A, jossa käsittelijällä ei riittänyt kesäkuumalla virtaa paneutua mun asioihin edes sen vertaa, että olisi lukenut mun lausunnon läpi. Hän oli (tää on mun oma mielipide, ei todistettu fakta) katsonut vaan otsikot ja yhden liitteen, ja tehnyt mulle negatiivisen päätöksen sen perusteella. Huomiotta oli jäänyt kaikki se muu noudettavissa oleva materiaali, jonka olen itse asianmukaisesti ja ajallaan laitokseen B toimittanut. Ja laitos B tekee lopullisen hylkäyksen A:n mielivaltaisen päätöksen perusteella. A:n lausunnon lopputeksti kuuluu ”Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta.”

Ja (kirosana!), miäpä soitin sinne laitokseen A ja vaadin saada muutosta aikaan. Nyt on tilanne sellainen, että mun pitää hakea eräs päätös vielä laitoksesta C, jotta A voisi tehdä uuden (kielteisen?) päätöksen, jonka B sitten tullee sinetöimään omalla negatiivisuudellaan.

Ihme touhuu!

TE-keskuksen miehiä

23.6.2014 Vakavasti otettava, Vapaa-aika, Yleinen

Ilmoittauduin tänään ekaa kertaa TE-keskukseen eli työkkäriin. Kahdesti. Ensin puhelimella ja sitten henk.koht. paikan päällä. Nautin joka sekunnista.

Em. yhteydenottojen lisäksi kirjoitin TE-keskukseen kotonani lausunnon niistä syistä, miksi jäin omasta tahdostani työttömäksi. Harmi, että heidän nettisivullaan oli varattu tilaa vain 2000 merkin pituiselle tekstille, mult ois lähtenyt helposti monin verroin pidempikin eepos sinne. Hui hai, siellä se nyt lepää.

Oon todella vapautunut!