Selaat arkistoa kohteelle Tavoiteet.

Unelmat, mitä ne on?

7.8.2014 Yleinen

En muista koskaan unelmoineeni mistään erikoisesta. Haaveeni ovat ollet hyvin arkipäiväisiä, helposti toteutettavia. Tosin se mikä minun on ollut helppo saavuttaa, ei kaikille muille tule yhtä helposti. Mikä ero on haaveilla/unelmilla ja tavoitteilla?

Minulla ei ole koskaan ollut haaveammattia, minä vain opiskelin ammatin, koska niin kuului tehdä. Kouluaikana sain hyvän harjoittelupaikan, johon pääsin töihin valmistuttuani. Pidin kyllä työstäni, mutta alkujaan jo ajattelin, että teen tätä, kunnes keksin mitä oikeasti haluaisin tehdä. Täytyyhän sitä itsensä elättää.

Se, että asun omistusasunnossa kerrostalokaksiossa, ei ehtinyt olla edes haave, kun se jo toteutui. Haaveilin vanhempien luota pois muuttamisesta alle puoli vuotta ja hups, olin ottanut (osittain vanhempieni takaaman) pankkilainan ja muutin omaan kotiin. Olin tuolloin 19-vuotias. Muistan kuinka kävin ostamassa imurin muuttomatkalla. Parin viikon aikana sain tai ostin käytettyjä sekä tehdasvikaisia huonekaluja, väliaikaisiksi muka.. osa löytyy vieläkin asunnostani. Nukuin ensimmäisen puoli vuotta patjalla lattialla, koska säästin kunnon sänkyyn. Haaveilin siis tietynlaisesta sängystä.

Lapsena halusin lemmikin, kissan tai koiran, sain hamsterin ja toisenkin. Ollessani 21-vuotias kaverini joutui luopumaan kissasta, no minä otin sen ja tadaa, minulla oli lemmikki, josta en ollut haaveillut enää vuosiin.

Matkustaminen on ihan mukavaa, välillä. Siihen liittyen minulla on vielä pari ”unelmakohdetta”, siis tavoitteita. Olen matkustellut euroopassa työporukalla (firman piikkiin) sekä ystävien kanssa ja käynyt myös aasiassa pari kertaa. Matkojen suunnittelun ja toteutuksen väli on ollut enintään puoli vuotta.

Nuorempana mietin perheen perustamista, ajattelin meneväni naimisiin ja tehdä pari lasta. Ei se mikään haave ollut, ajatus vain. Perheen perustaminen tuli puheeksi, kun olin 28-vuotias ja parisuhdetta takana vajaa vuosi. En halunnut sitä miestä lasteni isäksi, mutta hän halusi perheen. Teimme ”kompromissin” ja otimme koiran. Se ei hänelle riittänyt ja todisti minulle hänen olevan kyvytön vastuunkantoon, joten erosimme. Ja nyt minulla oli toinenkin lemmikki, josta en enää vuosiin ollut haaveillut.

Nyt minä ”haluan” uuden parisuhteen. En etsi kumppania vaan olen avoin ajatukselle ja ehkä haaveilen siihen liittyvistä pienistä arkisista asioista. Tavoittelen uutta ammattia ja suunnittelen ulkomaanmatkaa keväälle 2016. Mutta missä ne unelmat on? Mitä ne unelmat on?