Selaat arkistoa kohteelle talvirenkaat.

Renkaiden vaihto nelivetoisiin ajoneuvoihin

23.11.2015 auto

10AWD-nelivetojärjestelmällä varustetuissa ajoneuvoissa jakolaatikko (vaihteet, jotka siirtävät voiman etu-ja taka-akseleille) ja auton sisäinen tietokone toimivat yhdessä lähettäen voimaa jokaiselle renkaalle. Voiman määrä per rengas voi vaihdella, riippuen jokaisen erillisen renkaan yksilöllisestä pidosta. Esimerkiksi suorassa linjassa jokaisella renkaalla on melko samanlainen kuormitus. Kääntymistilanteessa jokaisella renkaalla on hyvin erilainen tilanne.

Eli voiman määrä, jonka talvirenkaat saavat sisäiseltä tietokoneelta – perustuen siihen, mitä AWD-ajoneuvosi tarvitsee pysyäkseen tiellä – auttaa hallitsemaan kuinka paljon vaihteisto ja jakolaatikko tekevät töitä.

Ristiriitaiset ulkomitat jotka johtuvat erikokoisista renkaista, urakuviot ja tai urasyvyydet saavat AWD-tietokoneen lukemat heittelemään. Erilaiset renkaat saavat epätehokkaat tai väärät tehokuormat. Tuloksena voimansiirto (tietokone, vaihteisto ja jakolaatikko) joutuu jatkuvasti tekemään säädöksiä, enemmän työtä kuin yleensä, ja lopulta saattaa hajota. Renkaita vaihtaessa koko sarjan vaihto vähentää suuresti ongelmien ilmaantumisen riskiä, ja vaihtaessasi renkaita säännöllisesti päikseen ja pitäen niissä oikeanlaiset rengaspaineet varmistat, että uudet hakkapeliitta 7 -renkaasi kuluvat tasaisesti. Jopa uran kuluminen on tärkeä asia pitäessäsi AWD-nelivetojärjestelmäsi parhaiten toimivassa kunnossa!

Päivä 48, yhdessä oloa ja talvirenkaita

24.10.2015 Yleinen

20151024_142956Heräsin ennen viittä nälkään. En ole tuntenut nälkää pitkään aikaan, ilmeisesti ketoosi on nyt purkautunut? Oli pakko ottaa banaanipirtelö ja jatkaa vielä unia.

Aamulla tuli suunnattua talvirengasostoksille. Oli kuulemma harvinaista, että vaimo on mukana siellä :D Uudet renkaat lähti mukaan.

Ruokakaupan ja uuden Luhta Outletin kautta takaisin kotiin. Ihan tavallista olemista siis, mutta tuo mies on ollut työmatkalla koko viime viikon, joten kiva olla yhdessä.

Ruuaksi tänään mies valmisti kanavartaita, niistä ohje täällä »

Illalla vielä jatkoin hieman joulukorttien askartelua, paljon on vielä tehtävää. Homma on kuitenkin rentouttavaa ja sitä on ihan kiva rauhassa välillä piperrellä :)

Ateriat

  • klo 4.45 Banaanipirtelö, 144 kcal
  • klo 12.22 Cappuccinopirtelö, 138 kcal
  • klo 18.30 Kanavarras (100g broileria, 50g vihreää paprikaa, 50g keltaista paprikaa, 30g sipulia) ja fetajuustoa (10%) 40g, 210 kcal
  • klo 20.00 Saksanpähkinöitä 20g, 130 kcal
  • klo 22.30 Key Lime Pie -pirtelö, 144 kcal

20151024_183258