Selaat arkistoa kohteelle Tappara.

Orastava mahdollisuus

31.3.2017 Jääkiekko, Maailma, Maailman tila, Urheilu, Yleinen

Keltavihreä kevät elää vireänä Tampereen katukuvassa. Jääkiekko näkyy Tampereella ansaitsemassaan asemassa. Olemme saaneet kunnon paikallisväännöt takaisin. Tapparalaisilla on alkanut kaukalossa puntti tutista ja katsomossa hymy hyytyä, kun hurjapäinen Ilves on haastanut puolustavan mestarin esimerkillisesti. Ilveksellä nyt edelleenkään hävittävää ole, mutta Ilves on tarttunut terävin kynsin kiinni mahdollisuuteensa kammeta ennakkoon selvä ennakkosuosikki laulukuoroon. Viime keskiviikon hallitunnustelujen mukaan paikalta lähti lukuisia pelonsekaisia tapparalaisia. Monikaan heistä ei vielä lauantaina ottanut meitä vakavasti, vielä vähemmän maanantain ulospuhalluksen jälkeen, mutta toitotin heille Game Sevenin mahdollisuutta, saaden heidän kakkansa jäykäksi. Juuri nyt en itsekään tiedä, haluanko sitä. Kuudes kerta sanokoon toden.

Ilves on hyvä esimerkki siitä, miten onnistumiset tulevat siitä, että sinun on osoitettava elämässä kykysi joka kerta uudelleen. Puolustavat mestarit ovat historiaa, elämme hetkessä. Tulevaisuus ei ole koskaan ennalta määrätty. Sanoo Tapparan kannattaja mitä tahansa. Nyt mitataan heidän kykyään tarttua pieneen oljenkorteen. Se on mahdollisuus. Pelin evoluutio on kovaa, kuten elämän evoluutiokin. Taannoisessa Total Hockey Foreverissa oli Karri Kivi Special, jossa Ilvestä nykyisin valmentava Karri Kivi kertoi heittäneensä roskiin melkein jokaisen harjoitteen, jota hän teetti porilaiselle mestariryhmälleen 2012 – 2013. Kiven sanoin: ”Ei vaan riitä!”. Tottahan se on. Kun tuot jotain uutta pöydälle, vastapuolella on pian jotain samaa, parempaa, tai vastine sille, mitä sinulla on.

Pelillinen analyysi sarjasta tähän asti omaa ymmärrystäni hyödyntäen on ollut seuraava. Tappara on luottanut ylivertaiseen materiaaliinsa, mutta Ilves on iskenyt heidän pelilliseen ykkösheikkouteensa. Puolustuksen toteuttamaan pelin avaamiseen. Ilves on karvannut korkealta, ja ottanut tilan ja ajan pois Tappran avauspeliltä. Kiekollisuus ei riitä muuta kuin lyömään pitkiä. Vetäytyessään Ilves tukkii keskialueen neljän miehen trapilla, jättäen painottoman (eli ei kiekollisen puolen) hyökkääjän häiritsemään poikittaissyöttöä (ns. pakki-pakkisyöttö) aiheuttaen Tapparalla edellä mainitun ongelman. Kun Ilveksen maalilla Antti Lehtonen pelaa elämänsä kevättä on keitos valmis. Ilveksen pakisto ei ole oikeastaan Tapparaa parempi, mutta Tapparalle ei ole ominaista paineistaa yhtä korkealta, eivätkä he halua lähteä pelaamaan Ilveksen kanssa nopeuteen perustuvaa jääkiekkoa, sillä Ilveksen jalka olisi parempi. Materiaalinsa turvin Tappara pysyy kaapimaan tulosta näinkin. Perjantai (ja lauantai) kertovat mihin mikäkin riittää.

Käy miten käy, legendaarinen Ilves on selättänyt tällä kaudella monta ongelmaa. Ilves on palannut takaisin myös jääkiekossa!

Keltavihreää kevään jatkoa toivottaen,

DaMaestro

Siellä lepää vai lepääkö?

22.4.2014 Formula, Jääkiekko

Lähtövalot sammuivat ja 22 autoa ampaisivat matkaan. Sen pituinen se.
Kiinan Grand Prix oli kuin unilääkettä, Mercedes-tallin autot kilpailivat keskenään ja Fernando Alonso palautti Ferrarin palkintopallille. Kisan ainoa mielenkiintoinen tapahtuma oli, kun Felipe Massa törmäsi Alonsoon lähtökiihdytyksessä ja varikkosählinki, kun mekaanikot unohtivat Massan pysähdyksellä renkaat pilttuuseen.

Loppukausi tulee menemään, kuten Martin Brundle totesi kisalähetyksessä, Mersu-kuskit ratkaisevat mestaruuden ja muut kilpailevat kolmannesta sijasta. Oman näkemykseni mukaan Toto Wolff ja Niki Lauda järjestävät Lewis Hamiltonin maailmanmestariksi, sillä hänellä on kokemusta mestaruuksien voittamisesta ja toiseksi hänellä on markkina-arvoa taitojensa ja ihonvärinsä vuoksi (vrt. Tiger Woods).

Edes omat silmänikään eivät nähneet Tomas Plihalin laukoman kiekon maaliin menoa eilisessä neljännessä finaalipelissä, Tuomarit hyväksyivät osuman ja Tappara voi juhlia huomenna kultaa mustan makkaran ja Timo Jutilan hymyn kera. Kunnon kamerat käyttöön tuomareille ja NHL:n tapaan maalikamera ylös vaijereilla roikkumaan, jotta epäselviä tilanteita ei jatkossa tulisi.

Manchester Unitedin omistajilta ei löytynyt luottoa David Moyesille, potkut tulivat. Tämä oli odotettavissa ottaen huomioon surkean kauden. Uutta valmentajaa haetaan kesällä. Voin jo lähes varmana onnitella suomen Liverpool-faneja valioliigan voitosta.

Sunnuntai-iltana Indycar-kausi jatkuu Alabamassa Barber Motorsports Parkin pitkiä mutkia ja korkeuseroja sisältävällä radalla. Ottaako Ganassi-talli kauden avausvoiton vai jatkaako Mike Conway voittojen tiellä? Jäämme odottelemaan.