Selaat arkistoa kohteelle tarha.

Kurkistus tarhalle

3.8.2014 Yleinen

”Pii, paa, puu, terve elokuu!

Maamies korjaa pellon viljaa,

kuuhut nousee hiljaa, hiljaa.

Ukko hymysuu, onhan elokuu.”

Todellakin on elokuu ja eskarin alkuun enää reilu viikko, joten on aika kurkistaa millaiseen tarhaan eskarit jo ihan hetken päästä astuvat. Aloitetaan eteisestä – tässä varmaan maailman pienin tarhan eteinen. Pyrimme muodostamaan lapsista pienryhmiä, jotta kaikki saavat hoidettua pukemiset ja riisumiset mahdollisimman jouhevasti.

kurkistus tarhalle 014

 

Sitten kävellään muutama askel eteenpäin ja päästään tarhan saliin, jossa on mahdollisuus tehdä kaikenlaista. Piirrustus, maalaus, musisointi ja kotileikki onnistuvat täällä. Lisäksi salissa myös syödään lounasta.

kurkistus tarhalle 006kurkistus tarhalle 008

Seuraavaksi käymme katsomassa ns. ryhmien omat tilat. Sateenkaaressa voit pelata pelejä, muovailla, askarrella, lueskella kirjoja tai vaikka vain löhöillä sohvalla. Täällä myös syömme aamupalan, lounaan ja välipalan, pidämme aamupiiriä sekä eskaria.

kurkistus tarhalle 010kurkistus tarhalle 011

Naapuriryhmän tilatkin ovat yleensä meidän käytettävissä. Tarhan alakerrasta löytyy siis vielä Pilvilinnan nukkari ja ryhmätila, josta löytyy myös mm. pelejä ja kirjoja.

kurkistus tarhalle 015kurkistus tarhalle 016

Portaat  vievät yläkertaan, jossa ovat koti- ja kauppaleikkinurkkaukset. Sateenkaarelaisten nukkari sijaitsee myös tarhamme toisessa kerroksessa. Nukkarissa on rakentelu- ja pelinurkkaus sekä pöytä, johon voi piirtää liiduilla. Lisäksi voit leikkiä nukkekodilla, barbeilla tai poneilla.

kurkistus tarhalle 017kurkistus tarhalle 018kurkistus tarhalle 020kurkistus tarhalle 021

Tarhan yläkerrasta löytyvät myös neuvotteluhuone, toimisto ja aikuisten pukuhuoneet, vintti, arkisto sekä komeroita.

kurkistus tarhalle 024

Sitten on tietysti ihana piha, jossa voit tehdä vaikka mitä. Oikeastaan vain mielikuvituksesi asettaa rajat leikeille. Tarhan pihalla seisoo punainen leikkimökki, nurkassa on huvikumpu, on sekä havu- että lehtipuita – hyvät aidat tuovat turvallisuutta. Keinut, liukumäki ja hiekkalaatikko ovat myös paikallaan – on nurmikkoa ja hiekkaa, aurinkoa ja varjoa.

kurkistus tarhalle 026kurkistus tarhalle 027

Varaslähtö syksyyn – tarhan esittelyä

18.6.2014 Yleinen

Täällä aloitamme eskarin päivittäisen elämän. Tarhamme on vanha – perustettu vuonna 1917, siis yhtä vanha kuin itsenäinen Suomi. Ensin sen nimi oli Kaukaan lastentarha. Vuodesta 1958 saakka tarhamme on sitten toiminut nykyisissä tiloissa. Tarhan sydän on vanha 1930-luvun puutalo, josta löytyy mm. maailman pienin eteinen, pyöreät ikkunat ja ihanan iso piha. Sadunhohtoinen ympäristö antaa meille hyviä lähtökohtia toimintaan, sillä vintillä asuu vinttitonttu, naapurissa räntämummo ja kellarissa jättiläinen. Nukkariin mennään jänniä, narisevia portaita pitkin, ruokaa voi syödä vanhoissa pirttipöydissä ja roolileikkeihin voi käyttää esim. 1950-luvun lapinasuja ja kansallispukuja. Historian havina ei kuitenkaan tarkoita sitä, että toimintamme olisi jotenkin kivikautista, vaan tavoite ja pedagogiikkamme ydin on nähdä aktiivisena oppijana. Tärkeää on myös se, että lapsi tuntee olonsa kotoisaksi. Tällöin ympäristölläkin on merkityksensä. Laitosmaisuus on tarhastamme kaukana – ennemmin mieleen tulee mummola. Pienuus, lämpö ja se, että kaikki tuntevat kaikki ovat valttejamme, jotka ovat mielestämme keskeisiä arvoja lapsen elämässä.

skannaaminen0003

Tervetuloa sateenkaareen

16.6.2014 Yleinen

Elokuussa aloitamme tämän blogin kirjoittamisen. Tarkoituksena on valottaa esiopetusryhmän arkea vanhemmille ja muillekin kiinnostuneille. Tervetuloa siis seuraamaan mitä kaikkea Parkkarilan päiväkodissa Sateenkaaren eskarissa vuoden aikana tapahtuu.