Selaat arkistoa kohteelle tärkeysjärjestys.

Elämisen loputon vaikeus

12.2.2016 Yleinen

Nuori mies. Yksin. Yksin kotonaan. Koti on lämmin ja uusi, kaikin puolin hyvä paikka asua. Jääkaapissa juuri sitä ruokaa ja juomaa mitä nuori mies itse haluaa. Jääkaapin vieressä allas ja hana, hanasta tulee juuri sen lämpöistä vettä kuin nuori mies itse haluaa. Niin paljon vettä kuin tarvitsee, ruokaa niin paljon kuin jaksaa syödä. Eteisessä on kenkiä usean ihmisen tarpeiksi. Kaikki kengät kuuluvat yhdelle. Kaapeissa on liikaa vaatteita. Kaikkia ei ehdi käyttää.

Mies opiskelee. Opiskelee ja saa opintotukea, ei maksa lukukausimaksuja. Työskentelee opintojensa ohella mielekkäässä paikassa. Työnantaja maksaa palkkaa. Ylitöistä maksetaan korvaus, työtä tekemällä ansaitsee lomaa. Mies ei tarvitse lainaa. Tilille kertyy säästöjä jatkuvasti. Lottokuponki täyttyy lähes viikoittain. Mies unelmoi. Unelmoi voittavansa. Mies pelkää voittavansa.

Mies on terve. Miehellä on perhe. Sisaruksia. Äiti ja isä. Perhe välittää, mies tietää sen. Ystävät. Niitä ei ole liikaa. Ei voi sanoa myöskään liian vähän. Yhteistä tekemistä löytyy soittamalla. Mies soittaa harvoin. Mies on miettinyt. Miettinyt omaa osaansa tässä kaikessa.

Mies on nähnyt maailmaa. Ostanut lentolipun kauas kodistaan. Nähnyt auringon marraskuussa. Mies tietää olevansa onnekas. Onnekas syntyessään suomeen, kotimaahansa. Lähtökohdat hyvään elämään ovat suunnattomasti paremmat kuin suurella osalla ihmisistä. Mies arvostaa isänmaataan ja miehiä, jotka pitivät maamme itsenäisenä. Mies on koulutettu. Koulutettu puolustamaan isänmaataan jos sitä uhataan.

Mies käy nukkumaan. Yksin. Mies tietää heräävänsä yksin. Mies haluaisi hymyillä. Mies ei hymyile. Mies ei ole onnellinen.