Selaat arkistoa kohteelle Täyteet.

Korkea mango-suklaakakku

3.5.2015 Kaikki

Tämä korkea mango-suklaa kakku on mitoitettu 12 hengelle. Saatavana myös gluteenittomana.


 

 

Normaali                   2h+  n.12h jääkaapissa

12-14 henkilöä

 

Pohja;

voita ja korppujauhoja vuuan voitelemiseen

5 kananmunaa

150 g tummaa suklaata

2 ½ dl vehnäjauhoja  ¤¤¤ korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella

1 rkl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa

200 g voita

2 dl fariinisokeria

1 sirtuuna

 

Täyte;

1 pkr vanilia vaahtoa

1 pkr maitorahkaa

4 prk mango vauvansosetta

3 liivatetta

1 rkl vettä

 5dl kermaa
Kuorrutus;
125 g pehmeää voita tai margariinia.
1 tl vaniliasokeria
4 1/2 dl tomusokeria
(1 rkl vettä)

Valmistus;

Voitele ja korppujauhota läpimitaltaan 20cm vuoka.

IMG_2626

 

 

 

 

 

Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset ja sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

IMG_2637

 

 

 

 

 

Sekoita yhteen vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.


IMG_2636IMG_2627

 

 

 

 

 

Lisää joukkoon keltuaiset ja jatka vatkaamista. Lisää tämän jälkeen sula suklaa muutamassa erässä ja vatkaa kevyesti. Lisää taikinaan kuivat aineet myös muutamassa erässä. Vaahdota valkuaiset ja lisää ne taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja vedä veitsellä muutama veto keskeltä reunoille, estääksesi liiallisen kohoamisen keskeltä. Laita uuniin alatasolle 175-asteeseen 45-50minutiksi.Kypsän kakun tunnistaa kimmoisuudesta ja kohoamisen päättymisestä ja myös muutaman millin irtoamisesta reunasta.

Anna kakkupohjan jäähtyä muutama minuutti enne kuin irrotat sen vuuasta. Tämän jälkeen anna jäähtyä kokonaan.

IMG_2638IMG_2644

IMG_2633

 

 

 

 

Täyte;

Laita liivateet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota vaniljakastike vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita mangososeet ja maitorahka sekaisin.

IMG_2650

IMG_2651

 

 

 

 

 

Lisää vaniliavaahto mangoseokseen ja sekoita käsin. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää 1 rkl kiehuvaa vettä niin että liivatteet sulavat. Anna liivateen jäähtyä vähän aikaa ja lisää liivatteet sitten varovasti koko ajan käsin sekoittaen mangoseokseen. Laita jääkaappiin.

Leikkaa kakku 4 osaan.

IMG_2649

 

 

 

 

 

Rakenna  n.20 cm korkea seinä kakkuvuokaan. (pahvia ja tuorekelmua kannattaa käyttää!) Laita ensin jompikumpi keskimmäisistä levyistä pohjalle ja kostuta muutamalla ruokalusikallisella sirtuunamehulla, johon on lisätty n.1 rkl sokeria. Älä kostuta pohjimmaista liikaa, sillä nestettä voi päälikerroksista valua alemmas.

Pursota kakun reunalle kermavaahtorengas ja lisää sen jälkeen n.2 1/2 – 3 dl  täytettä kermarenkaan sisään.

IMG_2652IMG_2653

 

 

Laita seuraavana pällys kerros ja toista sama joka kerroksella. Seuraavaksi laita pohja kerros ja ylimmäksi toinen keskikerros. Tämän jälkeen laita kakku jääkaappiin n.12 tunniksi. (tai yön yli)

 

IMG_2654

 

 

 

 

 

Ota kakku pois vuuasta ja tee päällys kreemi.

Vaahtota voita ja lisää sokerit. Lisää tarvittaessa tippa vettä. Kuorruta kakku lastan avulla sokeri kreemillä.

Jos haluat peittävämmän lopputuloksen tai haluat värjätä kakun eri värillä kannattaa laittaa alle ensin yksikerros vaaleaa sokerikreemiä ja laittaa jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja laittaa sen jälkeen uuden kerroksen, joko samaa väriä tai eriväristä kreemiä.

IMG_2655

 

 

 

 

 

Lisää vielä sokerimassa perhoset ja kakku on valmis! Sokerimassa perhosten onje tästä!

IMG_2662

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2661

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2657

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reseptin kakkupohja on Kinuskikissalta ja täyte Kakku-Unelmaa blogista.

Oreo täytekeksit

8.4.2015 Kaikki

Oreo keksit ovat tummia täytekeksejä vaalealla vaniliatäytteellä. Ne eroavat Dominoista kuoren tummuudella. Myös gluteenittomina!


 

Jos haluat oreoista alkuperäisempiä paista pohjia kovemmiksi, kuin ohjeessa.

 

keskivaikea                                    n.1h +2h passiivinen

20kpl

 

Ainekset;

1,5dl tummaa kaakaujauhetta (leivonta kaakaojauhetta)

1,5dl vehnäjauhoja ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla jauhoilla

1 tl vaniljasokeria

1/4 tl leivinjauhetta

110 g voita

2 dl hienosokeria

1 muna


Täyte:

75 g pehmeää voita

1 tl vaniljauutetta tai vaniliaaromia

3dl tomusokeria

0,5 dl kermaa

 

Sekoita kaakaojauhe, vehnäjauhot, vaniliasokeri ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota toisessa kipossa voi ja sokeri. Lisää sen jälkeen kananmuna. Sekoita joukkoon jauhoseos ja laita jääkaappiin jäähtymään n.2 tunniksi.

Ota osa taikinasta ja kauli se jauhotetulle leivonpaperille n.2-3mm paksuiseksi levyksi. Sen jälkeen paina n.4-5cm kokoisella ympyrämuotilla  jälkiä. Jos sinulla ei ole ympyrämuottia voit käytää vaikka lasia. Jätä n.2 cm rako toisistaan. Jos taikina löystyy liikaa, laita se jääkaappin hetkeksi kovettumaan.

Ota sen jälkeen ylimääräinen taikina pois, niin että jäljelle jää vain ympyrät. Jatka kunnes koko taikina on käytetty. Tee yhteensä n.40 jälkeä. ( HUOM! Ei 20 sillä silloin saat vain 10 täytekeksiä) Laita uunniin 200-asteeseen 10 minuutuksi ja anna jäähtyä.

Vaaahdota voita niin, että siitä tulee kuohkeaa ja lisää se jälkeen muut täytteen aineet. Pursota 20 keksipohjan päälle ja paina toiset puolet vastakkain. Laita jääkaappiin, ettei täyte sula ja säilytä viileässä.

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

resepti on Kinuskikissalta, kuvat omiani

Whoopies suklaakeksit

27.2.2015 Kaikki

 

Whoopies keksit ovat kuin pieniä leivoksia. Ne ovat mukavia pieniä tarjottavia. Muutettavissa gluteenittomiksi!


Täyte vaihtoehdoiksi olen valinnut raikkaan piparminttu täytteen ja makean ja helpon vaahtokarkkitäytteen!

Lue artikkeli kokonaan →