Selaat arkistoa kohteelle täyte.

Suklaa macaron

8.7.2015 Kaikki

Ihanan suklaiset macaronit ovat mukavia leivoksen tapaisia tarjottavia! Katso myös mansikka macaronien resepti! 


Ennen macaronien teon aloittamista kannattaa käydä katsomassa miten vältyt virheiltä macaronien teossa!

 

Haastava      1h+ 1h passiivinen

12kpl

 

Ainekset;

pohjat;

0,8 dl mantelijauhoja

2,3 dl tomusokeria

2 rkl leivontakaakaojauhetta

2 rkl sokeria

2 munanvalkuaista

täyte;

2,5 dl tomusokeria

3 rkl leivontakaakaojauhetta

3 rkl voita tai margariinia

2-3 rkl vettä

 

Valmistus;

Siivilöi tomusokeri, kaakaojauhe ja mantelijauhe erikseen ja vielä kerran yhdessä.

IMG_3252

 

 

 

 

 

 

Vatkaa valkuaisia sähkövatkaisella ja kun ne alkavat vaahtoutua lisää sokeri. Vatkaa vielä niin, että vaahto pysyy kipossa jos käännät sen, mutta vaahto on kuitenkin vielä kiiltävää.
IMG_2535

 

 

 

 

 

Lisää jauhot hyvin yhteen sekoitettuina muutamassa erässä vaahtoon ja nostele nuolijalla jauhot ja valkuaisvaahto sekaisin.

 

IMG_3255

 

 

 

 

 

 

Kun olet saanut sekoitettua vaahdon ja jauhot pyöräytä taikina kerran ja katso miten taikina laskeutuu takaisin.

Jos taikina ei laskeudu jatka vielä sekoittamista ja tee koe välillä. Taikina on valmista kun seos laskeutuu noin. 5 sekunnissa, mutta ei ole kuitenkaan liian löysää. Huomaa, että taikina löystyy koko ajan sekoittaessa!

 

IMG_3258

IMG_3259

 

 

 

 

 

 

Kun seos on valmista pistä se pursotin pussiin jossa on piste tylla. (halkaisia n. 4mm) Katso miten kokoat ja täytät pursotin pussin.

IMG_2847IMG_2849

 

 

 

 

 

 

Pursota leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille noin 4cm kokoisia nappeja. Jätä noin 2-3cm väliä.

IMG_3262IMG_3263

 

 

 

 

 

 

Niitä pitäisi tulla noin 24 kappaletta. Kopauta levyä muutaman kerran pöytää vasten jotta ilmakuplat poistuvat.

IMG_3266IMG_3267

 

 

 

 

 

 

Anna macaronien kuivua pöydällä noin 30-60 min, jotta pintaan syntyy kuori. Sormeen ei pitäisi jäädä mitään. Kuvassa jää.

IMG_3275

 

 

 

 

 

 

Paista macaroneja 150-asteisen uunin keskitasolla noin 10-15minuuttia.

IMG_3286

 

 

 

 

 

 

Valmista täyte;

Sulata voi mikrossa ja lisää sen joukkoon muut täytteen ainekset, paitsi vesi. Sekoita ja lisää vettä tarpeen mukaan. Täyteestä tulee hyvin makeaa ja pehmeää. Laita täyte jääkaappiin 30 minuutiksi.

Ota täyte jääkaapista noin 10 minuuttia enne pursotusta ja pursota sitten 12 macaronin päälle. Paina toinen puoli päälle ja säilytä jääkaapissa.

IMG_3293

 

 

 

 

 

 

Macaronien kuoret säilyvät noin 2 kk, mutta täytettyinä n. 2päivää jääkaapissa.

IMG_3295IMG_3300IMG_3301

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

resepti ja kuvat omiani

Hi hat-kuppikakut

18.4.2015 Kaikki

Hi hat-kuppikakkujen päällä makeaa ja pehmeää marenkia sekä tummasuklaakuorrutus. Gluteenittomina!

Lue artikkeli kokonaan →

Pääsiäisen Amerikkalaiset suklaa muffinssit

21.3.2015 Kaikki

 

 

Nämä erittäin suklaiset ja helpot muffinssit  voit  halutessasi syödä sellaisenaan, kuorruttaa  suklaakreemillä  ja koristella suklaamunilla. Gluteenittomina!


Voit halutessasi laittaa muffinsseeihin myös hieman pähkinää!

Lue artikkeli kokonaan →

Gluteenittomat karjalanpiirakat

15.3.2015 Kaikki

Yllätyin itse positiivisesti  karjalanpiirakoiden mausta ja  ulkonäöstä.  Itsetehdyt karjalanpiirakat kannattaa  ehdottomasti kokeilla! Myös ruisjauhoilla!


Gluteenittomien karjalanpiirakoiden maku yllätti! Kannattaa kokeilla!

Lue artikkeli kokonaan →